פיתה!

תקשיבו, זו פיתה.

יש בפנים כיס ואפשר למלא אותו בדברים!

תסלחו לי על ההתלהבות, אבל עד שנתקלתי במתכון הזה חשבתי שהפעם הבאה שבה נאכל פיתה תהיה כשהגיהנום יקפא, כמו שאומרים הגויים. לא, אני עדיין לא חושבת שצריך לאכול תחליפי לחם על בסיס יומיומי (ואם אתם חדשים כאן גשו בבקשה לפה ותקראו את הפסקאות הראשונות כדי להבין את עמדתנו בנושא).

אבל מעבר להיותה דלת פחמימות הפיתה הזו מגניבה במיוחד, כי:

  • היא מבוססת על קמח קוקוס ושמן קוקוס, משמע השומן רווי, יציב, לא מתחמצן באפייה וללא חשש אומגה שש (איך אומר מיקי, "כשר פליאו").
  •  רק 3 רכיבים (בלי לספור מים ומלח שלכולם יש בבית, כן?)
  • היא קלה ומהירה מאוד להכנה, ולעומת זאת קשה לאכול ממנה יותר מדי – היא מאוד, מאוד משביעה.

וכמובן שהיא מאוד דלה בפחמימות, במיוחד בהשוואה לפיתה רגילה – המתכון מניב שלוש פיתות שבכל אחת מהן 9.3 ג' פחמימות ו- 6.7 ג' סיבים (2.7 פחמימות נטו).

לסיכום:

יש לכם מדי פעם יום שלם מחוץ לבית ואין לכם כח לקופסת פלסטיק עם ירקות ובשר? -לכו על זה.

יום העצמאות ואתם מתבאסים שלכולם יש פיתה חוץ מכם? -מה לא בסדר איתכם? תנו לעצמכם כאפה מנטאלית ותיזכרו שפיתה זה בשביל חלשים. אתם פה בשביל הבשר!

עכשיו כשהכל ברור, קצת על הרכיבים:

אבקת קליפות זרעי פסיליום (psyllium husk powder)

במתכון יש רכיב שעוד לא הופיע בבלוג – אבקת קליפות זרעי פסיליום. זה הרכיב שמאפשר לפיתות להתנהג כמו משהו שמכיל גלוטן, כשבעצם הן נקיות ממנו לחלוטין. בונוס – הקליפה עשויה מסיבים מסיסים שיפים מאוד לעיכול ויכולים לשמש מצע טוב לבקטריות טובות. למרות שהמתכון מכיל רק שתי כפות, לצערי אי אפשר להחליף אותן בשום דבר אחר. לא מצאתי בחנויות הטבע בארץ אבל אמרו לי שאולי יש בשווקי תבלינים. עדכון: מסתבר שיש את המוצר בעדן טבע מרקט. אני משתמשת במוצר של חברת NOW שניתן  להזמין פה מאתר iHerb.
הערה – לאחר שקיבלתי הרבה שאלות בנושא חקרתי קצת, ולא, אי אפשר להחליף את הפסיליום בזרעי פשתן. זה לא יעבוד.

קמח קוקוס – כתבתי על תכונותיו ויתרונותיו בעבר כאן. לא ניתן להשיג אותו בארץ אבל אפשר להזמין כאן.

שמן קוקוס – ניתן להשיג בארץ והסוגים האהובים עלי נמצאים בעמוד ההמלצות.

מתקשים או חוששים מהזמנה באינטרנט? היעזרו במדריך להזמנה מאתר iHerb שנמצא כאן.

יאללה למתכון!

פיתות דלות בפחמימות

המתכון מהבלוג "maria's nutritious and delicious journal" שבו ניתן למצוא עוד הרבה מציאות מעניינות.

רכיבים:

    • כוס מים רותחים
    • חצי כוס קמח קוקוס
    • 2 כפות אבקת זרעי פסיליום

(אין תחליפים)

  • רבע כפית מלח (ותבלינים נוספים אם מתחשק, רוזמרין למשל)
  • רבע כוס שמן קוקוס

הכנה:

  • מכניסים למעבד מזון את החומרים היבשים ומערבבים בכמה פולסים. מכניסים למעבד המזון את שמן הקוקוס.
  • מפעילים את מעבד המזון ושופכים פנימה את המים הרותחים. תוך פחות מדקה ייוצר כדור בצק. מפסיקים את מעבד המזון ונותנים לבצק להתקרר כמה שניות.
  • מעבירים את הבצק לנייר אפייה ומחלקים אותו לשלושה חלקים. משטחים כל חתיכת בצק לצורת פיתה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות.
  • המתכון המקורי מורה לאפות את הפיתות 40-50 דקות. אצלנו הפיתות נאפות הכי טוב אם שמים אותן במדף האמצעי של התנור ל- 15 דקות, ואז מורידים אותן לעוד 15 דקות במדף התחתון. מוסר השכל – כל תנור הוא שונה, עקבו אחרי הפיתות תוך כדי האפייה ואחרי הפעם הראשונה הכל יהיה יותר ברור.
    .

    /


    פה גדול…

בתיאבון!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
פורסם בקטגוריה מתכונים, תזונת פליאו, עם התגים , , , , , , , , , , , . אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

191 תגובות על פיתה!

  1. מאת ענת‏:

    מטורף! הלכתי להזמין פסליום..

  2. מאת מורן‏:

    איזה מאגניבבבב !!

  3. מאת ענדוש‏:

    אלופה.
    יבשת אותנו הרבה זמן. אבל נראה שהיה כדאי

  4. מאת Rachel‏:

    היי הגר, ת-ו-ד-ה על המתכון הזה ובהזדמנות זו גם על יתר מתכוניך! אנחנו נעזרים בהם לא מעט.
    ראיתי מוצר שנקרא קליפות פסיליום או משהו כזה בעדן טבע מרקט. זה נראה קצת כמו סובין. לא יודעת אם זה מתאים או שצריך להיות אבקה דקיקה. אולי אפשר לטחון?
    ויש עוד מוצר, באתר שלהם –
    http://www.edenteva.co.il/product/12485725/אבקת-פסיליום-אורגני-נוטריקר-300-גרם
    משהו מאלו מתאים לדעתך?

    • מאת הגר‏:

      הי רחל, בשמחה :) אמרו לי עכשיו שאכן יש בעדן אבל זה לא המוצר שקישרת אליו, המוצר שאת צריכה הוא "psyllium husk powder"

      • מאת אורית‏:

        שלום, בנוגע לאבקת זרעי פסיליום
        היכן ניתן להשיג?
        האם אבקת פסיליום שקונים בבתי טבע מתאימה? או שהיא עשויה מקליפות פסיליום?

  5. מאת Rachel‏:

    כן, עכשיו אני שמה לב שהמוצר שבקישור הוא אבקת פסיליום שלם.
    המוצר האחר שראיתי שם ולא מופיע באתר הוא כן קליפות למיטב זכרוני.
    אני אבדוק מחר ואעדכן.

