עוגת שוקולד למבוגרים

דל פחמימות, פליאו, ברנשטיין, ללא גלוטן, ללא סוכר, צמחוני

מדי פעם אני מתבקשת להכין קינוח לארוחה משפחתית. "תכיני קינוח שגם אתם יכולים לאכול" אומרים לי, ואני תמיד שמחה להיענות לבקשה. ואת השאריות נחמד לנשנש ברגע של שקט (נדיר כמו חדי קרן בימים אלה).

ניסיתי כבר כמה פעמים לייצר עוגת שוקולד "חוקית" לתזונה של ד"ר ברנשטיין, אך התוצאות היו לא אחידות. הבעיה היא שמתכונים רגילים ואפילו מתכונים דלי פחמימות או פליאו שניתן למצוא ברשת מכילים לרוב ממתיקים שבהם אני לא משתמשת, וההמרה לסטיביה לא תמיד עובדת. העוגה שלהלן לא נופלת למלכודת הזו מאחר והיא מבוססת על  מתכון שממותק בסטיביה במקור, והיא מוצלחת מאוד: חמישה נסיינים אוכלי כל טעמו ואהבו!

ראו הוזהרתם – זו עוגת שוקולדית עזה ומרוכזת לאוהבי שוקולד אמיתיים – ממש לא עוגת שוקולד לשלוח עם הילד לגן למסיבת יום ההולדת. המתכון המקורי לקוח מהבלוג המשובח Slim Palate, ואם אתם אוהבים את המתכונים שאני מפרסמת צאו לשוטט בו ותמצאו אוצרות.

הערות למתכון

  • כשממתיקים בסטיביה קל להמתיק יותר מדי, ובניגוד לממתיקים קלוריים יש כאן סכנה לטעם לוואי. מומלץ להמתיק לפי הכמויות שציינתי במתכון ואז לטעום את הבלילה והקרם ולראות אם צריך עוד קצת סטיביה או עוד קמצוץ מלח.
  • שברי פולי קקאו – cacao nibs – ניתן למצוא בחנויות הטבע. אני הזמנתי לי שקית גדולה בזול מ-iHerb.
  • קמח קוקוס – קוראי הבלוג עדכנו אותי שניתן למצוא בעדן טבע מרקט. אני עדיין מזמינה מ-iHerb, את הסוג הזה.
  • סטיביה – אני מזמינה את הנוזלית של חברת NuNaturals. יש רגיל ויש וניל – במתכון עשיתי שימוש בשתיהן. לחלופין אפשר להשתמש ביותר סטיביה רגילה ולשים תמצית וניל.

 עוגת שוקולד למבוגרים

חומרים:

העוגה

  • 1/2 כוס קמח שקדים
  • 1/2 כוס אבקת קקאו
  • 1/4 כוס קמח קוקוס
  • 1/4 כוס שמן קוקוס מומס
  • 3 ביצים (בטמפרטורת חדר – כדי שלא ייגרמו לשמן הקוקוס להתקשות)
  • 1/2 כפית סטיביה וניל
  • 1 כפית סטיביה נוזלית
  • 1/4 כפית סודה לשתייה
  • 1/8 כפית מלח דק
  • 1/2 כוס חלב קוקוס

ציפוי השוקולד

  • 1/3 כוס חמאה בטמפרטורת החדר (רכה אבל לא מומסת)
  • 50 ג' שוקולד מריר (השתמשתי ב-85% של לינדט, לחלופין אפשר להשתמש במסת קקאו + סטיביה נוזלית)
  • 1/2 כפית סטיביה נוזלית
  • 3 כפות אבקת קקאו
  • 3-4 כפות שברי פולי קקאו (cacao nibs)
  • 2 כפות חלב קוקוס

תהליך

  • לחמם תנור ל-180 מעלות.

עוגה

  • לערבב את כל החומרים היבשים בקערה.
  • לערבב את כל החומרים הרטובים בקערה נוספת.
  • לשפוך את הרטובים לתוך היבשים ולערבב היטב.
  • לאפות 15-25 דקות (תלוי בתנור, עד שקיסם שמוחדר לאמצע העוגה יוצא יבש)
  • לצנן את העוגה לפחות 20 דקות לפני שמורחים עליה את הקרם.

