רעיונות לארוחות פשוטות ודלות בפחמימות

אחרי שהבנו מה מותר ואסור לאכול על פי תזונתו של ד"ר ברנשטיין , אנחנו צריכים גם להבין איך להוציא את זה לפועל. קיבלנו תגובות רבות מקוראים מאז שעלה הבלוג הזה לאוויר ורבים תוהים איך הופכים את שיטת התזונה הזו למשהו ממשי שאפשר להסתדר איתו ביומיום או במילים אחרות "מה נשאר לאכול פה?!"

חשוב לי מאוד להדגים כיצד אפשר לאכול ארוחות לא מסובכות שיכולות להתאים לאורח החיים גם של אנשים עסוקים (כמוני למשל) והכי חשוב, שנצא מהן שבעים, מסופקים וללא עייפות שלאחר האוכל. הארוחות כאן הן דוגמא לארוחות שאני נוהג לאכול במשך השבוע.

בואו קודם כל ניזכר בכמות הפחמימות המותרת בכל ארוחה ע"פ ד"ר ב. :

ארוחת בוקר – 6 גרם פחמימות 

ארוחת צהריים – 12 גרם פחמימות

ארוחת ערב - 12 גרם פחמימות

 כדי להיות שבעים אנחנו צריכים לאכול את כמות הפחמימות המותרת בתוספת מספיק חלבון כדי להשאיר אותנו שבעים. המרכיבים הפחמימתיים בארוחות מסומנים בקו תחתון.

ארוחת בוקר

יש אומרים כי היא הארוחה החשובה ביום, מה שבטוח היא שהיא הארוחה בה מרבית האנשים רגילים לצרוך המון פחמימות ולכן היא המאתגרת ביותר עבורנו. הנה כמה רעיונות משביעים ופשוטים. בדרך כלל ארוחת הבוקר אצלנו מבוססת על ביצים.

  • 2 ביצים קשות בתוספת חצי כוס סלט עם שמן זית:

  • אומלט עם שתי ביצים עם עלי תרד, בצל ,נקניקיות חתוכות וקוביות מוצרלה:

  • חביתה מקושקשת בתוספת קוביות מוצרלה ופילפל צהוב:

  • ביצי עין עם נתחי נקניק או בייקון צלויים ( למי שאוכל לא כשר) בתוספת קרקר Wasa או מלפפון
  • דג מלוח/אנשובי/סרדינים וביצים קשות. בתוספת ירקות חתוכים:


  • שתייה : קפה שחור או קפה נמס בתוספת שמנת מתוקה / תה

ארוחת צהריים

אני באופן אישי אוהב לאכול ארוחת צהריים קלה יחסית המבוססת בעיקר על בסיס סלט + חלבון. לדוגמא:

  • 2 כוסות סלט חתוך מירקות כמו מלפפון, גזר, פילפלים צהובים/אדומים, בצל ירוק, תרד, כרוב אדום/לבן בתוספת : טונה וביצה קשה/רצועות עוף שנצלה מראש וכל חלבון אחר שאתם אוהבים.

  • כוס סלט ירקות של מלפפון/עגבנייה/צנונית + 2/3 כוס כרובית בתנור בתוספת טונה עם צלפים ואצת נורי

ארוחת ערב

אצלנו ארוחת הערב היא הארוחה העיקרית והיותר מושקעת של היום, שעבורה אנחנו ממש מבשלים. גם היא כוללת לרוב מנת חלבון וירק אבל לרוב בזכות היצירתיות של הגר אף פעם לא משעמם! להלן כמה דוגמאות לארוחות בסיסיות:

  • חזה עוף/קציצות בקר/סטייק סלמון בתוספת כוס ירקות מבושלים : כרובית/שעועית ירוקה/ברוקלי
  • מרק ירקות/עוף עם דלעת/גזר/בצל/קישוא/שורש סלרי/שורש פטרוזליה (בצלחת לא יותר מכוס ירקות מבושלים)
  • המבורגר בצלחת בתוספת סלט ירוק
  • סטייק טונה צלוי על המחבת
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
פורסם בקטגוריה ד"ר ברנשטיין, מתכונים, סוכרת, עם התגים , , , , , , , . אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

48 תגובות על רעיונות לארוחות פשוטות ודלות בפחמימות

  1. מאת מירה‏:

    לא רואה את עצמי בלי קצ אורז מלא, פסטה מחיטה מלאה, או לחם שיפון,
    האם ניתן לשלב אותם בתפריט?