  6. מאת ניסים מסעודה‏:

    תודה הגר על המתכון רק שפעם ראשונה אני שומע על זרעי פסיליום מה טיבם של אלה

  7. מאת יוש‏:

    מגניב ביותר.
    נראה לי שצריך לבדוק גם את האופציה של "פיצה על פיתה" עם הדברים האלה :-)

  8. מאת ליאת‏:

    הי הגר,
    תודה על המתכון ינוסה ממש בקרוב, יש לי 2 שאלות:
    1. האם ניתן להשתמש בכמוסות פסילום – למשל אלו – ופשוט לפורר את תוכנם ( פשוט יש בבית זמין)

    2. האם לאחר הפשרה מהקפאה יצאו טוב ?

    תודה על המתכונים הנהדרים שלך

    ליאת

    • מאת הגר‏:

      תודה ליאת :)
      1. אם אלו כמוסות של אבקת קליפות פסיליום (ולא כל הזרע) – אני לא רואה למה לא! וגם צריך כמות יחסית קטנה למתכון אז זה אידיאלי אם כבר יש בבית.
      2. יוצאות נהדר מההקפאה בתנאי שהתקררו לגמרי לפני.

      • מאת ליאת‏:

        תודה על התגובה המהירה

        זה מה שהכמוסות מכילות:
        Psyllium Husk Powder (Plantago asiatica) (seed)
        כל כמוסה מכילה:
        קליפות לחך (פסיליום)………………….500 מ"ג
        מה את אומרת ?

  9. מאת לימיצ‏:

    רבע כוס שמן קוקוס ל3 פיתות?? זה לא המון??

    ואפשר לטחון קוקוס??

    פסיליום יש בניצת הדובדבן

    חיפוש על קמח קוקוס יש של חברת אופק מן הטבע

    • מאת הגר‏:

      רבע כוס שמן קוקוס זה לא המון.
      אם תטחני קוקוס תצא לך חמאת קוקוס, שזה בפני עצמו נחמד (תסתכלי בעמוד המתכונים)
      קמח קוקוס של חברת אופק מן הטבע נדון פה בעבר ואף אחד עדיין לא הצליח להשיג אותו, הוא לא משווק בחנויות נכון לעכשיו. נקווה שבעתיד.

      • מאת פורמן‏:

        חדשות מרעישות לתושבי הצפון- באחים דוד ברמת ישי אפשר לקנות את קמח הקוקוס שלהם. לא ממש זול, אבל בשביל רווק שקונה קמח פעם בשנה, זה מספיק :-)

  10. מאת רמי‏:

    תודה על הבלוג, תודה על המתכונים.

  11. מאת טניה‏:

    שלום הגר,

    מתכון ניראה ממש כייפי חייבת לנסות, אני כרגע בשלב 2 אבל ברגע שיהיה ב3 בטוח אנסה, יש לי שאלה לגביי הפסיליום, הסתכלתי באתר של טבע מרקט וראיתי שם את הקליפות פסיליום ואת אבקת פסיליום מה מתאים, מה צריך לקנות?

    ושאלה נוספת, יש עוד מתכונים מעניינים לשלב 2? :)

    תודה מראש

    טניה

  12. מאת ורד לב‏:

    נראה מעולה וגם ממש קל להכנה!

  13. מאת שני‏:

    יואו הגר, כבר כתבתי לך פעם שאת ג א ו נ ה
    אני כל יום בודקת את הבלוג שלך לראות אם משהו התעדכן

    על הבוקר, ראיתי את הפוסט החדש הזה,
    ישר פירסמתי קישור בבלוג בתפוז של hcg

    בערב קניתי פסיליום והכנתי, אז יש לי ארוחת בוקר מחר, בעלי אמר שטעים מאוד…
    לדעתך- אם אני רוצה לחשב קלוריות אני אמרוה לספור את הפסיליום או לא?

    ושוב, המון המון המון תודה
    אין עליך
    חג שמח
    שני

    • מאת הגר‏:

      הי שני, שמחה שנהנית. הפסיליום לא נספג במערכת העיכול, אז אני לא חושבת שצריך לחשב אותו במסגרת ספירת קלוריות.

  14. מאת נעמה‏:

    יש לי רק דבר אחד לומר:
    פשששששששששששששששש

    יאללה. מחר אני מנסה (סופסוף משהו לעשות עם הפסיליום הזה)
    תודה :-)

  15. מאת שני‏:

    היי הגר,

    כ"כ התלהבתי מהמתכון, כפי שכבר רשמתי לך.
    רציתי לשתף אותך שניסיתי את המתכון בעוד ורסיה

    נשארו לי במקרר 4 חלמונים וחשבתי שאנסה להמיר את מנת השומן בחלקה איתם.

    ניסיתי גירסה של קמח שקדים
    קמח שקדים חצי כוס + 2 כפות
    חצי מכמות שמן הקוקוס
    2 חלמונים
    קורט סודה לשתיה
    אותה כמות של מים רותחים, פסיליום ומלח
    הבצק אומנם דביק יותר אבל אלסטי וניתן ללישה ביד.

    אותה ורסיה עם קמח קוקוס (חצי כוס כמו במתכון)
    חצי מכמות שמן הקוקוס
    2 חלמונים
    קורט סודה לשתיה
    אותה כמות של מים רותחים, פסיליום ומלח

    בשני המקרים, יצא מעולה, הן תופחות (בגלל הסודה) ונשארות רכות ואווריריות
    והבונוס, שיש 2 חלבונים שאפשר לעשות מהם חביתה ולהכניס לפיתה.

    כמובן, שהמתכון שלך מעולה, ובזכותך יכולתי למצוא את ההמרות גם לגירסאות האחרות שניסיתי.

    תודה וחג שמח
    שני

  16. מאת ננה‏:

    שלום
    אין לי סכרת אבל יש לי תנגודת אינסולין ובהריון היתה לי סכרת הריון מה שדי רומז על אפשרות לחלות בסכרת סוג 2 (בדקו לי HbA1C =5.2)
    אני בת 40 צמחונית מינקות. בנוסף חולת השימוטו – מחלה אוטואימונית של בלוטת התריס – שעד היום היתה מאוזנת ללא תרופות ואחרי הלידה כיום התת פעילות (TSH 23)
    תזונת פליאו לא מתאימה לי.
    השאלה אם התזונה השניה מומלצת לי? האם יש לכם נסיון עם תת פעילות בעקבות השימוטו?

    • מאת אסף‏:

      היי ננה,
      למה את מתכוונת ב"התזונה השנייה"? אני חושב שכרגע מה שחשוב אצלך זה לאזן את בלוטת התריס, הA1C שלך במצב טוב כרגע.

