עוגיות קוקוס, חמאת קוקוס זולה ורשמים ממפגש הפליאו הראשון

לפני שבוע התקיים מפגש פליאו ראשון בפארק הירקון, אותו גם פרסמנו פה בבלוג.
המפגש התעלה על כל הציפיות. אחד הדברים שמאפיינים את אורח החיים של מי שאוכל תזונה מיוחדת הוא פעמים רבות תחושה של בידוד, והמפגש הוכיח לנו אחת ולתמיד שאנחנו לא לבד.

המשתתפים במפגש כיבדו זה את זה במטעמי פליאו ביתיים, ועוגיות הקוקוס החמודות האלה היו תרומתי הצנועה. הן טעימות, פשוטות מאוד להכנה (מכילות 4 רכיבים בלבד) ומבוססות על מזון על.

אפשר להכין את העוגיות מחמאת קוקוס קנויה או מכזו שהכנתם בבית. את הגרסה הראשונה והעצלנית (בתמונה משמאל) הכנתי ממוצר שגיליתי לאחרונה – Creamed coconut.

המוצר הזה מגיע בשקית, ולרוב צריך ללוש אותה קצת כדי לערבב את הנוזלים והמוצקים לתערובת אחידה.על האריזה רשום שהוא יכול להחליף חלב קוקוס בתבשילים וכו'. ראיתי שזה יותר זול מחלב קוקוס אורגני בארץ, אז החלטתי להזמין (פה) ולראות במה מדובר. מסתבר שזו פשוט חמאת קוקוס, רק יותר זולה.

בגרסה שהכנתי למפגש הפליאו (בתמונה למעלה) השקעתי ועשיתי לעוגיות צורה יפה (במקום פשוט להפיל אותן מהכפית לנייר האפייה) והוספתי להן חתיכות קטנות של שוקולד 90% שהבאנו משוויץ (גמרתם לי את השוקולד. מה לא עושים בשביל הקהילה).

הפעם הכנתי אותן על בסיס חמאת קוקוס שהכנתי בקלי קלות בבית, בעזרת החבר (שלא לומר מאהב) החדש שלי, מג'ימיקס CS 5200. קיבלתי אותו לחגים ומאז אי אפשר להפריד בינינו. החיה הזאת הופכת 800 ג' פתיתי קוקוס לחמאה תוך 20 דקות, עם עצירה אחת בלבד לגירוד הדפנות (בניגוד לבייבי-סיטינג הצמוד והבחישות התכופות שהיו מנת חלקי בעבר).

לא משנה באיזה גרסה תבחרו, מבטיחה שייצא טעים. יאללה, למטבח.

עוגיות חמאת קוקוס

מרכיבים:

  • שליש כוס + כף (10 כפות) חמאת קוקוס, ביתית או קנוייה.
  • 1 חלבון ביצה
  • סטיביה נוזלית לפי הטעם (אני שמתי שני מזלפים, בערך 40 טיפות) או 2 כפות מייפל / דבש למי שיכול.
  • אופציונלי: שבבי שוקולד 85% ומעלה / שוקולד ללא סוכר

הכנה – גירסה עצלנית:

  1. לחמם תנור ל-160 מעלות ולרפד תבנית בנייר אפייה.
  2. לערבב את כל החומרים לבצק רך.
  3. להטיל כפיות מהתערובת על נייר האפייה.
  4. לאפות 10 דקות. לתת לעוגיות להתקרר. להחביא.

לחצו על התמונה להגדלה

גרסה מושקעת:

1. לעשות את שלבים 1 ו-2 במתכון למעלה.
2. לעצב את הבצק הרך לכדורים (הרווחתם על הדרך טיפול בשמן קוקוס לידיים נעימות ורכות)
3. אם משתמשים בשוקולד, חותכים אותו לחתיכות קטנות ונועצים 2-3 מהן בכל כדור (אפשר גם לערבב את השוקולד ישר לתוך הבצק, אבל אז העוגיות לא יהיו לבנות וצחורות)
4. לאפות כמתואר למעלה.

הערות:
1. אפשר לאפות את העוגיות גם בחום קצת יותר גבוהה, אבל אז הן יוצאות שחומות ופחות יפות. לעומת זאת זה לא פוגע בטעם.
2. יחסים בין המרכיבים: ככל ששמים יותר חמאת קוקוס העוגייה יבשה ומתפוררת יותר, ככל ששמים פחות היא יותר לחה. למי שהספיק לטעום את העוגיות במפגש, הן יצאו קצת יבשות לטעמי ולכן ניסיתי אותן שוב עם קצת פחות חמאת קוקוס. הפעם יצא בול – וזו הגירסה שמתוארת כאן.

בתיאבון!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
פורסם בקטגוריה מתכונים, מתכונים לדיאטת קנדידה, עם התגים , , , , , , , , , . אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

44 תגובות על עוגיות קוקוס, חמאת קוקוס זולה ורשמים ממפגש הפליאו הראשון

  1. מאת מיקי‏:

    באמת היה כיף אבל לא הספקתי להגיע לעוגיות. המג'מיקס דומה לויטהמיקס ביכולות?

