קמחים ומאפים נטולי גלוטן ודלי פחמימות – מדריך

אחד האתגרים הגדולים במעבר לתזונה לפי ברנשטיין / פליאו / דלת פחמימות, הוא הויתור על מוצרי החיטה ובמיוחד לחם, כפי שכתב אסף. אין ספק שזה קשה, אך העמידה באתגר מביאה לשיפור מפליג בערכי הסוכר, בעיכול, באנרגיה, מצב הרוח ובבריאות הכללית, ומומלצת מאוד גם לאלה שאינם חולי סוכרת.

זה לא פשוט, מאחר וכל התחליפים נטולי הגלוטן ללחם / קרקרים / פסטה שקיימים בשוק לא רלוונטיים עבור מי שמעוניין לאכול תזונה דלת פחמימות, והאמת היא שלא הייתי ממליצה עליהם לאף אדם שמעוניין להישאר בריא. כל אותם תחליפים מכילים בעיקר עמילנים, שמקורם בתפוח אדמה, טפיוקה, תירס וכדומה, שהופכים אותם לעתירי פחמימות ומהסוג הכי גרוע – עמילנים מתפרקים מאוד מהר לסוכר בגוף. הם נמצאים במוצרים הללו כדי לחקות את הרכות שאופיינית למוצרים שיש בהם גלוטן.

אז מה עושים?

קודם כל משנים את הראש. לא חייבים לאכול לחם! בטח שלא בכל ארוחה. החיים ללא לחם הם אכן פחות נוחים ויותר מתוכננים מראש, אבל זה מחיר קטן לשלם תמורת הקלילות, האנרגיה והבריאות. שלא לדבר על השמירה על המשקל. חוץ מזה, הלחם הוא רק הנשא לדברים הטעימים באמת.

ומה עם לחמים דלי פחמימות?

לחמים ומאפים דלי פחמימות כמו אלה שמופיעים אצלנו יכול לעזור מאוד למי שעושה את צעדיו הראשונים בתזונה לפי ברנשטיין, פליאו או כל תזונה דלה בפחמימות. אין כמו לחזור הביתה אחרי יום ארוך, כשאין כוח להכין משהו מסובך, ולאכול לחמניית טחינה חמה מהתנור…

עם זאת צריך לסייג ולאמר שהמטרה פה היא לא להחליף את הפרוסה בפרוסה יותר בריאה! המטרה הוא להשתחרר מעריצות הפרוסה. קמח, ולא משנה מה מקורו, הוא מזון מרוכז מאוד ויכול להכביד על הגוף. כמו כן קל להגזים כאן ולאכול יותר מדי, ולסוכרתיים זה יכול להוות בעיה רצינית. מומלץ להימנע מצריכה יומיומית של המוצרים הנ"ל ולהינות מהם פעם, פעמיים בשבוע.

אוקיי! אחרי כל ההסברים הגיע הזמן לקפוץ למים.  אנו גאים להציג את המדריך העברי הראשון לתחליפי לחם וקמח שהינם גם נטולי גלוטן, גם נטולי עמילנים וגם דלים בפחמימות! (וגם טעימים, לפחות בעינינו).  כדי לא להאריך יותר מדי פוסט זה יתרכז בקמחים, והמתכונים יגיעו בפוסטים הבאים.

קמח שקדים

קמח שקדים זה פשוט שקדים טחונים דק. טעמו מתקתק באופן טבעי והמאפים שמכילים אותו יוצאים לחים וטעימים. השקד דל בפחמימות באופן טבעי ועשיר במינרלים כמו אשלגן ומגנזיום ובשומנים בריאים. כדאי לאחסן במקרר.

מה מכינים מזה?

פנקייק!

וגם מאפינז ומאפים אחרים. אני משתמשת בו גם כתחליף לפירורי הלחם במתכון לקציצות וכציפוי מהיר לשניצל.

איפה משיגים?

