דל פחמימות, פליאו, ללא גלוטן, ללא סוכר, ללא מוצרי חלב, טבעוני
.
חמאת קוקוס היא מוצר בסיס שכבר שכחתי איך חיינו לפניו.
למה כדאי להכין חמאת קוקוס בבית:
- זה בריא. בחמאת קוקוס יש את כל היתרונות הבריאותיים הרבים שבשמן קוקוס. מעבר לכך, בניגוד לטחינה וחמאת שקדים, שמכילות כמות נכבדת של אומגה שש, השומן שבחמאת הקוקוס הוא ברובו המוחלט רווי.
- זה זול. קילו קוקוס טחון עולה בתפזורת בין 18-22 ש"ח. בהשוואה למשל לקילו שקדים שעולה בין 60-70 ש"ח.
- זה משביע. חטיפי הקוקוס שאשתף היום זכו בביתנו לכינוי "מזון אסטרונאוטים", ולא לחינם.
כולם זוכרים איך מכינים? ההוראות נמצאות כאן. מאז הפוסט ההוא רכשתי מג'ימיקס CS 5200 שהפך את הכנת חמאת הקוקוס לעניין של 20 דקות ללא צורך בבייביסיטינג צמוד. זה לא מכשיר זול אבל מאוד מומלץ. בהזדמנות זו הנה תשובות לשתי שאלות שחוזרות בנושא:
סוכר בקוקוס?
כמה אנשים כבר שאלו אותי אם יש סוכר בקוקוס הטחון. התשובה היא שלפעמים יש ולכן צריך תמיד לבדוק. איך בודקים? מבקשים שיביאו לכם את השק הגדול / הארגז מהמחסן וקוראים את התווית.
מעבר לסיבות המובנות מאליהן, אנחנו מעוניינים להימנע מקוקוס שמכיל סוכר מאחר ונסיון להכין ממנו חמאת קוקוס יסתיים בבלנדר שרוף. החום שנוצר בתהליך הטחינה ממיס את הסוכר, שמצטבר בקרקעית הבלנדר ונשרף.
אל תתבלבלו – הקוקוס אכן מכיל סוכרים טבעיים שנמצאים בפרי במקור. בתווית אנחנו מחפשים סוכרים מוספים.
איפה לקנות?
בבתי טבע, במקום שיש בו תחלופה גבוהה. לא כדאי לקנות בסופרמרקט כי המחיר יהיה בערך פי חמישה באריזות קטנטנות של 100 ג'. אני קונה בבני ברק בחנות תבלינים מאוד פופולרית שנמצאת מול מכון מור.
ועכשיו למתכון!
זה כל כך פשוט שלקרוא לזה מתכון זה כמעט מביך, אבל הוא עוזר לנו מאוד בשגרה היומית וחשבתי שהוא יכול לעזור לעוד כמה אוהבי נשנושים כמונו. הרעיון הגיע מהמוצרים האלה, שנהנינו מהם מאוד בטיול לניו יורק:
הם מאוד טעימים וכייפים אבל הם יקרים, והם בחו"ל. (ולא הגיוני בעיני להזמין מ-iHerb משהו שמתפקד בתור חטיף). אז ניסיתי למצוא דרך שתהפוך את חמאת הקוקוס למשהו שאפשר לקחת איתנו בכמויות קטנות, וזו התוצאה.
זה החטיף הכי פשוט שאפשר לחשוב עליו. הוא מושלם לסיפוק הרעב הקטן שבין ארוחת הצהריים לערב, ואפילו יצא לי לחטוף אחד כזה באחד הבקרים שבהם מיהרתי – והפעם הבאה שבה הייתי רעבה היתה באחר הצהרים. כמו שאמרתי, מזון אסטרונאוטים.
עוד בונוס נחמד הוא שחמאת הקוקוס מתקתקה מטבעה ולא דורשת (לפחות בעיני) שום המתקה נוספת.
חטיף קוקוס שסוגר פינות
חומרים:
- חמאת קוקוס
- אופציונלי: תוספות למיניהן. בתמונה שתי האהובות עלי: קליפת תפוז מגוררת ושברי פולי קקאו ("cacao nibs")
כלים:
- גביעי סיליקון
הכנה:
- מכינים חמאת קוקוס.
