לחם טחינה

דל פחמימות, פליאו, ברנשטיין, ללא גלוטן, ללא סוכר, ללא מוצרי חלב, צמחוני
.

מתגעגעים ללחם? בהמשך לפוסט הקודם זה אולי המתכון הכי פשוט והכי מספק שתוכלו להכין כדי לענות על הצורך בלחמנייה טריה שיצאה מהתנור.  בפעם הראשונה שהגר הכינה את המתכון הזה, לא יכולתי להאמין לה שאין במרכיבים שום סוג של קמח או דגן אחר.

ההשפעה של לחמניות הטחינה על הסוכר בדם היא מינימלית ביותר, בערך 3 גרם פחמימות ללחמניה (מחושב על פי טחינה גולמית אורגנית הרדוף) לחמניות הטחינה יכולות לגוון את התפריט שלכם ואפשר למרוח עליהן חמאה, אבוקדו, סלמון מעושן או כל מה שעולה על דעתכם (ושנמוך בפחמימות כמובן)

טיפ נוסף, אם אתם לא חובבי טחינה גדולים חכו מעט שיתקררו הלחמניות לפני שתאכלו אותן, כי כשהן חמות מדי טעם הטחינה עלול להיות מודגש.

לחמניות טחינה

( שתי לחמניות )

חומרים:

  • בין 1/3 ל-1/2 כוס טחינה גולמית
  • 2 כפות חמאת שקדים (לא הכרחי אבל טעים)
  • 1 ביצה
  • 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
  • חצי כפית מיץ לימון או חומץ תפוחים
  • 4 טיפות סטיביה (או מעט ממתיק רלוונטי אחר)

הכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. שמים את כל המרכיבים בקערה ומערבבים עד שנוצרת תערובת דמויית בצק – במרקם דביק מאוד ולא קלה לערבוב. אם התערובת דלילה – יש להוסיף טחינה עד שמגיעים למרקם הנכון.
  3. מעבירים את התערובת לתבנית: בעזרת הכף שאיתה ערבבנו את התערובת יוצרים שתי תלוליות בצק עגולות.
  4.  אופים 20-15 דקות, או עד שנוצר קראסט פריך והלחמניות השחימו קצת.

גיוון: לפני האפייה, מפזרים על הלחמניות שומשום ומלח גס. (מומלץ מאוד)

ניתן גם לאפות את ה"בצק" בצורת מקלות דקים כתחליף מושלם וממכר לבייגלה, או כמקלות גריסיני עבים, כמו בתמונה למטה. לא לשכוח את השומשום והמלח הגס!

בתיאבון!

.

בלוג דל פחמימות בפייסבוק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
הפוסט הזה פורסם בקטגוריה מתכונים, מתכונים לדיאטת קנדידה,‏ עם התגים , , , , , , , , , , .‏ קישור ישיר לפוסט.

78 תגובות על לחם טחינה

  1. מאת ורד לב‏:

    נראה מתכון מעולה!
    מבטיחה לנסות!

  2. מאת רמי‏:

    מדהים, ניסיתי ויצא מעולה בשביל פעם ראשונה, מעט שברירי
    אבל עוד פעמיים שלוש אני יגיע לזמן האופטימלי בתנור.
    זה נהדר, כל הכבוד לאישה שאיתך.

  3. מאת ורד לב‏:

    ניסיתי. מסכימה עם רמי לגבי השבריריות.
    המסקנה שלי היא שצריך אולי גם להדק קצת יותר את הגוש הזה ולא רק להניח אותו. ניסית את זה?
    אולי גם מעט פחות זמן בתנור, כי הטחינה, כשהיא מתבשלת מדיי, הופכת למעט מרירה.
    בסה"כ מאד נחמד, אנסה שוב, לראות איך ייצא עם שיפורים.
    תודה!

    • מאת הגר‏:

      תודה על התגובות!

