כשמתחילים את המעבר לתזונה דלת פחמימות לוקח זמן עד שמבינים בדיוק מה לאכול, מתי ובאיזה כמות. גם בנושא הקניות מתחולל מהפך, כאשר 60% משטח הסופרמרקט הופך להיות מחוץ לתחום, ופתאום צריך להתחיל לקרוא תוויות.
תכנון וביצוע נכון של הקניות הוא אחד המפתחות להצלחה, לכן כשירות לכל מי שרוצה להתחיל הכנו לכם שתי רשימות (לחצו על הלינק להורדה):
רשימת קניות לפי התזונה של ד"ר ברנשטיין לסוכרתיים
(הקבצים בפורמט PDF. להורדת התוכנה לחצו כאן)
בהמשך מפורטת רשימת הקניות הספציפית שלנו, עם טיפים שנאספו לאורך הדרך לגבי חיסכון בזמן, אחסון, איפה קונים מה וכו'. אנחנו מקווים שהפוסט יענה על כמה שאלות וייתן רעיונות למתלבטים. אם יש לכם הצעות או טיפים, נשמח אם תשתפו אותנו בתגובות.
פירות וירקות
תמונה: שני סקרלט קגן
אנחנו מזמינים פירות וירקות פעם בשבוע דרך האינטרנט, משוק הכרמל. כשחוזרים הביתה המשלוח מחכה ליד הדלת וזה מאוד נוח. בימים אלה אנחנו מחפשים המלצות למשלוחי ירקות אורגניים, אם יש לכם המלצה – אנא השאירו בתגובות.
הנה לדוגמה רשימת הקניות של השבוע שעבר:
טיפ לירקות ופירות:
כשפורקים את השקיות מכינים לאכילה חלק מהירקות והפירות, וחוסכים זמן ועבודה בימים הקרובים. למשל:
- ברוקולי / כרובית – לחתוך ולאדות.
- סלק – אצלי נעטף מיד בנייר כסף והיידה לתנור לשעתיים.
- סלרי, גזר – מקלפים וחותכים למקלות כדי לקחת כחטיף לעבודה.
- פירות – לשטוף כך שיהיו מוכנים לאכילה, ואפשר גם להקפיא כבסיס לשייק בריא – למשל תותים, שלא מחזיקים בימים אלה מעמד יותר מיום.
קצב
עושים הזמנה גדולה כל שבועיים שלושה ומקפיאים חלק. מאוד חשוב למצוא מקור אמין וטוב לבשר, עדיף אחד שיכול לספר מאיפה הבשר הגיע.
הרשימה:
- המבורגרים (שמכינים במקום, מול הלקוח)
- שניצל עגל / שייטל (פרוס ומשוטח דק – מאוד נוח לארוחות ערב זריזות, כי לוקח בדיוק 4 דקות להכין אותו על המחבת)
- כבד עוף / בקר
- בשר למוקפץ / לצלי / קדירה / סטייקים
- בקר טחון / הודו טחון לקציצות
- עוף אורגני
- עצמות עוף / בקר לציר ("גב עוף" = 3 ש"ח לקילו). ציר משמש אותי כבסיס להרבה תבשילים. נותן המון טעם (בכמה רמות מעל כל אבקה שאפשר למצוא) ותורם מאוד לבריאות.
דגים
גם ספק דגים טוב לא יסולא בפז. השינוי התזונתי אילץ אותי ללמוד להכין דגים בבית, משהו שמעולם לא עשיתי לפני כן. אני מכינה רק את מה שקל ונוח לי (זאת אומרת, פילה וסטייק. לא מסוגלת עדיין להתמודד עם דג שלם). אם בין הקוראים יש בשלני דגים מנוסים יותר, השאירו המלצות בתגובות.
הרשימה (הצנועה):
- פילה סלמון, מחולק לחתיכות של 200 ג' (חתיכה אחת מספיקה לנו לשתי ארוחות צהרים, שבהן הדג הוא תוספת לסלט, או לארוחת ערב אחת רצינית), או קפוא.
- סטייק טונה
- פילה דניס
טיפים לבשר ודגים:
- פריזר מצוייד היטב הוא מפתח להצלחה. תדאגו שיעטפו לכם טוב את מה שאתם מתכננים להקפיא כך שלא יהיה באריזה אוויר – במקפיא האוויר יתעבה ויהפוך לקרח, שצורב את הבשר ומוריד את איכותו.