- מוזגים אותה לגביעי סיליקון.
- מקשטים למעלה בתוספות.
- מכניסים למקרר לרבע שעה.
- מחלצים את החטיפים מגביעי הסיליקון. אפשר לחלק למנז'טים להחזקה נוחה.
הערה: במזג האוויר הנוכחי החטיפים מחזיקים יופי מחוץ למקרר, אבל בקיץ המצב כנראה יהיה קצת שונה.
בתיאבון!
נראה טואוב !!
נראה מעולה. לדעתך יעבוד גם עם חמאת קוקוס אורגנית קנויה?
בודאי!
תודה ינוסה בקרוב:)
מעולה!
מכינה גם כאלה!
אפשר גם עם פירות יער, שברי אגוזים למיניהם (אם רוצים), גוג'י ברי'ס, תותים, ספירולינה…
ספירולינה נשמע מעניין
ממליצה על תבניות סיליקון (כמו של קוביות קרח). יוצאים חטיפים בצורות מגניבות.
אפשר גם עם קוקוס (טחון, לא חמאה) בתוך החמאה? זה עושה לי רושם שיזכיר את ״חטיפי הקוקוס״ הוורודים האלה שמאוד אהבתי בתור ילד.
נראה לי שכן, למה לא.
אני בשוק!!!!
התינוק שלי ואני מזמינים בזכותך את הממתק הזה מ-IHERB והוא באמת יקר, אבל זה שווה.
ביום שישי החלטתי לנסות את הממתק הביתי שלך, אין לי מילים!!!!! יצא אותו הדבר בכלום כסף!!!
התינוק שלי ואני מתענגים כל יום והשימחה גדולה!
באמת שאין לי מילים לתאר איך שהבלוג שלכם עוזר לנו, קנינו את כל ההמלצות באתר והכנו את המתכונים וזה כיף גדול!
תודה תודה תודה!!!
נ.ב – יש לי כמה שאלות שקשורות בהריון, איפה אני יכולה לשאול?
הי נטלי, אני שמחה לשמוע
את יכולה לכתוב לנו דרך הדף "צור קשר" או למייל carbfreeblog ב- gmail.
אני אסע לבני ברק כדי לרכוש את הקוקוס, לבקש משהו מסויים?
אולי תוכלי להמליץ לי על עוד מוצרים לרכוש משם? סיבה למסיבה..
תודה רבה!
אין לי המלצה מיוחדת. תתלבשי צנוע
אצלנו מכינים בתבניות של קרח, ומה שקורה אחר כך זה שמתברר שלכל אחד יש הרבה פינות לסגור
הי הגר,
פעם ראשונה שהכנתי חמאת קוקוס. יצא אדיר!!!! אני משתתפת באתגר ונעזרת המון בבלוג שלכם.
תודה, ענת חן
ברוכה הבאה, שמחה לשמוע
ניסיתי להכין, המעבד מזון עבד במשך 30 דקות ו(עם הפסקות באמצע לגירוד הדפנות) ואז נשרף המנוע.
מה עשיתי לא בסדר?
,תודה!
הי הדר,
יש שתי אופציות עיקריות,
1. בקוקוס שקנית היה סוכר. במהלך הטחינה הסוכר נמס ונדבק ללהבים, והמנוע נשרף.
2. מעבד המזון שלך חלש מדי
בהצלחה בפעם הבאה.
היי הגר,
אבדוק את עניין הסוכר
האם צריך מעבד חזק במיוחד (ויטה מיקס וסוגיו) או שסטנדרטי מספיק?
סטנדרטי אמור להספיק, אבל זה ייקח הרבה יותר זמן.
מישהו אמר לי שויטה מיקס לא מאוד מותאם לזה, עדיף מג'ימיקס.
תודה,
השאלה היא האם העובדה שזה יקח יותר זמן, לא יכולה לגרום למנוע להשרף….
לבלנדרים ומעבדי מזון יש זמן הפעלה מקסימלי (בד"כ עד שלוש דקות) שאחריו צריך לתת למכשיר לנוח קצת אחרת המנוע מתחמם מדי. צריך פשוט לבדוק מה כתוב בחוברת שבאה עם המכשיר.
