פנקייק דל פחמימות: קמח שקדים

דל פחמימות, פליאו, ברנשטיין, ללא גלוטן,  ללא סוכר, ללא מוצרי חלב, צמחוני
.

 

את המתכון הזה התחלתי להכין הרבה לפני שנכנסנו לעולם ה- Low Carb – בימים שמה שעניין אותי זה שמתכון יהיה ללא סוכר ובעל אינדקס גליקמי נמוך (בשביל אסף) וללא חיטה (בשבילי).

יום אחד נקלעתי לבלוג Elana's Pantry וגיליתי שם אוצר בלום של מתכונים העושים שימוש בחומר שלא חשבתי עליו עד אז – קמח שקדים.

יש הרבה בלוגים ברשת שמכילים מתכונים עם קמח שקדים, אבל אילנה היא המלכה. באמצעות הבלוג שלה גיליתי את החומר המופלא הזה. המתכון שאביא בפוסט זה מבוסס, בכמה שינויים קלים, על המתכון שבספר המצויין והמומלץ שלה – The Gluten-Free Almond Flour Cookbook

מה זה קמח שקדים?

תכלס – זה פשוט שקדים טחונים דק. אבך למרות שאני דוגלת בלהכין את כל מה שאפשר בבית, את קמח השקדים אני דווקא קונה. פשוט לא הצלחתי אף פעם לייצר קמח מספיק דק ואחיד, כמו הקנוי. אם מישהו מפתח שיטה שעובדת, אשמח לשמוע. חמאת שקדים (כמו ממרח "שקדייה") אני דווקא מכינה בבית בהצלחה יתרה, אבל זה לפוסט אחר.

אז איפה היינו – בקניית קמח שקדים. אני קונה את קמח השקדים שלי בניצת הדובדבן באבן גבירול (5.9 ש"ח ל-100 ג') או בטבע קסטל בדיזינגוף (6.9 ש"ח ל-100 ג'). תמצאו אותו באיזור התפזורות, בין פיצוחים שאלף ידיים כבר משמשו אותם ומיני פירות יבשים שברחשים מזמזמים מעליהם. לכן אני בד"כ קונה קילו, ומבקשת לתת לי אותו מתוך השקית הגדולה שנמצאת במחסן. אל תתביישו לבקש.

לא חייבים כמובן לקנות קילו לצורך המתכון – זאת אומרת, עד שתטעמו את הפנקייק :-)

בכל אופן, זהו בהחלט אחד המתכונים הכיפיים שיש לתזונה דלת הפחמימות להציע. אני אוהבת להכין אותו בשבת, כדי לשבור את שגרת החביתות של בקרי אמצע השבוע. בתיאבון, ונשמח לשמוע איך יצא לכם!

פנקייק מקמח שקדים

ספירת פחמימות: (ל-10 פנקייקים): פחמימות למנה: 3.6 | סיבים למנה: 1.8 | פחמימות נטו למנה: 1.8

חומרים:

  • 1.5 כוסות קמח שקדים
  • 3 ביצים
  • רבע כוס מים או חלב קוקוס או יוגורט או שמנת.
  • כפית תמצית וניל
  • 25 טיפות סטיביה נוזלית, או מעט מתיק אחר לפי הטעם
  • שמן קוקוס או חמאה, לטיגון

ההכנה:

  • לטרוף את הביצים בקערה עד שתופחות קצת, עם מטרפה ידנית או חשמלית. להוסיף סטיביה, מים (או החלופות האחרות), ותמצית וניל (או סטיביה וניל) ולטרוף היטב.
  • לערבב את קמח השקדים לתוך החומרים הרטובים. להוסיף נוזלים לפי הצורך עד להגעה למרקם נכון (בלילה לא סמיכה מדי)
  • להניח במקרר ל-15-20 דקות (לא הכרחי אבל עוזר לחומרים להתגבש)
  • לחמם מעט שמן / חמאה במחבת על אש בינונית.
  • להעביר מעט מהתערובת לתוך המחבת. לאחר כמה זמן ייווצרו בועות קטנות על הצד העליון. כשהן פוקעות, הגיע הזמן להפוך את הפנקייק לצד השני.
  • להוריד את הפנקייק מהאש לתוך צלחת ולתת לזה להתקרר.