זה נשמע פשוט אבל כשאני מנסה להכין בבית יוצא לי ממרח שקדים :-) אז אני קונה את קמח השקדים שלי בניצת הדובדבן (5.9 ש"ח ל-100 ג') או בטבע קסטל (6.9 ש"ח ל-100 ג'). המחיר עד כה תמיד היה זהה לשקדים שאינם טחונים. תמצאו אותו באיזור התפזורות, בין פיצוחים שאלף ידיים כבר משמשו אותם ומיני פירות יבשים שברחשים מזמזמים מעליהם. לכן אני בד"כ קונה קילו, ומבקשת לתת לי אותו מתוך השקית הגדולה שנמצאת במחסן. אל תתביישו לבקש.

ערכים תזונתיים ל- 100 ג':

  • סה"כ פחמימות: 21.67 ג'
  • סיבים תזונתיים:12.2 ג'
  • סה"כ פחמימות נטו: 9.47 ג'
  • חלבון: 21.22
  • שומן: 49.42

קמח קוקוס

את קמח הקוקוס מכינים מבשר קוקוס שאותו טוחנים, מייבשים ומסירים ממנו את רוב השומן. רוב הפחמימות שלו הן בעצם סיבים תזונתיים, מה שהופך אותו לדל מאוד בפחמימות שנספגות. יש לו טעם נהדר והוא נותן רכות וקלילות למאפים. יש לו גם תכונה חסכונית – תכולת הסיבים הגבוהה שלו גורמת לו לספוח נוזלים בצורה מאוד חזקה ולכן משתמשים בו בכמויות קטנות. כדאי לאחסן במקרר.

מה מכינים מזה?

מאפינז, לחם קוקוס, קראסט למאפים, ועוד.

איפה משיגים:

למיטב ידיעתי לא ניתן להשיג עדיין קמח קוקוס בארץ, אבל אני מניחה שזה מצב זמני. כל טרנד מגיע בסוף לארץ, כפי שהוכיחו שמן הקוקוס, זרעי הצ'יה וה- cacao nibs. בינתיים אני מזמינה מ-iherb, את הסוג הזה. (בקניה ראשונה השתמשו בקוד ההנחה -AGA249).

ערכים תזונתיים ל- 100 ג':

  • סה"כ פחמימות: 59.94 ג'
  • סיבים תזונתיים: 39.96 ג'
  • סה"כ פחמימות נטו: 19.98
  • חלבון: 19.98 ג'
  • שומן: 16.65ג'

הערה: כמות הפחמימות נטו נראית גבוה, אבל במתכונים עם קמח קוקוס משתמשים בד"כ בכמות קטנה יותר מכל קמח אחר, בגלל עניין ספיחת הנוזלים. כך שספירת הפחמימות פר מנה בסוף יוצאת נמוכה בכל זאת.

פשתן טחון

כן, פשתן טחון יכול לשמש אתכם באפייה, ולא רק לקרקרים האלה שרואים בחנויות טבע במחירהשערורייתי של 26 ש"ח למאה ג'. זרעי הפשתן מכילים שמן רב בלתי רווי בשם ALA שיש אומרים שהגוף יכול להפוך אותו לאומגה 3 (אבל לא בכל גיל ובכמויות מאוד קטנות). הרוב המוחלט של הפחמימות בזרעי הפשתן הן סיבים, ולכן הם לא מעלים את הסוכר בכלל. נהפוך הוא – הם יכולים להקטין את קצב ספיגת הסוכר ממזונות אחרים.

בכל אופן, הסיבים המופלאים הללו הם סוג של חרב פיפיות, כי הם יכולים גם להכביד מאוד על הבטן אם אוכלים מהם יותר מדי. עוד בעייתיות אפשרית היא הפיטואסטרוגנים שהם מכילים, אשר צריכה גבוהה שלהם אינה מומלצת. מבחינתי, כל עוד זה לא הופך למזון בצריכה יומיומית לא צריכה להיות בעיה.

מה מכינים מזה?

לחם פשתן בשתי דקות.

איפה משיגים?

כיום ניתן להשיג זרעי פשתן בכל סופרמרקט. תקנו איפה שהמחיר טוב ויש תחלופה גבוהה. לא מומלץ לקנות את הזרעים הטחונים כי הם מתעפשים מהר. לכו תדעו מתי טחנו אותם ואם הם עמדו בקירור מאז. הרבה יותר טוב להשתמש במטחנת קפה / תבלינים תטחון לכם כל פעם בדיוק את הכמות שאתם צריכים למתכון. את הזרעים השלמים כדאי לשמור במקרר.