ציפוי שוקולד

  • להמיס את השוקולד (בסיר כפול או בפולסים של 20 שניות במיקרו)
  • להקציף את החמאה להוסיף לאט את השוקולד המומס ולהמשיך להקציף.
  • להוסיף את חלב הקוקוס, אבקת הקקאו והסטיביה, ולהקציף עד שנוצר קרם.
  • למרוח את הקרם על העוגה שהצטננה ולפזר מלמעלה את ה- cacao nibs

בתיאבון!
.

.
בלוג דל פחמימות בפייסבוק
סיירת סוכרת – הקבוצה לסוכרתיים שנלחמים על איזון אמיתי

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
פורסם בקטגוריה כללי, מתכונים, מתכונים לדיאטת קנדידה, עם התגים , , , , , , , , . אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

37 תגובות על עוגת שוקולד למבוגרים

  1. מאת ליאת‏:

    הי הגר, בוקר טוב
    תודה על המתכון, נראה טעיםם מאוד ואנסה כבר השבוע

    2 שאלות להבהרה:
    1. חלב קוקוס – האם את מתכוונת לפחית חלב קוקוס או לנוזל חלב קוקוס שנמכר בקופסאות כמו של חלב עמיד ?
    2. את כותבת במתכון 1 חצי כפית סטיביה וניל האם הכוונה ל 1.5 כפיות או פשוט ל 1/2 כפית ?

    תודה
    ליאת

    • מאת הגר‏:

      בוקר אור, זו היתה טעות במתכון ותיקנתי אותה – מדובר בחצי כפית סטיביה וניל. תודה על ההערה.
      חלב קוקוס – כל חלב קוקוס שתשמשי בו יעבוד, וגם חלק שקדים (זה מה שהיה במתכון המקורי). אני השתמשתי ב-AROY-D שמגיע בקופסת קרטון.
      בהצלחה,
      הגר

      • מאת דורית עמיר‏:

        שלום הגר
        הכנתי את העוגה לפי המתכון שלך כולל הסטיוויה המדוברת אבל טעם הלוואי הוא פשוט נוראי. יש לך המלצה מה עושים?
        תודה דורית

  2. מאת ליאת‏:

    תודה על התשובה והתיקון

    אנסה השבוע ואעדכן בתוצאות

  3. מאת ליאת‏:

    עוד שאלה אם כבר …. באיזה גודל תבנית השתמשת ?

  4. מאת מאיה‏:

    היי , כתוב כי המתכון הוא ללא מוצרי חלב , אך כתבת שלציפוי יש צורך בחמאה. מה הכוונה?

  5. מאת ענבל‏:

    היי הגר
    האם סטיביה מותרת בהריון?

    • מאת הגר‏:

      הי ענבל,
      באופן כללי ממליצים להימנע מממתיקים מלאכותיים בהריון, אבל סטיביה היא חומר טבעי ולכן היא מקבלת "פס"
      עם זאת יש לה השפעה הורמונלית בכמויות גדולות אז צריך לשים לב. אם זה כמה טיפות ביום, אין בעיה.
      אישית השתמשתי בסטיביה במהלך ההריון שלי ללא חשש, בכמויות הנ"ל.

  6. מאת עידו- סטודנט לרפואה‏:

    וואו עשית לי את היום!! כמה זמן חיפשתי מתכון לעוגת שקולד שיכולה להתאים!! :) תודה!! :)

  7. מאת איילת‏:

    הי הגר,
    רוצה לנסות אבל חסרים לי כמה מהמרכיבים.
    שואלת האם אפשר להחליף –
    קמח קוקוס בקמח טפיוקה?
    סטיויה באגבה?

    רוב תודות

    • מאת הגר‏:

      הי איילת,
      קמח קוקוס וקמח טפיוקה הן שתי חיות שונות, אי אפשר להחליף ביניהם.
      את הסטיביה אפשר להחליף באגבה, הכמויות כמובן שונות.
      למה שלא תחפשי מתכון שמשתמש בחומרים שיש לך? נסי את הבלוג הזה: אמא צעירה ישנה

  8. מאת כוכבית‏:

    האם ניתן להשתמש בממתיק נוזלי סמיך של צמח האגבה?

