ארכיון פוסטים מאת: אסף

לנצח את הסוכרת עם תזונה דלת פחמימות – שני סיפורי הצלחה

הקהילה שלנו הולכת וגדלה , ובקבוצת הפייסבוק (3201 חברים נכון להיום) אנו נחשפים יום יום לסיפורי הצלחה מרגשים של סוכרתיים מכל הסוגים שבוחרים בתזונה דלת פחמימות כדרך לאיזון הסוכרת שלהם. סיפורי הצלחה הם מקור להשראה וחיוביות, ואני משוכנע כי תוכלו … להמשיך לקרוא

פורסם בקטגוריה ד"ר ברנשטיין, כללי, סוכרת | עם התגים , , , , , , | 4 תגובות

הצד האפל של הסוכרת – חלק ב – איך להתמודד עם הסטרס ולנצח

בפוסט הראשון בסדרה למדנו כמה הנפש שלנו מושפעת מההתמודדות היום יומית עם הסוכרת. פוסט זה הוא ההמשך ומומלץ לקרוא את החלק הראשון אם לא עשיתם זאת עד כה. אתאר לפניכם כאן מספר דרכים ושיטות שמטרתן בסופו של דבר להפוך את … להמשיך לקרוא

פורסם בקטגוריה כללי | עם התגים , , | תגובה אחת

הצד האפל של הסוכרת – חלק א – כיצד סטרס משפיע על הסוכר בדם

כשמדובר בסוכרת, עיקר המיקוד בהדרכת סוכרתיים על ידי הצוותים הרפואיים ובספרות נוגע להרגלי החיים, לתזונה, למינוני תרופות ואינסולין ולפעילות גופנית. אבל קיים תחום אחר, תחום חשוב ביותר שמקבל הרבה פחות יחס בעולם הסוכרת. זה תחום שלפעמים קשה לדבר עליו, אבל … להמשיך לקרוא

פורסם בקטגוריה כללי, סוכרת | עם התגים , , , | 9 תגובות

אביב, אופניים, ים, ואימון יום שישי – פוסט מצולם

שאלות רבות עולות בהקשר של פעילות גופנית ויישומה בהקשר של סוכרת סוג 1, במיוחד על רקע המעבר לתזונה דלת פחמימות. הפעם החלטתי לתת דוגמא אישית ולתעד אימון שעשיתי, כולל מדידות ערכי הסוכר, פירוט המזון שאכלתי וקצת נוף אביבי. חשוב לזכור … להמשיך לקרוא

פורסם בקטגוריה ד"ר ברנשטיין, כללי, סוכרת | עם התגים , , , , , | 15 תגובות

פינת הג'אנק פוד: סביח דל פחמימות

אחת המנות שהתגעגעתי אליהן מאז שהפסקתי לאכול חיטה ודגנים היא הסביח. השילוב הזה של החציל, הביצה הקשה, הירקות והעמבה וכמובן הפיתה הוא שילוב שקשה לעמוד בפניו, במיוחד ככה "על הדרך" באחת מפינות הסביח הרבות שקיימות בתל אביב ורמת גן. כן, … להמשיך לקרוא

פורסם בקטגוריה מתכונים, סוכרת | עם התגים , , , , , , , | 8 תגובות

איך להוריד סוכר בדם עם עמילן עמיד

  הקדמה חשובה כל מי שעוקב אחרינו בבלוג זה במשך השנים יודע שנמנעתי מלהתייחס לתוספי מזון וצמחי מרפא בכל מה שקשור לאיזון סוכרת. זה לא במקרה, עד כה לא נתקלתי בשום צמח מרפא, "מוצר" או תוסף מזון אשר עושה הבדל … להמשיך לקרוא

פורסם בקטגוריה כללי, מושגים, סוכרת, עמילן עמיד | עם התגים , , , , , , , | 86 תגובות

איזה לחם צריכים לאכול 500,000 סוכרתיים בישראל?

קיבלנו תגובות רבות מאז עלה הבלוג הזה לאוויר לפני שלוש שנים, ובו סיפרתי את סיפורי וחשפתי בפעם הראשונה כיצד תזונה דלת פחמימות עזרה לי לאזן את הסוכרת שלי. הרבה התעניינות, הרבה שאלות, וגם לפעמים הרמת גבה וביקורת, חלקה עקיפה וחלקה … להמשיך לקרוא

פורסם בקטגוריה אישי, כללי, מושגים, סוכרת | עם התגים , , , , , , , , , | 43 תגובות