דל פחמימות, פליאו, ברנשטיין, ללא גלוטן, ללא סוכר, ללא מוצרי חלב, צמחוני, טבעוני
.
השם שלו, זה מה שמשך אותי.
אם היו קוראים לו "מאפה קולורבי", כנראה שהייתי גולשת לי הלאה.
אבל גראטן… המילה הזו מציפה מיד זכרונות שמעוררים את בלוטות הרוק,
של שכבות תפוחי אדמה אפויים בשמנת ומקורמלים בקצוות.
עד שקראתי את המתכון הזה, בבלוג האוכל המשובח ביסים, הייתי רגילה לחשוב על קולורבי כעל ירק קר שאוכלים עם לימון ומלח. מסתבר שיש לו גם צדדים אחרים.
הבעיה היחידה שלי עם המתכון היתה השמנת, מאחר ואני ממעיטה מאוד במוצרי חלב, והיא נפתרה מהר מאוד בעזרת חלב הקוקוס המשובח בתמונה משמאל.
זה הסוג היחידי בארץ (למיטב ידיעתי) שמכיל רק חומרים טבעיים, ללא משמרים. יש לו טעם שלא משתלט ואני משתמשת בו הרבה במתכונים שדורשים שמנת.
התוצאה היתה מאוד מוצלחת. הקולורבי מאבד את רוב החריפות שלו באפייה ומשחרר אפילו מעט מתיקות. זו מנת צד נפלאה, בעיקר כשרוצים משהו ממלא, מחמם, וכמובן – דל בפחמימות.
.
גראטן קולורבי / הילה קריב
חומרים:
- 4-5 קולורבי- קלופים ופרוסים דק
- 2/3 פחית חלב קוקוס מסוג
- מלח ופלפל גרוס
- כ- 2 כפות פרמז'ן מגורר
הכנה:
- מחממים תנור ל- 180 מעלות.
- מסדרים את פרוסות הקולורבי בתבנית.
- מתבלים כל שכבה במעט מלח ופלפל. במתכון המקורי מוסיפים פלפל אנגלי, אני הוספתי קצת אגוז מוסקט.
- שופכים מעל את חלב הקוקוס ומפזרים פרמז'ן.
- מכסים בנייר כסף ואופים כשעה -שעה ורבע, או עד שפרוסות הקולורבי רכות.
- מסירים את הכיסוי וממשיכים לאפות עד שמזהיב.
בתיאבון!
.
איזו טלפתיה מטורפת הולכת פה! אתמול הכנתי לארוחת הערב המבורגרים בליווי סלט ירוק וצ'יפס קולורבי! (במתכון שהכנתי אמורים לגרר מעל הצ'יפס פרמז'ן אבל אני לא אוכלת בשר עם חלב).
אני עכשיו עובדת על מתכון לקיש כרובית לבלוג
בלי פרמז'ן הצ'יפס לא יצא לך רך מדי?
לא יודעת אם זה נקרא רך מדי… זה לא יצא בדיוק כמו צ'יפס במרקם, זה יוצא קצת נימוח. בטעם זה יוצא מתקתק יותר מתפו"א (הוכן בשמן זית, מלח, פלפל, פפריקה ואבקת שום). פעם הבאה ננסה עם גבינה.
האם אפשר להכין מקולורבי גם פירה?
לא ניסיתי, אבל נראה לי שזה יכול לעבוד
אני מתה על קולרבי בתנור.
הכי טעים פשוט פשוט עם שמן זית. מדהים, באמת! זה השגעון החדש של החודשים האחרונים אצלי.
נראה לי שאנסה גרטן סלק…
נשמע מעניין, תעדכני איך יצא.
יש מצב להחליף את חלב הקוקוס בחלב אחר?יש לי חלק אורז וחלב עיזים – יתאים?
שלום יהודית,
לא ניסיתי אבל נראה לי שזה יעבוד. עם זאת סוגי שאת מדברת עליהם מכילים פחות שומן, אז אני מניחה שהתוצאה תהיה פחות קרמית. בהצלחה ובתיאבון.
.
הכנתי לא מזמן קולורבי "על האש" יצא מדהים!! נטרף במהירות
יש לי אלרגייה לחלב קוקוס, ולכן השתמשתי בחלב שקדים,
וזה יצא ממש טעים.
תודה לך הגר על המתכון .
מתכון מעולה!
אני מכינה אותו עם פתיתים של שמרי בירה במקום הפרמזן
שלום הגר
יצא מעולה. אפשר להוסיף ביצה קשה בין השכבות ואז זה ממש רקוט קרומפלי