      בנוגע לשבריריות – חייבת להגיד שלא נתקלנו בתופעה הזו.
      הניחוש שלי הוא שזה קשור ליחסי הטחינה-ביצה בתערובת. מנסיוני ככל שהתערובת יותר דביקה וקשה לערבוב, הלחמניה יוצאת יותר "לחמניתית" – ז"א עם קראסט יותר קשיח ועם פחות טעם של ביצה.

      ורד – בנוגע למרירות – חייבת להגיד שלא נתקלתי בתופעה של מרירות, אבל כן ראיתי צורך לשפר את הטעם של הלחמנייה, פשוט כי אני לא כ"כ אוהבת את טעם הטחינה.
      ממליצה לך לנסות להוסיף קצת יותר ממתיק, ואולי גם קצת מלח לתערובת.
      אנחנו מצפים את הלחמניות בשומשום ומלח גס וזה משפר אותן מאוד.

      כפי שאולי שמתם לב אסף הוסיף לפוסט היום את עניין הבייגלה… זה יוצא מדהים! :-)
      אגב לציפוי הבייגלה הוספנו גם אבקת טוגראשי (אבקה יפנית חריפה) – נראה לי שצ'ילי יעבוד פה באותה המידה.
      בהצלחה לשניכם!

  4. מאת איתן לרנר‏:

    ודה רבה על המתכון.אנחנו בוודאי ננסה אותו. בנוגע לסודה לשתייה , כדאי לקנות בבית מרקחת נצח ישראל ללא אלומיניום .בסודה רגילה יש אלומיניום ועוד מיני רעות חולות יותר גרועות מפחמימות וסוכרים.

  5. מאת דני‏:

    רק לוודא. מדובר בסודה לשתייה או אבקת אפייה?

    פשוט כבר נתקלתי במתכונים שבלבלו ביניהם…

    גם אני נתקלתי במעט מרירות, אתם חושבים שזה עניין הזמן בתנור או משהו אחר?

    • מאת הגר‏:

      הי דני, אכן מדובר בסודה לשתייה.
      אני לא משתמשת באבקת אפייה מאחר והיא מכילה עמילן תירס, שלא מתאים בתזונה של ד"ר ברנשטיין.

  6. מאת הגר‏:

    בנוגע לתופעת המרירות, לא נתקלנו בה אבל יש לי תאוריה בנושא.
    ובכן, טחינה זה פשוט פחות טעים מלחם :-)
    עבור מישהו שלא אוכל לחם (ומתגעגע), משהו אפוי עם מרקם של לחם זה קסם גדול. יכול להיות שזה קצת משכיח מאסף וממני את עניין הטעם. אני בטוחה שאם מישהו היה נותן לי מתכון ללחמניית טחינה בימים שבהם אכלתי לחם כל יום, לא הייתי מתלהבת – בערך כמו שמישהו ששותה חלב אורז ומצפה שזה יהיה תחליף לחלב מתאכזב.
    מה שכן, הייתי ממליצה לאפות את הלחמניות עד שהקראסט ממש קשה, ואז להשאיר אותן עוד להתייבש בתנור המכובה – ככל שהלחמנייה יותר יבשה היא לדעתי יותר טעימה.

  7. מאת רמי‏:

    אני חייב שוב להודות לך הגר, הגעתי ללחמניה מוצקה ולא שברירית,
    על בסיס הרעיון שלך פתחתי עוגיות, את חמאת השקדים החלפתי בחמאת בוטנים,
    (כמות פחממות דומה בשתיהן) הגדלתי את כמות הסטיביה ויצאו עוגיות מעולות.
    לגבי כמות הפחממות בטחינה אני ממש לא בטוח, יש חברות שמפרסמות 3 גרם פחממות
    ועד כ- 15 גרם בחברות אחרות, מעניין כמה אתם מחשבים?