הערות:

 

  • כדאי לשמור על גודל קטן יחסית של פנקייק – קוטר של 8-10 ס"מ, לפחות עד שמתרגלים אליהם. הם יוצאים מעט יותר עבים ויותר "עוגתיים" מפנקייק רגיל.
  • ניתן להוסיף שוקולד ללא סוכר, חתוך לחתיכות כמו "שוקולד צ'יפס", לבלילה לפני ההכנה.
  • אם אתם מנסים להכין אותם בטיגון ללא שמן, כדאי להכניס כף שמן קוקוס או חמאה לבלילה, שלא ייצאו יבשים מדי.

* סטיביה וניל לא ניתן (למיטב ידיעתי) להשיג בארץ. אני מזמינה את כל המוצרים שלא ניתן להשיג בארץ  (וגם כמה כאלה שניתן אבל יותר זול בחו"ל) דרך אתר iHerb. אתם מוזמנים להשתמש בקופון ההנחה שלי בהזמנה הראשונה – AGA249

.

בלוג דל פחמימות בפייסבוק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
פורסם בקטגוריה מתכונים, מתכונים לדיאטת קנדידה, עם התגים , , , , , , . אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

45 תגובות על פנקייק דל פחמימות: קמח שקדים

  1. פינגבאק: תזונה דלת פחמימות לסכרת על פי ד"ר ברנשטיין | בלוג דל פחמימות

  2. מאת עידית‏:

    שלום,
    האם אפשר להשתמש בקמח סויה שלידיעתי גם הוא נטול פחמימות או קמח אחר.?

  3. מאת איריס‏:

    שלום נכנסתי לבלוג שלך פעם ראשונה. איך את עושה ממרח דוגמת שקדיה?

    • מאת הגר‏:

      הי איריס, ברוכה הבאה. ממרח שקדייה אני עושה בבלנדר. פשוט טוחנת את השקדים עד שזה קורה.
      זה תהליך ארוך, צריך להתאזר בהרבה סבלנות, אבל בסוף זה קורה :)

  4. מאת ליאת‏:

    הי הגר
    תודה על הבלוג המקסים, גיליתי אותו אתמול ואני כבר מכינה רשימת קניות להמון דברים.
    שלחתי לך גם שאלה דרך הצור קשר.

    באיזה שקדים את משתמשת כדי להכין חמאת שקדים ?
    אני מבינה שהם צריכים להיות טריים ולא קלויים, אבל איך את מקלפת אותם ? או שאת קונה כבר את המולבנים ?

    תודה על התשובה

    ליאת

    • מאת הגר‏:

      הי ליאת,
      ברוכה הבאה!
      אני משתמשת בשקדים טריים, אבל שמעתי שאפשר להכין גם משקדים קלויים, הטעם פשוט ייצא שונה.
      אני לא מקלפת אותם – אין צורך, הקליפה נטחנת גם ולא מרגישים אותה במוצר המוגמר.
      אני לא משתמשת בשקדים מולבנים כי הם מעובדים – עוברים אידוי או חימום כדי להסיר את הקליפה, ובדרך כלל הם גם לא טעימים לי – יש להם טעם מעופש בעיני.
      אבל כמו שאמרתי הקליפה לא מפריעה לכלום, אז ממש אין צורך.
      בהצלחה!

  5. מאת ליאת‏:

    תודה על התשובה

  6. מאת עדנה‏:

    איך אני שמחה שמצאתי את האתר שלך.
    תבורכי.
    אשמח אם תכתבי פוסט שלם על איך מזמינים מ iherb מה כדאי להזמין, כל הפרוצדורה עליויות, משקל, מוצרים שנסית ואת ממליצה עליהם וכד

    • מאת הגר‏:

      תודה עדנה,
      בדיוק היום עדכנתי את לשונית ההמלצות בתפריט הראשי של הבלוג, המידע שאת מחפשת נמצא שם.

