הדף שלפניכם מופץ כבר שנים ברחבי הרשת. המידע שבו עזר לאנשים רבים להשיג שליטה טובה יותר בערכים שלהם ולהפוך לחברי "מועדון ה5%" ( שזה אומר A1c בין 5%-5.9%)
לבקשת מחברת המאמר, המידע הופץ בעולם בהרבה שפות ובהרבה בלוגים. אם אובחנתם לאחרונה כקדם סכרתיים, או סכרתיים מסוג 2, יתכן שבזכות השיטה שמתוארת כאן תוכלו לעשות קפיצת דרך בשליטה על ערכי הסוכר.
אפשר למצוא את הדף המקורי כאן.
שלב 1 – לאכול מה שרגילים ולתעד הכל
פשוט תאכלו כמו שאתם רגילים, אבל תשתמשו במד סוכר שלכם, הגלוקומטר כדי לבדוק את רמות הסוכר בזמנים הבאים:
- על הבוקר – צום
- שעה לאחר ארוחה
- שעתיים לאחר ארוחה
בעזרת המידע שתאספו תוכלו לדעת כיצד המזון משפיע על רמות הסוכר בדם שלכם, מתי הוא עולה ומתי הוא יורד. סביר להניח שמה שתראו זה שכשאתם אוכלים לחם, פירות ושאר סוכרים שונים רמות הסוכר בדם יעלו משמעותית.
שלב 2 – בימים הבאים צמצו אכילת פחמימות
תורידו מהתפריט שלכם לחם, מאפים, אורז, ממתקים, כל מוצר המכיל סוכר, ופירות. את כל הפחמימות שאתם צריכים תקבלו מאכילת ירקות. המשיכו לבדוק את הסוכר בדם בצורה סדירה כפי שעשיתם בשלב 1, שימו לב כיצד הפחתת צריכת הפחמימות משפיעה על רמות הסוכר שלכם.
זיכרו: ככל שתשמרו על ערכים זהים לערכיו של אדם ללא סכרת כך תוכלו להמנע מסיבוכים ולשפר את איכות ואורך החיים שלכם.
רופאים מאמינים כיום כי לאדם בריא יש ערכי סוכר כאלה:
- רמת סוכר בצום: מתחת ל-100 mg/dl
- שעה לאחר ארוחה: מתחת ל-140 mg/dl
- שעתיים לאחר ארוחה: מתחת ל-120 mg/dl
אם אתם מסוגלים להגיע לאפילו פחות מכך, לכו על זה. במינימום נסו להשיג ערכים של מתחת ל-140 mg/dl שעתיים לאחר ארוחה. לאחר שהשגתם ערכים נורמלים, ניתן גם להוסיף מעט פחמימות לתפריט, אבל לבדוק כיצד הן משפיעות ובמידה ועברתם את ערכי היעד – לעצור.
כיום מתברר שערכי סוכר גבוהים לאחר ארוחות מהווים גורם סיכון לסיבוכים, במיוחד בעיות לב.
שלב 3 – לבדוק לבדוק לבדוק!
זיכרו, אנחנו לא במרוץ או בתחרות מול אחרים או מול עצמנו. תשנו את התזונה שלכם ותבדקו כל הזמן איזה מזונות משפיעים עליכם ואיך, מה מעלה לכם את הסוכר יותר מדי ומה שומר עליו מאוזן.
לא משנה מה אומרים לכם, אם יש מזון שמעלה את הערכים שלכם מעבר ליעדי המטרה, הוא לא מתאים לכם והוא לא צריך להיות חלק מהתכנית התזונתית שלכם. מד הסוכר הוא החבר הכי טוב שלכם, והוא יעזור לכם להבין מהי התכנית התזנותית שתשמור עליכם בריאים ותחזיר אתכם לאיזון.
הי
לבדוק את עצמך וכל הזמן לשפר זה מצויין וזו הדרך
יש משהו שאני לא מסכימה איתך
למה להימנע עד כדי כך מפחמימות
למה לא לאכול לחם מלא, אורז מלא, קטניות, פירות??
לפי דעתי זה עניין של כמות, הגוף אמור לעכל את זה בלי בעיה במיוחד בן אדם טרום סוכרתי
הכל עניין של כמות ושליטה במנגנון שובע ורעב שאצל חלקינו לא ממש עובד ומכאן נובעות כל הבעיות של סוכר ועודף משקל (לפי דעתי לפחות)
היי סבטה,
אם תקראי בפוסט את שלב 2 עד הסוף, תראי שההמלצה בדף שתירגמתי כאן היא להחזיר פחמימות לתפריט כל עוד אנחנו לא חורגים מערכי המטרה שלנו, לכן בסופו של דבר כל אדם יכול למצוא כמה פחמימות הוא יכול לאכול מבלי לצאת מאיזון.
