שוקולד על בסיס קוקוס – בריא, טעים ונטול סוכר

דל פחמימות, פליאו, ברנשטיין, ללא גלוטן, ללא סוכר, ללא מוצרי חלב, טבעוני
.

למה בכלל להכין שוקולד בבית?

קודם כל כי זה כיף.

וגם כי השוקולדים הממותקים מלאכותית יקרים, לא טעימים במיוחד ולרוב מכילים ממתיקים כימיים שלא מתאימים לתזונה לפי ברנשטיין – לקטיטול, מלטיטול, מניטול, סוכרלוז (כל אלה מתפרקים חלקית לפחמימות בגוף). גם כשהם מכילים ממתיקים שברנשטיין מרשה, כמו אספרטיים למשל, אנחנו עדיין מרגישים לא בנוח איתם. אחרי הכל, מי רוצה לאכול ערמת כימיקלים, טעימה ככל שתהיה?

בתזונה היומיומית שלנו אנחנו מקפידים לאכול מזון מזין, בלתי מעובד, נטול סוכרים ונמוך בפחמימות. אבל כל אחד צריך מדי פעם פינוק. המתכון הבא הוא הפינוק האולטימטיבי בעינינו – גם טעים, גם בריא וגם עולה בקנה אחד עם העקרונות של ברנשטיין וגרסאות מסוימות של פליאו.

ומילה אחרונה לפני שניגש למתכון – למרות שהשוקולד שלנו נטול סוכר, נטול לקטוז, בריא, טבעי ואפילו טבעוני – הוא עדין שוקולד, וצריך לאכול ממנו במידה. זהו. יאללה לעבודה.

כלים:

מרכיבים (3 בסך הכל!):

  • 300 גרם קוקוס טחון, ממנו נכין חמאת קוקוס* (לא להיבהל! זה מאוד פשוט)
  • 8-12 חתיכות שוקולד בלתי ממותק / מסת קקאו** (לא שוקלד ללא סוכר! הסבר בתחתית הפוסט)
  • 30 טיפות סטיביה***

ההכנה:

1. נתחיל בהכנת חמאת הקוקוס. מאוד פשוט – טוחנים את הקוקוס במעבד מזון עד לקבלת משחה חלקה. בפעם הראשונה זה ייראה בלתי אפשרי, אבל אל תוותרו! תנו לו מספיק זמן וזה יקרה. אצלנו זה לוקח בערך 40 דקות. זה מתחיל ככה:

לאחר טחינה של כעשר דקות הקוקוס יתחיל לשחרר את השמנים הטבעיים שבתוכו ולהיצמד לדפנות. אבל אנחנו לא ניתן לו, ונעצור מדי פעם כדי לתת ערבוב זריז.

תנו לו עוד כמה דקות ותתחילו לראות התקדמות רצינית:

כמעט שם...

אבל זה עדיין לא מה שאנחנו מחפשים. אנחנו ממתינים בסבלנות לשלב הסופי:

חמאת קוקוס!

 

2. כעת יש להעביר את חמאת הקוקוס לקערה  שמתאימה למיקרוגל ולהוסיף את מסת הקקאו.  כמות מסת הקקאו תקבע האם השוקולד יזכיר יותר שוקולד חלב או שוקולד מריר – אז כדאי להוסיף בהדרגה. מחממים 30 שניות במיקרוגל ומערבבים.

ומקפידים להשתמש בכלים סדוקים כשמעלים תמונות לבלוג.

3. חוזרים על שלב 2 עד למיזוג מושלם של שני החומרים, ומוסיפים 30 טיפות סטיביה (גם כאן כדאי להוסיף בהדרגה, לפי הטעם). מערבבים.

.

5. מעבירים את התערובת לתבנית הסיליקון.

.

6. למי שמתגעגע ל – reese's peanut butter cups – זה הזמן להוסיף קצת חמאת בוטנים טבעית (ללא סוכר כמובן) ואפילו גרגר מלח גס, אם אתם מוזרים כמוני :-)

.

7. מאפסנים לרבע שעה במקרר.