    • מאת הגר‏:

      בשמחה רמי! כיף שחזרת לדווח לנו על הניסוי שלך :)
      בנוגע לפחמימות בטחינה, אנחנו מחשבים לפי מה שכתוב בתווית של טחינה הרדוף, ז"א 3 גרם, ובינתיים זה עובד לנו ללא תקלות.
      בעקבות התגובה שלך עשיתי עכשיו חיפוש קטן באינטרנט וראיתי שבאמת יש מנעד רחב – בחלק מהמקומות כתוב אפילו 21 גרם. אבל העניין הוא שזה מאוד יחסי – השפעת הפחמימות על רמת הסוכר ועל הצורך בהזרקת אינסולין משתנה מסוכרתי לרעהו.
      האם יש לך סוכרת מסוג 1 או 2? מזריק אינסולין? האם אתה אוכל לפי ברנשטיין?
      התזונה לפי ברנשטיין כוללת רק פחמימות שפועלות לאט, ולכן היא מאוד בטוחה לסוכרתיים. ההמלצה הכי טובה שאפשר לתת היא שתנסה ותראה איך זה משפיע עליך.
      רק שים לב – אם אוכלים יותר מדי, אפילו ממזון "בטוח" כגון עוגיות טחינה, יכולה להיות עלייה בערכי הסוכר.

  8. מאת עידית‏:

    ומי שלא אוהב טחינה,חמאת בוטנים וחמאת אגוזים?

  9. מאת רמי‏:

    הגר, אני חייב הרבה מאד לאסף, אני הייתי בדרך להתחיל זריקות (אני סוג 2) אחרי 10 שנים של
    עוד ועוד תרופות. למזלי התורים למרפאת הסכרת הם רחוקים. התוצאות הקשות של הבדיקות היו בתחילת אוגוסט 2011 , אחרי תקופה של מספר חודשים שנמנע ממני היכולת לעשות פעילות גופנית,
    עד אז משך עשר שנים היה לי סוכר גבוה אבל היחיתי הולך כ-8 ק"מ לפחות 5 פעמים בשבוע,
    כך שכל הערכים מעבר לסוכר (כולסטרול טרגליצרידים וכ"ו) היו תקינים. אבל באותה בדיקה הכל קפץ לשמיים.
    במזל ביקרתי בפורום סכרת בתפוז ביום 22.8.2011 (לא אשכח את אותו ערב) היו שם הצעות למישהי
    בעיניין הסוכר, בין הכותבים היה אסף שהפנה לבלוג הזה. מאותו רגע ממש שקראתי את ההנחיות הכלליות לתזונה ע"פ ד"ר ברנשטיין התחלתי לאכול לפיהן, לא נגעתי עוד במוצרי הקמח המלא שהיו בפריזר. כמובן שבמשך הזמן נחשפתי יותר לתורתו של ד"ר ברנשטיין בעיקר בנוגע לסוג 2.
    בנובמבר עשיתי בדיקות וסיפרתי עליהן לאסף במסר בתפוז, ה- A1C שלי היה 6.1
    לא הבנתי למה לא ירד מ-6 שהרי תוך שלושה ימים מהתחילת האכילה לפי הבלוג הזה ירד לי הסוכר
    לערכים בין 70 ל-90 . כמובן שהורדתי את מינון הגלובן ממריץ הלבלב בהתאמה (על דעתי בלי עצות
    מרופא) . אבל אז ראיתי שד"ר ברנשטיין אומר שה-A1C זה ממוצע של 4 חודשים (לא שלושה כמו
    שמצוי במרבית האתרים) על 4 חודשים המספרים הסתדרו לי, חודש וחצי סוכר גבוה וחודשיים וחצי בנורמה מתאים למה שיצא לי.
    את ממריץ הלבלב (גלובן ) נתשתי לחלוטין חודש אחרי שהיתחלתי עם התזונה החדשה, מ- 2 כדורים
    ליום הגעתי לרבע כדור בשבוע, גם הוא היה ביום שישי בבוקר, בוקר שבו אני מתפרע מעט.
    את הגנואט נתשתי לפני כחודש, היום אני לא לוקח שום תרופה אבל כן לוקח חומצה אלפא ליפואית
    יחד עם שמן נר הלילה, ד"ר ברנשטיין אומר שזה טוב.
    אבל לא נשארתי ממש צמוד לד"ר ברנשטיין, אחרי ניסויים ראיתי שאני יכול לאכול כ- 80 גרם פחממות
    ביום כולל אלו הזמינות שיש בירקות, כמובן לפזר אותם לאורך היום.ובלי הפפצצות של דגניים. אני נמנע לחלוטין
    מדגניים (למעט מעט ביום שישי בבוקר.) ומחלב, רק גבינות שמנות מידי פעם.
    אני גם מקפיד מאד על הפסקות ארוכות כדי שהקיבה תתרוקן, גם זה ע"פ המלצתו של ד"ר ברנשטיין.
    מתוך העינין הרב שאני מגלה בסכרת לאחרונה, נתרלתי בסיפרו של ניל ברנרד "לנצח את הסכרת בדרך טבעית" זה מיועד רק לסוג 2 ותוקף את הבעיה מהצד של התינגודת. נראה לי שגם שיטה זו עובדת.
    אבל השוואתי בין הדיאטות וזו של ד"ר ניל ברנרד הרבה יותר קשה עבורי, כך שאני נשאר עם ד"ר
    ברנשטיין בתוספת היגיון שלי. אגב ד"ר ברנשטיין תומך בהפעלת הגיון של המטופל.
    אני רוצה להגיע ל- A1C נמוך מ- 5.4 זה יספק אותי למרות שד"ר ברנשטיין מדבר על 4.9.
    ממועמד להתחיל להזריק להגיע למצב בו ללא שום תרופות אני מציב לעצמי יעד של פחות מ- 5.4
    אני לא הייתי מאמין שזה אפשרי רק לפני חצי שנה.
    והכל תודות לאישך שהיפנה לבלוג הזה ב- 22.8.2011
    מעט ארוך אבל כדאי שתדעו את ואסף שלפחות לאדם אחד הבאתם מזור ע"י הבלוג הזה.
    ושוב תודה לך על המתכון, העיניין של טחינה כבסיס הוא מעולה והיה חדש לי לחלוטין, עכשיו נפתחה לי אפשרות למאפים נהדרים, (ברור שלא הרבה בגלל השומן) למי שאינו אוכל דגניים.
    חמאת שקדים או בוטנים או שומשום, כל פעם טעם אחר.