הבעייה בפחמימות היא לא העיכול שלהן , אלא העובדה שהפחמימות מהסוגים שציינת, גם המלאות יוצרים אצל רוב הסכרתיים עלייה חדה בערכי הסוכר , ולכן מקשים על שמירת האיזון. בקרוב נפרסם פוסט מפורט על התזונה ע"פ ד"ר ברנשטיין לסכרתיים שיעשה קצת סדר ויסביר למה אנחנו מאמינים שתזונה דלת פחמימות חשובה כל כך למי שסובל מסכרת.
לא הבנתי למה על פי ברנשטיין, אסור לאכול דגנים, אך קרקרים של WASSA שעשויים משיפון מותר???גם בחצי פרוסת לחם משיפון מלא ללא שמרים, וללא סוכר, יש 7 גר פחמימות אז מה הפואנטה? אשמח להסבר.
העיקרון המנחה של ד"ר ברנשטיין היא תזונה דלה בפחמימות ולכן דגנים לא נכללים בה.
יוצא מן הכלל הוא קרקר שיפון wassa שמכיל 7 גרם פחמימות בלבד ויכול להשתלב בתזונה זו במידתיות על פי חוק ה 6-12-12.
ברנשטיין מצא כי לקרקר הספיציפי הזה השפעה נמוכה על הסוכר בדם, ויש הבדל בינו לבין פרוסת לחם גם אם קל מבחינת ההשפעה, את מוזמנת לנסות בעצמך ולדווח לנו על הממצאים.
אני באופן אישי הייתי אוכל את הקרקר הזה מדי פעם כשעברתי לראשונה לתזונה דלת פחמימות, אך כיום אני נמנע לחלוטין מדגנים, כולל את הקרקרים הללו.
מקווה שההסבר ענה לשאלתך והבהיר מהי הפואנטה.
גם אני חשבתי לאורך שנים שלחם מחיטה מלאה הוא בריא אך אין זה כך כמות החיטה המלאה בפרוסת לחם לדוגמה היא פחות מ 30% משאר הקמח הלבן שהוא 70% כנל ללחם שיפון עדיף לחם מיחמצת הוא הטוב ביותר
הי אסף, אם אני עובד לפי שיטת התזונה של ברנשטיין ובדיקת הסוכר שלי מראה ערכים תקינים למדי, האם אני יכול להרשות לעצמי לעבור במעט את חוק ה 30 גר' פחמימות ביום עם אכילת סוג אוכל השונה מהמלצות הד"ר כל עוד מדידות הסוכר שלי תקינות, או שזה יפר את איזון "הדלק" לגוף בין פחמימות לשומנים?
תודה,
דני
היי דני,
מאוד תלוי אם אתה סוכרתי, מאיזה סוג והאם אתה מטופל תרופתית ואינסולין. צרף את המידע ואוכל לענות לך…
אסף
כנראה שאני טרום עם 5.9/99. כל מדידות ערכי הסוכר יוצאות בגדר הנורמה כשעתיים לאחר ארוחה (לפי ברנשטיין). עדיין לא ניסיתי למדוד תזונה רגילה של פחמימות. העמסת סוכר כנראה תקינה 99/99.
אז גם אם תחרוג מדי פעם מה-30 גרם פחמימות אני מאמין שעדיין תוכל לשמור על איזון טוב, בגלל שאתה עוד "טרום". צריך כמובן לבדוק ולבדוק, וכך לראות כיצד כמויות שונות של פחמימות משפיעות עלייך. פעילות גופנית תסייע גם משמעותית.
תודה!
ושתי שאלות אחרונות ברשותך:
1. האם פעילות גופנית נועדה רק כדי להוריד את רמת הסוכר של הארוחה הקודמת (מה גם שאני מאוזן כשעתיים לאחר הארוחה) או שהיא באופן כללי משפיעה על תפקוד הלבלב באופן כללי למשך היממה שלאחר הפעילות?
2. בתור טרום ללא תופעות היפר והיפו, מה אני יכול לאכול כשעתיים לפני פעילות מאומצת? דוגמא: מדדתי לפני הפעילות האחרונה על הבוקר 84, אכלתי תמר אחד בלבד וחטיף אנרגיה אחד ללא סוכר, כחמש דקות אחרי מדדתי 257!! (האם זה נראה לך הגיוני?) ולאחר פעילות של 40 דקות זה ירד ל 110. עם הנתונים הללו הייתי מעוניין לדעת אם מה שאכלתי זה בסדר או שעלי לאכול דברים שונים?