    • מאת אסף‏:

      אורז מלא, פסטה מחיטה מלאה ולחם שיפון הם בדיוק המזונת שיש להמנע מהם בתזונה המדוברת. צריך להבין כי הם כולם מתפרקים בגוף לגלוקוז ומשפיעים בצורה דרמטית על רמות הסוכר בדם. בפוסט הזה אפשר לקרוא למה להמנע מחיטה אם יש לך סכרת. אפשר לחיות טוב מאוד ללא מאכלים אלו, צריך רק לנסות.

      • מאת רן‏:

        מצטער מאוד אבל להתקיים מתפריט שבו יש 30 גרם פחמימות ביום זה לא תפריט. פחמימות זה לא האויב, פחמימות הן האנרגיה הזמינה ביותר לגוף. בתפריט דל פחממות כזה, הגוף לעיתים הורס שריר כדי להפוך את החלבונים שבו לאנרגיה וגורם נזק קשה לגוף. תחקרי קצת על קמחים מלאים ודגנים מלאים ותראי כמה סגולות יש בהם – פחמימות מורכבות שמתפרקות לאט בגוף ונכנסות לדם לאורך זמן ולא מיד כמו בלחם מלא, סיבים תזונתיים, מינרלים.
        כל אבות המזון הם חשובים ואין סיבה להפחית מהם, רק לדעת אילו מרכיבים שבכל אב מזון הם נחוצים ובריאים, ומאלו יש להמנע – פחמימות פשוטות ושומנים רווים (אין חלבון שמזיק לגוף אלא חלבון שלא נחוץ לגוף והן חומצות האמינו שהגוף מייצר – צריך לקבל את החומצות שאינו מייצר). הארוחה היחידה לטעמי שצריך לצרוך בה מעט פחמימות היא בערב, כאשר אנו לפני שינה ואין טעם באנרגיה שתשאיר אותנו ערים, אבל בכל שאר הארוחות ביום הן חשובות מאוד כדי לתת לנו אנרגיה למשך היום.

        • מאת אסף‏:

          היי רן,
          נראה לי שפיספסת את מהות המאמר והבלוג. המטרה בהפחתת פחמימות היא לאיזון סוכרת, על כך יש בבלוג מאמרים רבים. עבור סוכרתי כל פחמימה מכל סוג שהוא תעלה את הסוכר בדם ותקשה על האיזון, סיבוכי סוכרת הם קשים וסוכרת כיום היא גורם המוות השלישי בישראל, על כך כדי להגיע לאיזון טוב יותר, הפחתת פחמימות היא הכרחית.
          הגוף יודע לתפקד מצויין על מקור אנרגיה של חלבון ושומן, למעשה ברוב שנות קיום האדם זהו היה הרכב התזונה העיקרי. בהצלחה.

      • מאת אפרת‏:

        היי יש לי סכרת סוג 2 עוד מההריון. שנתיים אחרי שילדתי בגלל עודף משקל גבוה.אני עדיין עם סכרת לוקחת גלוקומין בבוקר.
        אני כבר שבוע עם פלאו בלי פחממות כמעט ,והסוכר בבוקר גבוה בערך 130 אחרי צום כמובן
        האם אתה ממליץ לי להמשיך בתוכנית בעיקר בכדי לרדת במשקל .האם לדעתך הסוכר בסופו של דבר יתאזן .
        מחפשת תזונאי ע"פ שיטת פלאו או ד"ר ברנשטיין .מרגישה שאני חייבת הכוונה מקצועית

        • מאת אסף‏:

          הי אפרת, את אוכלת לפי ההנחיות של ברנשטיין? אם כן מומלץ להמשיך, ניתן גם לפנות אלינו לייעוץ. בהצלחה!