      • מאת ננה‏:

        שלום
        התזונה השניה התכוונתי ל"ברנשטיין" – הבנתי שיש פליאו וברנשטיין אני טועה?
        האם יש לכם נסיון עם בלוטת התריס ותזונה זו?
        ראיתי שלמשל אתם אוכלים איטריות מאצות קלאפ – הדעות חלוקות לגבי אצות ובלוטת התריס
        יש לכם ידע בנושא?
        המון תודה

  17. מאת נועה‏:

    זה נראה מדהים ממש.

    כמה שאלות:
    1. חייבים להשתמש במעבד מזון או שהידיים שלי מספיק טובות?
    2. למי שבכל זאת לוקח קלוריות בחשבון, יש לך מושג כמה מכילה כל הכמות?
    3. הטעם קוקוסי או נייטרלי?
    4. יש אפשרות להשתמש בשמן זית?

    המון תודה :)

    • מאת הגר‏:

      שלום נועה,
      1. אני חושבת שעדיף להשתמש במעבד מזון או אולי במקציף ביצים אם אין לך מעבד, כי ההתגבשות של החומרים מתרחשת כל כך מהר שאם תעבדי אם היד אני חוששת שלא תצליחי לערבב מהר מספיק ובצורה אחידה.
      2. הנה המידע התזונתי המלא לכל פיתה (הכמות המלאה לחלק ל-3) – 123 קלוריות, 8.7 ג' שומן, 2 ג' חלבון, 9.3 ג' פחמימות, שמתוכן 6.7 ג' סיבים.
      3. הטעם מעט קוקוסי אבל לי אישית זה לא מפריע. אני חושבת שהטעם מגיע יותר משמן הקוקוס מאשר מהקמח, אז את מוזמנת להחליף בחמאה, גהי או שמן זית (שני הראשונים וכמובן הקוקוס עדיפים כי הם עמידים יותר בחימום), או להוסיף קצת תיבול שייקח את זה לכיוון אחר כמו רוזמרין או קארי.
      4. ראי את 3 :)
      בהצלחה,
      הגר

      • מאת נועה‏:

        תודה על התשובות המפורטות.

        בינתיים חשבתי כבר על עוד כמה :)

        1. מסתכנת בשאלה מטופשת, אבל מיקסר ידני בא בחשבון? משהו בכיוון הזה?
        http://www.kuchynka.com/images/MR400s.jpg

        2. החלפה של קמח הקוקוס בקמח שקדים יכול לבוא בחשבון?

        תודה שוב

        • מאת הגר‏:

          הי נועה,
          לא נראה לי שבלנדר מוט יעבוד כאן.
          מבחינת החלפה בקמח שקדים – לא ניסיתי, אבל נראה לי שיכול לעבוד. מעניין אם ייווצר אותו "כיס" כמו בקמח קוקוס, כי הוא פחות דק.
          בהצלחה!

  18. מאת צביה עזרא‏:

    האם אם הפיתה דיאטטית או לא? לא הבנתי

  19. מאת (גם) שני‏:

    גם בניצת הדובדבן יש קליפות פסיליום.
    מחר ינוסה המתכון:-)

  20. מאת ליאת‏:

    תודה על המתכון.
    שאלה: הלינק שנתת לפסיליום הוא לא לאבקה, זו טעות? או שאת משתמשת במוצר שהפנית אליו למרות שזו לא האבקה?
    זה המוצר שהפנית אליו: http://www.iherb.com/p/37841
    וזו האבקה: http://www.iherb.com/Now-Foods-Healthy-Foods-Psyllium-Husk-Powder-24-oz-680-g/21133
    תודה,
    ליאת.

  21. מאת מיכל‏:

    ניסית להחליף את הפסיליום בזרעי פשתן טחונים? (אולי בתוספת מעט קסנטן-גאם)

  22. מאת רחלי ליטוין‏:

    היי הגר רציתי לברר האם את זרעי הפסיליום בפיתה, ניתן להחליף בזרעי פשתן? והאם הם משיגים את אותה תוצאה? ( אני פשוט דרך קבע משתמשת בזרעי פשתן…)
    תודה רחלי :)

  23. מאת רחלי ליטוין‏:

    תודה רבה :)

  24. מאת קייטי‏:

    שלום הגר,
    אפילו לא זוכרת איך הגעתי לבלוג שלכם, למרות שזה קרה רק לפני כמה ימים באישון לילה.
    הנושא מסקרן, מודה. ואתם כותבים את הדברים בנימה גלויה ומאירת פנים של: "אין לנו מה להסתיר",
    מה שמקנה תחושה של אמינות ונינוחות.
    יש לי מספיק דפקטים שגרמתי לעצמי בחלוף השנים ואני רוצה קצת לשנות, לעזור לעצמי.
    עם זאת מבין שתי הדיאטות שלכם, נראה שקל יותר, יחסית, לחיות לפי הפליאו
    מאשר לפי השיטה של ד"ר ברנשטיין. שאלתי היא, האם גם בשיטה בה את נוהגת, יש ירידה לנורמה בערכי סוכר, כולסטרול וטריגלצרידים?

    מצא חן בעיני נושא הפיתות מקמח קוקוס והלכתי לחפש אותו. לא כ"כ הצלחתי עד ש-
    ב"אניס" בדקו במחשב, אמרו שיש ספק שמביא זאת ארצה, רשמו הזמנה והבטיחו להודיע לי לכשיגיע., העובדת גם אמרה, כי זה נשמע קמח שיכול לזכות לביקוש בישוב וכדאי שיהיה על המדף.
    אז נראה.

    לגבי קליפות הפסיליום -האם אין סכנה לבילוי מוגבר בשירותיםבגינן?

    • מאת קייטי‏:

      שכחתי לכתוב:
      תודה מראש על ההתייחסות,
      קייטי

      • מאת יעלי‏:

        היי :-)
        יש חדש עם הקמח?

        • מאת קייטי‏:

          הייייי
          אם מישהו שומע, :)
          אמנם באניס אכזבו אותי לבסוף והסתבר אז בזמנו שאין,
          אך אתמול, בעת שפקדתי חנות טבע בראש העין (נדמה לי ששמה טבע הגבעה) אמרתי משהו על קמח קוקוס והופ…. יניב אמר: יש לנו. כמעט שיצאתי במחול.
          מאחר וחלף זמן כה רב מאז שראיתי את המתכון לפיתות, שכחתי שצריך גם את רליפות זרעי הפסיליום, אז טרם התנסיתי בהכנה

    • מאת הגר‏:

      שלום קייטי,
      מאחר ובתזונת פליאו יש לרוב ירידה בכמות הפחמימות שצורכים, לצד הימנעות מסוכרים פשוטים, אכן יש ירידה בסוכרים ובטריגליצרידים.
      בנוגע לכולסטרול – אצל רוב האנשים רואים ירידה בערכים או שיפור שלהם.
      עם זאת אם את סוכרתית, הייתי ממליצה לעקוב אחרי השיטה של ברנשטיין.
      לגבי קמח הקוקוס – נפלא, הגיע הזמן שיהיה בארץ. עדכני אותנו כשזה יקרה.
      לגבי הפסיליום – אלו סיבים שמתנפחים במערכת העיכול. אם יש לך נטייה לשלשול, הם יכולים למתן אותה. אם יש לך נטייה לעצירות, כדאי לשתות מספיק כשאוכלים משהו שמכיל אותם כדי למנוע עצירות. בכל אופן כל מה שרשמתי מדבר על הפסיליום כתוסף. הפיתות מכילות כמות מאוד קטנה שלא נראה לי שזה משפיע.