תודה!
היי דני,
1. לפעילות גופנית יש הרבה מטרות, היא אכן משפיעה על הסוכר בדם בטווח המיידי (ואף מספר ימים לאחריה) אבל תורמת לבריאות בהיבטים נוספים ועוזרת לבנות גוף חזק ובריא.
2. כנראה שלפני הבדיקה השנייה שביצעת לא שטפת ידיים ולכן התוצאה הגבוהה, זה לא אפשרי שהסוכר יעלה כך לאחר מספר דקות. שעתיים לפני פעילות גופנית ניתן לאכול ארוחה רגילה, אין צורך לשנות משהו, רק להקפיד לא לאכול משהו כבד מדי שעלול לפגוע באימון.
מה עושים עם רמת סוכר גבוהה בבוקר? (מה שנקרא לאחר צום)
אני די נמנעת מפחממות (חוץ מפירות, שמאוד קשה לי בלעדיהם), הA1C מתחת ל7, והערכים מסביב ל140. אך בבוקר זה 130 כמעט קבוע. האם שווה להלחם בזה? גם ככה קשה לי הדיאטה!
היי מירה,
תעייני בבקשה בפוסט הבא שמדבר על איך להמנע מסוכר גבוה בבוקר – קישור
שלום אסף,
אתה מייחס את הדיאטה לד"ר ברנשטיין.
האם זו לא בדיוק הדיאטה של ד"ר אקינס?
שאלה לגבי רמת הסוכר בבוקר.
במהלך היום ועד הערב (במרחק מספיק גדול מהארוחות) הרמה שלי הינה בגבולות 90-100
בבקרים 100-110. אני לא נוטל תרופות, גיל 62, עם נטיה תורשתית (אמא אח.
לא מרור לי כיצד ע"י מדידה במהלך היום, שמימלא הערכים יותר נמוכים, ניתן להוריד את ערכי הבוקר?
האם יש חשיבות לשעה של הבוקר, אני מודד בשעה 05:15.
אגב, האתר שלך מצוין. ברור, מקצועי וענייני.
חיים
שלום חיים,
הדיאטה של אטקינס מיועדת להרזיה, וחלקים בה דומים לזו של ברנשטיין, אבל המטרות שונות.
במידה והרמות שלך הן בין 90-110 מצבך מצויין. מה תוצאת בדיקת ה A1C שלך?
לא יודע, איך מודדים?
לפני ארוחת צהרים היה לי 112 אחרי הארוחה לקחתי כדור ו ושעתיים אחרי הארוחה 156
זה נורמלי -
אסף למה לצפות מהדיאטה של דר ברנשטיין מטופל שאוכל לפי הדיאטה הוא מזריק 3 פעמים אינסולין
ולנטוס בלילה כיצד קורה שאחרי 5 ימים כמעט ללא סוכר ישנם ערכים של סביב 300 לפני הארוחה בצהרים
כמה זמן יקח עד שנראה ירידה משמעותית , תודה אלי
שלום בבדיקת דם היום נמצא גלוקוז 103 ו HBA1C 6.2 אני בת 70 גובה 164 משקל 70 ק"ג
לא נוטלת תרופות מלבד אומפרדקס. יש לי רגישות ללקטוז לכן אני אוכלת גבינות צאן. מתעמלת 3 פעמים בשבוע, לא משתמשת בסוכר אלא בסוכרלוז, לאחר התקף שהיה לי בחו"ל נמצא שיש לי פוליפים בכיס מרה.
לפי הבדיקות אני מבינה שאני במצב של טרום סכרת כיצד אני יכולה לעצור את המחלה. גם ניסיתי לרדת במשקל ולו במעט 5-6 ק"ג. ללא הצלחה !.להלן התפריט שלי
בבקר אוכלת 2 פרוסות לחם עם אבוקדו וירקות וכוס תה או קפה עם מעט חלב. ביניים פרי תפוח בד"כ.צהריים מאוחר בסביבות 3 2 כפות תפו"א או אורז או כוסמת שניצל עוף או 1.2 פילה דג, לעיתים רחוקות בשר בקר. בערב שוב 2 פרוסות לחם ביצה סלט וכוס תה. מטבעי אני אוכלת כמויות קטנות במשך היום אני אוהבת לנשנש 2-3 קוביות שוקולד מריר.
אודה מאד אם תוכלו ליעץ לי ממה להמנע על מנת למנוע הופעת הסכרת.