- את מה שאפשר, כמו פילה סלמון / דניס, פרוסות ("שניצל") שייטל, המבורגרים – כדאי לעטוף כל מנה בנפרד לפני ההקפאה. זה הופך את ארוחות הערב של אמצע השבוע למאוד קלות: בערב לפני מחליטים מה נרצה לאכול מחר בערב, ומוציאים את המנה המבוקשת להפשרה בקופסה במקרר. למחרת מגיעים הביתה מהעבודה, מאדים / אופים / צולים במחבת את הנתח ובמקביל מכינים ירקות.
- תבשילים וקציצות – תמיד כדאי להכין קצת יותר ולהקפיא במנות קטנות.
חנות טבע
מבקרים כל שבועיים בערך.
הרשימה:
- ביצים אורגניות (בטבע קסטל תמיד במבצע, 12 ביצים אורגניות ב-14-17 שקל לחברי מועדון)
- טחינה גולמית (בד"כ במבצע)
- קמח שקדים
- זרעים ואגוזים בתפזורת: שקדים, קשיו, מקדמיה, צ'יה, פשתן וכו'
- שמן קוקוס אורגני – של ג'מוקה
- חלב קוקוס ללא חומרים משמרים ותוספות – הסוג הזה. יקר יותר אבל ללא שום חומרים מוספים וגם טעים יותר.
- רוטב מייפל דל פחמימות של walden farms (לפנקייק. מחזיק שנים. זה המוצר היחידי שלהם שניסיתי, לא אחראית לגבי השאר).
- אצות מיובשות -מקור בריא ליוד.
- פטריות מיובשות לשימוש במרקים ותבשילים. עדיף פי אלף מכל האבקות, גם אלה שכתוב עליהן "אורגני" – אבל מכילות כל מני כימיקלים, חומרים מונעי התגיישות וכו'.
- תבלינים, חליטות
טיפים לחנות הטבע:
- זרעים ואגוזים יותר זול לקנות בתפזורת בחנות טבע, מאשר ארוז בשקית בכל מקום אחר. רק לוודא שאתם קונים במקום פופולרי עם הרבה תחלופה של כל התפזורות.
- אם אתם קונים דברים בתפזורת בכמויות גדולות, אפשר לבקש שיביאו לכם מהמחסן בשקית סגורה (אני קונה כל פעם שקית של קילו קמח שקדים)
- לטפח חברות עם המוכרים ולקוות לטובות הנאה (הי רונית!)
סופרמרקט
אין לי העדפה לרשת זו או אחרת, חוץ מרסק העגבניות והשוקולד ללא סוכר של שופרסל. אנחנו מגיעים לסופר פעם בשבועיים שלושה.
- רסק עגבניות – שופרסל. בסוג של שופרסל אין סוכר, בניגוד לאחרים. צריך להשתמש רק בכמויות קטנות אם אתם אוכלים לפי ברנשטיין.
- שוקולד ללא סוכר – שופרסל. לא כל השוקולדים ללא סוכר מתאימים לברנשטיינים, כי הם בד"כ מכילים סוכרי אלכוהול שיכולים להשפיע על רמת הסוכר בדם. השוקולד ללא סוכר של שופרסל ממותק באספרטיים ולכן מבחינת ההשפעה על הסוכר בדם הוא הכי טוב. זו לא המלצה לצרוך אספרטיים. השימוש שלנו בו הוא מדי פעם, כשוקולד צ'יפס בפנקייק / עוגיות (כשאנחנו רוצים שוקולד אמיתי, אנחנו מכינים בבית וממתיקים בסטיביה).
- טונה, סרדינים ואנשובי משומרים (עדיף במים. מנקזים ומוסיפים שמן זית כתית מעולה בנדיבות)
- שעועית ירוקה ותרד – קפואים – לשעות קשות…
- חמאה של צ'מפיון (יותר יקרה מהרגילות, אבל מיוצרת מחלב של פרות שאכלו עשב ולכן הרבה יותר בריאה).
- גבינות שמנות במשקל – פרמז'ן (אפשר להקפיא), מוצרלה (גד)
* לקריאה נוספת: רשימת הקניות המפורטת להפליא של מארק סיסון (תזונת פליאו)
ממליץ על משלוחים אורגניים של 'מזון טוב'. 'האורגני'. חפשו בגוגל!