ערכים תזונתיים ל- 100 ג':

  • סה"כ פחמימות: 28.88
  • סיבים תזונתיים: 27.3
  • סה"כ פחמימות נטו: 1.58
  • חלבון: 18.29
  • שומן: 42.16

טחינה

תודו שעד שראיתם את הפוסט על לחם הטחינה לא חשדתם שאפשר לייצר ממנה לחם. תחשבו על זה – אפשר לנגב טחינה עם לחם טחינה! :-)

זרעי שומשום מכילים הרבה סיבים, אבל פחות מזרעי הפשתן, מה שהופך אותם לקלים יותר לעיכול. הם מכילים שומנים בריאים וחומר בשם ססמין שיש אומרים שמסייע להורדת לחץ הדם.

מה מכינים מזה?

לחם טחינה! וגם בייגלה טחינה!

לחם טחינה

איפה משיגים?

איפה לא. השאלה האמיתית היא איזה סוג. אנחנו אוהבים את המלאה של הרדוף ואת טחינה "היונה" אבל כל סוג של טחינה יתאים פה.

ערכים תזונתיים ל- 100 ג' :

  • סה"כ פחמימות: 16
  • סיבים תזונתיים: 13
  • סה"כ פחמימות נטו: 3
  • חלבון: 17.81 ג'
  • שומן: 48 ג'

רגע, מה עם קמח סויה?

אוקיי, אי אפשר לסיים פוסט כזה בלי להזכיר את קמח הסויה, למרות שאנחנו ממליצים להימנע ממנו.

אז נכון, הוא דל בפחמימות יחסית (26 ג' פחמימות נטו ל-100 ג'), ואפילו ברנשטיין קשישא ממליץ עליו בספריו, כנראה בגלל שהוא מרגיש צורך לתת אלטרנטיבה לצמחונים סוכרתיים שרוצים לבצע את התזונה שלו.

למה ד"ר ב' לא ממליץ על קמח קוקוס או שקדים? ראשית, הספרים של ברנשטיין לא הכי מעודכנים מבחינת תחום המזון. אף אחד לא מושלם. שנית, וזו השערה, ייתכן שזה נובע מהיחס שלו, אותו ניתן להגדיר כחשדני, לאגוזים ושקדים. הוא כותב לאכול רק חופן, ובאותה נשימה כותב שהוא לא מכיר מישהו שיכול לאכול רק חופן :-) ומאחר ושמירה על גודל המנה היא עיקרון חשוב בתזונה הזו, הוא מעדיף לא להכליל מזונות שקשה להפסיק לאכול מהם.

מה שמביא אותי לפגם הראשון של קמח הסויה: יש לו ריח מגעיל. אם תפתחו שקית ותסניפו אותו תגלו שאתם לא מסוגלים לדמיין את עצמכם אוכלים יותר מדי מהאבקה הצהבהבה הזו.

חוץ מזה, יש בסויה חומרים דמויי הורמונים שיכולים לבלבל את המערכת, ויש מחקרים שמצביעים על קשר ביניהם לבין מחלת הסרטן. בנוסף יש בה חומרים גויטרוגניים שמדכאים את בלוטת התריס, וכמות גבוהה במיוחד של חומצה פיטית – חומר שנפוץ בדגנים וקטניות באופן כללי ומשפיע לרעה על יכולתו של הגוף לספוג מינרלים. השיפור הבריאותי הדרמטי שרואים באנשים שעוברים לתזונה קדמונית מיוחס לפעמים לויתור על הדגנים והקטניות, שבהעדרם יכולת הספיגה של כל חומרי המזון, הויטמינים והמינרלים, משתפרת.

ולסיכום, קצת מספרים

כן, אני גיקית גדולה. לפחות שמישהו ירוויח מזה. להלן טבלה שמשווה את כמות הפחמימות נטו ב-100 ג' קמח מסוגים שונים, רגילים ודלי פחמימות. יש ללחוץ על התמונה להגדלה.

(המידע מבסיס הנתונים של משרג החקלאות האמריקני)

.