8. מוציאים מהתבנית ומשתדלים לנהוג באיפוק.

.

הכמויות במתכון מניבות הרבה שוקולד, משהו כמו שלוש תבניות סיליקון. לא חובה להכין הכל בבת אחת, אפשר לאפסן את העיסה שנשארה בצנצנת – היא מחזיקה בערך לנצח אבל מתקשה. כדי לרכך צריך להכניס אותה שוב למיקרו.

* חמאת קוקוס

כולם שמעו כבר על מעלות הקוקוס? מדובר ב"מזון על". השומן שלו הוא מהסוג הכי בריא – רווי וקצר שרשרת, אותו סוג שניתן למצוא גם בחלב אם, ושהגוף מסוגל לפרקו בקלות יחסית לאנרגיה – תכונה חשובה מאוד למי שניזון מתזונה דלת פחמימות.

בחמאת הקוקוס נתקלתי בשיטוטי בבלוגים אמריקאים, שהסבירו גם איך להכין אותה בבית, לשמחתי הרבה (מאחר ואין לקנות את המוצר בארץ). כדי להסביר את הקונצפט, אפשר להגיד שההבדל בין חמאת קוקוס ושמן קוקוס הוא כמו ההבדל בין חמאת שקדים ושמן שקדים. החמאה מכילה את כל מרכיבי הקוקוס, והשמן מכיל… רק את השמן (דה)

למעוניינים במידע נוסף על העולם הרחב של מוצרי הקוקוס – ניתן לקרוא סיכום ממצה של הנושא כאן.

**שוקולד בלתי ממותק / מסת קקאו

מדובר בשוקולד שלא ממותק בכלום – לא סוכר ולא ממתיק מלאכותי, ולכן מושלם למטרתנו. יש בו רק מרכיב אחד – פולי קקאו. עשיתי הרבה ניסויים עם החומר הזה לפני שנכנסה חמאת הקוקוס לחיי, ושום שילוב אחר לא משתווה. החומר הזה מריר בטירוף וחייבים למהול אותו במשהו כדי שניתן יהיה להשתמש בו (אין בו שום מוצקי חלב). ניתן למצוא אותו בחנויות שמתמחות בשוקולד. אני קונה את שלי אצל אלי טראב (אבן גבירול 60 תל אביב). שם גם למדתי שפה בארץ קוראים לזה "מסת קקאו".

***סטיביה

סטיביה היא הממתיק האולטימטיבי. אין בה כימיקלים, אין בה פחמימות, היא חסכונית (מתוקה פי 300 מסוכר כך שלרוב כמה טיפות מספיקות), ונחשבת גם לצמח מרפא המשמש להורדת לחץ דם ולאיזון רמות הסוכר בדם.

כפי שכתבתי בעבר, אני את הסטיביה שלי מזמינה כבר הרבה זמן מכאן. זו הסטיביה היחידה שטעמתי שאין לה טעם לוואי. ויש גם בטעמים.

אין בעיה לקנות בארץ, זה עניין של טעם. רק קראו את התווית היטב ושימו לב שלא דוחפים לכם כל מני דברים, כמו סירופ תירס).

מקווים שתהנו, ספרו לנו איך יצא לכם!

.

בלוג דל פחמימות בפייסבוק


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
פורסם בקטגוריה מתכונים, מתכונים לדיאטת קנדידה, עם התגים , , , , , . אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

32 תגובות על שוקולד על בסיס קוקוס – בריא, טעים ונטול סוכר

  1. מאת יהודה‏:

    נפלא.
    אני מזמין תבנית שלמה :-)

  2. מאת רעות‏:

    היי הגר ואסף,
    אוהבת את הבלוג, הגעתי אליכם בצורה די מוזרה דרך חיפוש על קמח שקדים…
    איפה אתם קונים קוקוס טחון? דיברתי עם כמה מקומות (סופרמרקטים אורגניים וחנויות טבע/אפייה) וכולם אמרו לי שלא ניתן להשיג בארץ קוקוס טחון ללא סוכר (מוסיפים לו סוכר אחרי שטוחנים).
    אתם יודעים על זה משהו?

