פיצה דלת פחמימות – מניו יורק באהבה

דל פחמימות, פליאו, ברנשטיין, ללא גלוטן, ללא סוכר, צמחוני
.

עניין מעניין זה, כתיבה בבלוג. במשך שבועות יכולה בחורה לצלם כל מתכון שיוצא מתחת ידיה, מבלי לאחוז בשלוות הנפש המתאימה לכתיבת פוסט.

ואז נוסעת הבחורה לניו יורק עם אהובה, ופתאום זה קורה. דגדוג חד משמעי באצבעות שמוביל לחיפוש בארכיון התמונות… על מה נכתוב? החלטתי על פיצה. כן, המאכל שמציץ פה מכל פינה (תמיד עם שלט ״הפיצה הכי טובה בניו יורק״) ומפתה אותנו בניחוחותיו הפחמימתיים.

photo by Adam Kuban

אבל אנחנו נעמוד בפיתוי! כי כשנחזור הביתה נוכל לזלול פיצה בגרסת low carb – טעימה, גבינתית ומשביעה. כשעוד אכלתי פיצה של אנשים נורמליים, החוויה תמיד היתה מלווה בכבדות וישנוניות, אך לא בפיצה הזאת (אלא אם כן אתם רגישים למוצרי חלב). האמת – אי אפשר לאכול ממנה יותר מדי כי היא מאוד ממלאת. ומספקת. בקיצור, אני בעדה.

 פיצה דלת פחמימות

(מבוסס על המתכון הזה)
4 מנות.

מרכיבים

בצק:

  • כוס גבינת מוצרלה קשה מגוררת ("נקניק" מוצרלה במעדנייה בסופר)
  • כוס מדליוני תרד קפואים (סנפרוסט וכדומה) שהופשרו וסוננו היטב או כוס כרובית מאודה, מסוננת היטב ומעוכה עם מזלג (המדידה בכרובית היא לאחר המעיכה)
  • שתי ביצים
  • שתי כפות זרעי פשתן טחונים (מכינים מכף אחת של זרעים שטוחנים במטחנת קפה)
  • שתי כפות קמח קוקוס מנופה או עוד שתי כפות של זרעי צ'יה טחונים או עוד שתי כפות של פשתן טחון (פחות ממליצה על עוד פשתן, הטעם שלו דומיננטי מדי לטעמי)
  • חצי כפית אבקת סודה לשתייה או אבקת אפייה.
  • חצי כפית מלח.

רוטב ותוספות:

(להלן גירסה קלאסית. בתמונה גירסה קצת שונה, מתכון בהמשך)

  • כף רסק עגבניות ללא סוכר (היחידי שמצאתי עד כה שלא מכיל סוכר הוא של שופרסל)
  • כפית אחת של רוטב צ'ילי מתוק ללא סוכר (יש בסניפי מגה)
  • חצי כוס (פחות או יותר, לפי הטעם) גבינת מוצרלה מגוררת
  • זיתים שחורים או ירוקים, חצויים

הכנה

הבצק:

  1. מחממים תנור ל – 180 מעלות.
  2. מערבבים בקערה את זרעי הפשתן הטחונים, קמח הקוקוס (או תחליפיו), המלח ואבקת הסודה לשתייה.
  3. מוסיפים את הביצים, את הכרובית או התרד, וכוס אחת של גבינת מוצרלה מגוררת. מערבבים היטב. (כרובית תיתן לעניין צבע יותר דומה לפיצה אמיתית, אבל שתי הגירסאות טעימות)
  4. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשטחים את התערובת. אפשר לנסות ליצור צורה של עיגול, למרות שאני לא טורחת.
  5. אופים 15-25 דקות, או עד שה"בצק" מזהיב, הופכים בזהירות ואופים עוד 10-20 דקות על הצד השני עד שמזהיב ומוצק למגע.

רוטב ותוספות:

  1. למרוח על בצק הפיצה המוכן כף אחת של רסק עגבניות ללא סוכר + כפית אחת של רוטב צ'ילי מתוק ללא סוכר.
  2. לפזר מעל את חצי הכוס הנותרת של גבינת המוצרלה המגוררת.
  3. להוסיף זיתים לפי הטעם.
  4. להעביר את התנור לחום גבוה בגריל העליון ולהחזיר את הפיצה עם התוספות לכמה דקות, עד שהגבינה נמסה.