בלוג דל פחמימות בפייסבוק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
פורסם בקטגוריה מתכונים, סוכרת, תזונת פליאו, עם התגים , , , , , . אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

78 תגובות על קמחים ומאפים נטולי גלוטן ודלי פחמימות – מדריך

  1. מאת מאיה‏:

    שלום, רציתי לדעת למה אתם מתכונים כשכתוב סה"כ פחמימות וסה"כ פחמימות נטו….

    נ.ב
    הבלוג\האתר הזה נהדר, ממש תודה :)

    • מאת הגר‏:

      הי מאיה,
      שמחה שאת נהנית מהבלוג :)
      תכולת הפחמימות במזונות שונים מורכבת מעמילנים, סוכרים וסיבים.
      העמילנים והסוכרים מתפרקים ונספגים דרך מערכת העיכול, ויש להם השפעה על רמת הסוכר בדם.
      הסיבים לא מתפרקים ולא נספגים, לכן אין להם השפעה על רמת הסוכר בדם.
      פחמימות נטו = רק הפחמימות שמשפיעות על הסוכר בדם
      ז"א – כמות הפחמימות נטו מתקבלת מכמות הפחמימות הכללית מינוס הסיבים.

    • מאת אדי‏:

      שלום הגר,
      תודה על ההסברים והמתכונים !
      רציתי לשאול מה דעתך על לחם מעדשים ירוקות ? האם שמעת פעם, האם יש לך מתכון ?
      הכוונה שלי זה להנביט אותם, ואז לייבש בשמש או בתנור ולטחון דק

      תודה מראש,
      אדי

      • מאת הגר‏:

        שלום אדי,
        הבלוג שלנו עוסק בתזונת פליאו ותזונה דלת פחמימות לסוכרת.
        עדשים ירוקות הן קטניות ועתירות בפחמימות ולכן לא נכללות באף אחת מהגישות הנ"ל.

  2. מאת עדנה‏:

    את יכולה לפרט יותר על הבעיתיות של זרעי הפשתן?
    פעם נהגתי להוסיף אותם ליוגורט . היה לי ממש טעים
    רק מה עשה לי בחילה ופעם ממש הקאתי אז הפסקתי.
    סליחה על ה tmi אבל אם סויה לא וזה לא מה כן למעט הלחם טחינה שיצא טעים שוס אמיתי
    תודה על המתכון. למי שלא סכרתי אולי עדיף לשים סילאן ללא סוכר במקום ממתיק מלאכותי מה דעתך או שאת בעד הסטיביה וזהו?
    יש לך אתר נהדר. תמשיכי לעשות מצוות .0כלומר מתכונים מנצחים והסברים מאירי עינים

    • מאת הגר‏:

      הי עדנה,
      הסיבים של הפשתן יכולים לגרות את הקיבה. למי שיש רגישות אסור לאכול יותר מדי מהם, ואת כנראה נמנית על הקבוצה הזו.
      אם סויה ופשתן לא, יש קמח שקדים וקמח קוקוס, משניהם אפשר להכין דברים טעימים. בעתיד נעלה עוד מתכונים.
      כדאי להתחיל להיגמל מלחם באופן כללי, גם אם הוא לא עשוי מחיטה. יש מספיק מה לאכול גם בלעדיו וזה רק ישפר את בריאותך.
      בנוגע לממתיקים אני בעד הסטיביה. בעיני היא התחליף הכי בריא שנמצא עד כה. אני מתכננת בעתיד הקרוב פוסט על ממתיקים מלאכותיים שמקווה שיסביר את הנושא יותר לעומק.

  3. מאת לאה תבור‏:

    ראיתי שטבע עדן מרקט מוכרים קמח קוקוס

    קמח קוקוס 250 גרם אופק מן הטבע
    ₪35.99 ליחידה
    ( ₪14.40 / 100 גרם )

    זה זהה? דומה? נבדק?

    • מאת הגר‏:

      חדשות מרעישות! לא ראיתי או בדקתי אבל אקפוץ לשם בהקדם האפשרי. תודה על הדיווח.

      • מאת לאה תבןר‏:

        קריאת שווא.
        אין להם וגם אופק מן הטבע כבר לא מייצרים קמח קוקוס.
        מישהו ניסה לטחון לבד או לבקש מחנות פיצוחים ותבלינים שיטחנו לו שבבי קוקוס כמו שקדים ופרג, למשל?