  25. מאת רחלי ליטוין‏:

    היי הגר , השגתי פסיליום בהילה בטבע בהרצליה. מדובר באבקת קליפות זרעי פסיליום , האם זה מתאים כמו המוצר בעדן טבע?
    כמו כן, ןהאם את קמח הקוקוס ניתן להחליף בקוקוס טחון, כפי שעושים עם קמח שקדים ושקדים טחונים?
    תודה רחלי

    • מאת הגר‏:

      הי רחלי,
      כן, נשמע שזה אותו מוצר.
      קמח הקוקוס וקוקוס טחון הם שני מוצרים שונים לגמרי, ואם תטחני קוקוס תצא לך חמאת קוקוס, שזה מאוד טעים אבל לא יעבוד בפיתות :)

      • מאת דיתה‏:

        יכול להיות שאם ניטחן קוקוס קלוי קלות הוא יהפוך לקמח.
        או לטחון את הקוקוס הרגיל בפולסים יחד עם הפסיליום

        • מאת הגר‏:

          לא יעבוד. קמח קוקוס הוא מוצר שהוציאו ממנו את השומן וייבשו אותו כדי להוציא גם את הלחות, וטחון לדקות של קמח חיטה לבן (בניגוד לקמח שקדים שגס יותר).

  26. מאת רחלי ליטוין‏:

    תודה רבה , נראה לי שאין מניעה מלהזמין את הקמח קוקוס, ניסיתי 2 גרסאות עם הקמח שקדים בגרסה אחת יצאו פיתות, אבל הן היו מעט דביקות ולא ניתן היה לפתוח אותן ובגרסה השנייה יצאו קראפים מאוד טעימים אגב, אבל לא השיגו את מה שניסיתי לעשות… ;)

  27. מאת כרמל‏:

    תודה על המתכון והקישורים.
    הזמנתי את המצרכים ויצא מעולה!

  28. מאת ישראל‏:

    שלום הגר,

    האם הפסיליום הוא ממש אבקה דקה או מדובר מגריסה גסה של הקליפות? לפי מה שאני רואה בקישור שצרפת נראה שזה ממש אבקה אבל אני רוצה להיות בטוח.
    האם נראה לך שניתן לקנות את הקליפות ולטחון בבית או שזה לא יגיע לרמה כזאת?

    בלוג מעניין ביותר,
    תודה.

    • מאת הגר‏:

      שלום ישראל,
      הפסיליום במתכון הוא באבקה דקה כמו קמח.
      אני לא בטוחה שבבית תוכל להגיע לכזו רמה.
      בהצלחה,
      הגר

      • מאת ישראל‏:

        תודה הגר.

        ועוד שאלה, האם באופן עקרוני הוספה של רכיבים כמו שקדים או קוקוס לאוכל יורידו את הערך הגליקמי של הארוחה ולמעשה ימתנו את קצת עליית הסוכר בדם?
        למשל אם אני אוכל אורז לבן או אפילו עוגה ואני אוסיף פתיתי קוקוס או שקדים או פשתה טחונה, האם זה ימתן את עליית הסוכר בדם?

        • מאת הגר‏:

          זה יכול למתן קצת את עליית הסוכר בדם, אבל לא ברמה שתעשה מספיק הבדל אם יש לך סוכרת.
          בכל אופן הדברים האלה אינדיבידואליים, ממליצה לך לבדוק עם גלוקומטר אחרי ארוחות בהרכבים שונים ולראות מה מתרחש בגוף.
          בהצלחה.

  29. מאת בת חן‏:

    ראיתי שבעדן טבע מרקט יש קמח קוקוס, עולה 34 ש"ח ל-250 ג'…. מחיר מטורף?

    • מאת הגר‏:

      לא נורא. במתכונים של קמח קוקוס משתמשים בכמויות קטנות.
      ב- Iherb עולה כ- 5$ לכמות של חצי קילו.

  30. מאת מירה‏:

    הכנתי וריאציה של הפיתה, כי קמח קוקוס אמיתי אין לי. השתמשתי ב'פסולת' הקוקוס שנשארה במכונת המיצים מהכנת חלב הקוקוס (מה יהיה עם הקוקוס הזה? הכל קוקוס!)
    התוצאה- לא נראה כמו בתמונה, לא נפוח ואין כיס, אך טעים ונותן אוירת פיתה. טעים עד כדי כך שאני אוכלת שתי פיתות כאלו ביום (ולא כמו שהמלצתם, פעם פעמים בשבוע…)
    לא יודעת מה הקשר, אך ערכי הסוכר שלי בבוקר ירדו מאז שאני מתענגת על הפיתה הזו. ערכי הסוכר שלי במשך היום בד"כ טובים, אך בבוקר… זו בעיה! 130, אפילו 140. ובימים האחרונים, עם פיתה לארוחת לילה , אני מתעוררת עם 115. אולי זה הפסיליום??

    • מאת הגר‏:

      הי מירה,
      אם תייבשי את אותו תוצר של הכנת חלב הקוקוס ואז תטחני אותו, תקבלי משהו שדומה הרבה יותר לקמח קוקוס (רק טחון פחות דק).
      הגיוני שערכי הסוכר ירדו, כי הפיתה דלה בפחמימות ועתירה בסיבים. במיוחד אם מה שאכלת בבוקר לפני שעברת לפיתות, הכיל פחמימות…
      בהצלחה,
      הגר

  31. מאת רחל‏:

    תודה על המתכון!! נראה באמת טוב!
    אתמול הגיע אליי המשלוח וכבר אפיתי כמה .. יצא ממש טוב רק העניין הוא שיש לפיתה טעם קוקוסי שאני לא מסדרת איתו …ישנה אפשרות להמיר את השמן קוקוס בשמן/ שומן אחר בכדי למתן את הטעם ?

  32. מאת מיכל‏:

    שלום הגר יקרה,

    ראשית, תודה על הבלוג המדהים, לקחתי מכאן המון ידע ומתכונים שווים.
    לעניין הפיתה- הכנתי אתמול הם היו תפוחות בתנור ולאחר שהוצאתי אותם הם צנחו. כשפתחתי אותם היה להם כמו תחושה צמיגית באמצע. האם זה כך צריך להיות? אולי הייתי צריכה להשאיר יותר זמן בתנור? למרות שזה היה נראה לגמרי מוכן
    תודה

    • מאת הגר‏:

      תודה מיכל,
      נראה לי שהיית צריכה להשאיר קצת יותר, אולי בפעם הבאה נסי יותר זמן על חום נמוך יותר, כך שהן יוכלו להתייבש קצת יותר.

