הי חברים. תכננתי לפתוח את הפוסט הזה בהצהרה על כך שלא נעלמתי ואני עדיין פה. אבל בת'כלס, נעלמתי. נבלעתי לחור השחור ששמו אימהות טרייה, וליתר דיוק: שלושת החודשים הראשונים בחייו של תינוק ראשון. ברצינות עכשיו, איך בדיוק אפשר למצוא זמן לכתוב פוסטים בין הנקה, לחיתולים, להנקה, להתמוגגות מהדבר המושלם הזה, שהגיע לעולם קצת לפני שלושה חודשים?
.
"תשחקי איתי! הבלוג יחכה"
-הילדון שלי, פליאו עוד מהרחם.
אבל בחוץ החיים נמשכים, ולכן אני מגיחה היום ממערבולת החמידות (והעייפות) כדי לענות על אחת השאלות הכי נפוצות שאנחנו מקבלים מכם בבלוג. וזה הולך בערך ככה:
"אוקיי, הגר, קראתי את הפוסט שמסביר על יסודות התזונה והבנתי מה אוכלים וממה נמנעים, צפיתי בהרצאה שלך (טוב, האמת שזה היה קצת ארוך אז רק קראתי את המצגת), ועכשיו מה? מה עושים עם זה? איך לעזאזל בונים תפריט של ארוחת בוקר, צהרים וערב עם המזונות האלה"?
אז החדשות הטובות הן, שברגע שתופסים את העיקרון, הרכבת התפריט הופכת לפשוטה למדי.
זה רק נראה מסובך בהתחלה, כשעושים את השינוי ומוותרים על לחם, פסטה, דגני בוקר ושאר מזונות נוחים ומחריבי בריאות שהפכו לנפוצים כל כך עד שקשה לנו לדמיין את חיינו בלעדיהם.
אז איך בונים תפריט פליאו? התשובה תלויה במטרות, באתגרים ובנתונים של האדם שיאכל את התפריט. האם את בריאה? האם אתה סוכרתי? מעוניין לרדת במשקל? מעוניינת לאכול כדי לתדלק אחרי אימון הרמת משקולות? כל אלה ועוד הן שאלות שיש לענות עליהן כדי להתאים תפריט אישי ומדוייק. על כן בפוסט של היום ניתן תבנית כללית והתחלתית, שכל אחד יכול להשתמש בה כדי להתחיל בתזונת פליאו – ולהתאים אותה בהדרגה לצרכיו.
קבוצות המזון בתזונת הפליאו
הצעד הראשון לבניית התפריט הוא היכרות עם אבני הבניין של כל ארוחה – קבוצות המזון.
להלן טבלה המסכמת בקצרה מה כוללת כל אחת מהקבוצות.
כמה הערות לגבי המזונות שבטבלה:
- האיכות חשובה! נסו לקבל בכל קטגוריה את המזונות הטריים והטבעיים ביותר.
- שומן: השתמשו בו כתיבול לירקות או בהכנת החלבון.
- אגוזים וזרעים: נשתמש בהם כ"קישוט" – למשל זילוף של טחינה על קציצות או כף זרעי חמנייה על הסלט.
- פחמימות: שימו לב לכמויות. ישנם יתרונות רבים להפחתת פחמימות בתזונה. במיוחד אם אתם סוכרתיים, מעוניינים לרדת במשקל או סובלים מבעיות במערכת העיכול, יתכן שיתאים לכם יותר לצמצם את הקטגוריה הזו או או להוריד אותה לגמרי.
- פרות: מתאימים כקינוח או כארוחת ביניים עם חופן אגוזים או זרעים. כמו עם הירקות העמילניים, יש לשים לב לכמויות.
- האם שאלתם את עצמכם היכן מוצרי החלב? מוצרי חלב אינם חלק מתזונת הפליאו בהגדרתה המחמירה, אבל יש אנשים שיכולים לאכול אותם ועדיין לשמור על בריאות טובה. כדי לבדוק האם אתם נמנים עם אותם בני מזל, אני ממליצה להסיר את מוצרי החלב מהתזונה לפחות לחודש ולשים לב לשינויים בבריאות ובתחושה הכללית. התוצאות יכולות להפתיע אתכם. אם אתם בוחרים להמשיך לצרוך מוצרי חלב, מומלץ לעבור לחלב כבשים או עיזים, לאכול מוצרי חלב בעלי אחוז שומן גבוה ולהימנע מחלב ניגר.
איך מרכיבים ארוחה
פשוט מאוד. בחרו מקור חלבון, הוסיפו לו ירקות ותבלו אותם בשומן ממקור טוב. אופציונאלי – הוסיפו פחמימה וקשטו במעט אגוזים וזרעים. והנה, יש ארוחה. איך זה נראה? למשל:
- קציצות (מבקר, כבש, שילוב של הנ"ל עם הודו טחון – מה שאוהבים) (חלבון) על סלט חסה ותרד (ירקות) עם ויניגרט ביתי (שומן) ובטטה / תפו"א אפוי (פחמימה)
- סלט גדול (ירקות) מתובל בשמן זית (שומן) ולימון, עם טונה + ביצה / שאריות קרות של סלמון / קוביות חזה עוף (חלבון). אופציונאלי – תפוחי אדמה קטנים אפויים בתנור (פחמימה), גרעיני חמניה קלויים (זרעים)
- שקשוקה עם ביצים אורגניות (חלבון) עגבניות, פלפלים ובצל (ירקות) מטוגנת בשמן קוקוס (שומן), בתוספת אבוקדו.
- סלמון (חלבון) אפוי בחמאה (שומן) וחרדל עם ברוקולי בתנור ופירה כרובית (ירקות)
- בקר מוקפץ עם ירקות.
- רגל הודו (חלבון) אפויה ברוזמרין ושמן זית (שומן), שעועית ירוקה מוקפצת (ירקות) וחצי כוס פירה תפו"א (פחמימות)
ומה עם חטיפים או ארוחות ביניים?
ארוחות ביניים הן בעיני ההזדמנות הנכונה לצריכת פירות ו/או אגוזים או זרעים. הם זמינים, אפשר לקחת אותם בקלות ממקום למקום ומספקים לנו אנרגיה זמינה כשהיא דרושה לנו.
הנה כמה הצעות:
- פרי עם חופן אגוזים או שקדים
- מקלות גזר או סלרי עם חמאת שקדים או טחינה גולמית
- ביצה עם קצת חרדל + אגוזי מלך או זיתים
תפריט לדוגמה
עכשיו כשאנחנו יודעים איך בונים צלחת, כבר אפשר להרכיב תפריט יומי בקלי קלות. הנה דוגמה:
ארוחת בוקר:
חביתה עם בצל ותרד, אבוקדו, סלט קצוץ דק עם שמן זית ולימון, כוס תותים.
ארוחת צהרים:
סלט גדול עם חסה, עלי תרד, בצל, גזר, פלפל אדום ועגבניות שרי, שמן זית, אגוזי מלך וזרעי שומשום,
עם טונה וביצה / שאריות קרות של סלמון / קוביות חזה עוף
ארוחת ביניים / חטיף:
ביצה קשה, תפוח וחופן קטן של אגוזי מקדמיה, או כף חמאת שקדים (למריחה על התפוח)
ארוחת ערב:
סלמון אפוי בתנור בחמאה וחרדל, פרחי ברוקולי בתנור ובטטה אפויה.
עשינו זאת. תפריט מזין ומשביע ללא שמץ של לחם או מוצר מעובד אחר. אני מקווה שהמידע בפוסט יעזור להבהיר את הדברים לכל מי שרצה להתחיל ותהה איך עושים את זה. (נגמרו התירוצים!)
עד כמה התפריט שלמעלה שונה מהתפריט שלכם? האם הוא נראה לכם קל ליישום? שתפו אותי.
בתיאבון!
תודה רבה..!
מה לגבי יוגורטים לבנים ללא סוכר?
ראי את ההערה שלי בפוסט לגבי מוצרי חלב.
היי הגר, קודם כול רציתי להגיד מזל טוב, התינוק פשוט מתוק
תודה רבה חגית!
מה תתני לילד לבית ספר?
הי אפרת,
ממליצה ללכת לפי אותם עקרונות.
הנה קישור עם רעיונות שימושיים, והנה עוד אחד.
ותמיד אפשר גם להכין פיתה מקמח קוקוס.
בהצלחה.
פוסט מצוין.
אני גם נשאלת את זה הרבה
תודה מורן
היי הגר .
רציתי לדעת אם המתכון הבא,יתאים לקטגוריית דל -פחמימות:
2 סלסלות פטריות שמפיניון -לטגן עם 2 כפות שמן ובצל בינוני -קצוץ,
לאחר 5 דקות הפטריות יגירו מיצים,
ואז מוסיפים קישוא בינוני ,חתוך לקוביות קטנות,
וכוס אחת שעועית ירוקה-קפואה,(מפשירים 5 דקות בכלי עם מים.)
מתבלים בכף רוטב סויה איכותי,כף וחצי סילאן,כפית אבקת שום ,
מלח פלפל,תבלין חוואייג'-למרק.
מבשלים את הירקות ביחד ,כ-10 דקות,מכוסים במכסה,עד לריכוך.
מתקבל תבשיל ריחני וטעים במיוחד.
השאלה שלי,
האם המתכון הזה נחשב "דל -פחמימות" ?
בתודה מראש,
שירן.
המתכון דל פחמימות.
הערה: חשוב לשלב בתזונה גם חלבון מן החי, לא ניתן לבסס תזונה דל"פ על ירקות.
פוסט מצוין, אבל מה עושים עם אלה שבכל זאת מעדיפים להיות צמחונים?
אשמח לעזרה בנושא.
תודה ותהני מהאמהות.