  4. מאת אווה‏:

    מה לגבי קמח כוסמת ?

  5. מאת מיכל‏:

    מה לגבי קמח המפ?

  6. מאת רחל‏:

    מה לגבי לייצר לבד קמחים, על-ידי טחינה שלהם במטחנת קפה? האם זה אפשרי? למשל לטחון כוסמת, אגוזים שונים, וכו'?

  7. מאת תהילה‏:

    היי,
    רציתי לשאול מה ניתן לעשות עם הקמח סויה… קניתי לי ואין לי מושג מה לעשות איתו.
    בעדן טבע באמת מפרסמים שיש קמח קוקוס אבל בפועל כשהייתי שם לא היה אז לקחתי לי סויה.
    עכשיו תקועה איתו :-)

  8. מאת monshu‏:

    הי הגר

    אני אתמול הכנתי לביבות של גזר וקולורבי והשתמשתי בזרעי המפ במקום קמח (יש להם מרקם של פירורי לחם)
    יצא פשוט מעולה וממליצה לך בחום לנסות את זה
    אני אנסה גם בקרוב את המתכון של הלביבות תפו"ע וזוקיני שהעלת

  9. מאת אורנה‏:

    אני מנועה מכל קמח למעט קמח אורז שהבנתי כי משמש להסמכת קינוחים…איזה לחם/מצע יכול להחליף את הקמחים מלבד לחמניית הטחינה הנהדרת? תודה…בלוג מקסים!

  10. מאת tatiana‏:

    שלום! אני לא סוכרתית, אבל אני מונעת פחממות במסגרת דיאטה, על מנת לרדת במשקל. השאלה – בקרב דיאטה כזו צריך לחשוב פחמימות נטו או בם"כ? כלומר, אם אני צריכה לםפור כמה פחמימות ביממה אני צורכת?

    • מאת הגר‏:

      שלום טטיאנה, אם את לא סוכרתית את יכולה לספור את הפחמימות נטו.

      • מאת tatiana‏:

        ממש תודה! היתה לי מחשבה בקשר לקמח שקדים. קראתי שבבית זה לא יוצא כי בשקדים יש שומנים. אז חשבתי – אולאי אפשר להוסיף לזה קמח קוקס שיספוג אתם?

  11. מאת אסתי רונן‏:

    היי הגר,
    נורא נהנית מהבלוג שלך למדתי המון!
    רציתי להבין מה ז״א פחמימות נטו? אם פישתן 28 ב100 גרם מוצר איך נטו זה 3?! וכמו כן בכל היתר?
    אני מתחילה עכשיו שלב השמירה לאחר דיאטה hcg של אואנה במסגרת שלב זה אסור לאכול למשך שלושה שבועות שום קמח/ דגן שמכיל יותר מ 10 גרם פחמימה ל100 גרם מוצר , יש לך הצעות ?
    חוץ מהאטריות קלפ שכבר הזמנתי דרכך באתר iherb והן אני בדרך! אליי.
    תודה מראש

    • מאת הגר‏:

      הי אסתי,
      שמחה לשמוע שאת נהנית.
      פחמימות נטו הן הפחמימות מינוס כמות הסיבים שבמזון, שנכללים בספירת הפחמימות הכללית.
      בתזונה דלת פחמימות לרוב לא סופרים את הסיבים, כי הם לא מתעכלים ולכן אין להם השפעה על סוכר הדם.
      בתזונה של ברנשטיים לסוכרתיים ספציפית סופרים את הפחמימות הכלליות, כולל הסיבים, כי הנפח שלהן במעי משפיע על רמות הסוכר בדם אצל מי שמשק האינסולין בגופו משובש. אסף כתב על התופעה כאן.

  12. מאת ישראל‏:

    שלום,
    רציתי לדעת אם אני מוסיף פשתה טחונה או שבבי קוקוס למאחל אחר שיש בו הרבה פחמימות כמו אורז למשל, אז בגלל תכולה הסיבים שבהם הם יגרמו לעליה מתונה יותר של הסוכר או שזה לא משפיע כך?

