עבר רק חודש מאז החופשה בניו יורק, אבל אנחנו עדיין מתגעגעים נואשות.
בתור שני אנשים שאוהבים מאוד לאכול וגם אוכלים בצורה מאוד ספציפית, הצד הקולינארי בטיול היה משמעותי מאוד עבורנו.
כבר כשתכננו את החופשה אמרנו לעצמנו שמדובר בחופש, ואם נצטרך להתפשר קצת עם התזונה לא יקרה כלום.
החלטנו שנתגמש, נשתחרר, בקיצור נהיה פחות נודניקים מבדרך כלל לגבי הדברים שנכנסים אלינו לפה.
למרבה השמחה בסוף הסתדרנו ממש בקלות. אכלנו כל יום אוכל אמיתי, טעים ובריא, שענה לחלוטין על כל הדרישות המיוחדות שלנו. ניו יורק התגלתה כמקום מאוד טולרנטי למגבלות תזונתיות שונות, כך שאפילו לא הרגשנו יוצאי דופן במיוחד.
בפוסט זה אספר חוויות ואתן כמה המלצות מהטיול. זו לא רשימה ממצה של המקומות שכדאי לאכול בהם בניו יורק, אלא רשימה של טיפים שעזרו לנו ומקומות שנהנינו בהם. ההמלצות הן אמנם מזוית של תזונה דלת פחמימות, אך לדעתי הן בהחלט יכולות להתאים לכל מי שרוצה לאכול אוכל בריא וטעים גם בטיול לתפוח הגדול.
הטיסה
טיסה של 10 שעות לניו יורק זה דבר שצריך להתכונן אליו היטב. האוכל המוגש בטיסה, למרות שבחלקו הוא סביר, (עוף, בשר, ביצים, ירקות…) לא יכול לבדו לספק את הסחורה. כשחקני חיזוק לקחנו איתנו ביצים קשות, שקית שקדים ולחמניות טחינה.
לחמניות הטחינה היו תוספת נהדרת לארוחת הערב. קיבלנו כמובן מבטים מוזרים מהדיילת שעברה עם סלסלת הלחמניות, אבל אנחנו רגילים.
את הביצים הקשות אכלנו לאחר שירדנו מהמטוס, לא לפני שמסרנו אותן לידיה של מאבטחת בכפפות גומי שבחנה אותן ואת השקדים בקפידה (אנחנו ילדים טובים והקפדנו לסמן בטופס ההגירה "אני מכניס לארה"ב מזון").
בכל אופן, הביצים נתנו לנו בדיוק את מנת האנרגיה שהיינו צריכים כדי להתאפס מהטיסה ולהזיז את עצמנו לדירה.
כלכלת בית
חבר מקומי סייע לנו למצוא דירה לתקופת החופשה, כך שיכולנו להכין ארוחות קטנות כשרצינו. אבל גם אם נמצאים בחדר מלון ללא מטבח, מומלץ לחפש סופרמרקט או מכולת ולהצטייד בכמה מוצרי בסיס, כמו ירקות, פירות, אגוזים, גבינות קשות (אם אוכלים מוצרי חלב) וכו'. זה עוזר לא לאכול שטויות בשעות של רעב, וגם לשמור על התקציב.
Waverly
לארה"ב יש שם מאוד רע מבחינת אכילה בריאה- תמיד אומרים שהם אוכלים מזעזע ולא יודעים מה זה ירקות. במנהאטן, לפחות, ההיפך הוא הנכון וקל מאוד לאכול בריא. תמיד הצלחנו להתארגן על צלחת יפה של חלבון איכותי וכמה סוגי ירקות.
בנוסף, המודעות לרגישויות ואלרגיות למזון מאוד גבוהה בארה"ב, וכנראה לכן הם רגילים מאוד לבקשות מיוחדות. במסעדות רבות מצויין בתפריט (המודפס או בזה שעל הקיר) באיזה מנות יש גלוטן, מוצרי חלב ועוד.
עובדה משמחת נוספת היא שעובדי המסעדות השונות היו פשוט מקסימים, וששו להתגמש וללכת לקראתנו בכל בקשה. בהתחלה לא האמנו – אנחנו רגילים פשוט למסעדות ישראליות, שבהן עושים לנו טובה שבכלל מקשיבים לנו והמלצרים מסרבים להחליף צ'יפס בירק כי "במטבח אמרו לי שככה המנה יוצאת".