זהו! הפיצה מוכנה. אם אתם מוכנים לעלות שלב, להלן המתכון לגירסה האהובה עלינו:

פיצה פפרוני עם פלפלים קלויים

רכיבים:

  • בצק פיצה לפי המתכון הנ"ל.
  • כף רסק עגבניות ללא סוכר.
  • כפית אחת של רוטב צ'ילי מתוק ללא סוכר.
  • 3 פלפלים מצבעים שונים.
  • בצל אחד.
  • כמה פרוסות נקניק פפרוני.
  • גבינת מוצרלה מגוררת.

הכנה:

  1. להכנת פלפלים ובצל קלויים: לחמם תנור ל-180 מעלות, לפרוס שלושה פלפלים מצבעים שונים ובצל לפרוסות דקות לשים בתבנית. להוסיף שמן זית בנדיבות, מלח גס ופלפל, ולהכניס לתנור ל-20-30 דקות.
  2. למרוח על בצק הפיצה המוכן כף אחת של רסק עגבניות ללא סוכר  + כפית אחת של רוטב צ'ילי מתוק ללא סוכר.
  3. לסדר כמה פרוסות פפרוני על הבצק.
  4. להוסיף מעליהן מתערובת הפלפלים הקלויים.
  5. לפזר מעל הכל גבינת המוצרלה המגוררת.
  6. להעביר את התנור לחום גבוה בגריל העליון ולהכניס את הפיצה עם התוספות לכמה דקות, עד שהגבינה נמסה.
Voila!

 

 

חשוב לציין שאנחנו לא אוכלים פיצה באופן יומיומי או אפילו שבועי. בכל זאת, זה המון גבינה. התזונה הרגילה שלנו הרבה פחות יצירתית ודי חוזרת על עצמה.

העניין הוא, שלמרות שאנחנו מאוד אוהבים סלמון עם ברוקולי מאודה ועוד מיני מאכלים אמיתיים וטובים שכאלה, אני בתחושה שאת סוג המתכונים האלה ניתן למצוא בהמון מקומות. אז למרות שאלה המאכלים שמרכיבים את התזונה שלנו, אני מוצאת את עצמי מעלה לבלוג דווקא את הפינוקים.

מה דעתכם? איזה סוג מתכונים הייתם רוצים לראות באתר? שנמשיך עם הפינוקים או שהייתם רוצים לראות כאן יותר אוכל אמיתי?

.

בלוג דל פחמימות בפייסבוק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
פורסם בקטגוריה מתכונים, עם התגים , , , , , , . אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

23 תגובות על פיצה דלת פחמימות – מניו יורק באהבה

  1. מאת ענת‏:

    תודה רבה על המתכונים המעניינים,תמשיכו כך,אני חושבת שזה יעזור למי שרוצה להתחיל לגוון קצת את התפריט…

  2. מאת רעות‏:

    הגר אני אוהבת את הכתיבה שלך…
    אפשר איזשהו איזון בין אוכל אמיתי ובריא לבין גרסאות יותר בריאות של פאסט פוד/קינוחים?

  3. מאת הגר‏:

    רעות, תודה :-)
    אפשר בהחלט.

  4. מאת גלית‏:

    היי,
    הבלוג שלכם מקסים!
    הגעתי אליו דרך חיפוש אחר מתכונים נטולי פחמימות לאחר שגילו לי לפני שבוע סוכרת נעורים, מתנה לגיל 30…
    אני אשמח לקרוא כאן גם על חוויות והתנסויות שלכם וגם כמובן מתכונים.
    מחכה לעידכונים נוספים
    תודה
    גלית

    • מאת אסף‏:

      היי גלית,
      תודה רבה וברוכה הבאה לבלוג שלנו. אני שמח מאוד שמצאת אותנו. בשלב בו את נמצאת ניתן לעשות שינוי מיידי שיכול לעזור לך לשמור על שנים רבות של איזון!
      בבלוג יש מידע רב כיצד לאכול נכון ולשמור על ערכים של אדם בריא על ידי תזונה והרגלי חיים נכונים.
      אשמח לענות על כל שאלה שתתעורר.
      הנה לינק לסיפור שלי עם הסכרת שגם היא התפרצה בגיל קרוב לשלך.
      הרבה בהצלחה בדרכך החדשה…

  5. מאת קארן‏:

    נראה מעולה, אני מחכה להגיע לשלב בדיאטה שלי שבה אני אוכל לעשות את זה, מישהו יודע איפה אפשר להשיג קמח קוקוס ותחליף סוכר שנקרא just like sugar שמופק מעולש?

  6. מאת דני‏:

    בלוג מהמם! סופסוף מתכונים שווים שמתאימים גם לחסידי אטקינס, מקווה שטעים

  7. מאת אחת‏:

    הגעתי לבלוג (המקסים והמושקע)
    ממש במקרה.
    אז קודם כל תודה וישר כוח!