    תודה,
    אתר מעולה שעזר לי הרבה.

    • מאת הגר‏:

      שלום ישראל,
      יש השפעה אבל היא זניחה. במיוחד אם יש לך סוכרת מסוג 1 או 2, אל תבנה על תוספת סיבים בשביל לסתור את ההשפעה של הפחמימות בדגנים.

  13. מאת נורית‏:

    הי הגר,
    תודה על המדריך, ובכלל על האתר.
    האם תוכלי לפרט לגבי סוגי הקמחים או הזרעים השונים, אילו ניזוקים/מזיקים יותר בחימום ואילו פחות?

    • מאת הגר‏:

      הי נורית,
      לא צריך לדעתי לפחד מהנזק שבחימום. אם יוצרים מאפים רק השכבה החיצונית מתחממת לכדי חמצון המרכיבים. אבל הקמח הכי עמיד וגם הכי בריא מבין כל הנ"ל הוא בהחלט קמח הקוקוס. רוב השומן – שזה מה שיכול להתחמצן בחימום – הוסר ממנו בתהליך העיבוד, וגם מה שנותר הוא שומן רווי שהינו עמיד ביותר.

  14. מאת טטיאנה‏:

    הי)
    יש לי כמה שאלות)
    1. טחינה של ״אחווה״ גולמית משומשום מלא, כתוב:
    פחמימות 2,1
    סיבים 12,5
    זה אומר שטחינה כזו מועדפת על אחרת?
    2. רציתי לשאול על ״קסנתן גם״. מה את יודעת?
    3. יש דבר כזה (לא בארץ ), מן תערובת של קמחים:
    קמח שקדים
    גלוטן חיטה
    זרעי פשטן
    זרעי חמניות
    מלח ותבלינים
    שמרים יבשים
    מוסיפים מים לתערובת ו אופים לחם של ממש.
    תוענים, ש ב 100 רגם של לחם מוכן יש 1,9 רגם פחמימות נטו.
    אצ חושבת שזה אפשרי?
    יש שם גם אישור של איזה מחקר על זה)
    תודה רבה!

    • מאת הגר‏:

      שלום טטיאנה. טחינה זה עולם ומלואו והמלצה על סוג מועדף לא מתמצה בכמות הפחמימות. הערכים בטחינה משתנים מסוג לסוג, אבל עקרונית זה מוצר דל פחמימות, כך שאם אין לך סוכרת זה לא ממש משנה. אם יש לך סוכרת חשוב לעקוב ולראות איך הטחינה שאת אוכלת משפיעה על ערכי הסוכר.
      2. קסנתן גם הוא סוג של תוסף בתעשיית המזון לשיפור מרקמו של מזון ללא גלוטן. חפשי בגוגל xanthan gum
      3. בתערובת שתיארת יש גלוטן חיטה, אז מן הסתם בעיני זה לא מומלץ.
      בהצלחה,
      הגר

  15. מאת שנהב‏:

    היי
    רק רציתי להגיב שזה מאמר ממש יפה ומפורט
    באמת כל הכבוד ותמשיכו לעשות מאמרים כאלה!!!

  16. מאת ימית‏:

    היי,
    את כותבת מעולה וברור, ממש כיף לקרוא.
    רציתי לשאול לגבי קמח עדשים… ראיתי בכמה מקומות ותמיד תהיתי מה אפשר לעשות אתו

    תודה,
    וערב נפלא

    • מאת הגר‏:

      תודה ימית,
      קמח עדשים לא נכלל בתזונה שלנו, מאחר והוא עתיר פחמימות (לא מתאים לתזונת ברנשטיין), ומאחר ועדשים הן קטניות (לא פליאו) – ולכן אין לי נסיון איתו.

  17. מאת רות‏:

    האם קוקוס טחון בבית יכול לשמש כקמח קוקוס?

  18. מאת נעה‏:

    היי,
    מחפשת באינטרנט בכל מקום מתכון ללחם מקמח קוקוס. יש לך מתכון להציע אולי?
    או לחילופין אפשר הבדל במידות מול קמח לבן?
    כלומר, הבנתי שכוס קמח לבן זה בערך רבע כוס קמח קוקוס. מה לגבי נוזלים במתכון?
    וזמן אפיה?