אני התחלתי לנסות את הדיאטה של ד"ר ברונשטיין (אני בקבוצה סיירת סכרת בפייסבוק)
ראיתי את המתכונים הנפלאים ורציתי לברר האם יש תחליף לחמאה. אני פשוט לא כ"כ אוהבת חמאה ולפני הדיאטה בכלל לא נגעתי בה
תודה רחלי
הי רחלי,
במתכונים שבהם מופיעה חמאה, כמו עוגיות לכו', ניתן להחליף בדרך כלל לשמן קוקוס. בהצלחה!
היי הגר, רציתי לברר איפה ניתן להשיג את השברי פולי קקאו?
זה נראה פשוט תחליף נהדר (שוקולד על בסיס קוקוס וחטיף קוקוס)
לימים בהם בא לי שוקולד וגם כמשהו , שיהיה נחמד להכין לפסח
(אני אף פעם לא נוגעת בשוקולד ללא סוכר)
הי רחלי,
אני מאוד אוהבת. הם הולכים נהדר עם המתקתקות הטבעית של הקוקוס. יש אותם בטבע קסטל, ואם תראי שהם מוצאים חן בעינייך את יכולה לעשות כמוני ולהזמין כמות גדולה בזול מאייהרב, בקישור הזה.
תודה הגר,האמת שמצאתי בעדן טבע מרקט,
מה לגבי מסת קקאו , האם גם זה נמצא בטבע קסטל?
הי רחלי,
מסת קקאו אפשר למצוא בטבע קסטל אבל אני קונה בחנות של שוקולטייר בשם אלי טראב. את יכולה לחפש אותו בגוגל כדי לראות את הכתובת.
נראה מדהים!! האם אפשר להשתמש בקרם קוקוס קנוי? זה השמן מאד ולא המיימי (יש אחד בלי תוספים)
תודה. לא, זה יעבוד רק עם חמאת קוקוס.
לא ברור משהו במתכון – רשום בחומרים "חמאת קוקוס" ובהוראות הכנה רשום "◾מכינים חמאת קוקוס"
תוכלי להסביר בבקשה מה הכוונה?
הי ברק,
ההוראות נמצאות כאן.
היי הגר,
תודה על המתכון, יצא מעולה! לגבי החמאת קוקוס, באילו דברים ניתן לעשות בה שימוש? האם גם בדברים מלוחים?
כן, כיד הדמיון הטובה. כבר יצא לי להשתמש בה כתחליף לחלק מכמות הטחינה במתכון של לחם הטחינה ויצא מצויין.
האם אפשר להשתמש במקום החמאה בשמן קוקוס?
אלו שני חומרים שונים, אז לא.
זה כמו ההבדל בין חמאת שקדים לשמן שקדים.
(רק שחמאת קוקוס יותר מוצקה מחמאת שקדים)
היי הגר,
ניסתי עם קוקוס טחון שקניתי בעדן טבע מרקט ולמרות שהפעלתי את המג'ימיקס כחצי שעה הקוקוס לא נהפך לחמאה. לפי רשימת הרכיבים יש רק קוקוס . מה יכולה להיות הבעיה?
צר לי, כנראה שמעבד המזון שלך לא מספיק חזק.
הי. חמאת קוקוס שולטטטטטת אצלנו בבית בשבועות האחרונים.
קניתי ב"רמי לוי" שקיות ארוזות של קוקוס טחון במשקל 400 ג"ר. מעבד המזון שלי טחן בלי בעיה תוך כ-10 דקות לחמאה מצוינת ולבנה. האם אפשר להסיק שאין סוכר בקוקוס הזה ? (על התוית לא מצוין סוכר). המחיר אגב לא רע בכלל ( לא זוכרת כרגע) למי שאין לו חנות תבלינים טובה ונגישה.
האם לדעתך תבניות סיליקון של קרח מאיקאה מספיק בטיחותיות למזיגת העיסה החמה? לא בא לי להוסיף כל מיני ביספנולים לממתק הבריא שלי, ומצד שני מעדיפה להמנע מהוצאה כבדה על תבנית סיליקון איכותית (אבל אם זה עדיף – איפה כדאי לקנות מוצר אמין ואיכותי – כולל EBAY ושות')?