    • מאת אסף‏:

      היי רמי,

      תודה על המילים החמות, מאוד שמחתי והתרגשתי לקרוא את הסיפור האישי שלך ואני מאוד שמח שהבלוג חשף אותך לתזונה של ד"ר ברנשטיין שלא הרבה לצערי מכירים אותה… גם אני לא אשכח את היום בו גילתי את ד"ר ב. ושינתי את התזונה שלי, זו חוויה שמשנה חיים.

      כמו שכתבת, גם ד"ר ברנשטיין מדבר על חקירה אישית של כל אחד למצוא מה מתאים לו לאכול ומה לא , אבל ללא התפשרות על מטרות התזונה – להגיע לערכים טובים. יש אנשים שבטטות למשל יקפיצו להם את הסוכר, ויש כאלה שלא. מה שחשוב הוא לא להתפשר ולא לוותר, וללמוד כמה עוצמתית הבחירה שלנו מה לאכול ומה לא.

      המון בהצלחה במסע שלך וכמובן תעדכן אותנו כשתגיע ליעדים שלך, אני בטוח שהרבה מהקוראים למדו הרבה מלקרוא את הסיפור שלך.

  10. מאת אלזי רפפורט‏:

    שלום רב,
    ראשית, שמחתי מאד לגלות את הבלוג!
    אני באמצע דיאטת hcg והשלב הבא הוא 3 שבועות נטולי פחמימות לחלוטין, אז בדיוק הדבר הטוב בזמן הטוב.
    סליחה על הבורות, אולם מהי חמאת שקדים? האם הכוונה לממרח שקדיה?
    במה ניתן להחליפה?
    רוב תודות,
    אלזי

  11. מאת הגר‏:

    הי אלזי,
    ממרח שקדיה נוא אכן ממרח שקדים. זא לא קריטי למתכון, אפשר להשתמש גם בטחינה בלבד.
    בהצלחה!