הפעם הראשונה היתה ב- Waverly, דיינר עם ארוחות בוקר גדולות ומשובחות שנמצא ליד הדירה ששכרנו. השיחה הלכה כך:
אנחנו: אפשר להחליף את תפוחי האדמה בירק?
מלצר: בטח. מה תרצו?
אנחנו: מה יש?
מלצר: מה שתרצו.
אנחנו: אבל מה יש?
מלצר: (מסתכל עלינו כמו מפגרים): כל ירק שאתם רואים בתפריט: עגבניות, שעועית ירוקה, גזר, ברוקולי, חסה, כרובית……
אחרי שנפל לנו האסימון התחלנו לבקש את כל מה שעלה בראשנו גם במקומות אחרים. זה עבד ב-99% מהמקרים וגם אם לא היה את מה שביקשנו, תמיד ניסו לסייע לנו למצוא משהו מתאים בצורה הנעימה ביותר.
Waverly
385 6th Ave, New York 10014
(Btwn Waverly Pl & 8th St)
Whole Foods
"הול פודס" היא רשת של סופרמרקטים "טבעיים". הסניפים מעוצבים בצורה מאוד נעימה ויש אזור הסעדה נפלא עם המון אופציות לכל סוגי האכלנים. חלק מהמזון אורגני, והכל טבעי וטרי. אופציה מצוינת לארוחת צהרים מהירה ויחסית זולה.
אנחנו היינו ליד הסניף של Union Square, והיה כיף מאוד לקנות קופסת אוכל וללכת לשבת איתה בפארק בשמש.
.
ואי אפשר להזכיר את הול פודס מבלי להזכיר את הנשנושים המגניבים שאפשר לקנות שם. יש שם מבחר אדיר של מוצרים שלא מוכרים בארץ, ורק בשביל זה הייתי מוכנה להסתובב שם ימים שלמים. הדבר הכי מגניב שמצאתי הפעם, הוא אריזות אישיות של חמאת קוקוס / שקדים / קשיו, ללא סוכר או חומרים אחרים. אחלה של חטיף לשים בתיק כשמסתובבים.
התלהבנו במיוחד מחמאת הקוקוס – כל היתרונות הבריאותיים של הקוקוס, 2 ג' פחמימות נטו בלבד, וטעם קרמי של עוגה. כן, זה פשוט קוקוס טחון, אין לי מושג למה זה כל כך טעים. זה כל כך מצא חן בעינינו שכשחזרנו, הזמנתי מ-iherb חבילה של 10. (פעם ראשונה ב-iherb? השתמשו בקוד ההנחה – AGA249).
.
chipotle
צ'יפוטלה היא רשת מזון מהיר מקסיקני. זה לא נראה מרשים מבחוץ אבל זו רשת שמצאנו את עצמנו חוזרים אליה כמה פעמים במהלך הטיול, ובסוף גילינו שיש לה גם אג'נדה בריאותית -היא מתחייבת להגיש רק בשר מחיות שגודלו באופן טבעי והומאני.
כמו שאפשר לצפות ממזון מקסיקני יש שם בוריטו, אבל יש גם אופציה של "בוריטו בול" – משמע תוכן הבוריטו בצלחת, על גבי הר ירקות. ואז מתחיל הכיף האמיתי – אפשר לבקש תוספת של נתחי בשר או עוף, אבוקדו, ירקות קלויים, גבינה ועוד כל מני דברים טובים. רק לזכור לבקש שלא ישימו לכם אורז ושעועית וקיבלתם ארוחה דלת פחמימות ומאוד טעימה.
Cafe Duke
קפה דיוק ממוקם באיזור הכי סואן של סוהו, שכמעט כל מי שמגיע לניו יורק מבקר בו.
הגענו אליו במקרה אחרי שיטוט רגלי ארוך מאוד, כשהיינו מורעבים ועייפים וכבר לא עניין אותנו לאן נלך ומה נאכל, רק לשבת קצת.