הי שירי,
אני לא חושבת שיש שם סוכר אם לא מצויין על התוית. מבחינת התבנית של איקאה – בתבניות איכותיות כתוב "ללא ביספינול", כך שפשוט תסתכלי אם זה כתוב. למרות שבעצם אני חושבת שעניין הביספינול רלוונטי רק לפלסטיק, ולא לסיליקון. אם איני טועה.
הגר יקרה,
הכנתי אותם לפני חצי שעה ואני כבר מאוהבת
תודה רבה!!!!!!
הי הגר,
זאת אתי מבלגיה -האם מגיע מזל טוב? מה עם תמונה?
כתבתי לכם מזמן ואני לא בטוחה באם הצלחתי לשלוח את המייל?!
בכל אופן אני כמובן מכינה את חמאת הקוקוס לבד אבל היא מתקשה גם כשהיא מחוץ למקרר
האם הקנויה נשארת רכה? או לחילופין האם יש דרך להשאירה רכה כך שאוכל להשתמש בה פעמים נוספות למתכונים אחרים.
שלום אתי,
אכן מגיע מזל טוב, תודה לך
חמאת קוקוס, קנויה או ביתית, מתקשה בטמפרטורה הקרירה שיש עכשיו, בתקופת החורף.
נסי לשים את הצנצנת במקום חמים, ליד התנור למשל.
בהצלחה!
שלום הגר,
אכן זה מתכון נהדר. המג'ימיקס שלי (5100) "סוגר עניין" בפחות מ-10 דקות ואפילו לא מתחמם…
יש לי ויטמיקס, אבל שומעת לעצתך ומשתמשת רק במג'ימיקס לצורך זה.
לעומת זאת, הויטמיקס מפיק חלב קוקוס נטו ב-30 שניות!
תודה אילנה
בבקשה, איך את מכינה חלב קוקוס עם הויטמיקס?
הנה מתכון.
לא הבנתי זה לאכילה או לרחצה באמבטיה?? כי איך אפשר לאכול את זה אם זה לא מתוק בכלל וחסר טעם??
זה לאכילה וזה טעים ומתקתק כי קוקוס בפני עצמו הוא טעים ומתקתק. ואם לא יהיה לך טעים את תמיד יכולה לעשות עם זה פילינג מפנק באמבט.
לגבי הסטיביה שהמלצת עליה-
החברה שינתה את הפורמולה ועכשיו זו סטיביה מגעילה למדי.
(ראו טוקבקים של גולשים שנתנו ציונים נמוכים החל מ2013)
http://www.iherb.com/product-reviews/NuNaturals-Pure-Liquid-Alcohol-Free-Stevia-2-fl-oz-59-ml/4460/?p=1&fr=1
לטעמי הסטיביה הכי טעימה בארץ כרגע היא זו של "ברא".
(למרות שהיא מכילה אלכוהול,אבל הוא מתנדף במשקה חם במהירות)
אגב, גם אני שרפתי מנוע של מג'ימיקס בנסיון להכין את חמאת הקוקוס.
קניתי מג'ימיקס חדש וחזק -5200 ואחרי כ-4 דקות התחיל לעלות ריח שרוף.
החלטתי שיותר זול לקנות חמאת קוקוס מוכנה מאשר לקנות מג'ימיקס חדש…
היי.. ניסיתי להכין וזה פשוט לא הופך לנוזל…
טחנתי בערך חצי שעה במעבד מזון ולאחר שהתייאשתי העברתי את הקוקוס לבלנדר נינג׳ה… אמנם זה הפך קצת לעיסה אבל במשך 20 דקות המרקם לא השתנה
איפה טעיתי?
הי אלחי,
כמה דברים היו יכולים להשתבש:
* בלנדר לא מספיק חזק (המנוע)
* להבים שחוקים – כדאי להשחיז מדי פעם
* קוקוס לא טרי ולכן מיובש.
תבדוק את האופציות האלו, ובהצלחה!
אוקי תודה רבה אני אנסה מחדש… אגב, יכול להיות שזה בגלל שלא שמתי סטיביה?
אין קשר.
היי… הכנתי שוב והפעם ממש תוך פחות מ10 דקות היה לי כבר קרם קוקוס ממש!!
מה שכן עד כמה שהוא יצא דליל עדין הוא נורא מייבש את הפה מהשבבי קוקוס…ככה זה אמור להיות? הרגשה כמו של טחינה גולמית כזאת בלשון