    • מאת הגר‏:

      אפשר, אבל הייתי ממליצה לך לחפש מתכון שבו מלכתחילה משתמשים באגבה. המתכון בפוסט מעוצב כך שיהיה ניתן להשתמש בסטיביה, שבניגוד לאגבה אין בה סוכר, קלוריות או נפח שתורם משהו למרקם המתכון.

  9. מאת אור‏:

    הגר,
    האם תוכלי להוסיף לינק למתכון זה מרשימת המתכונים? כדי שאפשר יהיה לאתרו בקלות גם בעתיד.
    ובהזדמנות, ישר כח לך ולאסף על האתר הנפלא, והדרך בה אתם חולקים את התובנות שלכם.
    תודה,
    אור

  10. מאת מטילדה‏:

    הייתי רוצה מתכון(מוצלח) לגלידה אפשר גם חלבית. תודה.

  11. מאת מירה‏:

    שלום הגר, האם המתכון יכול להסתדר רק עם קמח שקדים ללא קמח קוקוס . כלומר 3/4 כוס קמח שקדים ?

    • מאת הגר‏:

      הי מירה,
      אני לא יודעת – לא ניסיתי. אבל יש הרבה מתכונים ברשת לעוגות שיש בהן רק קמח שקדים, חפשי בגוגל.

  12. מאת איה‏:

    האם יש תחליף לקמח שקדים? בשל רגישות לשקדים….

    • מאת הגר‏:

      שלום איה, את יכולה לטחון אגוז אחר לקבלת קמח, למשל אגוזי לוז. יש לקלות אותם קודם ולהסיר את הקליפה (עי שפשוף במגבת)
      לחלופין בבלוג "אמא צעירה ישנה" יש מתכון לעוגת שוקולד ללא קמחים בכלל, חפשי אותה בגוגל.

  13. מאת חני‏:

    סטיויה וניל זאת אבקה או נוזל? אפשר במקום תמצית וניל וסטיויה?

  14. מאת ג'ני‏:

    היי הגר,
    מדהים אותי האופציות לאוכל ללא גלוטן :) לאחרונה החלטתי לשנות הרגלי אכילה ואני עוד מגלה את העולם הזה.
    הכנתי את העוגה (בתור קאפקייקס) המסה יצאה לי קצת כהה ומרירה.. כמובן שעקבתי אחר המתכון, יש לך אולי מושג למה?
    תודה ג'ני.

    • מאת הגר‏:

      הי ג'ני, ברוכה הבאה,
      העוגה אכן כהה ומרירה יותר מעוגות שוקולד אחרות… היא למבוגרים! :)
      יש ברשת הרבה מתכונים לעוגות שוקולד ללא גלוטן, נסי בבלוג "אמא צעירה ישנה" (גוגל…)
      בהצלחה!

  15. מאת ניצן‏:

    היי !
    בתור פליאוליתית מתחילה
    מעניין אותי לדעת למה סטיביה כן ואחרים לא (דבש, סילאן וכו)
    תודה!
    ניצן

  16. מאת תמר‏:

    האם אפשר להחליף את הסטיויה לסוכר קוקוס שהוא טבעי?

    • מאת הגר‏:

      שלום תמר,
      אם את סוכרתית, אני ממליצה להימנע מכל סוג של סוכר, כולל סוכר קוקוס. שאגב הינו סוכר מעובד שאינו שונה בהרבה מסוכר רגיל.
      לגבי המתכון, אם את רוצה להשתמש בסוכר קוקוס הייתי ממליצה לחפש מתכון לעוגת שוקולד פליאו, למשל בבלוג המצויין "אמא צעירה ישנה"
      בהצלחה.

  17. מאת מרגלית‏:

    כמה זה שליש כוס חמאה? ( שליש חבילה?)

  18. מאת נועה‏:

    היי הגר,
    האם אפשר להחליף את החלב קוקוס בשמנת מתוקה?

  19. מאת ורד‏:

    היי- וואוו התמונה נראת ממש טוב :)
    אני נמנעת כרגע ממוצרי חלב- במה אפשר להחליף את החמאה?

להגיב על מירה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>