  7. מאת מורן‏:

    הי הגר.
    ניסינו את הפנקייקים ויצא ממש מוצלח!
    תיקנתי קצת כמויות, ויצא אחלה !
    http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2405534

    שבוע טוב :)

  8. מאת רינה‏:

    צריך לזכור שבשקדים יש שמן. צריך לצרוך אותם בכמות מוגבלת. אגב, בתזונה הסינית מומלץ להשרות שקדים ולהפטר מהקליפה (מכילה אצטון)

    • מאת הגר‏:

      שלום לך רינה, אנחנו לא מפחדים פה משומן. תקראי קצת את החומר הבסיסי שלנו על תזונת פליאו וברנשטיין כדי להתעדכן.
      לגבי קליפת השקדים, היא לא מכילה אצטון. קליפת שקדי בר בטבע מכילה חומר דומה לציאניד, אבל החומר לא מצוי בשקדים מתורבתים שאנחנו קונים בחנות.
      בברכה,
      הגר

      • מאת נורית‏:

        לי הקליפות של השקדים מגרות את המעי, ויוצרות תגובות לא נעימות, אז אני מקלפת אותם אחרי השריה ארוכה (יום שלם) במים קרים. זו הרבה עבודה אבל גם מגביל את כמות השקדים שצורכים לכמות שהגיוני ללקט ולקלף.
        שמעתי שההשריה גם מעלה את הערך התזונתי שלהם, אבל אין לי הוכחות.

        • מאת שרון‏:

          היי נורית,
          למה להתאמץ בהסרת הקליפות,זו עבודה ממש מיותרת,
          כאשר ב-" רשת על -המשקל" יש להשיג קמח -שקדים טחון
          ללא קליפה,ובמחיר סביר. טרי וגם טעים.

          כתובת שלושת סניפי "על-המשקל" :
          גבעת- שמואל,קניון הגבעה – (בפסג' ליד "רשת -מזון" -חביב).
          הטלפון: 03-5320360
          פתוח בימים:
          א-ה: 8:30-21:00
          ו: 8:00-14:00

          ירושלים – מרכז -קניות שער בנימין:
          טלפון: 02-9979978
          פתוח בימים:
          א-ד: 8:30-21:00
          ה: 8:30-22:00
          ו: 8:00-14:00 (שעון קיץ עד 15:00)

          קרני שומרון
          קניון קרני שומרון
          טלפון: 09-7941471
          פתוח בימים:
          א-ה: 9:00-20:00
          ו: 8:00-14:00

  9. מאת ענבל‏:

    במנה הכוונה לפנקייק אחד או ל- 10?

  10. מאת סיגל‏:

    הגר היקרה בוקר טוב
    שכחתי לשים יוגורט או תחליפיו שבמתכון
    ועדיין יצא טעים להתעלף.
    תודה רבה מאד

  11. מאת לירון‏:

    אם אני לא אוכלת ביצים יש תחליף לביצה?

    • מאת הגר‏:

      הי לירון, אפשר להכין "תחליף ביצה" מכף זרעי צ'יה טחונים ושני כפות מים, זה עובד בהרבה מתכונים. לא ניסיתי את זה על הפנקייק, אבל יש סיכוי שיעבוד. בהצלחה

  12. מאת נטעלי‏:

    נקרא אחלה מתכון, האם אפשר להמיר את הסטיביה הנוזלית באבקת סטיביה?

  13. מאת נועה‏:

    האם יש הבדל בטעם בין חברות המייצרות סטיביה? אף פעם לא השתמשתי. יש בחנות לידי של חברת גפן. מישהי השתמשה?

  14. מאת מאיה‏:

    הי. לדעתך, אפשר להכין מהעיסה שנשארת אחרי הכנת חלב שקדים?