הי יהודית,
בתור צמחונית את עדיין יכולה לאכול את הגרסה שלך לפליאו, עם ביצים ומוצרי חלב (אם הם עושים לך טוב), הרבה ירקות ושומנים טובים (מומלץ להדגיש שמן קוקוס כדי לקבל מספיק שומן רווי)
פוסט נפלא. אבל איפה ניתן לקנות עוף אורגני ללא הורמונים?
הי ניצן, שאלה טובה. עקרונית אסור לתת הורמונים לעופות בארץ וגם אנטיביוטיקה לא מוצאים בדרך כלל. אז במה נבדל עוף אורגני, של הרדוף למשל, שניתן למצוא בבתי טבע? – בכך שקיבל מזון אורגני, ובתנאי גידול נאותים.
חייבת לומר שזה שהמזון של העוף אורגני לא מרשים אותי מאוד, זה עדיין תזונה ששונה ממה שהעוף אמור לאכול באופן טבעי. אבל עניין תנאי המחייה חשוב מאוד, גם בעוף וגם בביצים, כי שיטות הגידול הקונבנציונאליות הן אכזריות מאוד ומפיקות חיות שאינן בריאות.
הכי טוב לקנות ממגדל קטן שאתה יכול לבקר ולראות את השיטות שלו.
ובאופן כללי ממליצה לשמור את בשר העוף ל"פעם ב".
אכן שיא החמידוּת!
יפה לכם!
פוסט מעולה!
תודה ורד!
איזה ילד חמוד! עם כזה חיוך איך אפשר שלא לשחק איתו? חח
אהבתי מאוד את התפריט שכתבת , אני חייב להגיד שפעם חשבתי שזו דיאטה מאוד לא מגוונת ולא צבעונית , ראיתי שיש כאלה שגם לא אוכלים בכלל ירקות , אהבתי שהכנסת ירקות לתפריט וגם מעט פחמימות , זו דיאטה שאני מאוד יכול להתחבר אליה .
לאחרונה עניין דיאטת הפליאו נהיה מאוד נפוץ , עדיין לא הבנתי וסליחה על הבורות , פליאו זו דיאטה קיטוגנית? , מצד אחד אומרים המון דברים טובים על דיאטות קיטוגניות , לפני כמה ימים היתה אפילו כתבה בכלכליסט של רופא אמריקאי נוירולוג שפיתח דיאטה קיטוגנית שלדבריו מקטינה את הסיכון לאלצהיימר ולשלל הפרעות נוירולוגיות , מצד שני במהלך שנות הלימודים חזרו והדגישו את הנקודה שגופים קטונים הם מסוכנים ושמבחינה ביוכימית יש להם במשותף עם ייצור הכולסטרול מבחינת אבני בניין משותפות אם אפשר לקרוא לזה ככה בלי להיות יותר מידי טכני , ויש סיכוי להעלות את הכולסטרול בצורה משמעותית בדיאטה מהסוג הזה , אני חייב להגיד שאני מבולבל.. : /
לגבי הדיאטה שכתבת היא נראית לי מעולה וקלה ליישום ויותר מאוזנת ממה שמצאתי במקומות אחרים , משום מה הייתי בטוח שבפליאו אוכלים שומן בכמויות מאוד גדולות ובשר בלי ירקות או מעט פחמימות , לאומת זאת הגרסה שלך הרבה יותר מוצאת חן בעייני ואני בהחלט הולך לנסות.
תודה על האינפורמציה!
תודה עידו,
פליאו זו גישה תזונתית עם הרבה זרמים.
בתחילת הדרך היה מאוד נפוץ לקרוא חומרים על כך שפליאו זה בהכרח דל פחמימות, אבל היום ברור שזה לא חייב להיות כך.
זו עדיין דיאטה שדלה יותר בפחמימות בהשוואה לתזונה המערבית הרגילה, אבל זה לא חכמה כי הורדנו את הלחם ושאר השטויות.
אני מאוד מאמינה בכוח המרפא של הגירסה הדלה בפחמימות, למי שצריך אותה.
אגב יש הרבה הבדל בין דיאטה דלת פחמימות לבין דיאטה קטוגנית – לא כל הפחתה של פחמימות תביא למצב קטוגני, למעשה צריך הפחתה קיצונית לשם כך.
ההפחתה המתונה יותר בפחמימות עדיין תביא תוצאות יפות וירידה במשקל, אבל ללא הסתמכות על קטונים כמקור דלק יחיד.
שורה תחתונה – פליאו היא לאו דווקא דיאטה קטוגנית.
היי הגר
המון תודה! זה עשה לי סדר בדברים
בדיאטה קטוגנית (בגרסאותיה השונות) בן 60% ל 80% מהקלוריות מגיעות משומן לסוגיו, ולא צורכים כמעט פחמימות. בדיאטת הפליאו אחוז השומן נמוך יותר.
לגבי המצב הקטוגני, הסכנות הן רק ברמה גבוהה מאוד של קטונים שאליה רק חולי סוכרת סוג 1 יכולים להגיע בנסיבות מאוד מסוימות. לכל יתר האוכלוסיה כנראה שאין בעיה בריאותית בשהות במצב במצב הקטוגני במשך חודשים ואף שנים.
מעניין שבסעיף החלבון לא מופיעות הקטניות, שהן רכיב חשוב בתזונה הטבעונית ובכלל.
ולמי שכן מעוניין להמשיך לאכול פסטה, הרי שב"אורגניק מרקט" ובמח' הגרין בשופרסל מביאים אטריות שעועית מצויינות (יש כמה סוגים, שחורה, מאש, סויה) ומדובר באטריות מהקטנית המלאה ולא מהעמילן שלה.
שלום ענבל,
קטניות לא נכללות בתזונת פליאו. ממליצה לך לקרוא את הפוסט "מהי תזונת פליאו" שם מוסברים עקרונות התזונה.
זו הפעם הראשונה שאני קוראת על דיאטה ללא קטניות. מעניין אותי מדוע בדיאטה זו מוותרים על קטניות. אני הפסקתי לאכול קטניות כבר לפני כשנה.
שלום שולמית, הקטניות לא נמצאות בדיאטה בגלל הימנעות ממזונות שאינם מתאימים אופטימלית להזנת גוף האדם. קראי מידע נוסף בלשונית "פליאו" בסרגל העליון.
הגר, מזל טוב על התינוק החמוד, ותודה על הפוסט המעניין.
כמי שעומדת ללדת בקרוב, אני מרגישה שחסר לי המון מידע טוב ואמין על פליאו או תזונה דלת פחמימות בהריון ובהנקה (במהלך ההריון הדיאטניות בקופה התפלצו כשסיפרתי כמה מעט פחמימות אני אוכלת). אשמח אם תוכלי לכתוב על כך קצת מהידע שלך ומניסיונך.
תודה לוטם,
אני מאוד מזדהה עם דבריך – זה דבר אחד לאכול פליאו בעצמך, ודבר אחר לגמרי לאכול פליאו כשאת אחראית גם על עוד ייצור חי שגדל בתוכך. במיוחד כשאנחנו מוקפות בעצות שסותרות לחלוטין את ההמלצות בפליאו.
אכלתי פליאו כשלוש שנים לפני ההריון, במהלכו ואחריו (בהנקה) – והתוצאות היו נהדרות. במיוחד בהריון, כשהשוותי את עצמי להריוניות אחרות מסביבי, ראיתי שאני בהחלט נהנית יותר וסובלת פחות, אם להגדיר את זה בעדינות.
השאלה בעיני היא לא האם כדאי לאכול פליאו בהריון, אלא איך לעשות את זה בצורה שתתאים הכי טוב להריונית הספציפית שעומדת מולי, על הפרופיל הבריאותי הייחודי שלה, ועל המעבר שאולי היא צריכה לעשות מתזונה מערבית קונבנציונאלית לצורת אכילה בריאה יותר – מעבר שצריך להיות חלק ככל הניתן.
אני מתכננת לכתוב פוסט שלם על הנושא, ואשמח אם תפרטי קצת לגבי השאלות שעלו לך כדי שאוכל להתייחס אליהן.
רק בריאות!
אני מאד רזה ורציתי לדעת איך לאכול פליאו ולהעלות במשקל? אני אוהבת בשר אבל מרגישה שזה מוגזם בשבילי לאכול רק סטייקים ובשר שמן.
תודה
הי לירון, הגבתי על שאלתך בפוסט "מטבח פליאו הלכה למעשה".
שלום הגר,
אני חדש כאן וקצת לא מבין למה אסור אפונה(טריה) ותירס על כל צורותיו הרי אין בו גלוטן?
האם זה בגלל הפחמימות?
תודה
שלום אבי, ברוך הבא,
בתזונת פליאו נמנעים מדגנים וקטניות. תירס הוא דגן ואפונה היא קטניה.
עם זאת, אני לא רואה בעיה בשילוב של אפונה בתפריט מדי פעם לגיוון.
מותר לאכול טף? אני טיבעוני וגם לא אוכל גלוטן ולא נוגע בסוכר ולכן פליאו ניראה לי קל ואני יעבור לפלאו
שלום ארז,
טף הוא דגן, ולכן לא נכלל בתזונת פליאו.
בהצלחה,
הגר
רק מסקרנות, איך דיאטת פליאו נראה לך, כטבעוני, קלה לביצוע?
הרי אינך אוכל בשר/דגים/עוף, וגם לא ביצים ומוצרי חלב.
אתה בטח חי מפירות וירקות (המותרים בפליאו )ומקטניות ( שאסור).
היי… קראתי את כל המאמרים על התזונה הזו ועדיין יש לי כמה שאלות חשובות:
1.מה עם לחם עינן? זה חיטה טרום נבוטה… גם אסור קצת ולפעמים?
2. שעועית ירוקה… זה נחשב קטנייה? אסור?
3. מה עם קצת אורז שטוף היטב? מליארד סינים אוכלים אורז ולא טועים הם בריאים….