תודה!
לגבי הדגים-הם הייצורים הכי לא מסובכים שיש.
אם את קונה דג שלם-מבקשים מהדייג (או המוכר…) לנקות אותו (הוא מוריד קשקשים,מוציא את האיברים הפנימיים ולפעמים גם עיניים).
בבית-את מכניסה לבטן מלח גס,פלפל שחור,פרוסות לימון/מיץ לימון ועוד תבלינים שאת אוהבת.לא צריך להפריז-הוא יהיה גם מעולה עם 3 הרכיבים האלו בלבד.גם תלוי איזה דג מכינים אבל ניתן להוסיף:זרעי כוסברה,זרעי כמון,זרעי חרדל,פטרוזיליה,שמיר,עגבניות חתוכות,גבעולי רוזמרין ועוד.בהתאמה לסוג הדג.
שמים על תבנית ולתנור 20 דק' בערך (שוב-תלוי בגודל וסוג הדג) ו-מוכן!! זה כיף לאכול-אבל לא ליד אורחים וגם טעייייייייים בטירוף!
ניתן גם להכניס את התבלינים הנ"ל,לעטוף בנייר כסף (לא צפוף מדי) ולשים על הגריל כמה דקות לכל צד.
לגבי הזרעים והשקדים-מה הבעיה לקנות בחנות ייעודית או בשוק?
אני גיליתי לאחרונה את נפלאות השוק ואני מוצאת שם גם אוצרות (4 מקלות וניל ב-10 ש"ח!) וגם נהנית לקנות ולעבור על כל הדוכנים
ולגבי הגבינות-בכוונה הרשימה כ"כ קצרה? כלומר,ע"פ ברנשטיין אלו 2 הגבינות המותרות? כי אם לא-יש עולם שלם של גבינות שכדאי לצלול בו! יש את גבינות הקממבר והברי המצויינות.יש את החלומי ואת המסקרפונה ואת הקשקבל ואת גבינות שמנת העיזים הכ"כ טעימות ועוד…ועוד…
אני עוד לא הבנתי מה עניין הביצים האורגניות אבל לי זה נשמע קצת יקר בשביל אנשים שמבססים את התפריט שלהם על ביצים…אני אוהבת לקנות תבניות של 30 בשוק.
כמו"כ לגבי התבלינים-אם מוודאים שהכל טבעי,ואין תוספות עמילנים למיניהם בתבלינים ושהם טחונים באותו יום (מה שלא תמיד בחנויות אורגניות,אבל בחנויות הייעודיות הרבה פעמים כן) אז למה לא לקנות במקומות אחרים?
אני פשוט יודעת שאני יוצאת בשן ועין מחנויות הטבע ומשתדלת ממש לצמצם את כמות הקניות שלי משם.בעיקרון-שמן קוקוס,ממתיקים,ואם יש מצרכים אחרים שלא הצלחתי להשיג בחנויות האחרות. טוב אבל כל אחד ושיקוליו
בכל מקרה-אני מאד ממליצה לצלול עמוק יותר לעולם הדגים ולעולם הגבינות-תשאלו את המוכרים מה טוב…(אה-ובקלה זה לא טעים!!!)
הי מרים,
תודה על המתכון וההנחיות יום אחד אעזור אומץ להתמודד עם דג שלם…
בנוגע לשוק – מסכימה איתך שזה מאוד כיף. בזמנו גרתי ליד שוק לווינסקי ואז בכלל היתה חגיגה עם כל התבלינים. העניין הוא שאין לנו זמן לזה בימים אלה. למרבה המזל האגוזים והשקדים למיניהם עולים בטבע קסטל כמו בשוק ולפעמים גם יותר זול.
אבל אני בהחלט חושבת שמי שהשוק זמין לו – זו אופציה נהדרת עבורו!
לגבי הביצים – אנחנו קונים אורגני בדיוק בגלל שאנחנו אוכלים אותן כל יום. ובגלל שזה החלבון שיותר קל להשיג אורגני – לצערי אין בארץ בקר אורגני (עדיין), ועוף אנחנו לא אוכלים הרבה.
