לחם פשתן בשתי דקות

דל פחמימות, פליאו, ברנשטיין, ללא גלוטן, ללא סוכר, ללא מוצרי חלב, צמחוני 

.
המתכון שלהלן קסם לי כי הוא מתכון לפרוסה אחת של לחם פשתן, וזמן ההכנה הוא שתי דקות.
מה יכול להיות יותר טוב מזה, באותם מקרים בהם צריך בדחיפות פרוסת לחם דל בפחמימות?
למשל כשמופיע משהו נורא טעים ורוצים למרוח אותו על משהו שאינו מקל סלרי?
ואז כשמסיימים את הפרוסה, אין יותר לחם שקורא לי מהמטבח לנשנש אותו. מושלם.

פרוסת לחם פשתן עם חמאת בוטנים טבעית.

מרכיבים:

  • 1/4 כוס (כ-4 כפות) זרעי פשתן טחונים
  • 2 כפות חמאה, שמן זית או שמן קוקוס
  • 1 כף מים
  • 1 ביצה
  • 1/4 כפית אבקת אפייה / אבקת סודה לשתייה
  • 2-3 כמה טיפות סטיביה נוזלית או ממתיק אחר (לא חובה)

הכנה:

  • לערבב היטב את כל המרכיבים.
  • להכניס לכלי זכוכית שטוח, עגול או מרובע, שייתן לנו את הצורה הרצוייה.
  • להכניס את הכלי למיקרו ולחמם שתי דקות (כל מיקרוגל שונה, אז בפעם הראשונה כדאי לחמם דקה, לבדוק, לחמם עוד 30 שניות, לבדוק שוב, וכו')
  • לתת לפרוסת הלחם שהכנתם להתקרר כמה שניות.
  • למרוח על הפרוסה משהו טעים.

הלחם יוצא כהה ודחוס. הוא מזכיר קצת לחם שיפון, אבל בניגוד אליו הוא מכיל פחות מפחמימה אחת נטו לפרוסה. (אפשר לקרוא עוד על קמח פשתן במדריך שלנו לקמחים דלי פחמימות)

יש הרבה גירסאות ללחם פשתן ברשת. אני נעזרתי במתכון הזה. מצאתי אותו בפורומים של האתר של מארק סיסון, שמכילים המון מידע שימושי למי שמעוניין לאכול תזונה דלת פחמימות ו/או קדמונית (paleo).

למי שרוצה להכין כיכר לחם שלמה, ניתן להכפיל את המתכון, או לנסות את הגירסה הזו.

למי שמעדיף שלא להשתמש במיקרוגל – אני בטוחה שהמתכון יעבוד יפה גם בתנור. כמובן שאז מאבדים את אפקט הזריזות שבעיני הוא כל העניין, אבל כל אחד וסדר העדיפויות שלו.

אפשר להחליף חצי מכמות הפשתן בקמח שקדים או קמח קוקוס (בתמונה למעלה, יוצא רך וטעים), וגם להחליף את זרעי הפשתן בזרעי צ'יה.

לרגל צילומי לחם הפשתן הכנתי קצת ריבת פטל ביתית ללא סוכר.
וחוץ מזה שהיא ללא סוכר, לקח פחות משתי דקות להכין אותה. ולא, לא השתמשתי במיקרוגל :-)

חשוב להגיד שהריבה הזו לא מתאימה לסוכרתיים לפי שיטת ברנשטיין, שבה לא אוכלים פירות.
וזה גם הרגע להזכיר שהתזונה שלי שונה משל אסף. גם אני אוכלת תזונה דלת פחמימות, אבל לא לפי שיטת ד"ר ברנשטיין אלא לפי גישת ה- paleo המכונה גם תזונה קדמונית. לכן מדי פעם יהיו בבלוג מתכונים שלא מתאימים לסוכרתיים – ונציין זאת כמובן.

המתכון לריבה יגיע בפוסט נפרד בהמשך השבוע. נמצא כאן.

בתיאבון!

.

בלוג דל פחמימות בפייסבוק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
פורסם בקטגוריה מתכונים, מתכונים לדיאטת קנדידה, עם התגים , , , , , , , , . אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

43 תגובות על לחם פשתן בשתי דקות

  1. מאת עידית‏:

    מחכה לריבת האוכמניות.
    אין ספק שהלחם הזה יככב אצלי.
    מה דעתך על קמח סויה.?
    אני יודעת שהוא דל פחמימות.