4. איברים פנימיים של עוף עמו לבבות וכבד זה בסדר?
לסיום… יש דיאטניות של התזונה הזו שאוכל לפגוש?
ממש חשוב לי. תודה
שלום מירב,
1. חיטה לא נכללת בתזונת פליאו, גם אם היא נבוטה.
2. שעועית ירוקה זה בסדר – יש שם יותר תרמיל מ"שעועית".
3. אורז לבן אורגני נחשב הרע במיעוטו ויש שמכלילים אותו בתזונת פליאו. הסינים אוכלים, מלבד אורז, גם הרבה חיות (על כל איבריהן), וצירי עצמות, והרבה ירקות.
4. איברים פנימיים זה חשוב ומומלץ, אבל עדיף של בקר ולא של עוף – יותר בריא.
ובנוגע לייעוץ – ראי את הלינק בסרגל העליון של הבלוג
היי !
קודם כל מזל טוב!!!
שנית, תודה על ההסבר פשות.
ואכן יש שאלה …
מה שותים? כלומר, מה קונים, ומה מכינים?)
במיוחד משהו חם)))
תודה ענקית מראש.
תודה טטיאנה,
חליטות קרות וחמות, קפה – ממותק בסטיוויה או לא ממותק, עם חלב קוקוס של AROY-D שמתאים במיוחד כתחליף חלב – בניגוד לחלב קוקוס בפחית הוא קליל וללא טעם חזק של קוקוס.
תודה רבה!)
אני מוסיפה לקפה … חמאה!)
יוצא כמו אם שמנת)
מזל טוב! איזו מתיקות:-)
תודה
ראיתי מה שכתבת על העוף. קודם כל שמחתי לקרוא שאסור לתת הורמונים לעופות (האם זה תקף גם לבשר?) ושגם אנטיביוטיקה אין. אבל כתבת שאת ממעיטה באכילת עוף, למה? ומה את כן אוכלת אם את מבססת את האכילה על מוצרים מן החי וללא מוצרי חלב?
שלום נילי,
אכן תקף גם לבשר.
אנטיביוטיקה ניתנת רק לחיות חולות ואז יש תקופת המתנה עד לשחיטה כדי לתת לתרופה לעזוב את המערכת.
אני ממעיטה באכילת עוף וממליצה גם לאחרים לעשות כך בגלל שהוא פחות בריא, וזאת מכמה סיבות:
1. השומן שלו מכיל כמות גדולה של אומגה 6.
2. החיה באופן כללי לא יכולה להיות בריאה כל כך, בצורת הגידול הנהוגה בארץ. מעבר לאכילת מזון שאינו הולם (בדומה לבקר שמגודל בארץ) יש את עניין לולי הסוללה – חיים בחושך, צפיפות נוראית ותוך כדי לבוסס בצרכים של עצמך – לא מעורר תאבון.
ולפני שמישהו קופץ ואומר שגם הפרות לא חיות בנופש תמידי – יש הבדל גדול בין הגידול לבשר והגידול לחלב בארץ. תעשיית החלב אכן אכזרית מאוד וזו עוד סיבה, למי שזה מדבר אליו, להפסיק לאכול מוצרי חלב (מלבד העובדה שלרוב האנשים הם לא מוסיפים בריאות, בלשון המעטה).
היי הגר,
מזל טוב על התינוק המקסים!
תודה על האתר הנהדר הזה. אני קוראת כל מילה ולומדת המון, אבל נתקלתי בבעיה. אני צמחונית ולא אוכלת גם מוצרי חלב. המקור היחידי לחלבון בשבילי הוא ביצים, אבל אומרים שאסור לצרוך יותר מביצה אחת ביום, אז איך אני משלימה את קבוצת החלבון? האם אפשר להשלים עם סויה? אם כן, האם אפשר לאכול סויה כל יום? קראתי מה שכתבת על סויה, אבל מה עושים? לא נשאר לי מה לאכול… אגב, התזונה שלי יותר על פי ברנשטיין. בדיקת הסוכר האחרונה שלי בצום הייתה 100, כנראה בגלל שקבוצת המזון בתחתית הפירמידה שלי הייתה ממתקים….
תודה רבה
גל
תודה גל
לגבי הביצים, לא ייקרה לך כלום אם תצרכי יותר מביצה אחת ביום. בעצם כן יקרה – תהיי יותר בריאה. הנה מאמר של מיקי בן דור בנושא
סויה – לא ממליצה לך לאכול כל יום, ולא לבסס עליה את התזונה. אבל אם את צמחונית ולא אוכלת מוצרי חלב, יכול להיות שאין לך ברירה. זו הבחירה שלך, וכשאידיאולוגיה נכנסת לתמונה השיקולים הם מעבר לבריאות.
מצטערת שאין לי בשורה חדשה בשבילך – את אכן מכירה את כל האופציות. אבל לפחות תפסיקי לפחד מביצים. ותהיי בריאה!
הגר
ומה עושים עם ילדים?
הילד המתוק שלך עוד קטן ויונק בלבד, ואולי גם עם הקניית הרגלים נכונים מההתחלה הוא יתרגל (ואם הוא ילך למסגרת שבה אוכלים ארוחות פחממתיות מה עושים אז?)
אין לי מושג מה לעשות עם הילדים הבררנים שלי. שלא מוכנים לאכול דבר, במיוחד לא מן החי.המקסימום שהם מוכנים לו זה שניצל וחביתה. וכל דבר שהוא קצת מוזר (כמו חלב קוקוס או לחם מטחינה הם נרתעים עוד לפני שטועמים) יש לך עצות?רעיונות לילדים?
ושאלה על הבשר-את קונה בשר אורגני? ודגים? ומה על הזיהום הנורא של הים?
את קונה בשר תוצרת הארץ או מיובא? טרי או קפוא? אם זה משנה
חוץ מזה יש לכם בלוג מעולה ואתם מסבירים די יפה את השיטה
שירלי שלום,
צריך להבהיר קודם כל שתינוקות, פעוטות וילדים, אם הם בריאים, לא צריכים להימנע מפחמימות לדעתי – חשובה מאוד איכות הפחמימות.
לגבי מה עושים – כל אחד והגבולות שלו, כל אחד מחליט לעצמו עד איזה מרחק הוא מוכן ללכת. אישית, כל עוד אני יכולה לשלוט במה שהילד שלי אוכל (ואני לא משלה את עצמי שזה יימשך הרבה זמן) – הוא לא יאכל מזון מעובד, גלוטן ורעות חולות אחרות.
ואם זה אומר שאני צריכה להכין מראש את האוכל שהוא אוכל במסגרות השונות לכשזה יהיה רלוונטי, זה מה שייקרה. למזלי אני גרה בתל אביב ויש כאן הרבה מודעות לנושאים האלה, אני לא האמא המשוגעת היחידה
לגבי בררנות של ילדים – אכן בעיה. אני עדיין לא מומחית לנושא לצערי, אבל שמעתי הרבה פעמים שצריך להמשיך ולהציע כי מה שלא עובר טוב היום, אולי יעבור טוב מחר. ולהמשיך לאכול בריא ולהנות מאוכל בריא בפניהם, אפילו אם זה רק על הצלחת שלך.
יש הרבה בלוגים באנגלית של הורים לילדים עם מתכוני פליאו, המפורסם שבהם הוא http://paleoparents.com/,
ובעברית כדאי לך לבדוק את הבלוג של ורד לב, ואולי גם להתייעץ איתה מאחר והיא אמא ל-4 ילדים שאוכלים כולם מאוד בריא למיטב ידיעתי.
לגבי בשר, אנחנו קונים בשר מקומי וטרי בלבד.
בהצלחה,
הגר
שלום לך התחלתי את תזונת פליאו במטרה לרדת במשקל 5 ק'ג -מזה כחודש וחצי אינני אוכלת כלל פחמימות וגם לא סוכר – לצערי התוצאות לא מלהיבות ירדתי בקושי קילו וחצי. תזונת הפליאו מאוד דומה לדיאטת אטקינס שגם היא דלת פחמימות וסוכרים ואפילו ללא תפוח אדמה או בטטה.האם יש לך מושג מדוע אינני מצליחה לרדת במשקל?! או לחילופין מה לעשות כדי לקבל תוצאות?!! בעיקרון אינני שמנה אך יש עודף של כחמישה ק'ג..
הי חנה,
יכולות להיות הרבה סיבות, ואין לי דרך לענות לך בלי לדעת מה וכמה את אוכלת, ואת ההיסטוריה הרפואית שלך.
עצה כללית שיכולה לעזור – נסי ל-30 יום להוריד את כל מוצרי החלב, האגוזים והזרעים, וכמובן בלי מזון מעובד. בהרבה מקרים זה מאתחל שוב את הירידה במשקל.
בהצלחה!
הגר
שלום הגר
אשמח לשמוע את תשובתך כדיאטנית, מה בדיוק פליאו בשמן הקוקוס שאת ממליצה בהרבה מתכונים. לא ידוע לי שהאדם הקדמון צרך שמן קוקוס.
והנימוק שאותו אמריקאי שהמציא את תזונת הפליאו לפני כ-20 שנה אמר שזה מותר – לא קביל בעיני.
תודה.
שלום דן,
פליאו זה לא דת שבה אנחנו מקדשים את מה שפליאו וזורקים את מה שלא. זו תבנית מחשבתית שעוזרת לנו להתכוונן לבחירות תזונתיות בריאות מתוך הבנה שאם המין האנושי אוכל את זה מליוני שנים, כנראה יש בזה משהו.
