שבועות פליאו-סטייל: עוגת "גבינה" מלוחה אה-לה קפרזה

פליאו, ללא גלוטן, ללא מוצרי חלב, ,ללא סוכר, צמחוני, טבעוני.

שבועות

כשקיבלתי בקשה להכין לארוחת החג המשפחתית מאפה גבינות "שגם אתם תוכלו לאכול" :-) התיישבתי לחיפוש קצר באתרי המתכונים האהובים עלי. ידעתי שבבלוג "the spunky coconut" (הקוקוס הנועז? השובב?) של קלי ברוזינה יש אגף שלם של מתכונים שמוקדש למאכלי חלב ללא מוצרי חלב אז נכנסתי אליו ראשון, וראיתי את הדבר הזה.

החיפוש תם.
גם מרשים ויזואלית, גם יש טוויסט (עוגת גבינה אבל מלוחה, ובמקום הפירות האדומים המסורתיים למעלה יש עגבניות ובזיליקום) וגם מתאים לדרישות התזונה שלנו (*כמעט. פירוט על השינויים שלי למתכון בהמשך). בנוסף (ועבורי, בניגוד מוחלט למוצרי חלב) קל לעיכול ואפילו תורם לעיכול בגלל המרכיב הפרוביוטי.

חברים, זה רק נראה מסובך. ההכנה אמנם לוקחת זמן, אבל רובו המוחלט מוקדש להמתנה בזמן שהאגוזים מושרים ומותססים. והתוצאה שווה את זה כל כך! ממכרת ממש. כל מי שטעם הילל וליקק את האצבעות.

כמה הערות קטנות לפני שמתחילים:

  • לא היתה לי תבנית של 7 אינצ', רק של 20, אז הכפלתי את המתכון. אם הייתי מכינה את המתכון המקורי בתבנית הזו העוגה היתה נראית יותר כמו פיצה. שימו לב מה גודל התבנית שלכם.
  • העוגה הזו אינה דלה בפחמימות. אפשר לעשות אותה מותאמת יותר לתזונה דלת פחמימות עם כמה שינויים קלים (וגם אז אי אפשר לאכול ממנה ללא הגבלה): לוותר על המייפל בגבינת הקשיו (אפשר כמה טיפות סטיביה במקום, אבל להוסיף אותן עם הבזיליקום ולא לשלב התסיסה), ובמקום התמרים בתחתית יש שתי אופציות: אפשר להוסיף 2 כפות של חמאה רכה + כמה טיפות סטיביה (אבל אז המתכון הופך לחלבי) או, רעיון שלא ניסיתי – להוסיף כף חמאת שקדים שתחזיק קצת את העסק.

עוגת "גבינה" מלוחה אה-לה קפרזה

מבוסס על מתכון של קלי ברוזינה – The Spunky Coconut עם שינויים שלי.

המתכון הוא ללא אפייה אבל כן יש כאן השרייה והתססה של אגוזי הקשיו, לכן כדאי להתחיל שלושה ימים לפני מועד ההגשה:
יום 1 (זה בעצם הלילה שלפני יום 2): להשרות את אגוזי הקשיו.
יום 2: לסנן ולטחון את האגוזים, להתסיס את התערובת ל"גבינת קשיו" .
יום 3: להרכיב ולצנן.

מרכיבים למילוי ה"גבינה":

  • 2 כוסות אגוזי קשיו
  • 1/2 כוס חלב קוקוס או קרם קוקוס (אני ממליצה על Aroy-D)
  • 1 כף סירופ מייפל (או ממתיק אחר)
  • תוכן של כמוסות פרוביוטיקה ששווה ל-50 מליארד חיידקים.
  • 1/2 כפית מעורבת Herbamare (או מלח מתובל אחר)
  • 1/2 כוס בזיליקום טרי קצוץ

רגע! בכמה פרוביוטיקה אמרת להשתמש?

פשוט מאוד לוקחים איזה פרוביוטיקה שיש בבית, קוראים על התווית כמה חיידקים יש בכל כמוסה וכך יודעים כמה כמוסות צריך כדי להגיע ל-50 מליארד. אני השתמשתי בפרוביוטיקה הזו:

JRW-03020-5

כפי שניתן לראות על התוית  בפינה הימנית התחתונה, בכל כמוסה יש 5 מליארד חיידקים, כך שהשתמשתי ב- 10 כמוסות.