לגבי הגבינות – כל גבינה שמנה הולכת, אם מוצרי חלב עובדים בשבילך (מבחינת עיכול וכו').
לגבי הרשימה במסמך-
האם שורש סלרי הוא לא גבוהה ברמות הסוכר? ומה עם סלק?
וראיתי שאין בכלל תפוחים ברשימות שלכם הם ממש פחמימתיים….?
שורש סלרי נמצא ברשימת הירקות המותרים של ברנשטיין, הוא מאוד סיבי ולא מתפרק מהר.
סלק – מלא סוכר.
תפוחים – אם שמת לב פירות אינם מופיעים כלל ברשימה של ברנשטיין, הם תחת ההגדרה של פחמימות שמתפרקות מהר.
לידיעה מומלץ לאכול תפוח ביום, בצרוף 90 גר' שקדים, מוריד את הערך הגליקמי , והסוכר נשאר יציב. נכון שיש בתפוח 10 גר' פחמימות אך בצירוף שומנים חד בלתי רווים אין חשש שהסוכר יעלה.
היי שרון,
האמירה כי "מומלץ" תפוח ביום בצירוף שקדים לא מדוייקת. למי מומלץ? את מדברת על אדם עם סכרת או לכולם? ואם מדובר בסכרתי האם מסוג 1 או 2? יש הבדל עצום.
בכל מקרה בתזונה של ד"ר ברנשטיין לסכרת לא אוכלים פירות. מי שאוכל פליאו יכול לאכול תפוחים ופירות במידתיות.
אני מדברת על אדם קדם סוכרתי עם 105 בצום.
או סוכרתי סוג 2
ד"ר ברנשטיין מדבר רק אל הסוכרתיים TYPE 1 ?
אז ניתן להבין מדברייך כי אנשים עם סכרת סוג 2 לא יכולים להעזר בתזונה של ד"ר ברנשטיין, כי היא מחמירה מיד לגביהם? בכל מק'רה אני צורכת 60 גר' פחמימות ולפי בדיקות הדם עד כה, הכל תקין. מקווה שאני פועלת נכון . אוכלת פרי אחד ביום (תפוח) ושותה כוס חלב+90 גר שקדים והמון ירקות ירוקים.לפי בדיקות הדם התזונה נכונה
ושאלתי היא אם אדם עם ערך של 6 ממוצע האם עליו לעקוב עם גלוקומטר, כמו שעושים הסוכרתיים?
מבחינת ברנשטיין התזונה זהה בסכרת סוג 1 או 2. שאלתי אותך על מה מדובר כי כתבת אמירה גורפת שלא הבנתי את ההקשר שלה.
במידה ואת קדם סכרתית ללא תרופות השומרת על 60 גרם פחמימות ביום אז תפוח פעם בכמה זמן לא יעשה נזק לדעתי.
במידה וה A1c הוא שש ואת מנסה להתאזן עם תזונה אז גלוקומטר הוא חובה לדעתי, יעזור לך מאוד להתאזן.
בהצלחה.
צריך להוסיף סטיויה ברשימה של ברנשטיין (נכון?)
תודה על ההמלצה של החמאה, אחפש אותה!
ממליצה מאד על התוצרת האורגנית + פרמקלצ'ר "גן השדה"
צודקת! תודה על התיקון ועל ההמלצה, אבדוק.
תודה, פוסט מעולה ! איפה את קונה את הבשר ודגים שלך ?
תודה!
למזלי יש לי ליד הבית שני ספקים מעולים – איזו הבשרים ו-4 דייגים.
הנה רשימה של חוות אורגניות בארץ, שערכנו בקבוצה שלי בפייסבוק:
https://www.facebook.com/groups/veredleb.open.kitchen/doc/10151439323100007/
חוצמזה, יש את "טעם זהר" תבדקי אותם (גמני בדרך להתנסות איתם). זה לעוף, בשר וביצים אורגניות (לא בקר, אבל יש להם כבש והודו…)
http://www.organinet.co.il/
וואו, אחלה מאגר, תודה!
תודה
הזכרת "טונה, סרדינים ואנשובי משומרים (עדיף במים. מנקזים ומוסיפים שמן זית כתית מעולה בנדיבות)". איפה ניתן להשיג בארץ סרדינים משומרים במים?