אני שומרת לעצמי את הזכות להמליץ על כל מה שאני רואה כבריא, בין אם זה "פליאו" או "לא פליאו"
שמן קוקוס לא בריא "כי הוא פליאו", הוא בריא בגלל הרכב חומצות השומן שלו (כמעט לגמרי רווי למרות שהוא מהצומח, מכיל MCT בדומה לחלב אם), התכונות המטבוליות הייחודיות שלו (מזרז את המטבוליזם ומגביר הוצאת אנרגיה) ותכונות אנטי בקטריאליות שיש בו. ואלו רק כמה מהתכונות החיוביות שבו. והכל מוכח מחקרית.
אבל לשאלתך "מה פליאו בו" – זה שחברות ציידים לקטים ניזונות ממנו אם הוא זמין להן בסביבתן. למשל ה- KITAVA וה- TOKELAU.
שלום הגר
תודה על תשובתך, אם כי ההפניה לחברות ציידים לקטים לא משכנעת. הם אכלו קוקוסים ולא שמן קוקוס. ההפקה של שמן קוקוס דורשת תהליך מתועש (יותר משל הפקת שמן זית למשל) שלא היה זמין עד ליפני כמה מאות שנים ספורות.
לגבי התכונות הבריאותיות של שמן הקוקוס, יש בארץ הרבה מאוד חברות שמוכרות שמן קוקוס אורגני מכבישה קרה. להבנתי ישנם שני תהליכי ייצור שמן קוקוס: האחד מקוקוסים טריים (שהוא יותר מורכב בגלל הצורך לסלק נוזלים מיותרים), והשני מקוקוסים מיובשים. שניהם עשויים להקרא אורגניים בכבישה קרה. האם לדעתך ישנה עדיפות בריאותית לאחד מתהליכים אלו?
ומה לגבי צריכה ישירה של שמן MCT? הוא לא כזה יקר, ותאורטית ההפרדה שלו משמן הקוקס עשויה להיות בטמפרטורות נמוכות וללא שימוש בכימיכלים, כך שאין חשש לרעלים.
תודה!
היי הגר ותודה רבה על המידע.
אני מעוניין לדעת האם אלו הנמנים על הפליאו/הקיטוגנים לאו דווקא יאריכו חיים?
השאלה בשורה התחתונה היא האם תוחלת החיים מתקצרת בצריכת מזון מופחת פחמימות?
הרי שכידוע, האדם הקדמון (שנידון ממזון מופחת פחמימות) לא האריך חיים ותוחלת חייו עמדה על גיל 40 לערך.
בברכה ותודה מראש,
איתי.
הי איתי,
זו טעות נפוצה. האדם הקדמון לא מת צעיר, היתה שם תמותת תינוקות גבוהה ולכן הממוצע עמד על 40. קרא מאמר של מיקי בן דור לפרטים.
נשמע מעניין, תודה רבה!
מדוע ממעיטים באכילת אגוזים וזרעים? או שמא אין ממעיטים פשוט זהו החלק שפחות נחוץ בתפריט הפליאו?
תודה דוד,
הנה פוסט שיענה לך על השאלה:
http://www.carbfree.co.il/?p=745
שלום הגר,
חדשה בפליאו..כמה שאלות:
האם מותר אורז לבן ובעיקר האם מותר לאכול פריכיות אורז ואם כן עד כמה ממולץ ביום.
האם כבד עוף אפשרי? די קשה להשיג כבד בקר. עד כמה מנות כבד מותר בשבוע.?
האם דג סלמון מומלץ? והאם כל הירקות מותרים כולל גזר. מה הכמויות המומלצות ביום.(כמובן ללא ירקות פחממתיים) ומה עם קפה?
המון תודה על הבלוג ועל עכולתך לכתוב לכולם עם המותק החדש.
שלום תמי, ברוכה הבאה.
כל המזונות שציינת יכולים להיכלל במסגרת תזונת פליאו בריאה. לגבי כמה – תלוי מאוד במי את, מה מצב בריאותך, מה מטרותיך וכדומה.
לגבי פריכיות – הייתי נמנעת משימוש תכוף.
בהצלחה,
הגר
היי הגר
רציתי לדעת האם שיבולת שועל נכנס
בקטגוריה של הפליאו
תודה אשר
הי אשר, התשובה היא לא – זהו דגן שאף מכיל גלוטן.
היי,
רציתי לדעת מה אפשר לשתות? האם מותר קפה/קולה?
תודה.
הי עודד, קולה לא נכללת בעניין בגלל תכולת הסוכר הגבוהה והיותה מוצר מעובד ומתועש מאוד.
קפה במידה יכול להיות בסדר, אבל החלב והסוכר יכולים להיות בעייתיים.
בביצי אומגה 3 אין עדיין הרבה חומצה ארכידונית או אומגה 6 חוץ מהאומגה 3?
אני לא ממליצה על ביצי אומגה 3, רק על ביצי חופש אורגניות.
תוכלי בבקשה לתת הסבר קצר?
תודה
ההסבר הקצר הוא, שביציהן של תרנגולות שמגודלות באופן קונבנציונלי (לולי סוללה), לא הופכות יותר בריאות בעיני רק כי מוסיפים להן זרעי פשתן לתזונה.
ראשית מזל טוב ותודה רבה על הסברייך המפורטים. אני התוודעתי לתזונת הפליאו דרך חבר ומתכוונת להתחיל בשינוי. שאלה קטנה: האם יכולה לשתות רפה עם חלב סויה (מעט)? איזה רעיון יש לך לגבי ארוחת בוקר במקום עבודה שאינו כולל כריך…? תודה מראש
שלום חבצלת וברוכה הבאה,
חלב סויה לא נכלל במסגרת תזונת פליאו. נסי חלב קוקוס של Aroy-d שמגיע בקרטון, או חלב שקדים.
לגבי ארוחות בוקר – גשי לדף המתכונים שלנו. פנקייק, דייסת בוקר, אג מאפינס…
בהצלחה.
אז ככה אני כבר שלושה שבועות עושה דיאטה בסגנון פליאו וכבר שמעתי אלף דעות על מה לאכול ומה אסור וכמה טוב או רע כל דבר ויש לי כמה שאלות שאני אשמח לתשובה
אני אוכל אגוזים ושקדים(לא מסוכרים כמובן) כפיצוי על הוויתורים שלי האם יש עם זה בעיה אני אוכל את זה בעיקר בין ארוחות אבל אולי 20 כל פעם
אני אוכל טחינה כמעט פעמיים ביום עם סלט ירקות גדול האם זה בסדר
אני אוהב מאוד אדממה אבל אני אוכל את זה רק פעם בשבוע האם זה בסדר או שסויה זה רע?
מה עם נקניק, קבנוס מאוד עוזר לי בדיאטה לפעמים אפילו כארוחה בעיקר בבוקר האם אני יכול להמשיך עם זה ?
אשמח לקצת עזרה בנושא
שלום גלעד,
אין בעיה עם טחינה ואגוזים, העניין הוא רק הכמויות, כדאי לא לעבור 2-3 כפות ביום, בד"כ. אבל זה אינדיבידואלי ותלוי במטרות שלך ובבריאות שלך.
סויה עקרונית לא מזון שאני ממליצה עליו, אבל אדממה מדי פעם לא יהרוג אותך.
נקניקים ובשרים מעובדים – לתפיסתי אם נתקעת וזו האופציה היחידה, לך על זה. ואם זה פינוק של מדי פעם – כנ"ל. אבל לא כדאי להסתמך עליהם מדי בוקר, זה ממש לא בריא. לך על אופציות פחות מעובדות, שעדיין ייתנו לך את החוויה הפיקנטית. למה לא קציצות בבוקר למשל? תפתח קצת את הראש
בהצלחה.
שלום
אני מעוניינת להתחיל בדיאטת פליאו, אבל יש לי שאלות לגביה.
אני מעוניינת בירידה של 3-4 קג, איך אדע כמויות של בשר או דג מבחינת גרמים ואחוזי שומן?
איך אני יודעת כמויות שיזרזו ירידה במשקל?האם זה מתאים למי שהתחיל דיאטה ונעצר ומעוניין להמשיך? והאם זה מתאים למי שמתאמן למעלה מ8 שעות בשבוע?
שאלה אחרונה, האם אפשרי פעם בשבוע לעשות יום שאוכל פחמימות?
שלום מיטל,
פעמים רבות פשוט שינוי התזונה והתאמתה לתפריט שתיארתי בפוסט יביאו לירידה במשקל.
אם את מתאמנת כל כך הרבה, רוב הסיכויים שאת לא צריכה לעשות דיאטה דלת פחמימות. פליאו לא חייב להיות דל פחמימות, אלא לתמוך במטרות והצרכים הייחודיים שלך.
אם את מעוניינת בתפריט וייעוץ פרטני, צרי קשר.
היי הגר,
יש לי שתי שאלות בנוגע לתזונת הפליאו (כבר חודש וחצי :))
1) יש המון מחקרים על צריכת בשר אדום, שהרבה ממנה גורמת לכל מיני דברים לא נחמדים עד לסרטן המעי הגס. האם בתזונת פליאו זה שונה אם מקפידים על כל הכללים או שבכל זאת עדיף לא לאכול בשר אדום יותר מפעם או פעמיים בשבוע?
2) אם אני מתאמן ולא רוצה לרזות, פשוט לאכול יותר ממה שמותר ויש בו פחמימות או שמוסיפים לתפריט דברים אחרים?
הרבה תודה,
אלי
שלום אלי,
1. אם תציג בפני את המחקר הספציפי אוכל להגיב, רוב המחקרים מבוססים על יומני תזונה ומציגים קשר חלש מאוד.
2. זה תלוי באיך התפריט שלך נראה כרגע, סוג הספורט שאתה עושה ואיך הגוף שלך מגיב אליו כרגע. עקרונית, כדי לבנות מסת שריר צריך לאכול יותר חלבון ופחמימה.
בברכה,
הגר
הגר שלום,
אישי היקר מתעניין מאוד בפליאו ואף החל ליישם שיטה זו.