  2. מאת שגיא‏:

    העוגיות היו ממש טעימות, תודה.

  3. מאת יוסי‏:

    היי הגר!
    שאלה קצרה, את מציינת יותר זול מחלב קוקוס אורגני בארץ, את יודעת איפה אפשר למצוא חלב קוקוס אורגני בארץ?
    דש חמה לאסף! :)

    (והעוגיות נראות פשוט מ ד ה י ם! )

    • מאת הגר‏:

      הי יוסי, יש חלב קוקוס אורגני בטבע קסטל וניצת הדובדבן, בפחיות. הוא יקר ומכיל משמרים ומייצבים ושאר רעות חולות.
      אני ממליצה על הסוג שהצגתי במתכון פה, הוא גם מאוד טעים.
      אבל במתכון התכוונתי לחמאת קוקוס, וזו חיה אחרת לגמרי, אני מקווה שזה מובן…

        • מאת ורד לב‏:

          אפשר להכין לבד חלב קוקוס.
          יש גם חלב קוקוס ללא חומרים משמרים, בחנויות הטבע. הוא אינו אורגני, אולם מצויין.
          יש שמועות גם שיחזרו בקרוב קרטוני חלב הקוקוס שנמכרו בארץ בעבר. גם הם ללא חומרים משמרים.
          בקבוצה שלי בפייסבוק (המטבח הפתוח של ורד לב) יש מישהי שמארגנת קנייה מרוכזת

  4. מאת יובב‏:

    הכנו היום, יצא מצוין. כמה תובנות שלנו:
    1. השתמשנו בשני חלבונים מה שכנראה האריך את משך זמן האפייה. השתמשנו גם בקצת סירופ מייפל להמתקה
    2. כשחושבים שהעוגיות תפסו צבע – הן תפסו צבע וכדאי להוציא. אנחנו התמהמנו קצת והן נהיו טיפה קשות. לחילופין אפשר לבדוק את התחתית של העוגיות, ברגע שמשחימה בדרך כלל סימן שמוכן
    3. לחלק מהעוגיות הוספנו שקד. יצא טעים, אבל יכול להיות שאם היינו משתמשים בחלבון אחד האפייה הייתה קצרה יות רוהשקד לא היה נקלה טוב
    4. חשבנו בפעם הבאה להקציף את החלבונים במיקסר ולראות מה קורה
    5. להיזהר מילדים :) – הילד בן שנה וארבע חיסל כמה כפיות של חמאת קוקוס לפני ההכנה של העוגיות (הוא כבר מבין מה קורה כשהמעבד מזון מתחיל לפעול) ואחר כך שתי עוגיות

    תודה על המתכון, אני מאמין שיככב אצלנו

    • מאת הגר‏:

      תודה על השיתוף יובב!
      מצד אחד חיסל לכם את חמאת הקוקוס, מצד שני – איזה כיף לראות את הילד אוכל בהנאה דבר כזה מזין :-)

  5. מאת ראומה‏:

    היי הגר,

    בלוג מצויין.

    לא קשור לפוסט הספציפי, אבל רציתי לדעת אם יש לך כללי אצבע להחלפה בין קמח קוקוס לקמח שקדים (למשל כשרשום כוס קמח שקדים, בכמה קמח קוקוס משתמשים ולהיפך).

    תודה.

    • מאת הגר‏:

      הי ראומה, תודה!
      אין לי כללי אצבע כאלה, אבל יש המון מתכונים ברשת שכתובים ספציפית לשימוש בקמח שקדים או קוקוס, למה צריך לעשות המרה?

  6. מאת מיכל‏:

    מצוין! הכנתי כבר פעמיים, נטרף ברגע..

  7. מאת נעמה‏:

    הכנתי היום עם שבבי פולי קקאו ועם סירופ מייפל להמתקה מתונה.
    יצא טעים!
    תודה :-)

  8. פינגבאק: ברוכים הבאים! | פליאו ישראל

  9. מאת שמרית‏:

    הי הגר,
    הכנתי בעקבותייך (ובעקבות ורד לב..)חמאת קוקוס בבית ומאז אני משתמשת בה לכל מיני דברים, העניין הוא שהיא במקרר כדי שתחזיק (האם הכרחי?) ולכן מאד קשה לי להביא אותה למצב נוזלי כמו שאני מצליחה עם השמן קוקוס. מה הדרך הכי טובה ומהירה להמיס אותה בלי לפגוע במרכיבים?

    תודה
    שמרית

    • מאת הגר‏:

      הי שמרית, אני לא שומרת את חמאת הקוקוס במקרר והיא מחזיקה יופי, גם בקיץ. אני משתמשת במיקרוגל, פולסים של 20-30 שניות עד שחמאת הקוקוס רכה. מי שמפחד מהמיקרו יכול להשתמש בסיר קטן על אש נמוכה, או לשים את צנצנת הזכוכית במקום חמים (על המקרר, ליד הכיריים או התנור) כדי להביא את החמאה לטמפ' שאפשר לעבוד איתה.
      אגב, אם את מחלקת אותה למנות כמו בפוסט הזה, הרבה יותר קל לחמם כמות קטנה.