אבקש להעיר בקצרה. דיאטת בורנשטיין, נשמעת רעיון לא רע. הבעיה בעיקר לדעתי, שהעיתוי שלה לא מוצלח כ"כ. וכלומר שבעבר, לפני כל הטיפולים המטורפים בבעלי החיים (כימיקלים והורמונים ועוד), יש מקום ששוה דיאטה כזו, כדי לא להסתבך עם איזון הסוכר. אך היום, בבעלי החיים יש ריכוז עצום של חומרים מזיקים, וכפי שהבנתי זה ריכוז גבוה לאין ערוך מהריכוז שבפירות ובירקות הלא אורגניים.
על הטונה הבהירה (המשומרת) יש ויכוח בגלל הכספית שבה (יש בה כספית הרבה יותר מבסרדינים, אך עדיין זה לא הרבה מאוד כמו דג החרב וטונה מסוגים אחרים). הויכוח הוא עד כמה ניתן להבליג על רמות אלו, וגם שבפועל בקופסאות רבות של "טונה בהירה" נמצאו רמות גבוהות מאוד של כספית (לא ידוע אם אלה היו בטעות טונה מסוג אחר, או שדגי טונה בהירה לפעמים סופגים הרבה מאוד כספית) . וגם אלו המתירים, מורים לאכול לא יותר מ3 מנות לשבוע. לגבי הטונה שאת קונה בחנות דגים, אין לי מושג אם זו הטונה הבהירה, או אולי מהטונה הבעייתית.
מהכספית לא שוה להתעלם. היא בעיה חמורה מדאי בשביל לא להתייחס אליה. היא פוגעת קשות בעצבים ובמוח ועוד ועוד. ולא לחינם הFDA הזהיר לא לצרוך יותר מ3 מנות שבועיות (וגם זה רק מהדגים בעלי מעט כספית). אם תרצי, אוכל לצרף קישורים בנושא, כולל רמות הכספית בדגים השונים.
כמו"כ הדגים מלאים במתכות ורעלים אחרים. ככלל עדיף סרדינים כיון שהם קטנים ולא ספגו הרבה רעלים. אך מאידך אם הם מגיעים מהים התיכון – לצערי הים שלנו הוא אחד מהמזוהמים ביותר.
ביחס לעוף ובשר בקר לא אורגניים, אינני יודע מספיק. דומני שעוף לא מומלץ, ובשר בקר אני מתכנן לבדוק בעתיד כשאתפנה.
בנוסף, היצור מאחסן את המתכות והרעלים השונים בעיקר בשומן. ומכיון שהדיאטה של ד"ר בורנשטיין מתבססת על הרעיון שהקלוריות יבואו בעיקר משומן, ממילא אתם אוכלים הרבה שומן מהחי. וכך הלכתם ישר למוקד חומר הנפץ.
במבט ראשון נראה שהדיאטה הזו מתאימה לעשירים, שאין להם בעיה לרכוש בשר ודגים אורגניים. רק לדוגמה – מחיר קילו "דג המוסר" אורגני כ200 ש"ח.
אך אני הייתי מציע לכם משהו אחר לגמרי (בכיוון של ד"ר בורנשטיין): איכלו חלבונים מבעלי חיים אורגניים רק בכמות שמספקת לתצרוכת החלבון (מספיק להגיע ל45-55 ג' חלבון ליום למי שלא עושה פעילות גופנית מאומצת), או לחילופין חלבון מסויה ללא פחמימות. ואת הקלוריות קבלו משמן קוקוס אורגני וחמאה אורגנית. את השמן אתם יכולים לרכוש בכמות גדולה, וכך זה יעלה בזול. זה גם קל בהרבה – לא צריך לרוץ הרבה לקצב ולחנות דגים ולבחור כל פעם. לפי דעתי, זה כדאי מעוד סיבה: עודף חלבונים מהווה עומס כבד על הכליות והכבד. ולדעות רבים זה לא מומלץ. עובדה – כל התרבויות מאריכות החיים (עד גילאי 100+) אף ממעטות בחלבונים.
אינני רופא/דיאטן, וסביר שאתם יודעים הרבה יותר ממני בתחומים רבים. אך קראתי הרבה על הנושא (אני חולה סוכרת סוג 1), ובמלוא הצניעות הייתי ממליץ לכם לפחות לבדוק את דברי.