  2. מאת בטי‏:

    בספר שלו, ד"ר ברנשטיין ממליץ להמנע מגזר בגלל כמות הסוכר בהם – במיוחד אחרי בישול. הוא משאר שהחום הופך את הפחמימות המורכבות בהם לסוכר פשוט. ??????

    • מאת אסף‏:

      היי בטי,

      אכן לגזר תכולת פחמימות גבוהה יחסית. מניסיוני ניתן לאכול גזר חי בכמות קטנה, ומהמבושל כדבריו מומלץ להמנע.

  3. מאת שרון‏:

    היי אסף,

    אם נלך על פי תזונת ברנשטיין הרי מוצעת פה ארוחת בוקר, הכוללת ביצה+סלט ירקות+טונה,+קרקרי WASSA , והרי מותר להגיע עד 7 גר' פחמימות בבוקר? ורק בקרקר WASSA יש כ8 גר פחמימות. אשמח להברה. האם ניתן לחרוג מ30 גר' פחמימות ל60 לאדם שהוא קדם סוכרתי? תודה וכיף לקרוא את הפוסטים שלך ושל הגר.

    • מאת אסף‏:

      היי שרון ברוכה הבאה,
      ההצעות כאן הן מספר הצעות שונות לארוחת בוקר, כל אחת עומדת בפני עצמה ובכל אחת אין יותר מ6-7 גרם פחמימות. בקרקר wassa fiber יש 7 גרם.
      "קדם סכרתי" זה מושג רחב ואני לא יכול להתייחס למקרה ספיציפי כאן. אצל ד"ר ברנשטיין גם A1C 5.5 זה קדם סכרת.

  4. מאת שרון‏:

    ואגב, באתר של ברנשטיין אסור לאכול דלעת, וגזר, במרק. וכאן ניתן מתכון למרק ירקות עם דלעת וגזר? האם המתכון נכון?

  5. מאת מאיה‏:

    שלום,
    אני בת 31, בריאה ואין לי סכרת . שוקלת 65 קילו על גובה 160, אני מודעת לעצמי – אני מכורה למתוקים ופחמימות ולכן החלטתי לאמץ תזונה דלת פחמימות וסוכר כדי לא לפתח סוכרת בעתיד ( יש לנו סכרתיים במשפחה ) ומצד שני כאשר אימצתי את שיטת התזונה הזאת קרה לי פשוט קסם !! פתאום הפסקתי להרגיש את הכמיהה המופרזת למתוק, והרגשתי תחושת שובע ממושכת יותר וזה גרם לי לרדת במשקל. לצערי כאשר חזרתי לאכול ממתקים ופחמימות ואני מאד אוהבת פסטות פיצות ומאפים ועוגות ושוקולד וכו׳ .. עליתי במשקל והרגשתי שחזרתי להיות מכורה למתוק . יש לי כמה שאלות :
    האם מותר לאכול בורגול ? אם כן כמה ?
    כמה פחמימות יש בשתי פרוסות לחם שיפון או לחם מקמח מלא ?
    למה עדיף שמנת מתוקה על פני חלב ( אני שותה קצת חלב עם הקפה) אבל בכיף הייתי מחליפה אותו בשמנת מתוקה אבל אחוז השומן בה הוא גבוה !!
    מה אני יכולה לאכול כשמתחשק לי מתוק ? עד היום נהגתי לאכול תמר אחד או שניים עם שני אגוזי מלך – יש בעיה עם אגוזי מלך ?
    שזיפים מיובשים אפשר לאכול ? אחד- שניים כל יום ?!
    יש בעיה לאכול יוגורט 7% שומן ?
    איפה ניתן לקנות את הקרקרים של wasa ?

    תודה רבה מראש והמון בריאות :)

    • מאת אסף‏:

      שלום מאיה.
      כמו שראית חשוב להתמיד בתזונה לאורך זמן כדי לראות תוצאות, והן אכן מגיעות.
      כמה פחמימות יש בלחם? להזכירך, לא אוכלים לחם מחיטה/שיפון בתזונת דלת פחמימות.
      בתזונה דלת פחמימות אוכלים שומן ולא נמנעים ממנו, בשמנת יותר שומן ופחות פחמימות מחלב ולכן היא עדיפה (כל עוד אין לך רגישות למוצרי חלב)
      שומן לא גורם להשמנה בניגוד למיתוס הידוע.
      לגבי שאר שאלותייך, בבקשה תיכנסי לפוסט הבא המכיל הרצאה מצולמת של הגר על תזונת פליאו שהיא התזונה שכדאי לך כרגע לעקוב אחריה אם אין לך סוכרת.
      בהצלחה.

