ביום שני שודרה במהדורה המרכזית של חדשות ערוץ 10 כתבה על "תזונת האדם הקדמון".
המרואיינים: מיקי, דעאל, ואנוכי. ניתן לצפות בה כאן (החל מדקה 40). הכתבה יצאה חיובית ומכבדת, במיוחד בהתחשב במסגרת הזמן הקצרצרה. הכתבת מירי מיכאלי באה עם ראש פתוח ואפילו טעמה אצלי לב בקר, אחרי שדעאל עשה לה אימון עם כדור עשר קילו. אבל הרגע שהכי אהבתי היה כשמיקי נשבר והחליט לעבור למחוות פיזיות כדי להעביר את הנקודה:
איך שאני מדמיינת את זה, עד אותו רגע הוא הסביר בסבלנות ובאריכות על הגנטיקה, הביולוגיה והארכיאולוגיה שמאחורי התזונה. ואז היא שאלה אותו שוב. אבל רגע, שומן זה לא משמין?!?
כל כך מבינה אותך מיקי.
בכל אופן, היו כמה שאלות מעניינות שירדו בעריכה. בין היתר נשאלתי איך נטורופטית יכולה להמליץ לצרוך מזונות מהחי, שומן וכו'. התשובה – משמעות המילה נטורופטיה היא "רפואה טבעית" או "דרך טבעית", ולאכול את המזונות שאכלנו במשך רוב האבולוציה האנושית הוא הדבר הכי טבעי שאפשר לעשות.
אם תהיתם מה אני מערבבת שם במחבת, זהו כאמור לב בקר טחון, העניין החדש שלי. כל הבריאות שבאיברים פנימיים בלי טעם ומרקם מוזרים. מתכון בקרוב.

הרגת אותי עם Sam
כתבה נפלאה. את היית מעולה!
לב בקר טחון זו תוספת נפלאה לארוחות היומיומיות.
גם זול מאד וגם טעים ומזין.
מתחברת אלייך לעניין ה"נטורופתיה". גם אצלי מרימים גבה לפעמים ואני צריכה לתת את ההסבר הזה.
איכשהו מזהים תמיד נטורופתים עם צמחוני או טבעוני…. התחלתי לומר שאני נטורופתית לא קונבנציונלית
amen to that!
זה מצחיק שיש רפואה אלטרנטיבית…אלטרנטיבית. נטורופטית אלטרנטיבית, בסוף הגלגולים זה עוד יחזור לרפואה "רגילה". (-:
אין מה לעשות, בארץ- צמחוני/שמאלני/אלטרנטיבי/בריא/סטלן/ירוק/אקולוגיה/מחבקי עצים, לרב משמשים כמילה אחת.
אכן כתבה מכבדת וחיובית בסה"כ, אבל כל-כך קצרה!… מרוב שהיה קצר, ולא היה זמן להעמיק בשום דבר, יצא קצת "קוריוזי", לטעמי.
בכל אופן, מי שזה מעניין אותו, קיבל מספיק מילות מפתח כדי להמשיך ולחפש הלאה.
ושלושתכם הייתם נהדרים!
אגב ה-Meme שלך – דברים בסגנון דומה, ולרוב מצחיקים מאד, מתפרסמים תדיר ב- http://whatshouldwecallpaleolife.tumblr.com/ . אפשר גם לעשות לייק בפייסבוק ולקבל עדכונים בפיד – פאן…
ולגבי לב בקר טחון – משתמשת קבוע, ושני התבשילים האחרונים היו להיטים:
– עלי חלמית (חוביזה) ממולאים בתערובת של לב טחון (שטוגן קודם עם בצל ותבלינים), קצת אורז וקצת צנוברים, מבושלים ברוטב עגבניות (סטייל עלי גפן)
– פאי רועים: שכבה של לב טחון (שוב, מטוגן עם בצל ותבלינים), ועליה שכבה של פירה כרובית (כרובית מאודה, שנמעכה עם חמאה ותבלינים) – 20 דקות בתנור.
היום אנסה מאפה של לב טחון עם מנגולד וקייל – נראה איך יהיה…
תודה גילה!
מהרגע שגילינו את לב הבקר זה הפך לעניין קבוע. אני פחות אוהבת לבשל עם הנתחים שלו, יותר את הטחון הנוח שמאפשר לנו ארוחות ערב זריזות ועצלניות
לדעתך ניתן להכין איתו המבורגרים?
במידה ואני אטחון אותו די דק+הרבה שומן.
אתה יכול וזה יהיה טעים. אבל רק תדאג לעשות אותם טוב טוב, זו הדרך הכי טובה להכין את הבשר הזה לטעמי.
מעניין מאוד עניין הלב בקר טחון. ניסיתי כמה פעמים לאכול לב בקר בנתחים על האש אבל לא אצלחתי להתחבר אליו (אולי גם בגלל שתמיד שכחתי שהוא כבר כל כך מלוח והוספנו עוד מלח). אולי עם הטחון יסתדר יותר טוב.
ואיזה מתכונים יש לכם לב בקר? אשמח לשמוע.
הי יואב, גם אני לא אוהבת כל כך את הנתחים. לרוב אנחנו מטגנים בצל ואולי עוד איזה ירק מגורר ומוסיפים את הלב, ומטגנים עד שעשוי טוב מאוד, ממש שחום. לרוב אצל הקצב מבקשים לטחון עם עוד קצת שומן כי זה נתח רזה, אבל גם כך הוא טעים. אפשר לעשות איתו דברים שהיית עושה עם בשר טחון, ממולאים למשל כמו שגילה כתבה.