הוכחתם באחד הפוסטים את הדיאטה מכך שד"ר בורנשטיין בריא וכו'. אין לי מושג אם הוא אוכל בשר אורגני, אבל גם אם לא, אי אפשר להוכיח ממדגם קטן של אנשים. יש לי שכנים רבים, מעשנים ושמנים וזוללים פחמימות בלי חשבון, והם בריאים כשור. בנוסף, אולי בארה"ב רמת הפיקוח על הטיפול בבע"ח טובה יותר מבארץ (מהיכרותי המעטה זה יתכן, אך נראה לי שגם שם המוצרים מהחי לא בריאים. ולכל היותר אולי דגי הים שם טובים)
הי אביב,
העלית הרבה נקודות מעניינות וחשוב לי לענות לך עליהן, בין היתר כי אני מניחה שהן מייצגות שאלות של עוד אנשים, סוכרתיים או לא, ששוקלים לנסות את סגנון החיים הזה וחוששים. אני חושבת שנעלה פוסט "שאלות הקוראים" בזמן הקרוב ושם נוכל להגיב ולהמשיך את הדיון בצורה יותר מסודרת, שגם תישמר בבלוג כפוסט ולא תלך לאיבוד בתגובות.
שכחתי להודות לכם על האתר החשוב והמעולה.
הייתי מאוד מודה אם תוסיפו את האופציה לקבל במייל הודעה כשיש תגובה לפוסט. באתר של מיקי בן דור לדוגמה, יש בכל פוסט בפני עצמו אפשרות לבחור באופציה של קבלת הודעה על תגובה לפוסט זה.
אתה צודק, אני מחפשת איך מוסיפים את זה.
אגב עניתי לך בדיון על הבשר בפוסט על הזרעים, אם פספסת
תודה, אולי תוכלי להתייעץ עם מיקי לגבי ההודעה למייל.
לא הבנתי, איפה "הדיון על הבשר בפוסט על הזרעים"? על מה מדובר? אני זוכר ששאלתי פעמיים על השוקולד עם הקוקוס (ושם ראיתי את תשובותיך, ותודה לך מאוד, ואפרסם את המתכון המענין בשמך. עוד לא ניסיתיו, אך הוא נשמע מוצלח מאוד ומענין. אמנם לכאורה עדיף לרסק אגוז קוקוס שלם מבחינה בריאותית. לא כך? אך בלי ספק גם עם פתיתי הקוקוס זה בריא יותר מעוגיות השוקולד שעושים בני ביתי ממרגרינה וכו'), אך לא זכור לי שאלות על בשר ולא פוסט על זרעים. אמנם האמת שאני טרוד מאוד לאחרונה, ועלול בהחלט לשכוח. אודה לך על קישור.
אגב, אם כבר כ"כ הארכנו, האם את הדיאטנית "הגר קינן"? האם כתבת מאמר על הנבטה באחד האתרים הטבעוניים? (ובעצם אולי למאמר ההוא התכוונת פה ב"פוסט על הזרעים"? אך שם לא הוזכר כלל בשר).
הכוונה שלי לדיון בתגובות כאן
אני לא הגר קינן.
תוודה על הרשימה המפורטת!
רציתי לשאול בקשר לעלויות של הקניות,בעיקר הבשר,לקנות אצל קצב זה לא ממש יקר?
הי ענת,
זה תלוי בקצב ובמה קונים.
זה יכול לצאת יותר יקר מלקנות בסופר, אבל החוויה שלי היא שאין בכלל השוואה באיכות.
בגלל שאנחנו צורכים יחסית הרבה בשר, חשוב לי מקור שאני מכירה וסומכת עליו – שהוא נקי, מטפל בבשר כמו שצריך, וגם שהאוכל תמיד ייצא טוב עם הנתחים והטיפים שהוא נותן למתכונים.
תודה על פוסט מעניין ויעיל!!!
אשמח גם לקבל את הרשימה של מה שאת מזמינה מIHERB
אני אשמח להזמין משם גם ולא יודעת מה…
תודה רבה
גלית
בשמחה יקירה, אשלח לך.