  3. מאת אמיר תייר‏:

    ברכות על הבלוג יקרים!
    אני מניח שאני אלך להתרוצץ לקראת סופ"ש לרכישת המוצרים, אשחרר מעלי על הדרך כל מיני מזיקין שנמצאים לי ברקמות ואאתגר את עצמי בהכנה עצמה (עד שאדוה תתערב וזה יצא נהדר..</strong).

  4. מאת בועז‏:

    מה לגבי חימום שלא במיקרוגל?
    האם ניסיתם לחמם על אש נמוכה במחבת. אם כבר הולכים על בריאות, זה נשמע יותר טוב.
    (שלא קראתי עד הסוף, חייב להתוודות)

    • מאת הגר‏:

      הי בועז,
      שמעתי על הנושא פעמים רבות, וחייבת להגיד שלא התעמקתי. האם זה כי אני מפחדת ללמוד משהו שיגרום לי לוותר על הנוחות האדירה שבמיקרוגל? אולי.
      כרגע ההשקפה שלי בנושא היא שהחיים מורכבים מספיק גם ככה :-)
      אפשר כמובן להשתמש במחבת קטנה לחלק הזה של המתכון, למרות שהייתי ממליצה כבר על סיר כפול, או קערת נירוסטה מעל מים מבעבעים כדי שלא להסתכן בחריכת החומרים.
      בהצלחה!

  5. מאת ורד לב‏:

    זה נראה פשוט מעולה.
    גמני מכינה לבד שוקולד, בד"כ משתמשת בחמאת קקאו בשילוב עם שמן קוקוס
    (http://veredleb-nutrition.blogpot.com/2012/01/blog-post_05.html פה זה המתכון השליש, אם אינני טועה. אפשר להמירו בקלות גם לבלי סוכר ועם סטיביה, כפי שציינתי כאחת האפשרויות).
    מעולם לא נתקלתי ב"חמאת קוקוס" עד כה.
    תודה! למדתי משהו חדש ואמהר לנסות את זה (כבר יש לי בתור מתכון בייתי להכנת חלב קוקוס, אז נעשה יום קוקוס מרוכז…).

    גמני מעלה פה תהייה לגבי המיקרו ואנסה את זה בהזדמנות עם סיר כפול, כי מיקרו זה בהחלט משהו שלא נכנס אליי הבייתה מסיבות בריאותיות לחלוטין.

    שוב תודה!

  6. מאת ורד לב‏:

    הכנתי עכשיו.
    איזו התרגשות!
    מודה שהייתי ממש סקפטית לגבי הפיכת הדבר האבקתי הקשה הזה לחמאה של ממש. וזה עבד!!!
    ממש התרגשתי, באמת.
    זה פשוט מוצר מדהים, איך לא מביאים אותו לארץ? או בעצם, איך אף אחד עוד לא התחיל להכין את זה לבד?
    כי מתארת לעצמי שלמי שיש ויטה- מיקס או מכשיר תעשייתי חזק יכול להכין את זה מהר יותר ויותר ביעילות (שלא נדבר על הכמויות).
    חייבת להפיץ את זה לכל עבר…

    ברור שאיילה נהנתה, גם רפאל, אח שלה.
    היא העוזרת שלי לענייני טחינות והוא מגיע בסוף ללקלק את הסיר. מזל שהגדולה לא הייתה בבית, כי אז היו צריכים להתחלק בשאריות 3…

    לא נורא, אוטוטו זה ייצא מהמקרר.

    הכנתי גם עם חמאת בוטנים (קצת…) וגם בלי. נראה איך יצא.
    כן הוספתי קצת סילאן, כי אני לא ממש חובבת סטיביה (ולא חייבת, אז יכולה להרשות לעצמי…). אפשר להוסיף עוד ימבה דברים.

    שוב, תודה!