אני אישית צימחונית כבר למעלה מ 27 שנים אבל כ"טבחית הראשית" של הבית אני מתעניינת על מנת לישם את השיטה על הצד הטוב ביותר.
אפילו חשבתי ליישם את השיטה בעצמי רק ללא צריכת בשר האם הדבר נראה לך אפשרי?
מה המדיניות לגבי אורז? זה פליאו או לא?
תודה רבה
ליז
שלום ליז,
אפשר בלי בשר אם אוכלים דגים, ביצים, שמן קוקוס (כדי לקבל מספיק שומן רווי)
אורז (עדיף אורגני ולבן) יכול להיכלל בתזונת פליאו.
בהצלחה לכם,
הגר
היי הגר
כסוכרתית שאוהבת פירות, לא הזכרת אם בכל זאת מותר לי או לגמרי לא.
הכל נראה לי מאד יישים, למעט הפירות שמאיימות להכשיל אותי.
מה לגבי פירות עם ערך גלקמי נמוך (כמו דובדבנים, משמשים ועוד)?
תודה
הי מגי,
תזונת פליאו כוללת פירות, אך כסוכרתית הם בהחלט יכולים להשפיע על איזון הסוכר בדם.
ממליצה לך לקרוא עוד על התזונה של ברנשטיין לסוכרת בבלוג כדי להבין את ההשפעה.
בהצלחה.
חשבתי ששומן רווי אינו בריא ופה את מציגה אותו כדבר טוב. תכלי להסביר למה?
הנה לינק לפוסט שמסביר זאת היטב.
היי הגר,
התחלתי אתמול תזונת פליאו במטרה להוריד במשקל (משקל יתר של 30 קילו). הכנתי לחמניות נהדרות העשויות מטחינה גולמית, פשתן טחון וביצים. האם יש צורך להגביל אותם? ואם כן מהי הצריכה המומלצת ליום? בנוסף מבקשת לשאול האם קמח שקדים לצורך הכנת לחם הינו מותר במסגרת התזונה? כמו כן היכן ניתן להשיג קמח אגוזים? והאם גם הוא מוגבל? שואלת את כל זה מפני שקשה לי מאוד ללא לחם מוצק, והתחליפים הללו מאוד עוזרים לי כשמשלבת אותם מעט עם כל המרכיבים המותרים.
תודה.
שלום דורינה,
בתהליך של ירידה במשקל, ככל שתמנעי ממאפים כך תרדי מהר יותר. גם אם אלה מאפי פליאו. אז תשובתי היא – כמה שפחות. אם זה עוזר לך כשלב מעבר לתזונה החדשה אין צורך להסיר לחלוטין מהתפריט, אבל המאפים האלה עמוסים מאוד בקלוריות ואפשר בקלות לאכול מהם יותר מדי. קמח שקדים אפשר להשיג בחנויות הטבע, או לטחון לבד בבית.
בהצלחה!
אני לא מבינה את יחסי השומן חלבונים ופחמימות בתזונה הזאת.
לפי תוכנת cronometer ההצעה היא 65/15/20
לפי הגובה 1.72 והמשקל שלי 66 אם אני אוכלת 2 ביצים ו2 קציצות קטנות אני כבר חורגת מכמות החלבונים המותרת היומית.
לפי התפריט שאת הצעת מותר הרבה יותר חלבונים.
את יכולה לעזור לי לעשות סדר בכמויות?
הי ורית (אורית?)
אין יחס שומן פחמימות וחלבונים קבוע בפליאו. זו לא דיאטת ZONE, אלא תזונה ששואבת השראה מתזונת ציידים לקטים. ציידים לקטים אכלו באופן טבעי ממה שהיה סביבם, בכל מיני יחסים של חלבון-שומן-פחמימה, והיו הרבה יותר בריאים ממה שאנחנו היום. הסוד האמיתי שלהם היה הדברים שמהם הם נמנעו – מזון מעובד, סוכר, דגנים, שמנים עשירים באומגה שש.
אני לא יודעת איך הגעת לחישוב שציינת אבל תעזבי את הכרונומטר ופשוט תנסי את התזונה, בלי למדוד ולרשום, ותראי איך הולך. אגב אין לך מה לחשוש מאכילת יתר של חלבון. חלבון הוא המאקרונוטריינט שהמוח האנושי הכי שולט בו – אם אנחנו בחסר הוא יגרום לנו לאכול יותר, אם אנחנו בעודף הוא יגרום לנו ממש להירתע. בהצלחה!
היי הגר
למה כוונתך אם אנחנו בחסר הוא יגרום לנו לאכול יותר (הגוף? המוח?) – כיצד זה עובד?
תודה!
המוח. בבקשה:
http://www.nature.com/ejcn/journal/v67/n5/full/ejcn201373a.html
היי הגר, שאלה למתאמנים החרדים לירידה במסה(:
התחלתי לבדיאה לפני שבועיים ובינתיים הכל בסדר פרט לדבר אחד..
אני מעוניין לעלות במסת שריר, במשקל גוף. אני די תקוע ולא מצליח לעלות.
אני כמובן אוכל פחמימות בטוחות ובגלל זה איני יורד במשקל אלא רק תקוע (לפחות לא יורד!)
מה עליי להוסיף לתפריט על מנת להעלות במשקל בצורה נקייה? חלבון זה ברור לי, השאלה מבחינת הפחמימות..איזה פחמימה עדיפה על מנת להשיג את המטרה.
תודה!
שלום ג'ואי,
אני לא מומחית בנושא אבל עד כמה שידוע לי הבסיס הוא שצריך לתת את הגירוי הנכון לשריר, ואז לאכול מספיק כדי לתת לגוף להוסיף מסה. בהנחה שתום האימון מכוסה, הייתי מתחילה בלנהל יומן תזונה כדי לראות איפה אתה עומד – אולי אתה לא אוכל מספיק?
דבר נוסף, כדאי להכניס את הנתונים לאתר כמו FITDAY ולקבל ניתוח של התזונה שלך, שיראה כמה חלבון אתה אוכל. צריך ב-1 ג' לק"ג של משקל גוף לאדם שמתאמן באופן עצים.
ואני קוראת לחברתי רעות מהבלוג בכושר(המומלץ לך מאוד) – שכחתי משהו?
כפי שציינה הגר, חשוב מאוד הגירוי המתאים. אם אתה לא נותן לגוף סיבה לפתח עוד מסת שריר, זה לא יקרה.
לאכול מספיק זה גם תלוי בנתונים הספציפיים שלך: מה הגובה שלך? מה המשקל? מה אחוז השומן? ככה נדע מסת גוף רזה ונדע להתאים כמות חלבון.
שינה ומנוחה גם קריטיים לעלייה במסת שריר. השריר נהרס באימון ונבנה במנוחה. מנוחה היא חלק בלתי נפרד משגרת אימונים וחשוב לזכור את זה. כמה חזק שתתאמן אתה לא תבנה שריר אם לא תאפשר לו להבנות במנוחה. אם אתה מתאמן כמה פעמים בשבוע בעצימות גבוהה, אולי הגיע הזמן להכניס כמה ימי מנוחה נוספים.
לגבי פחמימות, קודם כמה שאלות:
האם תמיד היית רזה מאוד והתקשת לעלות במשקל לא משנה כמה אכלת? שמעת הרבה את המילה "שחיף" בחיים?
האם היית ממוצע?
האם היית בעל עודף משקל?
שלום הגר,
הגעתי לבלוג שלכם בעקבות התעניינות בתזונת פליאו, ומצאתי אותו מאד קריא, מעניין, ידידותי למשתמש ונעים. היה כיף לקרוא גם על חווית הילד הראשון, ואני מאחלת לך מזל טוב והנאה!
אני מנסה לבדוק האם אוכל בהדרגה לעבור לתזונת פליאו, יש דברים שעדיין קשה לי מאד לוותר עליהם, כמו קפה עם חלב, ומוצרי חלב בכלל.
גם הקטע של מאכלי חלב שומניים, ובכלל שילוב שומנים יחסית נדיב בתפריט מלחיץ אותי, כמי שהתרגלה מאד לשמוע שכמה שפחות שומן… ושנים בתהליכי הרזיה ושמירה על המשקל.
יש לי שאלה לגבי מזונות זמינים ללא בישול, כמו דגים מקופסאות שימורים (טונה, סרדינים), ופסטרמה – הבנתי מרוח הבלוג ומתשובותיך לאנשים קודמים שעדיף להמעיט, אבל קשה לי לעמוד בתפריט שמבוסס על הרבה בישול, כי אין לי הרבה זמן לכך…
ושאלה נוספת – מה לגבי חמאת בוטנים – האם יש סוג מסוים שהוא פחות מעובד ומתאים?
תודה,
מרב
שלום מרב, ברוכה הבאה ותודה על השיתוף
ראשית, אם הספקת לקרוא קצת גילית שמבחינתי מוצרי חלב אינם הכרחיים בתפריט, נהפוך הוא.
לגבי מזונות מקופסת שימורים, אפשר לשלב אותם בתפריט לפי הצורך, ובמקביל אני כן ממליצה להתחיל לבשל יותר ולחפש מתכונים קלים שאפשר להכין מהם כמויות גדולות ולהקפיא, למשל. אבל אין ספק שזה תהליך ואם מה שעוזר לך בתור התחלה זה קופסאות שימורים – לכי על זה.
לגבי חמאת בוטנים, כדי להבין איזה סוג הכי פחות מעובד כל שעלייך לעשות הוא לקרוא את התווית, ולחפש את הסוגים שיש בהם רק בוטנים קלויים.
עם זאת אני לא ממליצה לצרוך הרבה חמאת בוטנים.
בהצלחה ותעדכני אותנו בהמשך.
הי,
תודה על המידע…
נחשפתי לתזונה זו ממש לאחרונה ומצאתי כמה מתכונים ללחם פליאו. מטחינה ומחמאת שקדים למשל
אבל אני מבינה מהכתוב שהזרעים הם בתחתית שרשרת המזון.