  12. מאת שרית‏:

    תודה על המתכון , כבר הרבה זמן אני מנסה למצוא תחליף ללחמניות….
    יש לי רק שאלה קטנה, בחמאת שקדים אין סוכר? זה לא משפיע על רמת הסוכר?
    תודה,
    שרית.

    • מאת אסף‏:

      היי שרית,

      בחמאת שקדים אין סוכר והיא משמשת רק ל"העשרת" המתכון, אין חובה להשתמש בה. המתכון הזה הוא דל מאוד בפחמימות וכל עוד אוכלים במידה ההשפעה על רמות הסוכר תהיה מינורית.
      נסי וספרי לנו איך יצא!

  13. מאת אוכל בחוץ‏:

    מתכון פשוט ונראה נפלא, אנסה זאת מיד לקראת ארוחת הערב!

    (תודה לבלוג טבעוניות נהנות יותר שהפנה לכאן)

  14. מאת אלה‏:

    שלום

    נשמע מתכון מעולה אנסה בהקדם.
    אני משתמשת רק בטחינה משומשום מלא האם זה בסדר?
    והאם ניתן להשתמש באבקת אפייה במקום סודה לשתייה?

    • מאת הגר‏:

      ברוכה הבאה אלה!
      טחינה מלאה תעבוד מצויין, ולא נראה לי שיש בעיה להשתמש באבקת אפייה במקום בסודה לשתייה.

  15. מאת יהודה‏:

    עובד נפלא!
    כמובן ששילשתי את הכמויות ליצירת כיכר לחם
    והוספתי שיני שום פרוסות.
    יצא. מדהים. תודה

  16. מאת נעמה‏:

    ניסיתי היום. שמתי דבש במקום סטיביה ועיבדתי במעבד מזון היטב (וכמובן כפלתי ב4. אם כבר מפעילים תנור בקיץ…).
    כלכך התרגשתי מהתוצאות שמיד לקחתי שתיים לשכנה שנמנעת מגלוטן כרגע שתתלהב גם. היא נחנקה מרב התלהבות מה שהעלה לדיון את עניין היובש. כנראה שאפיתי יותר מדי.
    יש לי כוונה לנסות לשלב חמאות נוספות (חמניות למשל).
    הטקסטורה נהדרת! (אולי בזכות העיבוד במעבד מזון?)
    מאוד מוצא חם בעיני שההכנה שלהן מהירה מאוד.

    רציתי לדעת אם זה מבוסס על מתכון שמופיע במקום אחר באנגלית, מה שיחסוך לי תרגום לאנגלית לטובת חברי דוברי האנגלית הנמנעים מגלוטן.

    תודה :-)

    • מאת הגר‏:

      הי נעמה,
      איזה כיף לשמוע!
      בהחלט יעבוד עם חמאות נוספות.
      זה לא מבוסס על מתכון באנגלית, אבל התרגום לא אמור להיות מסובך :-)

  17. מאת סיגל‏:

    היי הגר,

    ניסתי אתמול, ומשום מה לא נראה בכלל כמו בתמונות, עשיתי מטחינה של הרדוף מלאה ויצא כמו שיוצאות עוגיות טחינה, ללא נפח כמעט ומפרקות לגמרי.
    מה עשיתי לא בסדר?
    תודה,
    סיגל

    • מאת הגר‏:

      הי סיגל,
      תקראי את התגובות מההתחלה, עניתי על השאלה הזו כמה פעמים.
      הדבר הכי נפוץ הוא שלא שמת מספיק טחינה גולמית. התערובת צריכה להיות מאוד בצקית ודביקה, הייתי אומרת אפילו קשה לערבוב. אולי שכחת לשים סודה לשתיה?
      בהצלחה בכל אופן.

      • מאת סיגל‏:

        תודה על התשובה. האמת שהתערובת היתהדי קשה ובצקית… וכן הוספתי סודה לשתיה.
        אני אנסה שוב ונראה

  18. מאת ליז‏:

    אהלן הגר ,

    האם ניתן להכין את הלחמניות האלה עם ממתיק כאבקה ולא כנוזל ?