    • מאת הגר‏:

      הי עידית,
      אני כמעט ולא משתמשת בקמח סויה. אולי פעם בשנה קורה שאני רוצה לעשות ניסוי קולינארי כלשהו (פסטה דלת פחמימות, מישהו?) ואז לרוב אני רואה שפג תוקפה של השקית :)
      יש כמה סיבות לכך, ופירטתי אותן בסוף הפוסט על קמחים דלי פחמימות, שניתן לקרוא כאן.
      כפי שאת יכולה לראות בגרף בפוסט קמח סויה הוא בעל תכולת פחמימות נטו גבוהה יחסית לקמחים דל"פ אחרים.
      ומבחינת תזונת ברנשטיין לסוכרתיים, חבל על הפחמימות. למשל, בפנקייק שקדים יש חצי מכמות הפחמימות נטו שבפנקייק סויה.

    • מאת נאו‏:

      הי
      מה זה 2 כוסות בשבילך?
      אני לא מבינה במדיות, זה מבלבל אותי :)

  2. מאת ענת‏:

    איזה כיף לעבור על בלוגי הפליאו ולראות שיש עידכונים,גם אצלכם וגם אצל מיקי,זה כיף לדעת שהקהילה חיה ותוססת.
    אשמח לשמוע על איך מכינים את הריבה,ואיך היא נשמרת בלי סוכר…
    תודה וערב טוב!

  3. מאת אדוה‏:

    היי הגר,
    חיכיתי למתכון- והיה שווה לחכות:-)
    תודה רבה, זה פתרון מעולה עבורי (על אף שגם לחמניות הטחינה טעימות!)- מהיר וטעים.
    עשיתי עם שמן קוקוס וחמאה (חצי-חצי) ויצא מעולה

  4. מאת יהודית‏:

    יש לי בעיה עם הביצים במתכונים של הלחם. אי אפשר להתעלם מזה בהתחשב בזה שאנחנו אוכלים ביצים בנפרד. אשמח לשמוע את תגובתכם. יהודית

    • מאת הגר‏:

      הי יהודית,
      לא פירטת אבל אני אניח שאינך אלרגית לביצים, והדאגה נובעת מהדעה הרווחת (אך המוטעית) שלא בריא לאכול מהן יותר מדי מאחר והן מכילות שומן רווי וכולסטרול. אולי כדאי להקדיש לנושא פוסט בנפרד אבל אנסה לענות בכל זאת:

      1. אנחנו אוכלים תזונה דלה בפחמימות ועשירה בשומן. השומן אצלנו בתזונה הוא לא חומר נותן טעם אלא הדלק העיקרי שלנו, ולכן אנחנו לא מפחדים ממנו.

      2. שומן רווי כמו שיש בביצים הוא שומן בריא, עמיד בחימום, שהגזע האנושי ניזון ממנו מזה עשרות אלפי שנים (בניגוד לשמן קנולה, סויה ותירס, שמופקים כימית מזה כ-50 שנה בלבד). לכן אנחנו לא מפחדים משומן רווי, אלא מקדמים אותו בברכה.
      בכלל, הגוף שלנו צריך שומן. בלי מספיק שומן אין לגוף דרך לבנות הורמונים, את דופן התא או את המיאלין שעוטף כל אחד ממיליוני העצבים שבגוף, אם למנות כמה דוגמאות.

      3. אין בנו גם פחד מכולסטרול. מי שלמד קצת על גוף האדם יודע שרובו המוחלט של הכולסטרול שבמחזור הדם מיוצר ע"י הגוף, ולא מגיע מהמזון. אם הגוף שלך מייצר הרבה כולסטרול, הסכנה היחידה נובעת מהסיכוי שהוא יתחמצן, ישקע בעורקים ויגרום לטרשת. לא מעצם היותו שם.

      4. ביצים (במיוחד אורגניות) הן דבר בריא. הן מכילות לוטאין (לעיניים), כולין (למוח) וויטמין D טבעי.

      יש לציין שכל הנ"ל נאמר בהקשר של תזונה מעוטת פחמימות. לאכול הרבה ביצים זה לא בעיה מבחינתי, אלא אם כן מלווים אותן בהרבה פרוסות של לחם :-)

  5. מאת גלית‏:

    המתכון מעולה, היה לי דחף למשהו מתוק וזה ממש ספק אותי. מרחתי ממרח שקדים.
    תודה תודה!!
    אל תפסיקו להעלות מתכונים מוצלחים.