  6. מאת ליה נאידורף‏:

    שלום אסף

    ראשית כיף לקרא את הדיאלוגים שמתקיימים פה.
    לא נתקלתי עדיין בהתייחסות בתזונה זו לספורטאים.
    אני ספורטאית וכחלק מהכנה לתחרות שהייתה לי אימצתי דיאטה דומה לפליאו. הייתי על 100-120 גרם פחמימה ביום ולאורך זמן הרגשתי חלשה, עייפה, והייתה לכך השפעה אדירה על מערכת העצבים שלי. לא משנה מה יכתב פה- בסופו של דבר המוח, מערכת העצבים ומערכו נוספות בגופינו זקוקות לסוכר. זמין/ לא זמין- זה ויכוח אחר. אבל בגדול אנחנו לא יכולים לתפקד בלי..ויש סיבה לכך שכמעט בכל מזון טבעי יש מידה מסויימת של פחמימה אך לא בכולם יש חלבון/ שומן.
    אשמח לדעת על ההמלצות שלכם לצריכת פחמימה בקרב ספורטאי כח.

    • מאת הגר‏:

      ליה,
      הפוסט שאת מגיבה עליו מיועד ראשית כל לחולי סוכרת שעושים את התזונה לפי ברנשטיין או פליאו דל פחמימות בגישה דומה. המטרה הראשית של סוכרתי צריכה להיות הפחתת צריכת הסוכרים והפחמימות שנספגות מהר. לעומת זאת המטרה הראשית שלך כספורטאית (שאינה סוכרתית עד כמה שהבנתי) היא להזין את הגוף שלך במזון בריא שיתמוך בפעילות שלך, ולכן את צריכה רמת פחמימות גבוה יותר.
      ספורטאים צריכים יותר פחמימות משאר האוכלוסייה ואף אחד כאן לא טען אחרת. כמו שכתבתי לך בתגובה למייל, התחושות שחווית הן כתוצאה מכך שלא אכלת מספיק פחמימות. פליאו היא לאו דווקא דיאטה דלת פחמימות, היא תזונה שבה מתאימים את צריכת הפחמימות לפי הצורך האישי.
      אגב המוח ושאר מערכות הגוף פועלות נפלא על גופי קטונים בהעדר גלוקוז. מחקרים אף הראו שהמוח אפילו מעדיף אותם כדלק על גלוקוז בסיטואציות מסוימות, כך שאפשרי מאוד לתפקד בלי לצרוך סוכרים. ולסוכרתיים זה אפילו הדרך האופטימאלית.

    • מאת דן‏:

      1. הגוף לא זקוק לפחמימות, ויעידו על כך האסקימוסים, שחיים שנים על דגים ובשר בלבד.
      2. לגבי חולשתך, לפי דר גבריאל קאזאנס, לגוף ישנם שני תהליכים מטאבוליים לאנרגיה, הראשון והמועדף (על הגוף) הוא של פרוק פחמימות, והשני (והפחות מועדף) הוא של פרוק שומנים. הגוף עובר לפרוק שומנים רק לאחר מספר ימים (3-5) של מחסור חריף בפחמימות. לפי מה שאת מתארת, כמות הפחמימות שאת צורכת לא מאפשרת לגוף שלך לעבור למצב של פרוק שומנים (מצב קטוגני) – את למעשה מתארת מצב של רעב לפחמימות.
      3. מכיוון שישנם ספורטאי סיבולת שמסתדרים היטב בדיאטה דלת פחמימות ועתירת שומנים, המסקנה היא שאם את באמת רוצה לתת הזדמנות לדיאטה כזו, את צריכה לעבור תקופה של "סבל יחסי" בן מספר ימים (בהם לא תצרכי פחמימות כלל), עד שהגוף שלך יתחיל לפרק את השומנים בכמות הנדרשת לו.