  7. מאת דינה‏:

    נראה שגם אצלי יהיה יום קוקוס בקרוב … :-)

    עד כה הכנתי טראפל עם שמנת לקצפת ולא רציתי ממש להכין עם חלב קוקוס קנוי לפרווה. (בגלל כל התוספות שיש בשימורים …) אבל עכשיו – אפשר!

  8. מאת פזית‏:

    תודה רבה על הפוסט המקסים, ובכלל, כל הבלוג מאיר העיניים הזה :)
    לעניין השוקולד. סתם שאלה/מחשבה יצירתית. האם במקום לערבב עם חמאת קוקוס אפשר עם חמאת שקדים, חמאת בוטנים? או שזה כבר לוקח למקומות פחמימתיים מידי?
    תודה רבה ויישר כח!

    • מאת הגר‏:

      תודה פזית :-)
      חמאת הקוקוס בניגוד לאחרות מוצקה בטמפרטורת החדר, דבר שמאפשר ליצור שוקולד ממש מוצק ו"אמיתי".
      אם תכיני את השוקולד מחמאת שקדים או בוטנים יכול לצאת לך אחלה של ממרח שוקולד (למרות שניסיתי עם שקדים פעם ולא התעלפתי), אבל אם תרצי להכין ממנו שוקולד הוא לא יישרוד הרבה זמן מחוץ למקרר.

      בנוגע לפחמימות, בחמאת שקדים יש דווקא פחות פחמימות מאשר בחמאת קוקוס. בחמאת בוטנים יש בערך כמו חמאת קוקוס, אבל צריך להסתכל על הנתונים על האריזה של המוצר הספציפי שיש לך בבית כדי לחשב.
      ולא לשכוח להפחית את הסיבים התזונתיים כדי לקבל את כמות הפחמימות נטו.

  9. מאת Sophie‏:

    I made this yesterday and it comes out great! I used honey to sweeten it and added grand marnier and orange zest for kick (no peanut butter). My kids thought it was a bit bitter (i used 4 cubes of the chocolate). Wonderful & healthy candy!

    • מאת הגר‏:

      Hi Sophie, Glad you liked it!
      orange zest and grand marnier are a great idea – i'll have to try it onw of these days :-)

  10. מאת סיגל‏:

    מעניין איך זה ייצא עם אבקת חרובים, שהופכת את זה לאפילו עוד יותר בריא וגם מאוד טעים… מה דעתך?

  11. מאת הגר‏:

    הי סיגל,
    נראה לי שזה יכול לעבוד טוב, למי שאוהב את הטעם.
    בכל מקרה אם את מנסה לספרי לנו איך יצא :)

  12. מאת אדוה‏:

    היי,
    בלוג מעולה, מאוד שמחה שמצאתי אותו:-)
    אני סופרת פחמימות נטו, והייתי שמחה לדעת כמה פחמימות נטו יש במתכון זה?
    בנוסף, האם כשאתם קונים מסת קקאו מצויינים הערכים התזונתיים? (אני מניחה שזה במשקל, ולכן לעיתים מעבר לכך שאין תוספת סוכר לא באמת ניתן לדעת מה המוצר מכיל, לרבות כמות הפחמימות הכוללת, סיבים תזונתיים- דבר שמקשה על חישוב כמות הפחמימות נטו)

    תודה רבה!

    • מאת הגר‏:

      הי אדווה, שמחים שאת נהנית מהבלוג!
      אני לא בטוחה כמה פחמימות נטו יש במתכון, אכן כמו שחשבת מסת הקקאו מגיעה במשקל.
      הדבר הכי טוב שאני יכולה לחשוב עליו זה לחשב לפי סוג אחר שפעם הייתי משתמשת בו, המידע נמצא כאן (צריך לגלול למטה).
      כמו כן צריך להוסיף לזה את המידע על הקוקוס, גם אותו אני קונה במשקל אבל יהיה קל למצוא את זה באינטרנט.
      חייבת לציין שאסף בדרך כלל לא מזריק לשוקולד הזה! אבל כמובן שגם יש לו יכולת על אנושית לאכול רק אחד, כך שאולי זו לא דוגמה טובה :-)