    • מאת הגר‏:

      הי מאיה,
      לא ניסיתי, אבל אני חושבת שבתהליך הכנת חלב שקדים משתחרר הרבה מהשומן ולכן העיסה שנשארת אולי יותר יבשושית מקמח שקדים רגיל.

  15. מאת אוריאן‏:

    היי יש את הספר של ד"ר ברנשטיין מתורגם לעיברית אולי מישהי\ו יודע תודה ויום מקסים:)

  16. מאת רחל ענבר‏:

    היי הגר, אהבתי מאוד לקרא את הבלוג שלך. הבת הגדולה שלי עושה את הדיאטה הזו מזה כשנתיים
    היא לא משתמשת בממתיקים מלאכותיים. האם מעבר לדבש יש אפשרות להמתיק את הפנקייק
    המדהימים באלה? אם אשתמש בשברי תמרים או בבננות מעוכות לדעתך זה יצליח?

  17. מאת דנה‏:

    האם קמח קוקוס יעבוד במקום קמח השקדים?

  18. מאת שרון‏:

    מלית תפוחים:
    תפוח אחד גדול,או 2 קטנים: חותכים לקוביות קטנטנות ,ויוצקים עליהם כף מיץ -לימון,
    ומניחים בסיר קטן ,ומוסיפים:
    3/4 כוס מים ,
    כפית קינמון ,
    כפית תמצית וניל,
    שקית אחת סוכרלוז (או תחליף סוכר אחר).
    ברגע שרותח מנמיכים ללהבה קטנה,מידי פעם לערבב בכף עץ,עד שקוביות התפוח מתרככות.
    לאחר כמה דקות קוביות התפוח התרככו ,(אך לא במצב מעוך),
    בעזרת כף מניחים את קוביות התפוחים על חביתיות הפנקייק .
    ומזלפים מעליהם כף אחת סילאן .(סילאן טבעי ללא סוכר),

  19. מאת אסף‏:

    הי הגר,

    חדש פה בפורום וגם בתחילת הדרך בפלאש. מאד נהנה לקרוא את המתכונים שלך.
    הבוקר הכנתי בפעם השניה את הפנקייק שקדים, ויצא ממש טעים ומשביע!
    על הסטיביה כתוב שילדים ונשים בהריון צריכים להיוועץ עם רופא לפני השימוש, למה?
    מה הסכנות לילדים ומה לנשים בהריון?

    איפה אפשר לקנות קמח שקדים יותר בזול מ30 ש״ח לקילו??

    בכלל, אני מנסה להכניס תזונה יותר בריאה הביתה, האם התזונה הזאת מתאימה לילדים גם?
    תודה רבה !
    אסף

    • מאת הגר‏:

      שלום אסף,
      א. הסטיביה היא צמח שיש בו רכיבים שדומים בחלקם להורמונים (בדומה לסויה וזרעי פשתן, למשל). אם הצריכה אינה כבדה, ז"א לא עולה על כמה טיפות ולא כל יום, אין לדעתי סיבה לדאגה.
      ב. לגבי קמח השקדים, 30 שח לקילו זה זול מאוד, אולי תספר לנו איפה קנית?
      ג. התזונה הזו בהחלט מתאימה לילדים, אבל שים לב – ילדים לא צריכים לאכול דל פחמימות, אלא אם יש להם סוכרת חו"ח.
      בהצלחה,
      הגר

  20. מאת טלי‏:

    היי הגר,
    אם אני ארצה להוסיף פרי להמתקה כמו למשל תפוח או בננה במקום סטיביה איך זה ישנה את כמות הפחמימות למנה ואת המרכיבים (אם צריך להוריד או להוסיף משהו).
    אני שואלת כי אני לא יודעת מה הערך הפחמימתי של הסטיביה.
    ובנוסף, מהכמות הזאת יוצאים 10 פנקייקים והפחמימה למנה זה לפנקייק אחד?
    תודה מראש על המענה, ומאוד אהבתי את הבלוג שלך.

  21. מאת ירון‏:

    האם ניתן להשתמש במכשיר להכנת וופל בלגי להכנתם?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>