גראטן קולורבי

דל פחמימות, פליאו, ברנשטיין, ללא גלוטן, ללא סוכר, ללא מוצרי חלב, צמחוני, טבעוני
.

השם שלו, זה מה שמשך אותי.
אם היו קוראים לו "מאפה קולורבי", כנראה שהייתי גולשת לי הלאה.
אבל גראטן… המילה הזו מציפה מיד זכרונות שמעוררים את בלוטות הרוק,
של שכבות תפוחי אדמה אפויים בשמנת ומקורמלים בקצוות.

עד שקראתי את המתכון הזה, בבלוג האוכל המשובח ביסים, הייתי רגילה לחשוב על קולורבי כעל ירק קר שאוכלים עם לימון ומלח. מסתבר שיש לו גם צדדים אחרים.

הבעיה היחידה שלי עם המתכון היתה השמנת, מאחר ואני ממעיטה מאוד במוצרי חלב, והיא נפתרה מהר מאוד בעזרת חלב הקוקוס המשובח בתמונה משמאל.
זה הסוג היחידי בארץ (למיטב ידיעתי) שמכיל רק חומרים טבעיים, ללא משמרים. יש לו טעם שלא משתלט ואני משתמשת בו הרבה במתכונים שדורשים שמנת.

התוצאה היתה מאוד מוצלחת. הקולורבי מאבד את רוב החריפות שלו באפייה ומשחרר אפילו מעט מתיקות. זו מנת צד נפלאה, בעיקר כשרוצים משהו ממלא, מחמם, וכמובן – דל בפחמימות.

.
גראטן קולורבי / הילה קריב

חומרים:

  • 4-5 קולורבי- קלופים ופרוסים דק
  • 2/3 פחית חלב קוקוס מסוג
  • מלח ופלפל גרוס
  • כ- 2 כפות פרמז'ן מגורר

הכנה:

  • מחממים תנור ל- 180 מעלות.
  • מסדרים את פרוסות הקולורבי בתבנית.

  • מתבלים כל שכבה במעט מלח ופלפל. במתכון המקורי מוסיפים פלפל אנגלי, אני הוספתי קצת אגוז מוסקט.
  • שופכים מעל את חלב הקוקוס ומפזרים פרמז'ן.

  • מכסים בנייר כסף ואופים כשעה -שעה ורבע, או עד שפרוסות הקולורבי רכות.
  • מסירים את הכיסוי וממשיכים לאפות עד שמזהיב.

בתיאבון!

.

בלוג דל פחמימות בפייסבוק

.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
פורסם בקטגוריה מתכונים, עם התגים , , , , , , , , , , . אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

15 תגובות על גראטן קולורבי

  1. מאת רעות‏:

    איזו טלפתיה מטורפת הולכת פה! אתמול הכנתי לארוחת הערב המבורגרים בליווי סלט ירוק וצ'יפס קולורבי! (במתכון שהכנתי אמורים לגרר מעל הצ'יפס פרמז'ן אבל אני לא אוכלת בשר עם חלב).
    אני עכשיו עובדת על מתכון לקיש כרובית לבלוג :)

  2. מאת ורד לב‏:

    אני מתה על קולרבי בתנור.
    הכי טעים פשוט פשוט עם שמן זית. מדהים, באמת! זה השגעון החדש של החודשים האחרונים אצלי.

  3. מאת נעמה‏:

    נראה לי שאנסה גרטן סלק…

  4. מאת יהודית‏:

    יש מצב להחליף את חלב הקוקוס בחלב אחר?יש לי חלק אורז וחלב עיזים – יתאים?

    • מאת הגר‏:

      שלום יהודית,
      לא ניסיתי אבל נראה לי שזה יעבוד. עם זאת סוגי שאת מדברת עליהם מכילים פחות שומן, אז אני מניחה שהתוצאה תהיה פחות קרמית. בהצלחה ובתיאבון.

  5. מאת רינת‏:

    הכנתי לא מזמן קולורבי "על האש" יצא מדהים!! נטרף במהירות

  6. מאת שרון‏:

    יש לי אלרגייה לחלב קוקוס, ולכן השתמשתי בחלב שקדים,
    וזה יצא ממש טעים.
    תודה לך הגר על המתכון .

  7. מאת יוש‏:

    מתכון מעולה!
    אני מכינה אותו עם פתיתים של שמרי בירה במקום הפרמזן

  8. מאת מולי‏:

    שלום הגר
    יצא מעולה. אפשר להוסיף ביצה קשה בין השכבות ואז זה ממש רקוט קרומפלי

להגיב על יוש לבטל

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>