אז איך זה מסתדר?
תודה
שלום הודיה,
אכן הם מזונות שלא צריך לבסס עליהם את התפריט, ולכן אנחנו מציינים הרבה בבלוג שהמתכונים של הלחמים וכדומה הם ל"פעם ב"
שלום הגר, אני עושה את צעדיי הראשונים בתזונת פליאו או הכי קרוב שאפשר, יש לי בעייה לגבי ארוחת בוקר אותה אני אוכלת, בדרך כלל, לאחר שיצאתי מהבית. יש לך להציע לי? תודה מראש
שלום יעל,
מה עם אג מאפינס או פשטידות שאפשר להכין מראש ולקחת איתך? תציצי בעמוד המתכונים.
בהצלחה.
מה לגבי כמות האוכל הארוחות וכמה יורדים במשקל בפועל בשבוע או בחודש תודה רבה
שלום איציק, כמויות האוכל הן אינדיבידואליות לכל אדם. כך גם קצב הירידה במשקל. מומלץ פשוט להתחיל ולאכול לשובע מהמזונות הנכללים בתזונה – עבור הרבה אנשים אין צורך ביותר מכך.
בהצלחה.
שלום.
תודה על המאמר המקיף! אכן עושה סדר בעניינים. אני מעוניינת לעבור לפליאו
אך עלי להמנע מעמילן….(מטעמי בריאות)
האם יש לך תפריט יומי לדוגמא (או שאולי התפריט המוצג מתאים)
ללא עמילן?
אשמח מאוד אם תוכלי לשלוח לי…
אני מעוניינת להתחיל אך קשה לי הסידור הראשוני דל התפריט
תודה.
עדינה
שלום עדינה, את יכולה לקחת את התפריט המוצג ולהוריד את מקורות העמילן, וזה יתאים.
אם את מעוניינת בתפריט בהתאמה אישית, את מוזמנת לפנות אלי לייעוץ.
בהצלחה,
הגר
שלום
אני אוכלת לפי הדיאטה בדיוק שבועיים, עמנ לרדת במשקל
אני אוכלת ביצים, בשר, מוצרי חלב רק מעל 25% שומן, סלומון מעושן,זיתים, בטטה אחת ליום, ירקות, 3 פירות ביום, אגוזי מלך ( 2 חופנים ביום), תה ירוק עם סוכרזית, ודיאט קולה.
בשבוע הראשון עליתי קילו, ומאז ללא ירידה או עליה. מרגישה נפוחה, שמנה ורחבה….על סף יאוש…
יש לך הארות?
תודה
שלום שיר,
צריך כמובן להכיר אותך ואת ההיסטוריה שלך כדי לענות במדויק, אבל אם להתייחס רק למה שכתבת: תורידי את הסוכרזית, הדיאט קולה, מוצרי החלב ואגוזי המלך.
בהצלחה.
הי
אני כרגע עוד תלמיד בבית ספר אשמח לדעת מה אוכל לקחת כתחליף ללחם לבית הספר?
עוד בעיה היא שאני לא מת על ירקות יש לזה פיתרון?
הי אור,
יש כמה מתכונים של תחליפי לחם בעמוד המתכונים כאן בבלוג.
אבל אני מציעה לפתוח את הראש ולהביא לבית הספר אוכל אמיתי שלא מבוסס על תחליפים. לאכול תחליפי לחם כל יום זה רק קצת יותר בריא מלאכול לחם אמיתי.
בהצלחה,
הגר
שלום הגר , אני צריכה עזרה ממש דחופה
אני בחורה בת 18 ששוקלת 61.5 קילו, גובה 1.57
אני ממש לא בנוח עם הגוף שלי יש לי המון שומן בבטן ובצדדים שאני צריכה להוריד
ניסיתי את כל הדיאטות גם את חלי ממן שום דבר לא עזר לי
אני אוכלת הכל באופן חופשי ונימאס לי מיזה אני ממש רוצה לאמץ לעצמי תזונה נכונה וגם לרדת 10 קילו במשקל שיהיה לי גוף יפה
יש לציין שאני לא עושה ספורט בכלל
אני אוכלת ביצים שאין לי מושג אם הם אורגניות, או חופש.. מה שאמא שלי קונה, דגי טונה, נקניק , 3 פירות ביום, הרבה ירקות , הורדתי סוכר מהתה והנס, חלב בכלל לא . לפעמים תמרים אני ממש אוהבת , דג סלומון , מדי פעם טיפה אורז ובשר ( חזה עוף, שוק וכו…)
האם אני אצליח להוריד 10 קילו אם אמשיך בתפריט הזה ? רק התחלתי אותו
תודה רבה על העזרה
הי דנה,
אני לא יכולה (ובעצם אף אחד לא יכול) להבטיח לך כמה קילו תצליחי לרדת, אבל נשמע שאת בכיוון הנכון. את אוכלת מזון אמיתי והפסקת עם השטויות. תני לזה מספיק זמן ואני בטוחה שזה יעבוד לך.
אכן חשוב שתוסיפי גם ספורט לסיפור.
בהצלחה!
הגר
היי הגר, ישלי כמה שאלות שאשמח אם תעזרי לי איתן.. אני בת 22, שוקלת 68 על 1.68, במשך כארבעה חודשים ביצעתי את התפריט 1200 קלוריות של חלי ממן והורדתי 11 קילו (התחלתי כמעט ב80) לאחרונה אני סובלת מתקיעה רצינית בירידה במשקל והחלטתי לנסות את דיאטת אטקינס שעשתה לי הרגשה מאוד רעה ותופעות לוואי של סחרחורות, ריח רע מהפה וחוסר מצב רוח.. רציתי לדעת אם הפליאו יכול לעזור לי לרדת משמעותית במשקל (מעל 8 קילו נוספים..) ושמתי לב שלא ציינת דבר על חמאת בוטנים טבעית שקראתי עליה כמקור מומלץ מאוד של שומן, האם מותר לאכול בוטנים וחמאת בוטנים על פי הפליאו? המון תודה ולילה טובה
שלום עדן,
פליאו יכול לעזור לך לרדת במשקל, אבל זו רק ההתחלה.
זו תזונה בריאה, של מזון אמיתי, מבלי לרעוב (1200 קלוריות?!?), שיכולה לעזור לך להיות בריאה ולהרגיש טוב.
אם אטקינס לא עשה לך טוב יכול להיות שלא עשית את זה נכון, וגם יכול להיות שזה פשוט לא הדרך שמתאימה לך – את כל זה אפשר להבין אם עושים תשאול מקיף ויסודי במסגרת ייעוץ אישי.
אם קראת את הפוסט מעלה את כבר יודעת – פליאו לא חייב להיות דל בפחמימות! פליאו זה תבנית כללית שצריך להתאים לכל אדם לפי צרכיו.
לגבי הבוטנים, הם לא כלולים בתזונת הפליאו.
בהצלחה בכל דרך שתבחרי,
הגר
שלום
קוראים לי ערן ואני בן 47 ואני מנסה להכנס למהלך של שינוי אורח חיים בתזונה ובכלל
במסגרת העבודה שלי אני נייד
איך אני יכול לקבוע לי תפריט
תודה
שלום עירן, אתה מוזמן לפנות אלי לייעוץ.
היי, רציתי לשאול בנוגע לכמויות? האם סופרים שוקלים? או משהו אחר? אפשר לאכול ללא הגבלה בתפריט? איך זה עובד? תודה…
שלום מלי,
כל אחד לפי צרכיו. יש אנשים שמספיק להם לשנות את מה שהם אוכלים, ויש כאלה שצריכים להקפיד יותר על כמה.
בתור התחלה, נסי לשנות את מה שאת אוכלת, ותראי איך זה הולך. לרוב זה עושה שינוי גדול.
בהצלחה,
הגר
ילדון חמוד.
הגר שלום.
קוראים לי אביב ואני עושה תוזנאת פליאו כבר כימעט שנה קודם כל רציתי להגיד לך תודה כי זה נחמד מאוד שיש אתר שבאמת עוזר להבין את עיקרי התוזנה הזו ואת ממש משקיעה ומעמיקה בכתבות ומחקרים,רציתי לשאול שאלה בנושא התמרים שהם מבחינתי אחלה חטיף במהלך היום כאשר אני לא מרגיש רעב וזה נחמד ליד הקפה,האם יש הגבלה על כמות התמרים שאפשר לאכול ביום?אני צורך באיזור ה10-12 תמרים ביום.
אגב לכל המתחילים ממליץ בחום לזרוק את המשקל שלכם ולהתחיל להתייחס לאחוזי השומן-תזונאת פליאו בשונה מכל הדיאטות הקיימות בשוק מורידה את אחוז השומן ו"מתחזקת את השרירים"באופן יומיומי וגם אם עולים במשקל בהתחלה זה לא נורא לוקח זמן עד שהגוף מתרגל לסוג האנרגיה החדשה.אשמח אם תוכלי להשיב לי על שאלת התמרים,ואני מקווה שעזרתי למתחילים כמוני אחלה יום
שלום אביב,
אני לא יכולה כמובן לתת מידע מדוייק בלי לדעת עליך יותר, אבל אני לא חושבת שכדאי לאכול 10-12 תמרים ביום.
במיוחד כי, כפי שאתה כותב, אתה "לא מרגיש רעב". לאכול כשלא רעבים זה מפתח להשמנה.
נסה, אם יש לך צורך במתוק, לאכול פירות טריים.
בהצלחה!
הגר
הי. יש לי שאלה:
בארוחת בוקר וצהרים שרשום חביתה וקוביות חזה עוף. מן הסתם שמטוגנים בשמן רגיל. אין עם זה בעיה? השמן שמטוגן עם זה נלקח בחשבון?