  7. מאת אינה‏:

    מה עושים הצמחונים?

    • מאת אסף‏:

      קשה להתמיד בתזונה הזו על צמחונות , אבל זה אפשרי ואני מכיר כמה סוכרתיים שעושים זאת. אוכלים חלבון שמקורו בגבינות וביצים. אם יש אפשרות לאכול דגים מדי פעם זה גם יעזור מאוד לגיוון התפריט.

      • מאת יוכי‏:

        אני צמחונית, שאלתי היא למה דגים מידי פעם ולא יום יום ? יש איזושהי הגבלה?
        מכיוון שאיני אוכלת בשר בשום צורה דגים זה המקור שלי לחלבון.

  8. מאת גלית‏:

    היי,עם תזונה כזאת,תוך כמה זמן הגוף יתחיל לפרק תאי שומן?

    • מאת אסף‏:

      אין לכך תשובה חד משמעית, תלוי מאוד על מי מדובר, מה מצבו מבחינה מטבולית וכמה אנרגיה הוא מוציא ביום (כולל פעילות גופנית)
      בגדול בתזונה דלת פחמימות הגוף לומד להשתמש בשומן כאנרגיה כמקור עיקרי, והשומן הזה מגיע מהתזונה או מהמאגרים.

  9. מאת אתי‏:

    היי מה קורה יש לי טרום סכרת וגם כולסטרול גבוהה.

  10. מאת אתי‏:

    מה אפשר בארוחת בוקר במקום הנקניק/ הבייקון,
    בברכה

  11. מאת דנה ליי מילמן‏:

    קודם כל, בתור מישהי שעכשיו התחילה לקרוא את הספר של ד"ר ברנשטיין וחולה בסוכרת נעורים של שנים אני ממש מודה על זה שמצאתי את האתר הזה :)

    דבר שני, אני קצת בבעיה- אני רגישה לביצים ולחלב וקצת לסויה. מה גם שלאכול הרבה בשר ודגים מתחיל לגרום לתגובות לא נעימות (התחזקות של אלרגיות וכדומה..)
    מה אני יכולה לאכול לארוחת בוקר במקום ביצים למשל? אילו תחליפים אפשריים?
    אני לא רוצה לוותר על ההזדמנות להתאזן בגלל הרגישויות שלי…

  12. מאת שמחה‏:

    ממדברים כאן על שמנת מתוקה לאיזה סוג הכוונה מאיזה חברה האם ידוע אם יש את זה בכשרות מהודרת

  13. מאת יפה גבע‏:

    שלום, מקווה שהאתר פעיל. עבדתי קשה על הדיאטה, ארבעה חודשים, ובבדיקות נמצא עליה קלה בכולסטרול ובבדיקת הסוכר -6.1 בבדיקה הקודמת כשאכלתי לפי הוראות רגילות לסוכרת היה רק- 6 . יש לי סוכרת 2 ואני מנסה עדיין להתמודד בלי תרופות . יש הסבר על העליה בכולסטרול ובסוכר?

    • מאת הגר‏:

      שלום יפה,
      יש כמה הסברים אפשריים, אבל כל הסבר ינהיה ניחוש בלי פרטים עלייך ואיך בדיוק יישמת את התזונה. את מוזמנת לכתוב בדיוק מה את אוכלת ואולי תהיה כך תובנה חלקית, או לפנות לייעוץ אישי דרך הקישור שבסרגל העליון שבאתר.
      בהצלחה ורק בריאות,
      הגר

  14. מאת יפה גוטליב‏:

    ygיש לי בבדיקות הסוכר 6.2 אני מאד רזה לפי התזונה של דר ברנשטיין אני כרב לא אוכלת לחם מקח מלא שום סוג עוד הרבה דברים שכותב אבל שקלתי 54 והכשב רזיתי 49 אני מאד חלשה אין לי מצב רוח ולא כוח מה עושים

  15. מאת יפה גוטליב‏:

    בבוקר אני אוכלת בצה קשה אבקדו סלת כוס חלב שכדים טרי סחוט בבית בשעה 10 יוגורט ללא סוכר עם שכדים ואגוזים כוס תה עם נענה צוריים דג או שנצל בגריל ירקות כמו ברוקולי כרוב קישועם בשה 5 כוס של ירקות ירוקים בבלנדר שני פריכיות עם גבינה פרמזן אין פריכיות שאתם כתבתם יש פריכיןת של כוסמין יש בערך 12 פחמימה על כל אחד בערב סלת יוגורט עם שני כפיות פישטן ושושסום מלא תה מה לא בסדר שאני רק מרזה

  16. מאת שרון‏:

    היי אסף,
    ראשית ,תודה על ההמלצה לתפריט, אכן ניסיתי את התפריט המוצע באתר,
    אבל הרגשתי רעב ללא לחם.
    ובלילה לא הרגיש לי טוב ללכת לישון בתחושת רעב,אחרי מנה של דג סלמון וירקות מבושלים,
    שאכלתי בשש בערב ,לאחר שעתיים,בשעה שמונה ,הרגשתי תחושת רעב,
    אז בלית ברירה,הכנתי בשמונה בערב, דיייסת שיבולת שועל עם קינמון,
    ( 4 כפות שיבולת וכוס אחת מים,עזר לי מאוד ,להתגבר על תחושת הרעב.
    אז השאלה היא,איך בערב נשארים שבעים עד הבוקר בתפריט שממש לא משביע ?
    ועוד שאלה,
    בקשר לאכילת אבטיח או מלון ,כמה קוביות מותר במהלך היום , אם בכלל מותר ?
    אשמח לתגובתך.
    תודה מראש,
    שרון

    • מאת אסף‏:

      שרון,
      1. לתזונה יש תקופת הסתגלות, וזה לא לוקח יום אחד וגם לא יומיים. בדרך כלל אחרי שבוע שבועיים הגוף מסתגל לתזונה החדשה, חשוב להתאזר בסבלנות ולא להשבר.
      2. אם את רעבה, ז"א שלא אכלת מספיק. תגבירי את כמות החלבון בארוחה, ותדאגי שהמנה לא תהיה דלת שומן. השומן תורם לשובע ואסור לוותר עליו.

      שיבולת שועל, אבטיח , מלון ושאר הפירות אינם כלולים בתזונה. בבקשה תקראי שוב את הפירוט שלה ואת החומרים שבבלוג.

  17. מאת שרון‏:

    הבנתי שהעלים הירוקים בסלט ,טובים לדייאטה,
    השאלה שלי ,
    האם ע"פ הדייאטה ד"ר ברנשטיין ,אפשר לערבל את העלים לקבלת משקה שיק ירוק ?
    או שצריך לאכול אותם רק בתוך הסלט ?

    בתודה מראש,
    שרון.

    • מאת אסף‏:

      שיק ירוק בד"כ מכיל פירות, ולכן לא כלול בתזונה.
      שימי לב שבכל ארוחה אסור לאכול יותר משתי כוסות סלט, לכן סביר שבשיק ירוק יהיה מאוד קל לעבור את הכמות המותרת.

  18. מאת שרון‏:

    אסף היקר,
    תודה רבה לתגובה, וכול הכבוד לך על ההשקעה מזמנך,
    למתן התשובות והעזרה לסוכרתיים .תזכה למצוות !
    בברכת שר – כוח.
    שרון.

  19. מאת בת-חן‏:

    אסף שלום,
    קודם כל תודה על השיתוף בבלוג והעזרה – אתה מקור השראה.
    יש לי מספר שאלות,
    1. רציתי לדעת אם הדיאטה לפי ברנשטיין גורמת לעלייה במשקל?
    2. איך מסתדרים עם התפריט כשנמצאים מחוץ לבית? (מבקרים חברים\משפחה, חופשה וכו')
    3. אם הבית עובר שינוי, האם התפריט טוב גם עבור ילדים?
    תודה.

    • מאת אסף‏:

      היי בת חן,
      1. לא, בתחילה תהיה ירידה ובדרך כלל הגוף חוזר למשקל האידאלי עבורו.
      2. אפשר תמיד להסתדר על ידי תכנון מראש והכנת אוכל מבעוד מועד, ובמקרה שלא תמיד אפשר למצוא משהו שאפשר לאכול בכל מקום (ירקות, בשר)
      3. לילדים אפשר לתת תזונת פליאו , אין צורך להגביל פחמימות אלא אם כן יש סיבה לכך.