שלום…
לאחרונה אני חוקרת מאוד לעומק את כל עניין התזונה, ואני מאוד שמחה שהגעתי לאתר הזה ואני בהחלט אתחיל את שיטת הפליאו, בין השיטוטים שלי באינטרנט ניתקלתי בכתבה באתר הזה- http://chriskresser.com/3-reasons-why-coconut-milk-may-not-be-your-friend על חלב קוקוס שמגיע בקופסת שימורים (ממתכת), בכתבה מצויין שזה לא בריא כי הקופסה מכילה חמור שניקרא BPA , וזה ניכנס לתוך החלב, החומר הזה הוא מאוד לא בריא, ואם אני מבינה נכון זה לא רק חלב קוקוס בקופסת שימורים, אלא כל קופסאות השימורים מכילים את החומר BPA…. אז אם כבר חלב קוקוס עדיף להכין בבית, ומסתבר שזה בכלל לא קשה, אני אישית עוד לא ניסיתי להכין, אבל זה בהחלט משהו שאני אנסה,(הבנתי גם שחלב קוקוס שמכינים בבית מחזיק 3-4 ימים כי אין שום חומר משמר). בכתבה יש קישור ליוטיוב איך להכין חלב קוקוס, וגם קישור למאיפה להזמין חלב קוקוס בקופסת קרטון. אז בעצם כל אוכל שמגיע בקופסת שימורים לא מומלץ, כי זה דרך לא טיבעית כי פעם בתקופת ציידים-לקטים לא היו להם קופסאות שימורים או קופסאות פלסטיק שזה גם לא בריא כי ברגע שקופסת פלסטיק בא במגע עם חום(כגון חימום במיקרוגל או הכנסת אוכל חם לתוכו) הוא משחרר כל מיני כימיקלים, אז עדיף להישתמש בקופסאות מזכוכית, וגם חימום במיקרוגל זה לא בריא כי זה לא טיבעי, אז עדיף לחמם דברי אוכל רק על הגז…. בקיצור כמו שאני רואה את זה אינסופי ואולי קצת מתסכל כי צריך לקחת את כל המטבח וההיתנהולת עם התזונה ולהפוך הכל כימעט 360 מעלות. אבל אני אוהבת אתגרים ואין לי בעיה לנסות להתמודד עם זה.
שלום,בימים האחרונים התחלתי להתעניין בתזונת פליאו אחרי שאחד המאמנים בחדר הכושר בו אני מתאמן המליץ לי עליה.השאלה שלי היא כזו:
בשני תפריטים שהוא הציג לי הבשר העיקרי שהוא אוכל והמליץ לי לאכול הוא סטייק,הבעיה היא שאני לא מחובבי הסטייקים ולא משנה כמה אני אנסה,אני לא חושב שזה ישתנה בגלל התזונה הזו.אז עיקר השאלה הוא האם זה בעייתי לבנות תפריט שארוחות הבשר בו יהיו מורכבות מעוף(מבחינת מה שזה מספק לגוף).
אני ארחיב ואומר שהסיבה שהמליצו לי על התזונה הזו היא שאחרי שירדתי 20 קילו על ידי תזונה שברובה כללה פחמימות(תפריט סטנדרטי של כל דיאטנית) אני רוצה לעבור לשלב של ירידה באחוזי שומן והמאמן אמר שזה התזונה שהוא עבד לפיה כשהוא ירד באחוזי שומן.
מקווה שהייתי מספיק ברור ומודה מראש למגיבים.
שלום מאור,
אם אתה לא חובב בשר, אני ממליצה להתמקד בדגים ולא בעוף. אין בעיה לאכול עוף מדי פעם אבל לא מומלץ לבסס עליו את התפריט. הרבה בהצלחה.
רק לידיעה בישול ואפיה בנייר כסף אינם בריאים, האלומיניום פולט חומרים רעילים בחימום שנספגים במזון.
אחלה אתר, תודה
היי הגר!
נחשפתי היום לכל העניין של הפליאו בעקבות הפרסום בערוץ 2.ואני כבר קרוב לשלוש שעות במחשב וקןרא על הפליאו. ראיתי את ההרצאה שלך ביטויב וזה היה מדהים! ירדתי הרבה במשקל לאחרונה והחלק הכי קשה זה לשמור עליו. הפליאו ניראה לי הכי הגיוני. בסיסי. ומובן. אבל יש לי שאלה. האם פירות ים נכללים גם בפליאו? או רק דגים?