  6. מאת אביב‏:

    הגר שלום
    הכנתי וזללנו בזה הרגע את הלחם.
    פשוט מדהים בטעמו , מרקמו ומהירות ההכנה.
    מאד נהנית לקרוא את הבלוג.
    אשמח להמשיך ולהתעניין
    תודה וכל טוב :)

  7. מאת גילה‏:

    אני מכינה לחם פשתן לפי המתכון ל"כיכר" שלמה, שמופיע בקישור שהגר נתנה למעלה – הנה הוא שוב:
    http://lowcarbdiets.about.com/od/breads/r/flaxbasicfoc.htm – מומלץ!

    יוצאת מין "פוקצ'ה" שכזו, שאני חותכת ל 9-12 חתיכות, שומרת במקרר בקופסה סגורה, ונהנית מהן במשך כמה ימים עד שבוע. הכי כייף: לחצות בעדינות ולמרוח גבינת מסקרפונה 40% שומן – מעולה!
    כשאנחנו מטיילים, אני משתמשת בלחם הזה כבסיס לסנדביץ' עם גבינה כנ"ל (או סתם גבינת שמנת/גבנ"ל 9%), ביצה קשה, מלפפון וקצת מלח – יאמי…

    הגירסה שלי:
    2 כוסות פשתן טחון (אפשר להחליף חצי כוס בשומשום טחון, ואולי גם בקמח שקדים – טרם ניסיתי)
    1 כף סודה לשתיה
    1 כפית מלח
    4 ביצים
    סטיביה – אני משתמשת ב 25-30 טיפות
    1/2 כוס מים
    1/3 כוס שמן קוקוס
    חופן אגוזי מלך

    מחממים תנור ל- 180 מעלות.
    מערבבים היטב בקערה את החומרים היבשים (פשתן, סודל"ש, מלח).
    טורפים את הביצים בקערה נפרדת, מוסיפים להן את הסטיביה, מערבבים ומוסיפים לקערת החומרים היבשים.
    מוסיפים לשם גם את המים והשמן, ומערבבים היטב לתערובת אחידה.
    שוברים (בידיים) את האגוזים פנימה, ומערבבים לפיזור אחיד של שברי האגוזים. אם מוותרים על האגוזים, נותנים לתערובת להסמיך בשקט במשך דקה או שתיים (זה הזמן שלוקח לי לשבור את האגוזים…).
    מרפדים תבנית של תנור בנייר אפיה, שופכים את התערובת במרכז, ובעזרת כף משטחים למלבן בגודל 20*30 ס"מ – בערך, לא צריך למדוד… פשוט צריך להשאיר מרווח נדיב משולי התבנית. חשוב לשטח באופן אחיד, כך שהשוליים של התערובת יהיו באותו עובי כמו המרכז.
    אופים 20 דקות, עד שהמאפה קפיצי וגמיש למגע.
    מקררים וחותכים לחתיכות בגודל הרצוי. ניתן לשמור בקופסה סגורה במקרר, עד שבוע.

    אפשר כמובן להתנסות בגיוונים בתוספות: אגוזים אחרים, עשבי תיבול, שומשום, קוקוס טחון ומה שבא לנסות.

    בתאבון!

  8. מאת אביב‏:

    שאלה
    האם ניתן להקפיא לחם זה?(לחם מזרעי פשתן)
    שאלה נוספת – האם עמיד לכמה שעות בטרם השימוש?(לא מתפורר , מתייבש וכדומה)
    תודה

    • מאת הגר‏:

      הי אביב, לא ניסיתי להקפיא אבל נראה לי שאפשרי בהחלט. התשובה חיובית גם לשאלה השנייה. כדאי לשמור בשקית סגורה.

  9. מאת אביב‏:

    הי הגר
    הכנתי בערב פרוסת לחם וכאשר התקררה עטפתי בניילון נצמד. נשאר טרי וטעים עד למחרת אחה"צ.
    אני כותבת זאת כי אולי יהיה לעזרה למי שצריך פרוסת לחם שתחזיק מחוץ לבית, בסיטואציות שונות
    לא ניסיתי הקפאה אך מבטיחה לחזור עם תוצאות והמלצות
    כל טוב
    אביב

  10. מאת אילנה‏:

    בשעתו קראתי שזרעוני פשתן טחונים (ובכלל) מאבדים את מעלותיהם בחימום. האם החימום במיקרוגל לא יפגום בהם?
    תודה

