דל פחמימות, פליאו, ברנשטיין, ללא גלוטן, ללא סוכר, ללא מוצרי חלב, צמחוני
אחד האתגרים במעבר לתזונה דלת פחמימות, הוא מה לאכול מחוץ לבית.
עבור אנשים שעובדים במשרד זה בדרך כלל פחות בעייתי, כי ברוב המקומות יש מקרר ומיקרוגל שמאפשרים להביא ארוחות אמיתיות ולחמם אותן, או לחתוך סלט קטן במקום וכך לסחוט מהסביבה קריאות התפעלות – "וואו, איזה בריאה!" או- "הלוואי עלי המשמעת שלך!" והאהוב עלי – "תכיני גם לי, אני אשלם לך"!
בכל אופן, במשרד רובנו מסתדרים. ומה קורה כשנמצאים בלימודים, למשל?
בדיוק בשביל זה הומצאו המאפינז הקטנים והמקסימים האלה, שמשרתים אותי נאמנה כל שבוע. הרעיון מאוד פשוט – חביתות ירק קטנות שבמקום להכין במחבת, אופים בתנור בתבנית מאפינז. לארוז בבית בקופסה קטנה, לשים בתיק ואתם מסודרים.
המאפינז יכולים גם לתת פתרון נחמד בימים שבהם לא מספיקים להכין ארוחת בוקר (כמוני, ביום שבו צולמה התמונה למעלה).
אנשים שרואים אותי אוכלת אותן לרוב שואלים "מה מחזיק אותן?" קטני האמונה לא חושבים שיתכן מאכל שנראה כמו קיש קטן ואין בו קמח. התשובה היא כלום – הן מחזיקות את עצמן. לא צריך שום קמח, גם לא קמח שקדים.
אפשר להתשמש בכל שילוב של ירקות, עשבים ותבלינים שעולה על הדעת. כמות הירקות יכולה גם היא להשתנות לפי הטעם. אני אוהבת לגדוש את השקעים בירקות, בשביל ליצור בסיס יציב למאפין.
אג מאפינז
כלים וחומרים:
- תבנית שקעים
- ביצים – לתבנית של 6 שקעים אני משתמשת ב- 8-10 ביצים בגודל M, אבל השקעים בתבנית שלי ממש ממש גדולים. אם משתמשים בתבנית שקעים רגילה, 6 ביצים יספיקו.
- שמן זית
- מלח, פלפל
- תערובת ירקות כיד הדמיון הטובה, למשל:
ייייייייייייייייייא. כרובית, פטריות, עלי תרד, בצל ירוק
ייייייייייייייייייב. ברוקולי, גמבה, זוקיני, בצל
ייייייייייייייייייג. גמבה וזוקיני, עגבניות מיובשות, זיתים קצוצים
הכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מכינים את הירקות. כמו בפשטידות, טוב לקלות / לאפות / לאדות את הירקות מראש, לפי סוג הירקות: ברוקולי וכרובית – אני מאדה במיקרו. גמבה, זוקיני ובצל – חותכת, מפזרת שמן זית ואופה בתנור חצי שעה על 180 מעלות. פטריות – מקפיצה קצת במחבת. בצל ירוק, עלים ירוקים וכו' – אפשר להכניס כמו שהם.
בגלל שאנחנו מכינים המון ירקות על בסיס קבוע, בדר"כ יש שאריות של ירקות קלויים או אפויים במקרר שאפשר להשתמש בהם. - מכניסים את תערובת הירקות לתבנית השקעים.
- שוברים את הביצים לתוך קערה, מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים כף שמן זית (חשוב כדי שהמאפינז לא יצאו יבשים. אם משתמשים בירקות שנקלו בתנור עם שמן אפשר להשמיט את כף השמן מהבלילה) טורפים את התערובת ומחלקים אותה בין השקעים.
- אופים בתנור 20-30 דקות, עד שהמאפינז תופחים ומזהיבים מלמעלה.
- נותנים למאפינז להתקרר מעט ומשחררים אותם מהשקעים. אם רואים שהם נדבקים, עוברים בעדינות עם סכין מסביב לכל מאפין לפני שמוציאים אותו.