    תודה :)

  19. מאת רותם‏:

    היי.
    אני חולת קרוהן ומנסה גם להוריד את הפחמימות.
    האם קמח שקדים הוא רב סיבים? כי מזה אני צריכה להמנע..

    • מאת הגר‏:

      שלום רותם,
      קמח שקדים יכול להיות תחליף טוב עבורך. ישנן שתי דיאטות שעושות בו שימוש לחולים במחלות מעיים: SCD DIET ("דיאטת הפחמימות הספציפיות") ו- GAPS DIET
      ממליצה לך לחפש ברשת ולקרוא על שתיהן, כדי שתוכלי לבנות את התזונה באופן בריא ונכון.

  20. מאת עידית‏:

    הי הגר ואסף,
    תודה על האתר המופלא שלכם. קוראת אותו בשקיקה!!
    שאלה לגבי הלחם פשתן: האם אין בעיה של חמצון גרעיני הפשתן כאשר מחממים אותם?

    אשמח לשמוע את דעתכם,
    תודה רבה!!
    עידית

    • מאת הגר‏:

      שלום עידית,
      השומנים בזרעי הפשתן אכן עלולים להתחמצן, זה אכן פחות בריא, אבל מדובר בחימום קצר ובמאכל שלא מיועד לצריכה יומיומית.
      המתכון הספציפי הזה בא לתת מענה לגעגוע ללחם בעזרת מתכון שלא יעלה את רמות הסוכר בדם ויהיה מהיר הכנה, ואת שתי המטרות האלנ הוא משיג.

  21. מאת שרון קוגן‏:

    היי
    תודה על כל האינפורמציה.
    אשמח לקבל חוות דעת על קמח תורמוס- ב100 גרם מוצר, יש 11 גרם פחמימות, מתוכם 5 גרם סיבים תזונתיים.
    תודה מראש

    • מאת הגר‏:

      שלום שרון,
      הכל תלוי במטרות שלך.
      חוות דעתי הכללית היא שאין צורך לכלול קמח תורמוס בתזונה.
      בהצלחה,
      הגר

  22. מאת mosheray‏:

    סליחה
    אבל עדיין לא הבנתי !
    אני עושה דיאטה של ספירת קלוריות, [שומנים*9] [חלבונים*4] [פחממות*4]
    ואני רוצה להבין – האם כשאני אוכל מהמאפים שבכתבה אני צריך לספור קלוריות של "פחממות" או של "פחממות נטו" ?

    ואם התשובה היא של "פחממות" -האם פחממה שמספקת קלוריות לגוף יכולה להחשב כפחממה ללא סוכר לגמרי ?
    האם סיבים תזונתיים שהם פחממות שיש להם מאזן קלורי יכולים להיות ריקים במאזן הסוכר שבגוף ?

    אשמח מאד לתשובה מפורטת ומנומקת !
    מקריאת התגובות שלפני אני רואה שהרבה מהקוראים הסתבכו עם הנושא הזה…

    והעיקר תודה על האתר הנפלא והמושקע !!

    • מאת הגר‏:

      שלום לך,
      הייתי אומרת לספור פחממות נטו. אבל אולי כדאי שתשאל את מי שהתאים לך את הדיאטה.
      לא בטוחה שהבנתי את הניסוח של שאר השאלה, אבל אנסה:
      עקרונית סיבים תזונתיים לא מתעכלים אלא מפורקים ע"י החיידקים במעי, לכן אין להם ערך קלורי.
      פחמימה שאינה סיב תזונתי, ז"א מתפרקת ליחידות היסוד של חד סוכרים, מספקת קלוריות לגוף ומשפיעה על מאזן הסוכר.

      • מאת אילונה‏:

        יש אפליקציה שנקראת YAZIO ששם מכניסים את כל הערכים כולל הערכים של סיבים תזונתיים והיא מחשבת כבר לבד את עניין הפחמימות, אני עושה בדיוק את הדיאטה הזו! הדיאטה הכי טובה שעובדת EVER ולכל החיים..
        באפליקציה יש אופציה להכניס מתכונים אישיים, מוצרי אוכל שרכשנו ולא נמצאים במאגר. ניתן להגדיר את כמות הפחמימות,חלבונים ושומנים שהותאמו לנו לאכול (ללקוח PRO משהו כמו 100 שקל לשנה..) ויש מעקב כמה נותר לאכול ויש מעקב אחרי המשקל והשומן בגוף ועוד מלא דברים – ממליצה!