      • מאת מיכל‏:

        טוב הפעם יצא פשוט פ-י-צ-ו-ץ אין לך מושג כמה אושר עשו לי הפיתות הקטנות האלו :) מרגיש כמו פיתה אמיתית וטעים. עשיתי כמו שאמרת חום נמוך + טורבו וליותר זמן יוצא מעולה!
        תודה רבה לך

  33. מאת נעמה‏:

    לקח לי רק חודשיים להגיע משלב ההתלהבות לשלב הניסוי ואני שמחה לספר שכיליתי היום את כל מלאי הפסיליום שהיה לי בבית ומחר אני הולכת לצוד עוד. מה שיש לי לעשות הלילה זה לשלוח את המתכון באנגלית לכל מי שכבר הדלקתי אותו על המתכון (בין אם נתתי לטעום ובין אם לא), כולל מישהי מאוד חולה עם דיאטה מאוד מצומצמת שמכילה את 3 הרכיבים הללו…

    השתמשתי בקליפות פסיליום שנראות כמו נסורת, לא האבקה. יצא פגז.
    הטיפים שלי: לא לשטח דק מדי ולא להתעלל בבצק (רק להניח ולשטח עם יד שטוחה) כי אז הם לא נפתחות טוב והבלון לא מחזיק בקירור.
    לי עבד יופי 35 דק' באמצע התנור עם טורבו.

    תודה!

  34. מאת נעמה‏:

    הלכתי לחפש במקור שלך ומצאתי רק פיתות שכוללות קמח שקדים. בכיף שלי לתרגם את המתכון למכרי אבל הייתי שמחה לקשר למקורי. את יכולה בבקשה לסייע? תודה!

  35. מאת ברק‏:

    ?מה לגבי "קסנטאן גם" כתחליף לגלוטן

  36. מאת ס.ב‏:

    הי! האם ניתן להחליף את הקמח קוקוס ושמן קוקוס במשהו אחר?
    אני ממש לא אוהבת את הטעם של הקוקוס…

    • מאת הגר‏:

      מישהי כתבה בתגובות שעשתה עם קמח שקדים, אז מניחה שאפשר לנסות. את שמן הקוקוס את יכולה להחליף בשמן אחר.

  37. מאת רפי‏:

    שלום,אני די חדש כאן ואני בן 34,בריא רזה(שוקל 74) גובה 1.9 מ'. אני בן לשני הורים סכרתיים.
    אינני רוצה לשהשיל ממשקלי,אבל ברצוני להפחית את הלחם בצורה משמעותית ולצרוך מעט מאוד פחמימות.
    האם נקיטת שיטה של פליאו לא תזיק לי?
    היכן אוכל לקבל עזרה כיצד עליי לבנות תפריט טיפוסי בשבילי?
    בברכה רפי

  38. פינגבאק: Nutrition | Pearltrees

  39. מאת נורית‏:

    מישהו חישב כמה העלות לפיתה במחירי iherb?
    אנחנו חישבנו שבמחיר של אבקת פסיליום בעדן מרקט (54 ש"ח ל 300 גר'), ובהנחה ששתי כפות זה בערך 15 גר', כלומר 2.7 ש"ח ל-3 פיתות, זה יוצא 90 אגורות לפיתה רק לפסיליום, לא כולל קמח ושמן קוקוס, שהם גם יקרים.
    המחיר הזה די מוריד את הפיתות האלה מהפרק בתור סנדוויצ'ים קבועים לבצפר ל-3 ילדינו, אלא אם נזכה בקרוב בהון בלתי צפוי. (ומי בכלל אמר שהם בכלל יסכימו לאכול מהדבר "המוזר של אמא ואבא" הזה?)

    • מאת אסף‏:

      היי נורית, בכל מקרה בלי קשר לעלות, לא היינו ממליצים להפוך את הפיתה הזו למזון יומיומי לך ולמשפחתך. כפי שכתוב בתחילת הפוסט, הפיתה הנ"ל מהווה "פינוק" מדי פעם , ולא כתחליף לתזונת פליאו המבוססת על בשר, ירקות ופירות. בהצלחה ובתיאבון :)

      • מאת Lior‏:

        היי, במקרה נתקלתי בתגובה הזו ותהיתי-
        מדוע הפיתה היא בעצם פינוק למידיי פעם? יש בה 3 גרם פחמימות והיא יכולה להשתלב יופי בתפריט מתחת ל20 גרם פחמימות ביום.
        אני לא כזה בקטע של פיתות וכו, אבל תהיתי האם יש סבר תזונתי עובדתי מלבד הסבר "האדם הקדמון לא אכל פיתות" כי זו גישה שהיא יותר להפוך את התזונה ל"כת" ופחות.."מדעית" בעיניי.
        אז שאלתי היא בעצם- האם יש סיבה הגיונית תזונתית עובדתית שלא לשלב את הפיתה בתפריט יומי? מבחינת הגוף שלנו וכו..
        אשמח לדעתכם בנושא!!
        (וכמובן כמו תמיד פוסט נפלא) :)

        • מאת הגר‏:

          תודה ליאור,
          למאכלים שמנסים לחקות את המזונות שהשארנו מאחור (לחם, עוגיות, מאפים) יש שתי תכונות פחות רצויות:
          1. הם יכולים לגרום בקלות לאכילת יתר ולעלייה במשקל (לא בעיה אצל כולם)
          2. הם נוטים לתפוס בתפריט את מקומם של פריטים חשובים ובריאים יותר, כמו ביצים, בשר, דגים, ירקות…
          שאלה טובה :)

  40. מאת נורית‏:

    הי אסף, סליחה – לא נכנסתי כמה זמן.
    בן זוגי ואני עברנו לתזונה דלת פחמימות ללא קושי, וגם הילדים בבית פחות ופחות מבקשים, אבל נשארנו עם הסנדוויצים לבית הספר ולגן, שלא הצלחנו למצוא להם תחליף. כל רעיון יתקבל בברכה.
    תודה,
    נורית

  41. מאת דנה‏:

    הי הגר, אני מאד אוהבת את האתר והמתכונים, יש לך אולי מושג איך אני הופכת את המתכון ללחם עם קמח קוקוס? אני משתמשת במכונת לחם ומאד מאד מעוניינת לנסות….