  13. מאת יאיר‏:

    בשורות הראשונות לקריאתי כבר נכנסתי להלם: "גם כשהם מכילים ממתיקים שברנשטיין מרשה, כמו אספרטיים למשל, " אספרטיים זה אחד הדברים הפחות בריאים שיש בעולם. אז כבר סר חינו של ברנשטיין בעיני

    • מאת הגר‏:

      יאיר יקר,
      אני חושבת שבכל זאת מגיע לד"ר ברנשטיין שתגלה אליו קצת סבלנות (ולא רק כי הוא קשיש :-))
      הוא סוכרתי בן 80 ללא סיבוכים, שלימד את עצמו איך להתגבר על המחלה, כי לא היה אף אחד שבכלל ידע בזמנו שסוכר בתזונה קשור לתזונה בדם. מצחיק לא? בסוף הוא למד בגיל 40 רפואה כדי שיוכל להעביר את המסר לאחרים ויקחו אותו ברצינות.
      עד כמה שאספרטיים לא בריא, זה זניח לעומת ההשפעה של סוכר וממתיקים אמיתיים אחרים (או מלאכותיים מסוג כהליים) על סוכרתיים.
      וזה הדבר היחידי שמעניין את ברנשטיין – איך לגרום לסוכרתי לחיות חיים ארוכים וללא סיבוכים.
      עכשיו, אני מסכימה שאספרטיים זה לא בריא, אבל המחקרים היחידים שמוכיחים את זה בוצעו על עכברים, אותם הלעיטו בכמות של פי 60 משקל גופם. מה לעשות, ברשנטיין הוא לא נטורופת. הוא רופא מערבי ומבחינתו אין סיבה להזהיר מפני החומר הזה. בספר שלו הוא אפילו מרשה לאכול מרגרינה. (גוועלד!)
      אז מה? אנחנו אוכלים חמאה וממתיקים בסטיביה.
      מכל תורה צריך לקחת את מה שעובד.
      שנהייה בריאים…

  14. מאת אביב‏:

    תודה על המתכון המענין!
    עדיין לא ברורים לי מספר דברים:
    1. איזה קוקוס את טוחנת במעבד. האם את קונה את הקוקוס הטחון – ה"קשקשים", ואותם את טוחנת במעבד? או שאת שמה במעבד פלחי אגוז קוקוס וטוחנת אותם?
    2. האם את מוסיפה מים במעבד כשאת טוחנת את הקוקוס?
    3. לא הבנתי מה המיוחד ב"מסת קקאו". הרי לא מדובר בפולי קקאו שלמים, אלא בפולים טחונים שיצקו מהם גושים (או "מטבעות" כפי שזה נראה בתמונה בפוסט). אז מה המיוחד בזה יותר מאבקת קקאו רגילה? וכמובן שכוונתי לאבקת קקאו מהסוג הרגיל והנפוץ, ולא "אבקת שוקו" שמכילה סוכר ועוד. ובפרט שחתיכות ה"מסת קקאו" דורשים עבודה נוספת של חימום להמסתן.

    • מאת הגר‏:

      הי אביב,
      1. כן, אני טוחנת את הקשקשים (הגדרה מעולה…).
      2. אני לא מוסיפה מים. המרקם צריך להישאר שומני, אסור להוסיף מים!
      3. מסת קקאו קרובה יותר במרקם לשוקולד מאשר לאבקת קקאו, היא נמסה ולא מתפוררת. אני לא בטוחה למה ומה ההבדל. בכל אופן אני חושבת שהמתכון יעבוד גם עם אבקה.