  23. מאת ליאור‏:

    חברים, יש קמח קוקוס!!
    אפשר להשיג באניס וגם מצאתי מארזים בחנויות טבע קטנות בתל אביב.
    יצא לי להכין מתכוני אפיה פליאו עם קמח קוקוס והם בדרך כלל דורשים מעט מצרכים, קלים להכנה ולא מחייבים ציוד כמו מיקסרים וכו'.
    את הבלילה למאפינס פליאו שאני מכינה אפשר לערבב עם מזלג – מתאים לדירת סטודנטים קטנה :-)

    תודה רבה על הבלוג המפורט והידידותי – אני משתדלת לחזור לתזונה דלת פחמימות והמדריכים שלכם מאוד עוזרים.

  24. מאת עינב‏:

    הי. רציתי לשאול מה יחס הפליאו לקמח הטפיוקה?

  25. מאת ויטא גרין‏:

    אפשר לקבל מתכון לעוגיות מקמח סוייה בלי סוכר??

  26. מאת שלי‏:

    קניתי קמח פשתן מה אפשר לעשות איתו? לשים בקציצות בשר?

  27. מאת גולן‏:

    היי רציתי לדעת מה דעתכם על הלחם בקישור הבא:http://www.nizat.com/ProductInfo.asp?ProdId=9987
    האם מתאים לדיאטת ברנשטיין?

  28. מאת יוליה‏:

    היי.
    לדעתי צירך להזכיר גם קמח שעורה שגם הוא דל פחממות.

  29. מאת כרמלה איואן‏:

    האם אני יכולה לטחון קוקוס לבד במקום לקנות קמח קוקוס. מחכה לתשובה תודה

  30. מאת פליאו‏:

    היי הגר,
    הבנתי שקמח אורז הוא לא פליאו.
    למה בעצם, אם אורז ניתן לאכול בנסיבות מסויימות, לא ניתן לאכול קמח אורז?
    מה תהליך העיבוד שלו? מה בעצם עובר על האורז במעבר מאורז לקמח אורז?

    תודה מראש על המענה :)

    • מאת אסף‏:

      הבעייה הכללית בכל הקמחים היא ששטח הפנים עולה והם מתפרקים יותר מהר בגוף – במקרה של קמח אורז, מכיוון שהוא פחמימתי ביותר, הוא יקפיץ את הסוכר בדם במהירות רבה, וגם אם אין נטייה לסוכרת זה לא מומלץ.

  31. מאת אפרת שרון‏:

    הי חברים!
    נהניתי מאד מהמאמר, למרות שאינני דוגלת בתזונת הפליאו, אני בהחלט דוגלת בצמצום הגלוטן בתפריט
    למינימום האפשרי.
    שמחה לשתף שמצאתי היום קמח קוקוס בכפר כמא אשר קרוב ליבנאל, דרום הכנרת.
    המחיר היה גם ממש נמוך!
    אני ממש מצטערת שלא קניתי יותר מצנצנת אחת היות ואני גרה במרכז הארץ… :(
    אם אתם נוסעים לכנרת, תעברו בכפר הזה, ובסופר "זול" תוכלו למצוא אותו. בהצלחה!

  32. מאת איתן‏:

    מה עם קמח חומוס?

  33. מאת ילנה‏:

    היי,
    איפה קמח שיבולת שועל יעמוד בגרף?

  34. מאת שמול‏:

    היי, האם ניתן לטחון פשתן במעבד מזון?

  35. מאת אילונה‏:

    ממליצה לך לבחון קמח חדש שהגיע לארץ לאחרונה – קמח אגוזי מלח שהוא הדל ביותר בפחמימות שמצאתי עד כה (5 גרם פחמימות ל100 גרם קמח) – מצאתי אותו ברשת לגעת באוכל. מומלץ!!

להגיב על רות לבטל

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>