    תודה מראש!
    דנה

    • מאת הגר‏:

      הי דנה, תודה! אני ממליצה שתסתכלי במתכונים של מריה מהאתר של המתכון המקורי, יש לה הרבה לחמים עם קמח קוקוס. בהצלחה ובתיאבון :)

  42. מאת רעות‏:

    נורית, רעיון: במקום כריך לשלוח איתם קופסא מגניבה שבתוכה יש ירקות טריים או מבושלים, בשר (קציצות שטעימות גם קרות, פסטרמה ביתית או לביבות טונה) או ביצים קשות ולקינוח פרי וקצת חמאת שקדים או קוקוס?

  43. פסיליום – האם מומלץ (גם בכמות שך 2 כפות בבצק) למי שיש לו קיבה רגישה ו/או מעי רגיז?

    אם אני זוכרת נכון פסיליום ובוסין מגרים את כל מה שכבר רגיש

    ותודה על האתר הנהדר

  44. מאת מאותגר לבלבית‏:

    תענוג.
    המתכונים והמאמרים שלכם הם עבודת קודש.
    כול פעם שאני "מציץ" באתר שלכם, אני "נפגע" ממשהו אחר…. הפעם זו הפיתה (אולי בגלל שלא אכלתי אחת כבר 4 שנים).

  45. אז איך בכל זאת אפשר להכין פיתה סדומה למתכון?

  46. מאת עדי‏:

    הפסיליום הזה קצת מבלבל אותי…
    רשום שיש בו 78 גר' פחמימות ל-100 גר'. זה די הרבה לא?

  47. מאת לירון‏:

    ניסיתי עם פסיליום של ליב כי זה מה שהיה לי.
    הבצק נראה טוב אבל שאפיתי זה התנפח יפה והשחים מאוד את השכבה
    העליונה כאילו זה כבר הולך להישרף. אז כיביתי וחיכיתי שיתקרר ובתוכו
    היה המון בצק שנראה לא אפוי ולא טעים לאכילה.
    למה בעצם זה יצא לי ככה? מה נראה לך שלא עשיתי טוב?

  48. מאת הגר‏:

    הי לירון, נסי לאפות יותר זמן על חום יותר נמוך. כל תנור שונה – בסוף תצליחי.

    • מאת לירון‏:

      לפיתה להתנפח כאילו הם שמרים.. זה כאילו יכול להיות תחליף לשמרים? למי שרגיש..
      אבל עדיין האבקה הזאת אם לא שותים מספיק היא עלולה לגרום לעצירות.. אז מה אפקטיבי בה? ורשמת שלמי שיש מעי רגיז קיבה רגישה מומלץ להיזהר מאוד מסיבי פסיליום למה בעצם?

      • מאת הגר‏:

        הי לירון,
        את שואלת אם אבקת הפסיליום יכולה להיות תחליף לשמרים במתכונים?
        תלוי באיזה מתכון.
        למי שיש מעי רגיז כדאי להיזהר מכל הסיבים בגלל שהם יכולים לגרום לגירוי יתר של המעי.

  49. מאת לירון‏:

    כן פשוט ההקדמה של השאלה נשמטה
    זאת ההקדמה -בקשר לאבקת סיבי פסיליום אני מנסה להבין מה יש בהם שהם גורמים לפיתה להתנפח? אז רגע אם אני רגישה לשמרים אני אוכל להשתמש בסיבים במקום?

  50. מאת ליאת‏:

    הגר שלום, חייבת להגיד שאני ממש מתוסכלת.. ניסיתי כמה מתכונים מהאתר קניתי את המוצרים הלא זולים בכלל ואלה התוצאות.. הלחמניות טחינה הפכו לעוגיות מתפוררות הפיתות לא תפחו ולא נראות בכלל כמו בתמונה והעוגיות חמאה ומייפל נשרפו בקצוות חייבת לציין שאני עושה בדיוק כמו שאת מדריכה וככלל מכינה הרבה אוכל ממתכונים שונים ובחיים לא קרה לי ככה.. מנסה להבין איפה הבעיה? זה ממש מבאס אותי אולי יש לך רעיונות איך לייעל או להצליח במתכונים?

    • מאת הגר‏:

      הי ליאת,
      אני מצטערת לשמוע.
      ראשית צריך לזכור שכל תנור הוא שונה, את העוגיות אולי תנסי לעשות בחום נמוך יותר וקצת יותר זמן.
      לגבי לחמניות הטחינה, תקראי את התגובות בפוסט, יש שם הרבה שאלות ותשובות. אם הן מתפוררות זה לפעמים קשור לטחינה שהשמן שבה נפרד, נסי לערבב אותה טוב לפני שאת מתחילה, ולהשתמש במעבד מזון במתכון.
      לגבי הפיתות – זה מתכון שבד"כ אין איתו בעיות, נסי להדפיד מאוד על הכמויות עם כוסות וכפיות מדידה.
      בהצלחה!

  51. מאת ערן‏:

    היי,
    כשת רושמת רבע כוס שמן קוקוס ?
    הכוונה לרבע כוס של שמן בכבישה קרה ?

  52. מאת סיוון‏:

    הי מה אפשר במקום הפסיליום ?? לא אוהבת לא עושה לי טוב

  53. מאת כרמל‏:

    הכנתי מהבצק "שטרודל" ממולא בתפוח, אפרסק וקינמון. יצא ייאמי..
    תודה על המתכון!

  54. מאת איילת‏:

    הי הגר,
    קודם כל תודה…משתמשת הרבה במתכונים באתר שלך, אחת הסיבות שהגעתי בעצמי לתזונת הפליאו (חיפשתי מתכונים בלי גלוטן וסוכר והגעתי לבלוג שלך, ומשם המשכתי כבר לפליאו :-) )
    עשיתי את הפיתות לפי המתכון:
    1. הבצק לא יצא כזה חום ואחיד כמו שזה יצא אצלך אלא לבן, גבישי ורואים בפירוש את הקליפות פסיליום
    2. הפיתות התנפחו אך לא מאד….

    מה יכולה להיות הסיבה?
    תודה

    • מאת הגר‏:

      הי איילת, שמחה לשמוע שאת נהנית מהבלוג :)
      נשמע כאילו השתמשת בקליפות פסיליום, ולא באבקת קליפות פסיליום. אני צודקת?

  55. מאת רוני‏:

    היי הגר!

    נראה מתכון ממש מגניב וקל…אני רק תוהה…בסופו של דבר לא הבנתי כמה קלוריות יש בפיתה הזו? או חילופין כמה קלוריות יש בכל המתכון?

    תודה רבה!
    רוני

    • מאת הגר‏:

      הי רוני,
      אני לא יודעת ואין לי את הלינק למתכון המקורי ששם אולי פורסמו הנתונים.
      את יכולה להשתמש בשירות כמו FIT DAY או NUTRITION DATA ולחשב לפי המרכיבים.
      בהצלחה
      הגר

  56. מאת אלרום‏:

    קבלו עדכון: יש קמח קוקוס בארץ
    היום קניתי קמח קוקוס תוצרת חברת ירושלים לשומשום
    somsom.co.il

  57. מאת עינב‏:

    נראה מדהים! האם משנה אם השמן קוקוס מומס או מוצק?
    ושאלה נוספת, אם אני רוצה עם חמאה כמה לשים?
    תודה : )

  58. Western governments, particularly former colonial power France, voiced alarm after the rebel alliance Konna on Thursday in their first major drive toward the capital Bamako since seizing control of the north last spring.