שלום הילית,
השמן צריך להיות מהמקורות המומלצים המצויינים בפוסט.
איזה בעיה את רואה בשימוש בשמן?
שלום הגר
ברצוני לדעת איזה יוגורטים שמנים אתם ממליצים עם כמה פחמימות? כמו כן גבינות?האם כל מוצר חלב שמן נמצא בו פחות פחמימות? חיפשתי הרבה וקצת התיאשתי.
תודה על העזרה
שלום זיוה,
אציין שצריכת מוצרי חלב בעיני לא מומלצת לרוב האנשים.
אבל אם בוחרים בכך, הבחירות הטובות בעיני הן גבינות עיזים וכבשים 27% ומעלה, ויוגורט ביו מחלב עיזים / כבשים 3% ומעלה.
רציתי לשאול אם ניתן לשלב אימון בחדר כושר ואם יש אמרו לי שמומלץ להתאמן רק אחרי חודש?
שלום מזל,
אני מניחה שאת מתכוונת לשילוב של ספורט עם תזונה דלת פחמימות (תזונת פליאו אינה בהכרח דלת פחמימות)
אם כך, אכן מומלץ להמתין שהגוף יסתגל לרמת הפחמימות החדשה והנמוכה לפני שמתחילים להתאמן.
בהצלחה,
הגר
שלום הגר, סוף סוף תפריט שנשמע מציאותי.
רציתי לשאול, מה לגבי שילוב בשר שומני בתפריט, ולא צוינו כמויות המזון שאפשר לצרוך.
שלום אפ,
מומלץ לשלב בשר שומני בתפריט.
לגבי כמויות השומן, זה אינדיבידואלי, לפי המטרות והנתונים של כל אחד.
שלום הגר.
קראתי שזה בסדר לאכול טונה מקופסאות שימורים כשאין ברירה…
על מה את ממליצה? האם כל טונה מקופסת שימורים תתאים?
תודה רבה רבה. נהנית לקרוא את תשובותייך .
שלום אירית,
זה תלוי גם בכיס. טונה ריו וטונה אורטיז הכי איכותיות אבל יקרות מאוד.
פתרון שווה לכל נפש הוא לקנות טונה במים ולהוסיף לה שמן זית או מיונז ביתי.
היי הגר,
האם מותר במהלך ה-30 יום של האתגר לאכול חמאת שקדים?
תודה!
דומה לדיאטה שאני עושה. למרות שאני אוכלת גם תירס ואפונה ועדיין יורדת. גם פרוסת לחם ביום לפעמים במקום פחמימה אחרת…
הי הגר
לפני שבוע נחשפתי לרעיון דרך חברה שחיה לפי תזונת הפליאו. סגרתי שבוע עם אכילת ירקות פירות אגוזים ועוף. הוספתי כל בוקר יוגורט דנונה לבן עם פרי . אני מרגישה מצויין . אבל אני קצת חוששת שאין לי מספיק אנרגיה לריצות ארוכות. האם יש לך רעיון כיצד להעשיר . עד לפני שבוע אכלתי לפני ריצות אורז /בבוקר גם פרכיות אורז. (בערך 10 חודשים נמנעת מפסטה ולחם) האם תזונת הפליאו כוללת גם אורז או שהוא נחשב כפחמימה כמו פסטה/לחם/פתיתים/וכו'
תודה!!
שלום רויטל,
ניתן לאכול אורז לבן בתזונת פליאו. את יכולה לנסות גם פירות יבשים כמו תמרים או צימוקים.
בברכה,
הגר
שלום הגר ומזל טוב!
רציתי לשאול,
את יכולה לבנות תפריט כמו זה שעשית בבלוג אבל עם חומרים יותר
פשוטים וזולים?
בלי פרחי ברוקולי וסלמון שלא תמיד זמין
כנ"ל תותים, אבל בשביל אחרים. אני לא אוכלת מרוב כמויות הריסוס..
שלום רחלי, אין בעיה להחליף את הברוקולי בירק אחר, את הסלמון בדג אחר או בחלבון אחר מהחי כמו בשר או דגים. לגבי התותים – פרי אחר.
בהצלחה.
היי,
קודם כל המון המון מזל טוב!!! זה הדבר הכי כיף שיש!!
ובנוגע לפוסט הפליאו. קראתי אותו.
אני כבר תקופה ארוכה שומעת על הפליאו וכל הזמן ניסיתי להבין איך זה עובד, הפירוט שלך ממש טוב ואשמח לקבל איזשהי עצה טובה להתחלה נכונה לפליאו. חייבת להודות זה מאוד קשה ועוד יותר יקשה עלי להפסיק עם אוכל חלבי.
אם יש משהו שתוכלי להציע כדי להתחיל עם זה אשמח לקבל את עצתך
המשך יום מקסים!
בוקר טוב,
הייתי רוצה גם לשאול האם טונה לא דג חי אלה בזמן או במים אפשר לאכול?
והאם שוקולד מריר אפשר?
שלום סטלה,
אפשר.
שלום סטלה,
תודה הוא כבר גדול הרבה יותר.
הבלוג מלא בחומר שיכול לעזור לך. יש גם הרבה קישורים לאתרים מועילים אחרים.
לא הבנתי בדיוק איזה עצה את מחפשת, אולי תוכלי לשאול שאלה יותר ספציפית.
בהצלחה,
הגר
היי הגר,
אני מעוניין להיכנס לאורח חיים בסגנון הפליאו,
אך מכמה כתבות שקראתי ודעות שונות בבלוגים אני קצת חלוק לגבי אכילת תפו"א ואורז..
מצד אחד אומרים אם כבר פחמימה אז עדיף בטטה או תפו"א, מצד שני אם אני אטגן לי בטטות ותפו"א בשמן זית לא נראה לי שאורח החיים שלי ישתפר. (אתם אף פעם לא מדברים על גבולות בכמויות)
מצד שני, כיום אני די חי מירקות ממולאים בבשר ברוטב עם אורז / קציצות ברוטב עם אפונה וכדומה ונמנע מגלוטן ומחליף פסטות/פתיתים – באורז/אטריות אורז, ואיך לומר זה לא עובד לי כלכך, והמשקל לא יורד והתחושה כבדה..
מה הדעה על משקאות מוגזים "דיאטטיים" ללא סוכרים
סליחה על החפירה ותודה מראש
שלום עידן,
נשמע שבהתאם למטרה שלך, ירידה במשקל, כמות הפחמימות בתזונה שלך צריכה לרדת.
איזה כמות לאכול? את זה אי אפשר להגיד בלי להכיר אותך קצת יותר טוב.
משקאות דיאט זה מאוד לא מומלץ, עדיף להימנע.
רק בריאות.
שלום הגר,
אני כבר שלושה חודשים פליאו ומרגיש שינוי אדיר
שאלתי: האם לשתות סודה על בסיס יומי (ליטר בערך) מזיק? מעקב ירידה?
אשמח לתגובה
תודה מראש
הי אמיר, כדי לענות צריכה להכיר אותך קצת יותר. לאחר יכול להוות בעיה ולשני לא. אם יש לך בעיה בירידה במשקל, הייתי מורידה את הסודה ורואה אם תוך שבועיים שלושה יש שיפור. בהצלחה.
שלום הייתי רוצה לדעת איזה דגים אתם אוכלים והאם את לא חוששת מזיהום הים ומכספית
אני כמעט לא אוכלת ולא נותנת דגים לילדים בגלל זה.
בכלל זה סוג אכילה שדורש כל כך הרבה בישול והכנה, אי אפשר לאלתר ולחטוף משהו ברגע.
לגבי ילדים האם הם גם לא אוכלים חמימות?
שלום רות,
אנחנו אוכלים בעיקר סלמון וטונה, ולא חוששים מזיהום או כספית.
הילד שלנו אוכל פחמימות כשבא לו (לרוב לא בא לו, אבל תמיד יש לו אפשרות).
מה שאני שואלת בעצם זה איך לדעתך אפשר, אם בכלל, להקל על ההכנה, או האם יש דברים שניתן לקנות ולאכול כמות שהם? כי לבשל שלוש ארוחות ביום זה קשה כל כך (אי אפשר להסתמך על שאריות כי אין כל כך)
גם נורא נורא יקר לאכול תזונה כזו, או שאני טועה וזה לא יוצא כל כך יקר בסוף?
יש הרבה דרכים והרבה רעיונות, צריך לחקור ולקרוא בבלוגי הפליאו הישראליים.
אם מה שאת מכינה לא מייצר שאריות – פשוט תכיני כמות גדולה, תחלקי לשתיים ואל תניחי על השולחן את כל הכמות (גיליתי שבמאכלים מסויימים, כל כמות שאניח על השולחן תעלם)
לגבי יוקר – אם לא קונים מעדני חלב, חטיפים, שתייה ממותקת, לחם וכו', ואם מורידים את האכילה בחוץ זה מתקזז. לפחות אצלנו.
מומלץ גם בתחום הבשר לחסוך בעזרת קניית נתחים זולים יותר כמו לב בקר, כבד וכו' – בבלוג "מר קדמוני" ניתן למצוא פוסטים בנושא.
בהצלחה,
הגר
תודה על ההפניה
אחפש את מר קדמוני
לגבי חטיפים מעדנים משקאות וכאלה, גם ככה לא אוכלים אצלינו כמעט. אין לנו בבית באופן קבוע.
נראה שלחם ממש לא יצא מהבית בזמן הקרוב (הוא גם לא כזה יקר ביחס לבשר ודגים) כי יש את בעלי וגם אי אפשר בבת אחת להכניס פליאו ולהוציא את כל השאר, הילדים לא יקבלו את זה . זה צריך להכנס לאט לאט, אולי אפילו לא לגמרי ולא עד הסוף.
מחפשת את דרכי
היי הגר,
פוסט נהדר!