  10. מאת חגית‏:

    שלום רציתי לדעת איך עושים חמאת קוקוס, רציתי לקנות ובעדן מרקט לא ידעו מה אני רוצה.. ומה בדיוק לבקש כשאני רוצה לרכוש על מנת לעשות בבית ?

    • מאת הגר‏:

      הי חגית, יש מתכון לחמאת קוקוס בעמוד המתכונים. תקני קוקוס מיובש רגיל, ללא סוכר.
      אם את רוצה לקנות חמאת קוקוס מוכנה אפשר להזמין מחו"ל, אין להשיג בארץ. כל הפרטים בעמוד "המלצות על מוצרים מחו"ל" בסרגל העליון.

  11. מאת מיכל‏:

    ניסיתי להכין חמאת קוקוס לפי ההוראות.
    למרות שהשתמשתי במעבד מזון ממש טוב שיש לי,
    אחרי כשעה נהיה משהו קרוב לחמאה אבל עדיין לא ממש.
    אז טעמתי, והיות ויצאה תערובת נימוחה וטעימה, החלטתי לעשות את העוגיות בכל אופן,
    והן יצאו מעולות :-) האמת שגם הכמעט חמאת קוקוס כתערובת הייתה
    מאד טעימה, משהו כמו מרציפן כזה בטעם קוקוס.
    אז ממש תודה על המתכון!!!!

  12. מאת ליאת‏:

    הגר היקרה,
    תודה על האתר הנהדר, על המתכונים והטיפים!
    לאחר שהצטיידתי בחומרים, והמג׳ימיקס לא האמין שאני לוחצת על כפתור ההפעלה,
    יצאו להן עוגיות הקוקוס מן התנור, מלחשות. והריח נפלא.
    בפעם הבאה כמות כפולה!
    תודה רבה!!

  13. מאת מזל‏:

    שלום הגר, את כותבת במצרכים: שליש כוס + כף (10 כפות) חמאת קוקוס.. מה זה השליש הזה.. שליש כוס של מה?

  14. מאת ליאת‏:

    שלום הגר,
    אשמח להבהרה, במתכון כתוב:
    "שליש כוס + כף (10 כפות) חמאת קוקוס", בשליש כוס יש 5.3 כפות, אשמח להבהרה.
    תודה,
    ליאת.
    ורציתי להגיד תודה על הבלוג, אנחנו וחברינו מאוד נהנים ממנו.

    • מאת הגר‏:

      הי ליאת,
      לכי לפי שליש כוס + כף (השתמשתי בכוסות מדידה).
      גם אם תחרגי קצת בכמות חמאת הקוקוס לא יקרה כלום – עדיין ייצא טעים.
      הגר

  15. מאת רויטל ט‏:

    היי מטיילת באתר זה זמן מה נהנת מכל מילה ומתכון .
    מטיילת בחדריי חדרים עמוקים פוריים ואינסופיים לידע- ת ו ד ה.

    נסיתי להכין את המתכון של העוגיות :
    +בלישה ידנית ככה ככה.
    +בהמסת החמאה (אן מרי)והוספת הביצה וצינון חוזר במקרר להתגבשות
    הכנסתי לתבנית מאפינס ולחום בינוני נמוך הככככל התפרק.
    חביתה צפה בשמן????? עזרה…..(-:

    ומה קורה עם כמויות השומן???? משמינה בלי הפסק מאז חמאת הקוקוס

    • מאת הגר‏:

      יקירתי לצערי אין לי עצה בשבילך, אולי תעברי למתכון אחר? :-) יש בלי עין הרע בעמוד המתכונים שלושה מתכוני עוגיות שונים, והרביעי בדרך.
      ואם את משמינה מאז חמאת הקוקוס – אולי כדאי שתשמרי אותה להזדמנויות מיוחדות.
      בהצלחה!

  16. פינגבאק: IHERB | האתגר הקדמוני

  17. מאת מאיה‏:

    הי הגר, אני חדשה בפליאו ומאוד אוהבת עוגיות קוקוס במיוחד את אלה של פסח רק שהן כרגע לא רלוונטיות כי הם עמוסות סוכר, רציתי להכין לבד, במתכון שלך יש רק חמאת קוקוס וחלבון ורציתי להכניס גם שבבי קוקוס, זה אפשרי? ניסית להכין עם שבבי קוקוס או שהחמאה מכילה כבר, זו תהיה הפעם הראשונה שאאפה עם חמאת קוקוס, תודה מראש

  18. מאת איה‏:

    שלום רב
    בלוג מקסים
    עשיתי אתמול את העוגיות קוקוס אבל הם יצאן שטוחות ומתפוררות מה לא עשיתי נכון?

  19. מאת ש‏:

    האם החטיף מתאים לסכרתיים?

להגיב על מאיה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>