טראפלס קוקוס, חמאה ווניל

דל פחמימות, פליאו, ברנשטיין, ללא גלוטן, ללא סוכר, צמחוני

זה התחיל כמו כל המתכונים הכי טובים שלי, כשלבחור התחשק משהו טעים בשעה לא הגיונית.
לא היו לי חומרים לעוגייה אבל בדיוק הכנתי חמאת קוקוס והיתה לי במקרר חמאה משובחת של elle & vire, ומשם הכדור התחיל להתגלגל.

התגובות בסלון היו טובות ("יש עוד"? אחרי הביס הראשון = תו תקן לאיכות) וגם בארוחה אצל חברים אליה הבאתי אותם כקינוח הם נעלמו מאוד מהר.
ולחשוב שכל זה לא היה קורה אם רק היה לי קמח שקדים בבית :-)

כמה הערות לסדר היום:

  1. מאוד מאוד מומלץ להתשמש בחמאת elle & vire, או לפחות בחמאה אחרת מהמומלצות שלי, כי הן פשוט יותר טעימות. שווה להשקיע כי החמאה מאוד משמעותית במתכון. ניתן להשיג אותן ברוב הסופרים הגדולים.
  2. אל תוותרו על המלח. הוא עושה את המתכון ונאמר לי שהוא גם מסווה את הטעם האופייני של הסטיביה, שלא כולם אוהבים.
  3. הבלילה תהיה מאוד מתוקה לפני הקירור וזה בסדר. הקירור מעדן את המתיקות.

טראפלס קוקוס, חמאה ווניל

חומרים

  • 1/2 כוס + 2 כפות חמאת קוקוס (אפשר להכין בבית או להזמין)
  • 1/2 כוס קוביות חמאה
  • 26 טיפות סטיביה נוזלית
  • 5 כפות שקדים קלויים (בבית) ומרוסקים
  • 1/8 כפית מלח דק
  • גרגירים מחצי מקל וניל (אופציונלי)
  • קמצוץ מלח גס (אופציונלי)
  • חמאת קקאו לציפוי (אופציונלי)

הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות. קולים את השקדים כ-8 דקות או עד להשחמה קלה ומניחים להם להתקרר.
  2. שמים את חמאת הקוקוס בקערה ומחממים אותה מעט כדי שתגיע למצב נוזלי (30 שניות במיקרו, ערבוב וחימום קצר נוסף אם צריך).
  3. מכניסים את קוביות החמאה לקערה ומערבבים לשילוב עם חמאת הקוקוס. אם התערובת קרה מדי ולא מתערבבת, נותנים עוד סיבוב קטן במיקרו, אבל בזהירות – אנחנו לא רוצים שהחמאה תינמס ותיפרד לשומן ומוצקי חלב.
  4. פותחים את חצי מקל הוניל, מגררים מתוכו את הגרגירים השחורים בעזרת קצה סכין ומוסיפים אותם לתוך התערובת (לחלופין ניתן להשתמש בכמה טיפות של של תמצית וניל)
  5. מוסיפים לקערה את הסטיביה, המלח הדק והמלח הגס ומערבבים היטב.
  6. מכניסים את השקדים שהתקררו בינתיים לשקית ומרסקים אותם בעזרת חבטות קלות בעזרת פטיש שניצלים או צנצנת של שמן קוקוס. מוסיפים 5 כפות שקדים מרוסקים לקערה ומערבבים.
  7. מכסים את הקערה ומכניסים למקרר לשעה. לאחר שהתערובת התקררה והתייצבה, מוציאים ממנה כפיות גדושות ומגלגלים לכדורים. הכי קל לעשות זאת בכפית שחוממה במים רותחים (ונוגבה היטב).
  8. אופציונלי: מגלגלים את הפרלינים באבקת קקאו להגשה רבת רושם.

.
בתיאבון!

.
בלוג דל פחמימות בפייסבוק
סיירת סוכרת

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
פורסם בקטגוריה מתכונים, עם התגים , , , , , , , . אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

19 תגובות על טראפלס קוקוס, חמאה ווניל

  1. מאת יואל‏:

    מתכון מעניין אבל בסביבות כמה כדורים יוצא מהמתכון הזה?

  2. מאת ענת‏:

    עשיתי,יצא אדיר פלוס.

    תודה!

  3. מאת רעות‏:

    זהו חטיף האנרגיה החדש שלנו… מהיום ילקחו טראפלס חמאתיים לכל טיול!
    בגלל הבנזוג הבררן שלא מת על קוקוס (למרות זאת הוא אכל חמישה בהנאה מרובה אתמול) אני הולכת לנסות את המתכון עם חמאת קקאו במקום חמאת קוקוס… רעיונות או טיפים להצלחה?