מהרחוב אי אפשר לראות כלום, אבל כשנכנסנו התגלה בפנינו נווה מדבר. התמונה לא כל כך משקפת את מה שהולך שם – חלל מאוד ארוך ובו מזנון אחרי מזנון להרכבה עצמית של הארוחה עם אוכל יפה ובריא בכל מני סגנונות. חלבון וירקות בשפע. מאוד מומלץ אם אתם באזור.
Cafe Duke
545 Broadway
(between Spring St & Prince St)
New York, NY 10012
פיטר לוגר
ועכשיו למנה העיקרית. מסעדת פיטר לוגר היא מוסד ניו יורקי ותיק וידוע ומסעדת הסטייקים הטובה ביותר בעיר 26 שנים ברציפות, ע"פ סקר זאגאט. יש עוד מקדשי מזון ובשר בעיר, אבל לפיטר לוגר יש לי פינה חמה בלב, כיוון שאבי היה לוקח אותי לשם בכל פעם שהגעתי לבקר אותו בניו יורק.
אגדה אורבנית טוענת שאם תבקשו תפריט תקבלו יחס גרוע מהמלצר. אנחנו ביקשנו תפריט למרות שידענו מה אנחנו רוצים, והרגשנו שקיבלנו יחס נפלא.
מומלץ ללכת על פורטרהאוס לשניים (או יותר, לפי מספר הסועדים). הכמויות מאוד נדיבות. זכרונות הילדות לא הכזיבו – זה אכן, ללא תחרות, הסטייק הכי טוב שאכלנו.
כמנת צד לקחנו תרד מוקרם חמאתי ומופלא שהלך טוב מאוד עם הבשר. ואם למישהו יש מקום לקינוח (לנו לא היה) אפשר לקחת "berries and shlag" – אוכמניות עם קצפת מיוחדת שמכינים במקום. סיום מושלם לארוחה דלת פחמימות.
כך הסתיים לו הביקור הראשון בפיטר לוגר מאז ילדותי.
זה גם היה הביקור הראשון בפיטר לוגר שבו ראיתי את החשבון בסוף הארוחה, מה שגרם לי להעריך מאוד את ההשקעה של אבי בחינוך לתזונה נכונה זה לא זול, אבל זה ממש, ממש שווה את זה.
Peter Luger, Inc.
178 Broadway
Brooklyn, N.Y. 11211
Reservations:
718-387-7400
________________
תמונות – CC by ND:
Yogma
prideandvegudice
jfxie
איזה כיף לכם
אני מכירה את החמאת קוקוס הזאת, פשוט מעדן…
יש בחנויות הודיות סמנה קוקוס.מה דעתך לגביו?
לצערי אני לא מכירה. אבל אני יודעת שיש מוצרים שעשויים משמן קוקוס מוקשה וכדאי להיזהר מהם… אם התווית בהודית הייתי ממליצה לך לא לקנות
מה זה שמן קוקוס מוקשה?
ז"א שהוא לא טבעי? יש בו מרגרינה?
ז"א שהוא עבר הידרוגינציה, כמו שמרגרינה עוברת, ונוצרו בו שומני טראנס.
החמאת קוקוס,זה בעצם קוקוס טחון עם שמן קוקוס? מה זה בעצם?
יש אפשרות להכנה בבית?
הי יוסי,
חמאת קוקוס היא מוצר שמכיל פשוט בשר קוקוס טחון.
ההבדל בין חמאת קוקוס לשמן קוקוס הוא כמו ההבדל בין ממרח שקדים ושמן שקדים.
יש בבלוג מתכון להכנת חמאת קוקוס בבית, במתכון הזה.
אני אזמין את המוצר,אני מאמין שהוא יסגור לי כמה פינות,המון פעמים אני נתקע אוכל מחוץ לבית.
החמאת קוקוס הביתית נראית נוזלית,באיזו צורה באים החטיפים,והאם מה שמכינים בבית דומה..ומחוץ למקרר,בטמפ' קיצית,הם ימסו?
החמאה הביתית רק נראית נוזלית כי היא מתחממת בבלנדר, היא די סמיכה. בחורף היא ממש מתקשה בצנצנת.
החטיפים – חמאת הקוקוס באריזות אישיות – הם גם מתקשים בטמפ' קרה, אבל אם לשים קצת את האריזה הם מתרככים ואפשר ללחוץ אותם החוצה.