קרה כבר שראיינו אותנו על תזונה דלת פחמימות או על תזונת פליאו, אבל עד היום אף אחד לא ביקש לשמוע את הסיפור האישי שלנו עם הסוכרת. ואם להודות על האמת, היינו קצת ספקנים. את מי זה יעניין?
בסוף הלכנו על זה, ויצאנו מרוצים. הכתבת ליאת לוי עשתה עבודה מצוינת, הקשיבה בתשומת לב לסיפור האישי וגם להסברים ה"מקצועיים" והעבירה את הכל בצורה יפה ומדויקת. למרות שאני מכירה את הסיפור, התרגשתי לקרוא
נקווה שהפרסום יביא את הבשורה דלת הפחמימות לכמה שיותר חולי סוכרת בישראל.
לקריאת הכתבה לחצו על התמונות המוקטנות למטה.
הריאיון עם הגר ואסף מעניין, בוודאי למי שמנסה כבכר חצי שנה את הדיאטה של ד"ר ברנשטיין. בחודשים הראשונים זה הלך מצוין והסוכר הגבוה מאוד ירד פלאים, אם כי לא הגעתי לאיזון של ממש. עם הזמן התחלתי לזייף. פרי פה, פרי שם, פחמימה פה פחמימה שם. איך חוזרים למשמעת העצמית שאפיינה אותי בחודשים הראשונים? איך מתחילים מההתחלה לפני שיהיה מאוחר מדי? האם יש קבוצות תמיכה באיזה מקום?
ט.
טוביה שלום,
אתה מעלה שאלות טובות.
עד שייפתחו קבוצות תמיכה, אתה יכול להצטרף לקבוצת הפייסבוק של הבלוג – סיירת סוכרת, ולשוחח שם עם אנשים אחרים שמיישמים את התזונה. לשתף ואפילו להיתמך. בוא בשמחה. נחמד שם
כל הכבוד!
כתבה נפלאה
אסף והגר,
אתם מקסימים!
הסיפור שלכם מרתק. כל עדות אישית של אנשים שהפכו את כיוון מחלת הסוכרת היא מרתקת. אל תשכחו, הרופאים ניבאו שהסוכרת של אסף רק תחמיר והנה ניסים ונפלאות, שאוכלים הפוך ממה שהרופאים ממליצים כל מדדי הסוכרת משתפרים.
אז תרשו לי להגיד שוב שהבלוג הזה הוא בלוג מציל חיים.
כל הכבוד לכם!
תודה מוטי ותודה על תרומתך הנפלאה בקבוצת סיירת סוכרת!
כתבה מקסימה ובאמת מוצלחת.
אצלנו הועלתם לבעיות הרבה פחות חמורות מסוכרת, אבל אני מהמרת שבזכות הבלוג שלכם, למרות שאמא שלי ואבא שלו סוכרתיים, אנחנו כבר לא נגיע לשם. שנה וחצי עם גרסתנו אנו לפליאו-לייט, ואנחנו מאוזנים, בריאים מתמיד ומאד מרוצים.
מגיע לכם הרבה קרדיט על המקום המצויין שאנחנו נמצאים בו, ואני בטוחה שיש אנשים שחייבים לכם הרבה יותר מאיתנו.
שאפו!
תודה גירי, נהדר לשמוע
נהניתי לקרוא את הכתבה שלכם. איך אוכל להשיג את הספרים של ד"ר ברנשטיין בארץ?
,
לצערי הספרים לא קיימים בגרסה עברית נכון להיום.
שלום אסף.
לאחרונה התברר שיש לי סוכרת מסוג 1,ואני מטופלת בזריקת אינסולין נובורפיד,כול יחידה = 40
השאלה שלי :
באיזו דרך עליי לחשב כמה יחידות עליי להזריק ,לאחר אכילת פרוסת לחם, המכילה 15 גרם פחמימה?
האם יש טבלה או מחשבון בנושא ,שניתן למצוא באינטרנט ?
אשמח לתשובתך,
בברכה ,
שרון.
היי שרון, אנחנו לא ממליצים על לחם מקמח מלא, אלא לוותר בכלל על קמחי חיטה.
לגבי שאלתך – רצוי ומומלץ לשאול רופא סוכרת/תזונאית, מכיוון שהחישוב משתנה מאדם לאדם. בהצלחה!
שלום הגר,
אני החתלתי לנסות את השיטה
האם מותר לאכול לחם פשתן קנוי ללא הגבלה?(5 פרוסות בארוחה)
ממש לא, בבקשה תקראי את ההמלצות כאן
אסף שלום,
אני חולה סוכרת סוג 2 כבר יותר מעשר שנים. עשר שנים שבהן רוב הזמן הדחקתי והתעלמתי. היו לפעמים תקופות שבהן הייתי מקפיד לקחת תרופות אבל לרוב לא הייתי שומר. כעת, כשאני בן 45 ואבא לשלושה ילדים קטנים, אני חושב שהגיע הזמן לנסות דיאטה דלת פחמימות. ההמוגלובין המסוכרר שלי הגיע ל 9.2 ובדיקות הסוכר בבוקר מגיעות לכ 200 מ"ג לדצ"ל.
התחלתי להקפיד על דיאטת דלת פחמימות ויש עדיין "כוונונים" קטנים בתזונה כדי להגיע לדיאטה מיטבית. להבנתי מדובר ממש בתהליך של גמילה מפחמימות.
בתהליך כזה, שמוגדר כגמילה מה תהיה ההשפעה של בקבוק בירה אחת לשבוע ? האם ההשפעה תהיה הרסנית לניסיון להשתחרר מ"כבלי" הפחמימות או שניתן להשיג תוצאות טובות גם עם "חטא" שבועי ?
תודה,
שלום עמוס ותודה על השיתוף. בעיני עדיף להמנע מ״חטאים״ ,במיוחד בשלבים הראשונים של יישום התזונה כדי לא ליצור תנודות חזקות.
אני מבטיח לך שעם הזמן הרצון לחרוג ירד לך בגלל התוצאות המצויינות וההרגשה הטובה.