בתודה – שרון
היי שרון, בבקשה תקראי על תזונה דלת פחמימות ע"פ ברנשטיין בבלוג, כל המידע מצוי שם ויכול לתת לך מושג כיצד לשנות את התזונה ולחזור לאיזון. בהצלחה
שלום אסף
אני בת 66 הגלוקוז אצלי 86, ואילו hba1c הוא 5.8.
האם אפשר להעלים לגמרי את המחלה סוכרת. אם כן כיצד
תודה רבה
תזכה למצוות
את במצב התחלתי של סוכרת, מעבר לתזונה דלת פחמימות אדוקה עשויה להביא אותך למצב של איזון של אדם בריא. מומלץ להתחיל בהקדם, בהצלחה!
שלום אסף
אני בן 75 בבדיקה בצום ערכי הסוכר אצלי נעים בין 105 ל-130 ואילו שעתיים לאחר ארוחה מתחת ל-140 ושעתיים לאחר הארוחה מתחת ל- 120. כמו כן שמתי לב שלאחר הארוחה בבדיקות רצופות במהלך כ-8 שעות הערכים הלכו וירדו עד לרמה של 85 ואילו לאחר מכן הם שבו ועולו מעבר ל- 100.
שלום אסף
כמה ארוחות מומלץ לאכול ביום לפי שיטה זו
ברנשטיין ממליץ על שלוש ארוחות, אך אין חובה בכך. יש רבים שמסתדרים עם שתי ארוחות גדולות ביום. תלוי בצרכים האישיים שלך
אם אני בת שמונה עשרה ורמת הסוכר שלי היא 90 בבוקר אחרי צום האם זה בסדר?
ומה עלי לעשות כדי להוריד את רמת הסוכר אני משתדלת לא לאכול ממתקים
שלום רב
רק עכשיו הכרתי את הבלוג שלך
אני כנראה טרום סכרתית A1C 5.9 לומרות שהרופא לא אמר לי את זה מפורש
עכשיו התחלתי את התוכנית שניקראת קטופיה זה מוצר פטנט שגורם לגוף להכנס לקטוזיס תוך שעה
(לפני 3 ימים ) והיום הפה יבש כל הזמן סוכר בבוקר בצום 130 ובערב 3 שעות אחרי אוכל 140
מה לעשות ?
לא מכיר את המוצר. ההמלצה היא לעבור לתזונה דלת פחמימות
שלום אסף
התחלתי את הדיאטה של דר ברנשטיין
הפסקתי את הפחמימות לחלוטין
אני יכולה לומר שהגוף שלי התחטב במהלך החודשיים האחרונים
אני מבצעת פעילות גופנית 3 פעמים בשבוע שעה כל פעם גם הליכה וגם אימוני כוח
מתי לדעתך אוכל ורצוי לעשות את בדיקת הסוכר כדי לראות ערכים אחרים
הפעם האחרונה שעשיתי בדיקות היתה 2/12 והערך היה 153
לא לוקחת כדורים מלבד תוסף כרום פיקולינט לאיזון רמת סוכר
היי אתי, הבדיקה שעשית הייתה בצום? בדיקה כזו מצריכה מעקב הדוק על הערכים שלך, כדי להבין אם זה היה משהו חריג. אני ממליץ להשיג מד סוכר ולהתחיל לבצע בדיקות ביתיות – בבוקר לפני ארוחה ושעתיים אחריה.
בהצלחה
הי אסף. אני רוצה להחמיא לך על הבלוג . ברצוני לשאול אותך משהו. הגלוקוז שלי 9.3 ובדיקת A1c
5.7 האם לדעתך צריך להתחיל בדייאטה זו? האם לחם כוסמין טוב ? ואם לא איזה לחם אתה ממליץ.
היי דבורה, תודה רבה!
אני ממליץ להוריד קמחים לחלוטין ולנסות את התזונה למשך מספר חודשים. אני מאמין שתוכלי לשפר משמעותית את הA1C שלך ולמנוע התדרדרות.
כדאי לקרוא את הפוסט הבא אודות טרום סוכרת :
הדף פה לא זמין
אפשר להעלות אותו שוב?
שלום אני בן 27 בריא בכללי קראתי באינטרנט ערכים של סוכר שעתיים אחרי האוכל חלק אומרים 140 וחלק 120 מה מבינהם הוא הנכון לאחר בדיקה ביתית עם מכשיר caresens n של אמא שלי שעתיים לאחר האוכל יצא לי 133 האם זה בסדר והאם המכשיר caresens n מדייק תודה רבה