  59. Nevertheless, there have been at least two major stabbing attacks at U.S. schools over the past year, one at a community college in Texas last April that wounded at least 14 people, and another, also in Texas, that killed a 17-year-old student and injured three others at a high school in September.

  60. CLAIRE HINRICHSEN: "I really like it. I know everybody in my class. We are close and it's a nice feeling. I went to KU, so I went to a big school, and I'm getting back to the small feel. I like it a lot."

  61. מאת hollister uk sale‏:

    In eighteen ninety-one, Henry visited Detroit. There he saw a machine called the "silent otto. " It was a device powered by gasoline. It had been developed by a German, Nikolaus August Otto. He was one of the men who had worked with Gottlieb Daimler, who developed the first gasoline-powered automobile.

  62. מאת חנה‏:

    שלום,קודם כל תודה רבה על האתר שלכם!כל הכבוד לכם!!
    רציתי לברר לגבי הפסיליום-
    מצאתי מוצר שנקרא אבקת פסיליום אורגני
    Whole psyllium powder
    האם זה מה שכתבת עליו?כי לא מוזכר כאן הקליפות…
    זה יקר מידי כדי לקנות ולבדוק אם זה עובד…
    תודה רבה

    • מאת הגר‏:

      הי חנה, טוב שאת בודקת איתי, לא ולא! זה לא המוצר הנכון. המוצר הנכון הוא זה שמקושר בפוסט – HUSK POWDER – רק הקליפה החיצונית.

  63. מאת חנה‏:

    עוד שאלה קטנה,
    אם הקמח קוקוס והקמח סויה בערך אותו פחמימות
    (לפי הגרף שעשית לנו)
    אז למה עדיף את הקוקוס על הסויה?

    • מאת הגר‏:

      א. הסויה אינה יפה לבריאות
      ב. נפלה טעות בגרף – כמות הפחמימות נטו בקמח הקוקוס היא הרבה יותר נמוכה. תודה על ההערה!

  64. מאת אורן‏:

    היי הגר,

    איך הפיתות תופחות? אין במתכון סודה לשתיה\אבקת אפיה ?

    תודה

  65. מאת אוריאן‏:

    היי יש לי קליפות פסיליום אם אני אטחן אותם זה בסדר??

  66. מאת אורן‏:

    היי

    טיפ שמאוד שיפר אלנו את הפיתות, החלפת שמן הקוקוס בחמאת קוקוס :-)

    תודה על המתכון המעולה!

  67. מאת איילת‏:

    הי ,הכנתי את הפיתות והפתיע אותי באמת הקסם הזה איך הן תופחות ונהיות פיתות. הפריע לי טיפה שיש יותר מדי טעם של קוקוס אז יש לי שתי שאלות א. האם אפשר להשתמש בשמן זית ?
    ב. באיזה גודל הן צריכות לצאת כי הן יצאו לי פתה ביס
    (ממש קטנות ) ועבות.?

  68. מאת כרמית‏:

    תודה רבה על המתכון
    אני בדרום אפריקה ובחרתי בדיאטה של הבנטניג ….. דיאטה מעולה דלת פחממות ודלת סוכרים

    תודה רבה המתכון יעזור לי

  69. מאת שגית‏:

    הי הגר

    מתכון מגניב ביותר!

    מכיוון שלא היתה לי אבקת פסיליום טחנתי קליפות פסיליום במטחנת תבלינים. יצא טעים מאוד!!!

  70. מאת אור‏:

    רק שמשום מה לא נוצר בהן כיס… יש למישהי/ו מושג למה?

  71. מאת שירה‏:

    שלום הגר
    רציתי לשאול אם אפשר להשתמש בסודה לשתייה במקום הפסיליום שבעצם עושה
    את תפקיד הגלוטן בלחם ומתפיח את הבצק,,

    • מאת הגר‏:

      שלום שירה,
      הפסיליום אכן מסייע לתפיחה אבל הוא גם מדביק את כל החומרים, ואת זה הסודה לשתייה לא עושה. כך שאי אפשר להחליף אותו בשום חומר אחר במתכון הזה.
      בהצלחה,
      הגר

  72. מאת Boojie‏:

    אם לוקחים את הכמות השלמה, מרדדים ממנה פיתה אחת ענקית, ואחרי האפייה מפצלים אותה בסכין באמצע (כמו שפותחים פיתה בשביל פיצה על פיתה), יוצאת יופי של תחתית (דקה) לפיצה, הרבה יותר מוצלחת מקראסט הכרובית המקובל. קצת טעם קוקוסי מן הסתם, אבל הרוטב והתוספות מסווים את זה יפה (למי שזה מפריע לו. לי לא).

  73. מאת חיה‏:

    היי הגר,
    ראשית, יישר כוח על הבלוג, הוא נהדר!
    שנית, ניסיתי את הפיתה והיא לא טפחה. יצאה "רטובה" ובצקית בפנים.
    עשיתי עם מערבל ידני של בצק ולא עם מעבד מזון כי אין לי.
    המלצות?

  74. מאת איילה‏:

    האם צריך לשמור הפיתות במקרר ?
    ולכמה זמן הן נשמרות ?
    תודה

  75. מאת ג'ק‏:

    היי הגר :-)
    ניסית להחליף את הקמח קוקוס בפישטן? נראה לך שזה אפשרי?

  76. מאת ענת‏:

    אלף תודות! לבן שלי יש קרוהן וזו פעם ראשונה מאז שחלה שהוא מסוגל להכין סנדוויץ׳ ליום העבודה. והעובדה שזה טעים ובריא – בונוס של ממש. בזכות האתר שלכם נחשפתי גם לכל עולם התזונה דלת הפחמימות ומאז מוצאת עוד ועוד מתכונים הטובים (וטעימים) לו.

  77. מאת שני‏:

    הי הגר,
    הפחתה שלך מככבת אצלנו מאז שפירסמת אותה אז ראשית כל – תודה! לאחרונה עשינו שינוי קל והתוצאה מדהימה. פשוט עוד פסיליום. עוד כף בערך, גם אם יותר בטח בסדר. הוספנו גם שומשום ששידרג את הטעם ואני משאירה את הפיתות די עבות, הופכת באמצע האפייה (רבע שעה מכל צד) והתוצאה בעיקר מבחינת המרקם נפלאה!! לפעמים שמן זית במקום קוקוס שלא כל בני הבית אוהבים.
    שוב תודה!