תודה לך! אתר מדהים!
תודה דור
פירות ים נכללים בתזונה, אין שום בעיה. תהנה
תודה רבה על הטיפים! מאמר ממש מעניין.
מוסיפה לעניין הדגים:
אחד הדברים הראשונים שבישלתי בחיי מעבר לחביתה היה דג שלם (ומביך לומר כמה מאוחר זה קרה). גיליתי להפתעתי שאין קל מזה! וזה מאד מתגמל, כי דגי הים התיכון פשוט נפלאים ונהדרים וחבל לוותר עליהם. את מבקשת מהדייג, כפי שאמרה מרים – דג מנוקה, כלומר בלי הקרביים ובלי קשקשים. בבית שוטפת את הדג במים זורמים, מניחה במסננת לטפטף קצת ואז מנגבת במגבת מטבח.
הנה כמה רעיונות קונקרטיים פשוטים לדג שלם:
* בתנור – למרוח את הדג מכל הכיוונים בתערובת של שומן (חמאה או שמן זית), מלח ופלפל. לחרוץ בדג מספר חריצים בשני צדדיו (ארבעה?) ולמלא אותם בפרוסות שמנמנות של שום. להניח בתבנית משומנת ולצלות בתנור בחום של 180 מעלות 20-40 דקות (בתלות בגודל הדג). הדג מוכן כשבשרו סביב הבטן (איפה שאת יכולה לראות כי העור לא מסתיר) משנה גוון לגוון מוכן (לבן / ורוד "אפוי" בפורל). ניתן להעביר את התנור למצב גריל לכמה הדקות האחרונות כדי להשחים את העור.
שידרוג – מילוי הבטן של הדג בנוסף בעשבי תיבול כלשהם ופרוסות לימון, או פרוסות לימון ופרוסות תפוח, או עגבניות שרי חצויות ובזיליקום.
* במחבת – מחממים שמן זית או חמאה במחבת ומטגנים את הדג כחמש דקות מצד אחד. הופכים לצד השני ושופכים: בירה או יין לבן או שמנת. מתבלים במלח ופלפל ומבשלים עם הנוזל עוד כשלוש דקות. הנה רעיון קונקרטי אחד מוצלח: דג בבירה ושקדים של מסעדת השקד, נוסה בהצלחה רבה בבית: http://www.mouse.co.il/CM.food_item_recipe,591,217,998,.aspx
* בגריל – מכינים כמו לתנור, אורזים ברשת לגריל או נייר כסף וצולים על הגריל, כעשר דקות מכל צד.
* בתנור בנייר כסף – מכינים מעטפת נייר כסף קצת גדולה יותר מהדג, שיוכל להתאדות בה בשמחה. מניחים את הדג ומוסיפים לו מעט יין לבן, שום כתוש, מלח ופלפל, מעט מיץ לימון. סוגרים את העטיפה ולתנור לכחצי שעה.
לפי ברשטיין אסור סלק
הי, נחשפתי עכשיו לאתר בעקבות הכתבה בxnet. אמא שלי נמצאת בתהליך שינוי תזונה וירידה במשקל אחרי שבדיקת דם הראתה רמות סוכר גבוהות. אני שנמצאת במשקל מעט גבוה (מלאה ולא שמנה) ועם הרגלי תזונה יותר טובים משלה גם הופתעתי לגלות שהסוכר שלי על גבול הגבוה. לשתינו קשה לוותר על פחממות כי שתינו אוהבות מאפים ולאפות ומלבד פירות זהו הויתור הכי מאתגר. את אהבת האפיה אני מנתבת לטובת פרוייקטים של תרומת מאפים תוצרת בית לאוכלוסיות שונות.
לגבי השוקולד- כיום ניתן למצוא שוקולד 100% קקאו המתאים לבישול ולאפיה. מגרדים את גושי השוקולד, ממיסים, מוסיפים חמאה או שמנת וממתיקים במה שרוצים. כשמבשלים את הקקאו עם מיים ותבלינים יוצא משקה שוקו סמיך וטעים יותר מכל שוקו אחר ששתיתי. הסוג המועדף עלי הוא willie's cacao אבל הבנתי שגם לולרונה יש מוצר איכותי שניתן למצוא בחנויות מתמחות.
תודה ששיתפת, בהצלחה.