  15. מאת אביב‏:

    תודה הגר
    ראיתי בניצת הדובדבן, שפתיתי הקוקוס (הקשקשים הנ"ל) עם עם חומר נוגד חימצון ועוד משהו. אני מבין שזה לא כ"כ מפריע לך.
    אך האם שומן הקוקוס שבפתיתים, לא מתחמצן במגעו עם האויר? שבגלל שזה פתיתים דקים, יש לשומן שטח מגע גדול עם האויר. וזה שונה משמן קוקוס, שמכיון שהוא נוזלי או גוש מוצק, רק השטח העליון של השמן חשוף לאויר, ובפתיתים כל פירור מקבל חשיפה מכל צדדיו. והפתיתים החיצוניים לא מסתירים את האויר מהפתיתים הפנימיים.
    ביחס לאבקת קקאו, אולי פשוט צריך לבדוק את הטבלה התזונתית של האבקה. שאם היא זהה לטבלה התזונתית של פולי קקאו, יש להניח שהאבקה היא פשוט פולים טחונים. וראיתי שבתפוז יש "פורום שוקולד", ואולי שם יש שוקולדיסטים הבקיאים בנושא.
    ועכ"פ תודה מאוד.

    • מאת הגר‏:

      הי אביב,
      האמת שזה כן מפריע לי, ואם זה היה משהו שהייתי אוכלת הרבה אולי הייתי מחפשת תחליף.
      בארה״ב ראיתי פתיתי קוקוס (לא קשקשים) אורגניים ללא כל תוספת. מעניין אם יש גם בארץ. כמו כן בגלל שאלה פתיתים גדולים באריזה סגורה יש פחות חמצון.
      חייבת להגיד גם שהמוצר הביתי מהקשקשים הקנויים לא משתווה למוצר האורגני הזה
      וזה בהחלט יכול להיות בגלל הסיבות שציינת.
      טוב, נראה לי שהיום בטבע קסטל אחפש קוקוס אורגני :-)
      למרות שמחזיקה בדעתי שזה עדיין יותר בריא מרוב החטיפים הקנויים out there
      תודה על המידע!

  16. מאת יואב‏:

    היי הגר,
    גיליתי את הבלוג במקרה ואני מאוד נהנה לקרוא בו. המתכון הנוכחי מאוד מוצא חן בעיני מכיוון שיש לי חולשה גדולה למתוק ובעיקר לשוקולד (לחם, מאפים, פסטה וכד' כמעט ואיני אוכל). ברשותך יש לי כמה שאלות:
    1. האם חמאת הקוקוס צריכה לצאת חלקה מאוד ללא זכר ל"קשקשים" בטעם? ניסיתי להכין ואולי הפסקתי לטחון מוקדם מדי
    2. האם צריך לשמור את החמאה במקרר או בטמפרטורת החדר? וכמה זמן אפשר לשמור אותה?
    3. לא שאלה, אבל בשקיות של קוקוס טחון שאני רואה בסופרים כתוב בד"כ שיש בהם רק קוקוס, ללא סוכר או חומרים אחרים.

    תודה.

    • מאת הגר‏:

      הי יואב, תחי המקריות וברוך הבא.
      1. לא צריכה לצאת חלקה לגמרי. התמונה האחרונה בפוסט מראה נוזל חלק, אבל אלו רק פני השטח.
      2. לא צריך לשמור במקרר, לדעתי אפשר לשמור די הרבה זמן, כמו כל חמאת שקדים / אגוזים אחרת. רק חשוב מאוד להקפיד שבצנצנת אין מים – זה מה שיקלקל את החמאה.

      שבת שלום.

  17. מאת מאיה‏:

    איזה בלוג מצויין! מאוד נהנתי לקרוא
    מתכוונת לנסות את הכל!!!

    בעיה קטנה, האתר IHERB לא עושה שליחויות לישראל. איך עשית את זה? יש חברת שליחויות מומלצת?

    תודה :)

    • מאת הגר‏:

      תודה מאיה :-)
      בטח שעושה שליחויות לישראל, אני מזמינה ממנו כבר שנתיים!
      אם החבילה שוקלת פחות מ-1.8 קילו (3 פאונד) המשלוח לישראל בדואר אוויר עולה 4-6$, ולוקח לחבילה שבוע בערך להגיע.
      ב"עגלת הקניות" תגדירי למטה את הארץ – ישראל, וזה יחשב לך אם את בגבולות המשקל הרצוי.

סגור לתגובות.