- אני משתמשת בתבנית סיליקון שמונעת הידבקות. אם משתמשים בתבנית רגילה כדאי לשמן אותה קצת לפני שמכניסים אליה את החומרים.
- מי שאוכל מוצרי חלב יכול להוסיף קוביות קטנות של גבינה לבלילה, ו/או גבינת פרמז'ן מגוררת מלמעלה.
- לא לדאוג אם המאפינז מתנפחים מאוד בתנור – הם ישקעו ויתכווצו קצת ככל שיתקררו.
- ניתן לשמור יומיים-שלושה במקרר. מומלץ לחמם מעט מחדש לפני האכילה, בטוסטר אובן או במיקרוגל.
בתיאבון!
.
שאלה…. האם ניסית את המאפינס האלה גם בגרסא מתוקה? עם פירות או משהו בסגנון….אני פשוט מחפשת לבוקר משהו שיענה על ערך המתקתק ופחות על הגרסא המלוחה…
הי יעל,
לא ניסיתי אבל נשמע מעניין, נניח עם מחית פירות? נראה לי שזה יכול לעבוד.
יש לי מתכון בוקר מתקתק בקנה, אעלה אותו בקרוב.
בשלושה חודשיים האחרונים אנימשתדלת (לא תמיד מצליחה) לאכול על פי כללי הפליאו.
מאז שאני עושה את זה אני כל הזמן מחפשת רעיונות למתכונים ומאכלים ודברים שאפשר לעשות.
לפני כמה ימים נתקלתי בבלוג שלך והחלטתי לנסות את המתכון הזה (ועל הדרך לחדש את תבנית המאפינס המרובעת שלי), אז אתמול בערב הכנתי ויצא נהדר, קצת שחקתי עם הוראציות של הירקות ואני רוצה לנסות עוד כל מיני רעיונות (אולי טונה בפנים קצת ואז ממש תהיה פצצת חלבון חח).
בכל מקרה רק רציתי לשתף
אגב ניסתם עם פרות? איך יצא?
אולי עם בננה וקינמון יכול להיות נחמד אבל עם פרות אחרים? נראה לי קצת מוזר לא?
הי עינב, תודה על השיתוף.
לא ניסיתי עם פירות אבל נראה לי שיכול לצאת נהדר. נסי להוסיף כף קמח קוקוס על כל שתי ביצים ולתת לבלילה לעמוד קצת – ותקבלי כך לדעתי משהו שיותר דומה לפשטידה מתוקה.
האם ניתן להשתמש באבקת אפיה או סודה לשתייה על מנת שהמאפינס ימאו יותר תפוחים ואווריריים?
אני לא חושבת שיש צורך, המרקם לא אמור להיות של מאפינז אלא יותר כמו קיש. אין במאפינז האלה קמח מסוג כלשהו אז אני חוששת שאם תוסיפי אבקת אפייה או סודה לשתייה זה לא יעשה כלום (במקרה הטוב) או יהרוס את הטעם (במקרה הרע…)
תודה על המתכון והרעיון המצויין-
אמנם הכנתי כבר פשטידות גדולות באותה צורה, אבל הרעיון של המאפינס נפלא! השתמשתי בו לנופש משפחתי. ככה היה לי אוכל נפלא, לא נאלצתי לחכות בבוקר לחביתות, ואכלתי יותר טוב מכולם
אני שמחה לשמוע
שלום
האם אפשר להחליף שמן זית בשמן קוקוס?
והאם לקצוץ את הירקות?
כן וכן.
היי! רציתי לשאול כמה ימים אפשר לשמור את זה במקרר אח"כ?
תודה!
ניתן עד יומיים לשמור במקרר.
איך לאדות כרובית, כפי שציינת שרצוי לעשות?
תודה
שלום
נראה כמו פתרון צויין לגיוון בארוחות הבוקר.
האם ניתן להקפיא?
לא ניסינו, אבל אני מניח שאפשר אם מקפיאים מייד לאחר ההכנה. בהחלט פתרון שסוגר פינות
אסור להקפיא ביצים.
אני הכנתי מאפינס מתוקים מ-3 רכיבים: בננות ,ביצים ופטל. יצא מדהים ומככב אצלי בארוחות הבוקר