  4. מאת עמית‏:

    חייב להודות שזה השבוע השני שלי עם דיאטה דלת-פחמימות (או אם נהיה גלויים – דיאטה בכלל) וזה מדהים איך שהגוף מגיב לירידות ברמות הסוכר :)

    אני מתגורר עם אישתי ובני בהולנד, אני והגברת התחלנו עם הדיאטה בשבוע שעבר (בעקבות ביקור קצר וקטלני בארץ, אשר גרם לשנינו לעלות 4 ק"ג כ"א) ובינתיים אנחנו מאד מרוצים.

    אני בודק ובוחן כעת את היסודות של הדיאטות המדוברות, הגעתי גם אל הפליאו ומשם – אל הבלוג המקסים שלך, עבודה מהממת אגב :)

    רציתי לשאול בנוגע למתכון הזה – האם יש לך דרך לחשב את כמות הפחמימות ל-100 גרם טראפלס ?

    או לפחות לחומרי היסוד כמו חמאת קוקוס וחמאת קקאו ? המקורות באינטרנט מעבירים נתונים קצת מנוגדים.

    בכל מקרה, המשיכי עם העבודה היפה :)
    עמית

    • מאת הגר‏:

      תודה עמית, ברוך הבא ובהצלחה לכם :-)
      בנוגע לטראפלס, בשתי כפות של חמאת קוקוס יש 7 ג' פחמימות, שמתוכן 5 ג' סיבים ו 2 ג' פחמימות נטו.
      בחמאת קקאו אין פחמימות בכלל.

  5. מאת עמית‏:

    תודה רבה :)

    כשאת אומרת כף חמאת קוקוס, את מתכוונת ל-15 גרם ? כמה זה יוצא על חצי כוס ?

    מצטער על הטכניות, אנחנו בשלבים ראשוניים כעת ועדיין "מאוד רציניים" לגבי הכמויות :D

    כמו כן, האם יש מתכון ביתי לחמאת קקאו ?

    שוב תודה ושיהיה המשך שבוע גשום :)
    עמית

    • מאת הגר‏:

      הי עמית,
      שתי כפות חמאת קוקוס זה 32 ג'. אני מסתכלת על התווית מצנצנת ריקה של חמאת קוקוס של ארטיזנה (שנשארה לי מהימים שקניתי במקום להכין בבית)
      אין לי מושג כמה זה יוצא לחצי כוס, מאזני המטבח שלי התקלקלו וטרם הספיקותי לקנות חדש.
      חמאת קקאו קונים, לא מכינים. אלא אם יש לך ציוד של מפעל והרבה זמן פנוי :) אני קונה אצל שוקולטייר בשם אלי טראב, מופיע בהמלצות. אבל כל חנות שיש בה תחלופה גבוהה תעבוד, ושמעתי מאנשים שיש גם בשוק לוינסקי. בהצלחה!

      • מאת עמית‏:

        היי הגר,

        תודה על המידע, נעשה כבר אקסטרפולציה לגבי החצי כוס :)

        בנוגע לחמאת קקאו וציוד מפעל, כנראה שנלך על החנות :D

        לרע המזל, אני לא נמצא בישראל (מתגורר בהולנד), אבל אערוך חיפוש ואמצא.

        שוב תודה על הכל, את בהחלט עושה שינוי חיובי כאן.

        שיהיה לכולנו סופ"ש רגוע,
        עמית

        • מאת מוטי‏:

          שלום רב,אפשרי במקום שקדים קלויים מרוסקים-שקדים טחונים דק?,פשוט יותר זמין,תודה,מוטי רז.

          • מאת הגר‏:

            הי מוטי,
            אפשר אבל לא כדאי. השקדים שם כדי לתת מרקם מתפצפץ, ושקדים טחונים לא יעשו את זה.

  6. מאת שחר‏:

    האם אפשר להכין עם גהי, או משהו אחר במקום חמאה?

  7. מאת מוטי‏:

    נכון,תודה

  8. מאת שירה‏:

    ,איזה זכות נפלה בחיקי להגיע לאתרכם,
    אתם משהו, תמשיכו בעבודה המדהימה זו,
    אתם עושים רק טוב

  9. מאת אבישג פישר‏:

    מעונינת במתכון חמאת קוקוס שלך הגר

להגיב על ענת לבטל

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>