ביום שבת הרצתי בכנס המתעניינים בתזונת פליאו. תודה לכולם על הפידבק הנהדר, לירון על האירוח ולזיו ומיקי על הארגון. ולקוראי הבלוג שבאו והציגו את עצמם – שמחתי מאוד להכיר אתכם.
המצגת שלי עסקה בצד הפרקטי: איך מתחילים ליישם את הגישה האבולוציונית בחיי היום יום, מה בעצם אוכלים וכמה. ניתן לצפות בה פה למטה או להוריד אותה כקובץ PDF.
למי שמעוניין להגיע לכנס הבא, אנא שלחו יידעו אותנו פה.
-
חדשים כאן?
הבלוג שלנו מרכז מידע אודות תזונה דלת פחמימות ופליאו, וההשפעה היוצאת דופן שלהן על איזון סוכרת סוג 1 ו-2 ובעיות בריאות נוספות.
רוצים להתחיל? ליחצו כאן
-
תגיות
A1C Dr. Bernstein paleo paleo diet אצות ביצים בשר ד"ר ברנשטיין דיאטה דלת פחמימות היפוגליקמיה זרעי פשתן זרעי צ'יה חיטה חלב קוקוס חמאת קוקוס חמאת שקדים חרדה טרום סוכרת ירידת סוכר לחם דל פחמימות לחם טחינה ללא גלוטן ללא מוצרי חלב ללא סוכר סוכר בדם סוכרת סוכרת הריון סוכרת נעורים סטיביה ספורט עוגיות פיצה פליאו פסטה קדם סוכרת קוקוס קמח סויה קמח פשתן קמח קוקוס קמח שקדים שוקולד שקדים תזונה דלת פחמימות תזונה קדמונית תזונת פליאוחיפוש
Well Done, מכל הבחינות
תודה
תודה הגר.
לצערי לא הצלחתי לראות את ההרצאה: הPDF לא יורד ע"י הקישור. הקישור למצגת מוביל למשפטים מעורבבים – סלט מילים לא מובן.
הי אביב, תנסה להתקין גרסה חדשה יותר של קורא PDF.
הגר,
מצגת מצויינת! בדיוק מה שצריך כדי להיכנס לעניינים.
בהמשך למתכונים – מנצלת את ההזדמנות לשאול\לבקש אם את מכירה מתכון טוב לבשר מיובש להכנה ללא מייבש מזון. (מסתבר שבכל הקנויים יש גלוטן וסוכר )
תודה רבה..
אה.. ועוד דבר שיעזור –
המלצות לקצב ומוכר דגים במרכז יתקבלו בברכה.
תודה..
תודה איילת!
בנוגע למתכון לבשר מיובש, כשהכנתי השתמשתי במתכון של מארק סיסון (מינוס הממתיקים), ואם אני לא טועה ורד אמרה שהעלתה אחד.
הקצב שלי הוא "איזו הבשרים" בבן יהודה פינת ז'בוטנסקי, ומוכר הדגים הוא "4 דייגים" שנמצא שתי חנויות לידו.
הגר יקרה,
תודה על הבלוג המדהים נעזרת בו המון
שאלה – בפול יבש (זה שמוכרים בפיצוחיה סוג של פיצוחים עם מלח נראה לי שזה מטוגן ) מה כמות הפחממות שיש ב-100 ג"ר נסתי לבדוק במס' אתרים אך לא מצאתי תשובה
תודה מראש
תודה מיכל.
בנוגע לפול, חיפשתי בגוגל "פחמימות בפול יבש"… וזו התוצאה השנייה.
הגר
הי הגר,
אהבתי את המצגת. האם אפשר לבקש לתרגם את המתכון של ה"אורז" מהכרובית?
תודה
הי רתם,
יש לי גרסה משלי שאני מקווה להעלות בקרוב. בינתיים את יכולה להיעזר בתרגום של גוגל.
שלום שמי לירון ואני רזה מאד. אני רוצה להעלות 3-4 ק"ג ואז להשאר במשקל. כיצד ניתן להשמין בתזונת הפליאו? יש לי טריגליצרידים גבוהים וכולסטרול גבוה, לכן אני לא רוצה לעשות 80/20 אלא לגמרי פליאו.
בנוסף, בעלי גם התחיל עם תזונת פליאו והוא בריא. מה הכוונה 80-20? האם להמשיך לאכול דגנים ביומיום או שעדיף להפריד בין ארוחות פחמימות לארוחות פליאו. אשמח להתייחסותך.
שלום לירון,
קשה להמליץ מבלי להכיר אותך ולהבין ממה נובעת הבעיה. הייתי במקומך עוברת לפליאו לפי המצגת, ז"א מסירה את כל המזון המעובד ועוברת לאוכל אמיתי שדחוס בכל החומרים שהגוף צריך, ורואה מה קורה. ההפחתה הטבעית בפחמימות שתקרה כשתורידי את הסוכרים ואת הדגנים יכולה מאוד לעזור לטריגליצרידים הגבוהים. אל תמנעי מפחמימות, פשוט תחליפי את הפחמימות שאת אוכלת עכשיו (למשל , פסטה, פתיתים…) בפחמימות פליאו – בטטה, תפו"א, אפילו אורז לבן. גם אם לא תבחיני בעלייה במשקל באופן מיידי, הגוף יתחיל תהליך החלמה. בהמשך הייתי ממליצה לך לפנות לייעוץ מקצועי.
בהצלחה.
תודה רבה. לגבי בעלי שאין לו בעיות בריאותיות, האם הוא צריך לצרוך 20% לא פליאו? האם בארוחות נפרדות?
הוא לא "צריך" אלא יכול לגוון ב- 20% מהארוחות שלו, ולאכול גם מזונות שאינם שייכים לתזונה, אם זה עושה לו טוב.