    האם המתכון מתאים לתזונת פליאו?
    כי לפי רשימת המתכונים והסימנים הוא לא (לא מופיעה האות P לידו)
    מצד שני נראה לי שהוא מתאים?
    (נושא הפליאו חדש לי )

    תודה

  8. מאת אביטל‏:

    הי הגר.
    תודה על הבלוג המקסים.
    אישית אשמח למתכונים גם יותר שיגרתיים.
    ראיתי את הפוסט של בעלך והכמויות בו היו מאוד קטנות- כוס או שתיים סלט וכו…
    האם זה תקף לפלאו או רק לסכרתיים?
    אני לא סכרתית אבל אני רוצה לרדת במשקל.
    ויש לי עוד שאלה- לגבי ענין השומנים-פחמימות
    אם אני מבינה נכון – לפי הפליאו כאשר יש לי רצון עז לפחמימות עלי לאכול שומן- זה נכון? (אשמח אולי אם כתבת על זה כאן…לקרוא…לא מצאתי תשובה לזה עדיין… וגם- באותו כיוון – עדיף לשתות קפה עם שמנת ולא עם חלב??? אמאלה….מפחיד שאני יעלה במשקל…מה דעתך?
    ושאלה אחרונה- האםפ את עושה ליווי תזונתי לפליאו? תודה רבה!! :) אביטל

    • מאת הגר‏:

      תודה אביטל.
      הכמויות הקטנות של הירקות תקפות לתזונה של ברנשטיין לסוכרתיים, לא לפליאו.
      בנוגע להתגברות על תשוקה לפחמימות, זה קצת יותר מורכב מלאכול שומן. אבל בקיצור אפשר לומר שביסוס על תזונה על חלבון מהחי, שומנים טובים, צמחים לא עמילניים והימנעות מסוכרים פשוטים, תביא לאחר תקופת גמילה לתוצאה הרצויה.
      בעניין הקפה, זה מאוד תלוי במטרות שלך ובשאר התזונה שלך. ההעדפה של חלק מהאנשים לשמנת היא בגלל תכולת השומן הגבוהה ותכולת הלקטוז הנמוכה. לקטוז הוא סוג של סוכר וגם גורם לבעיות עיכול לרבים.
      האם תעלי במשקל בגלל שמנת בקפה? תלוי מה עוד תאכלי ותשתי במהלך היום. אבל השורה התחתונה היא ששומן בפני עצמו אינו משמין.
      אני אכן עוסקת בייעוץ תזונתי, את מוזמנת לפנות אלי פה.

  9. מאת חן‏:

    את חושבת שאפשר לוותר על השתי כפות זרעי פשתן טחונים? :)

  10. מאת שירלי‏:

    האם עדיין בתוקף הרסק עגבניות של שופרסל?
    לי היה נדמה כשקניתי אותו פעם אולי אין בו ממש סוכר גלוקוז,אבל כן פרוקטוז (ויכול להיות שגם גלוקוז היה שם)

    • מאת הגר‏:

      שלום שירלי, הרבה זמן לא השתמשתי ברסק עגבניות כך שאולי זה השתנה מאז. אבדוק את זה, תודה.

  11. מאת ענת‏:

    כיך לראות מתכון של פיצה, אשמח לראות גם מתכונים יותר פשוטים כמו שאמרת "סלמון וברוקולי מאודים"
    אני עושה את צעדיי הראשונים בתזונה עם פחות לחם :)

    ענת

  12. מאת שרון ר.‏:

    היי הגר ואסף ותודה לכם על הבלוג הנפלא והמועיל.
    יש לי סוכרת מסוג 1, אמרו לי לאכול בצהריים 3 כפות אורז בסמטי ו-חצי כוס אפונה,
    ולמרות שהכמות קטנה,זה מקפיץ לי את הסוכר מעל לגובה 200 .
    האם במצב זה ,עליי לוותר על מנה של דגן ועל הקטניות ?
    איזה תחליף אתם ממליצים,כדי שלא יחסר לי חלבון וברזל.
    אשמח לקבל עיצה.
    בתודה מראש,
    שרון.

    • מאת אסף‏:

      היי שרון, 3 כפות אורז בסמטי ואפונה זה המון פחמימות, הרבה מעבר למה שמומלץ בגישתנו, לכן לא מפתיע שהסוכר קופץ למעלה.
      אני ממליץ לך לקרוא את גישת התזונה בבלוג שלנו , תזונה דלת פחמימות שניתן לשגשג איתה לאורך שנים עם ערכים מאוזנים וללא חסרים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>