שאלה אחת לי-
את מציינת כאן מספר ארוחות ביום,
כשלמיטב ידיעתי רוב הפליאוליתים אוכלים 2 ארוחות ביום,
במרווח של לפחות 4-5 שעות אחת מהשניה.
האם ניתן לאכול יותר, כשהמטרה היא לרדת במשקל?
או שיותר מ-2 ארוחות זה לצורך תחזוקה בריאותית?
תודה,
עדי
שלום עדי,
יש אנשים שמתאים להם לאכול פעמיים ביום, ויש אנשים שזה יעכב להם את הירידה במשקל ודווקא מתאים להם לאכול 3-4 פעמים ביום.
זה תלוי באדם! במטרות שלו, בהיסטוריה שלו, במין שלו (לנשים לרוב מומלץ לאכול יותר מפעמיים ביום), במצב ההורמונלי שלו (אם צריך להוריד את רמות האינסולין – עדיף לאכול פחות פעמים ביום)
אז גם אם נדמה לך שרוב הפליאוליטית (איפה, בפייסבוק? ) אוכלים פעמיים ביום, זה א. לא אומר שזה נכון. ו-ב. לא אומר שלך ספציפית זה מתאים.
אפשר לנסות ולראות מה עובד, ואם לא עובד – לשנות.
בהצלחה.
שלום לך הגר.
אני שוקל 140 ויש לי עוד 4 חודשים גיוס לצה"ל, אני רוצה היום להתחיל דיאטה אבל אני לא יודע כמה קלוריות אני צריך לצרוך וכמה להוריד, מהיום אני הפסקתי אם המשקאות המתוקים רק מים, לגבי הספורט, יש לי הליכון ששם אני כול יום יוריד 200 קולוריות וגם בהמשך היום אני מטייל אם הכלב שלי משהוא כמו עוד שעה וחצי שזה עןד איזה 300 קולוריות, אבל לגבי האוכל אני לא יודע מה לעשות, כי אני שם בצלחת לפני העין שלי כמה שלי מספיק, אומרים לי שאני צריך לאכול משהוא כמו 8 ארוחות קטנות בכול היום. איך אני בודק כמו שצריך ואיך אני בונה ארוחה מתאימה על הצלחת שלי?
תודה על העזרה.
שלום סמואל,
אחד הדברים היפים בתזונה הזו היא שאין צורך לספור קלוריות.
צריך לאכול לפי עקרונות התזונה, והם מפורטים בפוסטים הרבים בבלוג זה. כל מה שצריך לעשות זה לקרוא וליישם.
לחלופין, אם אתה מעוניין בליווי אישי, אתה יכול להגיע אלי לייעוץ.
היי
רציתי לדעת.. תזונת הפליאו עשירה מאוד בבשר, לפי ידיעתי עודף בשר גורם לחמצת בגוף, למחלת גאוט, דלקות פרקים , מחלות לב ועוד..
איך מסבירים את תזונת הפליאו כבריאה?
האם יש מיקרים של ריפוי מחלות בדרך הפליאו? האם יש מחקרים וכמה זמן בכלל התזונה הזאת קיימת בעולם המודרני?
היי אורטל, לתשובות ממליץ לראות הרצאה זו של מיקי בן דור, בקישור הבא:
https://www.youtube.com/watch?v=qIzAzZsJpkU
שלום רב
אני ואשתי שמענו על "פליאו" והיינו מעונינים להצטרף ולקבל מידע על השיטה.
תודה ויום טוב
אתם מוזמנים לקרוא באתר שלנו על תזונת פליאו, בהצלחה.
שלום
האם יש לכם פוסט שמדבר על תזונת פליאו זולה?
התחלתי לאכול בכיוון פליאו, יותר בשר וביצים ופחות לחם וקמחים (לא הפחתתי לחלוטין,אבל הורדתי משמעותית דגנים וסוכר) , וההוצאות שלי קפצו בצורה משמעותית.
יש דרך לאכול פליאו בלי להתרושש? יש דברים זולים בתזונה הזו שאפשר לאכול יותר?
אנחנו חמש נפשות וכולם בעקבותיי אוכלים בדומה לי כי אני מבשלת.
אגב, כבר קודם לא אכלנו כמעט מזון מעובד כמו מלאווח, קורנפלקס וכאלה סוגי קפואים. אלא מזון יותר בסיסי ופשוט.
איברים פנימיים הם הרבה יותר זולים וגם יותר מומלצים. כבד בקר למשל דחוס בערך תזונתי והוא מאוד זול. התחליף של פחמימות זה יותר שומן,לא יותר חלבונים.הגוף לא צריך העמסת חלבונים. השומן זה מה שמעניק לו אנרגיה. אז לא בהכרח צריך להגדיל את כמות החלבון אלא את השומן דווקא.
הי אני מתחיל לגמרי
עיסוקי לא מאפשר לי התעסקות מרובה באוכל ולכן נאלץ לאכול על הדרך
איך משלבים?
מה לדעתך הדבר הנכון לעשות?
תודה
ושבת שלום
רונן
יש מנות שאפשר לקנות ״על הדרך״ שמתאימות לתזונה. צריך להתרגל לשאול על המרכיבים, אבל אפשר למצוא אופציות כמעט בכל מקום. למשל סלט בתוספת עוף/טונה, שיפודים בתוספת סלט, שווארמה בצלחת , המבורגר בצלחת בתוספת ירקות וכו׳.
כדאי גם להתרגל להכין אוכל מראש ולקחת בקופסאות, אפילו אם זה אומר לקחת איתך באותו תיק טרמי עם קרחונים.
בהצלחה!
התחלתי בתזונת פליאו (חודש ושבוע בתכנית) כדי להוריד רמות סוכר וגם כדי לרדת מעט במשקל. מקפידה לאכול נכון ומאוזן וממש לא קשה לי.
הסוכר ירד -148 ל-132 והמשקל ב- 3 ק״ג.
לפני כשבוע הסוכר היה בבוקר 107 (חד פעמי)..
נראה לך שאני מתקדמת בצורה נכונה כדי להגיע למטרות שהצבתי לעצמי?
נשמע שאת בדרך הנכונה, שיפור בערכי הסוכר ובמשקל זה לא דבר מובן מאליו. תמשיכי מה שאת עושה ובהצלחה!
מה אפשר לעשות בבוקר בעבודה כשלא ניתן להכין חביתה וצריך משהו מהבית קל ופשוט . מה אוכלים לבוקר???
ניתן להכין ״פיתה״ מקמח קוקוס ולעשות כריך. המתכון כאן:
מה לגבי מלח? תבלינים? חומץ?
מלח וחומץ אפשר, תבלינים כמובן כל עוד הם לא מעובדים וללא תוספים או חומרים משמרים.
האם מותר לי פעם ביום לאכול חלווה ללא סוכר או שוקולד מריר?
אם כן איזה כמות?
היי אורית,
חלווה ללא סוכר לא מומלצת כי היא מכילה כמות גדולה של מלטיטול (ממתיק מלאכותי)
לגבי שוקולד, אפשר לכלול בתזונה כפינוק מדי כמה ימים, וגם אז להשתמש בשוקולד 85% ומעלה. לא מומלץ בחודשים הראשונים של התזונה.
היי!
אני מתעניינת בדיאטה בשל קשיי עיכול( גזים, מליאות)
האם נראה לכם שזה יכול לעזור לי?
(בוצע גסטרוסקופיה וקולונוסקפיה)
רבים חווים שיפור מהותי בקשיי עיכול בתזונת פליאו, עקב הסרת הדגנים, החיטה והמזון המעובד. יתכן כי ידרשו שינויים נוספים, אבל הפליאו זו התחלה טובה. בהצלחה!
האם מותר לאכול כוסמת ?
היי אבי, לא אוכלים כוסמת בתזונת פליאו, למרות היותה זרע מבחינת בוטנית ולא דגן
איפה ניתן למצוא תזונאי/ת שדוגל/ת בשיטת הפליאו??
שלום דנה, אני תזונאית שעובדת בגישה. ניתן לקרוא עלי כאן.
בברכה,
הגר
שלום לך הגר.
איזה כף לקרא את תגובותייך! תודה!התחלתי את דיאטת הפליאו
והייתי שמחה אם הייתי יודעת שאפשר לשתות חלב קוקוס בנס שלי.
בנוסף, מהו התחליף לממתיק בסוגי הקפה?
שלום חנה,
שמחה שאת נהנית מהבלוג.
שימי חלב קוקוס בקפה, אין עם זה בעיה.
בנוגע לממתיק, עדיף להיגמל לחלוטין.
אם קשה – תתחילי מקצת סטיביה ותרדי בהדרגה.
מה לגבי אורז ? איטריות שעועית ? קינואה ?
בפליאו נמנעים מקטניות, לכן איטריות שעועית לא מומלצות וכנל גם קינואה שהיא אמנם לא קטניה אבל לא נחשבת כמקור תזונתי איכותי.
אורז ניתן לשלב בתזונה במידה ואין נטייה לסוכרת.
הי.
ותודה על הבלוג המעניין ומחכים!
מה דעתך לגבי שתיית קקאו (לא שוקו) עם קצת חלב שקדים פעם פעמיים ביום כפינוק?
תודה!
היי, רציתי להתייעץ לגבי תזונה לסוכרתיים. אני לא סוכרתית אבל בסיכון גבוה. התחלתי לפני כשבוע את הפילאו הרגיל אבל אני מנסה להתאים אותו לסוכרת ובנוסף גם יש לי צרבות ובחילות(הכל כמובן עוד בבירור רפואי אבל ארצה גם לדעת האם יש דברים שמקלים…)
הקטע שהרבה פעמים (בעיקר כשאני מחוץ לבית) אני מרגישה רעבה וכן חסר לי המתוק. מה הייתם ממליצים?
מחכה מאוד לתגובתכם!