  20. מאת שמרית‏:

    הי אסף והגר
    אני בהריון שלישי בשליש האחרון ולפני כשבוע התגלה כי יש לי סכרת הריון. רציתי לדעת האם התפריט המצורף טוב גם לנשים הריוניות? במידה ולא האם וכיצד ניתן להתאים אותו?
    תודה רבה
    שמרית

    • מאת הגר‏:

      שלום שמרית,
      התפריט מתאים באופן ככלי לתזונה דלת פחמימות לסוכרת.
      במקרה של הריון לא הייתי מסתמכת עליו, אלא מגיעה לייעוץ אישי, כיוון שצריך להתאים את רמת הפחמימות לפי מה שאת אוכלת כרגע ולפי רמת הסוכר הנוכחית שלך.
      את מוזמנת ליצור קשר, הפרטים כאן.

  21. מאת ניר‏:

    היי אסף,
    אני סכרתי כבר 20 שנה, סכרת סוג 1.
    האם יש לך המלצה של תפריט להתחלת התזונה דלת פחמימות?
    ואיך נערכים לשינוי עם האינסולין? אינסולין קצר וארוך…
    אודה לתשובה.
    ניר

    • מאת אסף‏:

      היי ניר,
      כל המידע מצוי בבלוג הזה, יש כמה הצעות לתפריטים בספר של ד"ר ברנשטיין, אבל בגדול זה מאוד פשוט חלבון, שומן + כמות הפחמימות המותרת (ע"פ 12-12-6) לגבי שינויי האינסולין, יש להפחית את הכמויות, עד כמה? זה מאוד אישי לצערי אין לי כלל אצבע בנושא.
      אם אתה לא בטוח בנוגע למינונים יש להתייעץ עם איש מקצוע/רופא.

  22. מאת מזי שסטופלוב‏:

    היי הבת שלי אובחנה לפני כשנה וקצת בסכרת נעורים
    יצאנו כבר מירח הדבש של החודשים הראשונים ועכשיו אנחנו עדיין לא מאוזנים כל כך
    קוראת הרבה מסביב. ולא יודעת איך להתחיל איתה. הילדה אוהבת פחממות והיא אוכלת ברבה ביום.איך מתחילים? למי אני יכולה לפנות שאולי ידברו איתה ויסבירו לה לשנינו בעצם
    שאני אוכל לעזור לה ושהיא תדע לעזור לעצמה. שכחתי לציין היום היא בת כמעט 11
    תודה

  23. מאת אסתי‏:

    הי
    אני מיישמת את ההנחיות שבתפריט
    אבל משתמשת בחלבונים עד 5% שומן
    האם זה יעשה את העבודה טוב או שאני חייבת להשתמש בגבינות שמנות יותר??

  24. מאת דבורה‏:

    שלום אסף,
    אני סכרתית מטופלת באינסולין.
    בנוסף יש אי ספיקת כליות קשה (קריאטנין 2.7 )
    גם אי ספיקת לב (אחרי צינטור של עורק אחד)
    לחץ דם לא מאוזן (200/60) ולא מצליחים לאזן יש בעיות עם הכדורים.
    אשמח לקבל את התייחסותך האם דיאטת ד"ר ברנשטעען מתאימה לי<

    תודה
    דבורה

    • מאת אסף‏:

      היי דבורה, לא כתבת מה לגבי האיזון שלך אבל לפי הפרטים האחרים אני יכול להניח שהוא אינו טוב. תזונה דלת פחמימות מתאימה מאוד לאיזון ערכי הסוכר לנורמה, אבל בשל המצב המורכב דרושה גם הגבלת חלבונים ולכן דרושה התערבות של איש מקצוע/רופא.

  25. מאת הדס‏:

    מדוע יש הגבלה של חצי כוס לסלט הירקות בבוקר?
    האם יותר ירקות= יותר פחמימות?

להגיב על דנה ליי מילמן לבטל

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>