    • מאת הגר‏:

      הי אילנה,
      אני לא מהמאמינים שחימום זה רע, או שמיקרוגל זה רע.
      חלק מחומצות השומן בזרעי הפשתן נהרסות בחימום, זה נכון, אבל לא כולן, והאמת שאין לי עניין מיוחד בהן. הפונקציה שזרעי הפשתן ממלאים פה היא כתחליף קמח דל בפחמימות, לא כמקור לשומנים בריאים.
      כדי לקבל מקורות בריאים לשומן צריך לאכול מזונות מהחי, מוצרי קוקוס, שמן זית, חמאה וכו'

  11. מאת איתן‏:

    יצא לי טעים עם זרעי צ'יה וקצת סירופ אגבה (שדרך אגב, מה דעתך עליו כממתיק?).
    הבעיה שלי, שלא נראה אסטתי, לי אין בעיה אבל יהיה קשה לי לשווק לילדים ולאשה..

    • מאת הגר‏:

      הי איתן,
      דעתי על ממתיקים באופן כללי היא שכדאי להמעיט בהם ככל הניתן, עד כדי הימנעות.
      כמובן שתלוי בן כמה אתה, כל כמה זמן אתה משתמש בהם, מה המצב הבריאותי שלך (סוכרת?)
      אישית אני מעדיפה להשתמש מדי פעם בסטיביה שאין לה שום השפעה על רמות הסוכר בדם.
      בהצלחה ובתיאבון :)

  12. מאת ענת‏:

    היי הגר
    קודם כל הבלוג שלך מעולה! הידע שאת משתפת פה לדעתי שווה זהב!
    המתכון ללחם פשתן יצא מדהים! תכלס הפתיע. ככה פשוט ככה טעים!
    אני רק שאלה- כמה קלוריות יש בפרוסה אחת לפי הכמויות שציינת?
    תודה מראש
    ענת:)

  13. פינגבאק: Nutrition | Pearltrees

  14. מאת אירית‏:

    מדהים -טעים -תודות

  15. מאת שולמית‏:

    אילו בעיות יש כשאוכלים הרבה מאפים מקמח פשתן

  16. מאת דנה‏:

    חושבת שאפשר לשים תחליף ביצה על מנת לעשות את המתכון טבעוני או שהביצה היא קריטית למתכון? יש לי תחושה שהיא קריטית.

    • מאת הגר‏:

      שלום דנה, הביצה קריטית גם לדעתי. בד"כ מכינים תחליפי ביצה טבעוניים בעזרת זרעי פשתן טחונים ומים, אבל במתכון הזה הם נוכחים ב"תפקיד" אחר.

  17. מאת Simon‏:

    הכנתי ללא ממתיק ויצא לי מר מאוד, זה אמור להיות ככה?

    (אין לי נסיון קודם עם קמח פשתן, קניתי שקית קטנה לפני כשבוע)

  18. מאת שלמה בנימין‏:

    שלום לכולם
    האם הפשתן נחשב לדל כלוריות ביחס לקמח

    • מאת הגר‏:

      שלום שלמה,
      קמח פשתן לא נחשב דל קלוריות, אבל יחסית לקמח חיטה הוא דל פחמימות מאחר והוא עשיר בסיבים שאינם מעלים את רמת הסוכר בדם.

  19. מאת סיגל לוי-גורי‏:

    בוקר טוב הגר היקרה.
    הכנתי אתמול לחם פשתן. יצא גדול, משביע, טעים ולא מעלה סוכר.
    באתי לכאן להגיד לך תודה ושאת פשוט נהדרת!

  20. מאת יעל חן‏:

    אהלן, נראה לי מעניין ומתכוונת לנסות האם ניתן לוותר על הממתיק?

  21. מאת נתנאל‏:

    עשיתי..

    ממש קליל וממש טעים :)

  22. מאת בתיה‏:

    שלום!הבלוג מעולה!ניסיתי את הלחם פשתן והוספתי גרעיני חמניות.יצא מצויון.שאלה:אפשר לאכול את הלחם פשתן כל יום?זה פותר הרבה בעיות…תודה

  23. מאת מיכל‏:

    מעולה. בכלל מתכונים מעוררי השראה.
    תודה לך.

  24. מאת ספיר‏:

    יצא נהדר! לא האמנתי שהתערובת עומדת להתגבש לידי פרוסה. קל וטעים.

להגיב על סיגל לוי-גורי לבטל

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>