הכנת המילוי:

  • הערה: ודאו שידיכם וכל הציוד שבו תשתמשו נקיים מאוד כדי לא לפגוע בתהליך התסיסה.
  • להשרות את אגוזי הקשיו ללילה במים (המים צריכים לכסות את האגוזים + 4 ס"מ)
  • בבוקר לשטוף את אגוזי הקשיו ולהוסיף למעבד מזון עם חלב הקוקוס (או קרם קוקוס), סירופ מייפל, והתוכן של כמוסות הפרוביוטיקה.
  • לטחון במשך כעשר דקות, שבמהלכן מדי פעם נעצור ונגרוף את התערובת מדפנות הכלי. בסיום התהליך התערובת צריכה להיות חלקה לגמרי.
  • להעביר את התערובת לכלי זכוכית ולכסות עם מפית בד.
  • להניח את הצלחת המכוסה בתנור כשרק האור דולק או במייבש מזון, כ- 12 שעות.
  • לערבב פנימה Herbamare ובזיליקום קצוץ.
  • לאחסן במקרר.

מרכיבי התחתית:

  • כוס קמח שקדים
  • כף מים
  • כפית שמן קוקוס
  • 1/8 כפית מלח
  • 2 עד 3 תמרים מזן מג'הול, מגולענים (יוצא מעט פחות מ 1/4 כוס)

הכנת התחתית:
מעבדים את כל החומרים במעבד מזון עד שנוצר בצק לח. לוחצים את התערובת לתוך תבנית מתפרקת של 7 אינצ' (=17 ס"מ).

תוספות:
בזיליקום
עגבניות פרוסות
חומץ בלסמי

הרכבה והגשה:

  • מביאים את גבינת הקשיו לטמפרטורת החדר. מהמקרר זה לוקח בערך שעתיים.
  • מורחים את מילוי גבינת הקשיו מעל התחתית שבתבנית. לוחצים למטה את המילוי עם מרית גמישה.
  • מצננים את העוגה לפחות ל- 4 שעות במקרר.
  • עוברים עם סכין סביב החלק החיצוני של התבנית כדי לשחרר העוגה לפני שמסירים אותו. לאחר מכן מעבירים סכין בין התחתית של העוגה והחלק התחתון של התבנית כדי לשחרר אותם.
  • מעבירים את העוגה לצלחת הגשה.
  • מסדרים על העוגה פרוסות עגבניות ועלי בזיליקום טרי. מטפטפים בלסמי על כל פרוסה (לא לוותר על הבלסמי! זה עושה את המנה).

בתיאבון, ואם אתם מכינים, ספרו לנו בתגובות איך יצא לכם!

unnamed (1)

 

________

נ. ב. רוצים מתכון לעוגת גבינה אמיתית? ז"א מתוקה ועשוייה מגבינה? (ודלת פחמימות כמובן). בקרו בדף הפייסבוק שלנו.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
פורסם בקטגוריה כללי, מתכונים. אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

6 תגובות על שבועות פליאו-סטייל: עוגת "גבינה" מלוחה אה-לה קפרזה

  1. מאת ורד לב‏:

    שמחה לקרוא אתכם שוב, חוזרים לעניינים.
    חג שמח!

  2. מאת לירז‏:

    ואו איזה מתכון מרשים!! חייב לנסות!
    1. לגבי הפרוביוטיקה, זה הכמוסות הרגילות שקונים בבית מרקחת?
    2. מה דעתך, אם אני רוצה לעשות "עוגה" חלבית בטעם גבינתי אפשר להחליף את הקרם קוקוס בגבינת שמנת או משהו?

    • מאת הגר‏:

      תודה לירז!
      1. לגבי הפרוביוטיקה, כל סוג יעבוד, רק צריך לקרוא על הבקבוק כמה חיידקים יש בכל כמוסה וללכת לפי ההוראות במתכון.
      2. אפשר, וזה בטוח ייצא מדהים. לצערי אין לי מתכון. אולי שילוב של מסקרפונה ושמנת חמוצה?
      בהצלחה :)

  3. מאת אני רק שאלה‏:

    הפרוביוטיקה מצליחה לתת טעם חמצמץ ב12 שעות? יש לי בדיוק כזו במקרר!

להגיב על הגר לבטל

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>