  78. מאת ויקה‏:

    היי הגר,

    תודה על המתכון הנפלא!!
    ניסיתי כבר פעמיים והן יוצאות מבטיחות מאוד וטעימות אבל בשתי הפעמים רק טעמתי קצת כי לא יכולתי ממש לאכול. הן יצאו לחות וחצי מוכנות כאלה בפנים. המשכתי לאפות בתנור ואז בחוץ נשרף (ובפנים היה עדיין לח). בנוסף כשפתחתתי אותן אז בדופן העליון יצא דק מדי ונקרע (יכול להיות בגלל בהחלק התחתון היה לח בפנים..).
    יש לך מושג מה עשיתי לא נכון?
    בתודה מראש!!

    • מאת אסף‏:

      הי ויקה (עונה במקום הגר)
      לעיתים יש הבדל בין זמן האפייה המומלץ בין קמח קוקוס אחד למשנהו, פשוט תאפי לעוד כ-10 דקות, סביר שכך יהיו מוכנות ולא ישרפו.

  79. מאת לימור בנימין‏:

    הי הגר
    הכנתי את הפיתות, בזמן האפייה הן כבר היו נראות מוכנות מבחוץ אך שהוצאתי אחת לבדוק היא הייתה בצקית מבפנים, אחר כך כבר עבר די הרבה זמן והן עדין לא היו מוכנות מבפנים
    יש לך אולי רעיון במה זה קשור?
    תודה מראש
    לימור

  80. מאת שולה יום טוב‏:

    התחלתי לפני שבוע את דיאטת פילאו ללא פחמימות סוכר ודברי חלב למינהם האם מותר לי חלבה ללא סוכר וחומרים משמרים לנישנוש? האם יש לגבי אכילת בשר במנת צוהריים הגבלה לכמות? שמן קנולה בבישול מותר או לעבור לשמן קוקוס/זית/אבוקדו ?

    • מאת אסף‏:

      חלבה ללא סוכר מכילה מלטיטול, שהוא ממתיק שאינו מומלץ.
      כמות הבשר צריכה להשביע אותך, וזכרי לבחור נתח שאינו דל שומן.
      שמן קנולה מחוץ לתחום, השמנים שכתבת מתאימים. בהצלחה!

  81. מאת נעמה הו‏:

    לא הבנתי מהוראות ההכנה האם מערבבים קודם כל את שמן הקוקוס עם היבשים ורק אז מוסיפים מים רותחים ומערבבים שוב, או שמערבבים הכל ביחד ואז המים הרותחים גם ממיסים את שמן הקוקוס.
    השאלה רלוונטית גם אם אני ממירה את שמן הקוקוס בשמן זית (יותר זול!)- האם נותנים ערבוב לשמן והקמח והפסיליום לפני שמוסיפים את המים החמים.
    כמו כן, לגבי לישה/התפחה/שהות במקרר לפני האפייה- יש הוראות מיוחדות ללישת הבצק?
    היות ואין לי מעבד כרגע מזון בבית, אני אעשה את הבצק אצל חברים, ויעבור זמן עד שאגיע לאפות אותו בתנור בבית. האם אפשר לאחסן את הבצק במקרר, ואז להוציא אותו ולהכין את הפיתות? צריך לחכות שהבצק יחזור לטמפרטורת החדר? יש הוראות מיוחדות אחרות?

    המון תודה!

    • מאת אסף‏:

      היי נעמה,
      קודם מערבבים את היבשים ואז מוסיפים את השמן והמים ומערבבים הכל יחד. לגבי שמן זית – אותן הוראות (ויוצא טעים לא פחות!)
      מלבד זאת אין צורך לשים את הבצק במקרר או כל הנחיה מיוחדת. לגבי שמירת הבצק לאחר ההכנה – אין לי תשובה ברורה, זה עשוי לפגוע במרקם שלו. אם אין ברירה אפשר להכין את הפיתות עצמן מהבצק ולשמור במקרר עד האפייה.
      בהצלחה וספרי איך יצא!

  82. מאת אריאלה‏:

    אחלה פיתות! שגיתי והוספתי רק מחצית מכמות המים, אמנם לא נוצר כיס, והבצק היה פרורי, אבל נתקבל משהו שדומה לבצק פיצה טעים מאוד! גם החלפתי בשמן זרעי ענבים במקום שמן הקוקוס, כי לא שמתי לב שנגמר, שמן זה גם עמיד בטמפרטורות גבוהות, והוספתי גם אורגנו יבש וזעתר יבש, ויצא ממש ממש מעולה!!!

  83. מאת אורית‏:

    היי,, אני מכינה את הפיתות כבר פעם שניה, (הזמנתי את הפסיליום של NOW מאתר IHERB)
    אבל הבצק יוצא לי פרורי לאללללה, לא מצליחה לאחד אותו, הוא קפיצי מאוד, היום הרטבתי אותו עם יותר מים, למרות הכל לא מצליח לי , אני אופה וזה מתנהג כמו פיתה רק נראה כמו חייזרים קטנים
    מה אני עושה לא נכון??
    תודה

  84. מאת דנה‏:

    כמוסות סיבי קליפת פסיליום מתאים? כי עשיתי עם זה וזה יצא טוב, עד ששמתי לב עכשיו שאת לא כתבת סיבים אלא קליפה… אז יש לי סיבי קליפה. מתאים? זה זה? או שזה דומה? זה בכמוסות של סולגאר.

  85. מאת נעה‏:

    אז לפי התגובה האחרונה שראיתי שהייתה ב2013 – כנראה זמנים השתנו כי היום הלכתי לעדן טבע מרקט (תל אביב – דיזינגוף) ויש שמה הכל – אבקת זרעי פסיליום וקמח קוקוס (:

  86. מאת שני‏:

    היי!
    הכנתי את הפיתות אתמול ולא יצאו כל כך טוב. כמה שאלות:
    1. בתמונה, הקמח קוקוס שלך נראה די כהה בעוד זה שקניתי לבן לגמרי. הגיוני? לכן גם יצא בצק לבנבן כזה…
    2. הפיתה טפחה ויש כיס אבל צד אחד ממש ממש דק ונקרע ואילו השני עבה מאד ולח. מה עשיתי לא טוב?
    3. לא באמת נוצר כדור אלא יותר עיסה צמיגית ודביקה. אפשר היה לעבוד איתה ולייצר כדורים ופיתות אבל זה בסדר?

    תודה :)

    • מאת אסף‏:

      היי שני,
      יש כמה סוגים של קמח קוקוס וכל אחד מתנהג קצת אחרת ולפעמים גם נראה קצת שונה.
      הבצק צריך לצאת לא לח מדי ולא יבש מדי, לי נשמע שהסיבה שלא הצלחת היא שהבצק היה לח מדי.
      ממליץ מאוד לנסות שוב, שווה את המאמץ! נסי להקפיד על הכמויות שבמתכון, סטייה קטנה עלולה להשפיעה.
      בהצלחה ובתיאבון

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>