    תודה מראש!
    (אגב בלוג נהדר!!)

    • מאת הגר‏:

      תודה ליז, אני לא חושבת שתהיה בעיה. הכמות ממש קטנה. אבל אנחנו לא ממליצים על שימוש בממתיקים באבקה אם את סוכרתית.

  19. מאת שרון‏:

    האם מותר באבקת סטיביה אורגינלית מארה"ב מבית טבע?

    • מאת הגר‏:

      הי שרון, סטיביה היא ממתיק מומלץ. אם קנית מוצר באבקה אני ממליצה לבדוק שאין דקסטרוז ברשימת המרכיבים.

  20. מאת אלרום‏:

    אחרי שהתוודעתי לרעיון של לחמניות טחינה דרך פורום תמיכה לדיאטת HCG בפייסבוק, הוספתי למתכון הרבה בצל ופטריות מוקפצים ומושחמים במחבת, אפיתי באינגליש ויצאה אחלה פשטידה.

    הנה תמונה מהפורום: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151172583692108&set=o.342381142516789

  21. מאת רוית‏:

    הצעה מוצלחת בטירוף:
    תודה לחברתי המדהימה מאיה-
    להוסיף כף שמנת חמוצה ללחמניות הטחינה, אפשר לגרד גם פרמזן-
    יוצא אוורירי וטעים…

  22. מאת מיכל‏:

    האם את/ה יכולים להמיר לי את טיפות הסטיביה לסוכר חום?

  23. מאת אמיר‏:

    עקבתי אחר ההוראות במדויק והלחמניות לא נעשו גם לאחר חצי שעה בתנור והתערבות לא התנפחה

  24. מאת שני‏:

    הי הגר
    אתמול נתתי הזדמנות נוספת ללחמניות אחרי שטעמתי בכנס פליאו בפארק והבנתי מה אמור לצאת, הפעם יצאו מדהימות! הכנתי לבתי היום סנדוויץ עם חמאה חביתה וירקות והיה ממש מענג. כל כך חסר לי פתרון בדמות סנדוויץ עד היום וה"לחמים" האחרים שניסיתי לא סיפקו את הסחורה – אז באמת תודה:-)
    את עוסקת היום ביעוץ תזונתי?

  25. מאת דיקלה‏:

    עמה קלוריות כל המתכון?

  26. מאת תמי‏:

    טעים !!!!!!!! תודה.
    אחרי כמעט 3 חודשים בלי שום דבר דומה ללחם, זה עונג צרוף.

  27. מאת אורלי גל‏:

    תודה הגר ניסתי את המתכון ומשום מה יצא לי מריר החלפתי את הסטיביה במעט דבש האם המרירות יכולה להגיע מאפית יתר למרות שזה היה בתנור 15 דקות בלבד אבל הצבע יצא חום כהה האם זה הצבע של הלחמניות או שהן צריכות להיות בהירות

    • מאת הגר‏:

      הי אורלי,
      אני חושבת שהמרירות היא פשוט מהטחינה. נסי להחליף סוג או להוסיף כמה כפות חמאת שקדים.
      לגבי הצבע – הוא משתנה מתנור לתנור. מה שמשנה זה הטעם :-)

  28. מאת אביטל‏:

    יאמייייי!! רעיון מעולה!

  29. מאת חגי‏:

    הבצק יצא די קשה ולא דביק, הרבה שמנים יצאו מהבצק והלחמניות יצאו קשות.
    איך ניתן לרכך את הבצק במידה והוא קשה מידי ?
    זה בגלל יותר מידי טחינה ?

    תודה עבור הבלוג

  30. מאת livlv‏:

    מתכון ללחם שקדים :

    6 כוסות קמח שקדים

    3 כפות שמן קוקוס
    2 כפות דבש
    3 ביצים
    2-3 כפות מים

    לערבב הכול לבשל בתנור בטמפרטורה 200 ציליוס במשך כ- 40 דקות.

    כמובן ניתן לוותר על הדבש לשים כמה טיפות של סבילביה או כל ממתיק אחר.

    מה דעתך?

  31. מאת livlv‏:

    האם בחמאה צהובה תוצרת אירופה יש אומגה 3?

  32. מאת tatiana‏:

    הי, אני הכנתי היום את זה, זה מעולה!!! הרבה יותר טעים מלחם פשתן! תודה רבה! אז יש לי שאלה – מה פחות "פחמימי" – לחם טחינה, או לחם פשתן?

  33. מאת ננה‏:

    שלום
    ניסיתי היום להכין את הלחם – לא הצלחתי
    הכנתי עם טחינה מלאה
    בכלל לא תפח…נראה רחוק ממה שבתמונה :-(
    אולי יש כבר מתכון יותר מדויק לגבי כמויות?
    איזו טחינה אתם משתמשים?
    האמת שהבצק יצא מאוד שומני…ולא נדבק לידיים…היה יציב
    תודה

    • מאת הגר‏:

      הי ננה, אין מתכון יותר מדוייק, אני משתמשת בטחינה זהב או הרדוף. הפתרון הכי טוב שראיתי עד כה הוא להכין בבלנדר.

  34. מאת מוטי רז‏:

    שלום, הכנתי לחמניות טחינה-מוצלח ומאלף,מנסיונך אפשר להקפיא את התערובת או לחמניות מוכנות?תודה,אני הולך לנסות כל יום מתכון אחר.

  35. מאת נורית‏:

    ניסיתי עם טחינה גמל (לא מלאה), יצא מרקם מעולה אבל מרירות נוראית שאני מייחסת לסודה לשתיה. יש מה לעשות כדי להוריד את הטעם הזה של הסודה לשתיה?

  36. מאת מוטי כהן‏:

    שלום אסף! אני סוכרתי עם h1c 6.8 .אני רץ למרחקים ארוכים. רציתי לדעת מה אני אמור לאכול לפני אימונים ולפני תחרויות. (היום אני אוכל פרוסת לחם קוסמין עם חצי כפית סילאן ויום לפני תחרויות פסטה קוסמין בערב).
    תודה, מוטי

  37. מאת מוטי כהן‏:

    שלום אסף! אני סוכרתי עם h1c 6.8 .אני רץ למרחקים ארוכים. רציתי לדעת מה אני אמור לאכול לפני אימונים ולפני תחרויות. (היום אני אוכל פרוסת לחם קוסמין עם חצי כפית סילאן ויום לפני תחרויות פסטה קוסמין בערב).
    תודה, מוטי

  38. מאת אילנה‏:

    בוקר טוב הכנתי לא יצא טוב יצא עוגיה

  39. מאת אפרת כספי‏:

    משום מה לא ממש הצליח. עשיתי עם טחינה משומשום מלא. ויצא ממש הטעם של הסודה לשתיה… גם יותר יצא מרקם של עוגיה ולא של לחמניה…

    • מאת אסף‏:

      לגבי לחמניות הטחינה, תקראי את התגובות בפוסט, יש שם הרבה שאלות ותשובות. אם הן מתפוררות זה לפעמים קשור לטחינה שהשמן שבה נפרד, נסי לערבב אותה טוב לפני שאת מתחילה, ולהשתמש במעבד מזון במתכון.
      בהצלחה ובתיאבון

  40. מאת אפרת כספי‏:

    הי. את אולי עושה סדנאות בישול שאפשר יהיה לראות ממש איך עושים את המתכונים?

  41. מאת ליאור‏:

    נראה מבטיח. את חושבת שאפשר לוותר על הביצה? ואולי להוסיף קצת טחינה במקומה?

  42. מאת ליזי‏:

    הגר ואסף אתם מתנה!
    התחלתי לא מזמן את תזונת פליאו ואני נהינת מכל רגע!
    יש לי שאלה … למה בעצם צריך את הסודה לשתיה?
    ליזי

כתיבת תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

*

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>