אוסטריה ללא שטרודל: איך אכלנו פליאו בטיול לאירופה

אז איך הצלחנו לטייל שבועיים באירופה ולאכול פליאו כל הזמן?
פשוט, בעזרת החמוד הזה שבתמונה:

אנחנו מתגעגעים אליו אנושות.

קשה למצוא מילים לתיאור החוויה. למרבה המזל יש הרבה תמונות.

ובכן, טיול בקרוואן זה דבר אחר. הרפתקה שמחברת אותך הרבה יותר לשביל שאתה מטייל בו.

 זה טיול שמאפשר חיבור לטבע, שקט, בהייה בהרים,

 מפגש עם חברים חדשים

 יש תחושה נפלאה של עצמאות וחופש, שנובעים מכך שאין צורך לחפש מלון, להזמין חדר, להגיע אליו, לפרוק מזוודה ואחר כך לארוז אותה שוב כשרוצים להמשיך.

 שלא לדבר על השקט הנפשי שנובע מהאפשרות לבשל בעצמנו את כל האוכל. פשוט טיול ללא תסכול.

זה בעצם מאוד פשוט: יש מקרר, כיריים של גז וכיור, מחבת, סיר, שתי צלחות ושתי כוסות. מי ידע שזה בעצם כל מה שצריך? בבית יש לנו כל כך הרבה חפצים, וכיור שממהר כל כך להתמלא בכלים…

 קודם כל עושים קניות. בארץ קניות הן ניג'וס, אבל לא פה. אם רק היו נותנים לי הייתי נשארת יום שלם. חמאת קריגולד, בשר אורגני, כרוב ניצנים טרי ביורו וחצי לקילו, והגבינות, הו, הגבינות העשויות מחלבן של פרות המוציאות ימיהן בזלילת עשב בלתי פוסקת.

(אבל ממש בלתי פוסקת. בשוויץ הבנו את הביטוי "לאכול כמו פרה": הן פשוט לא מפסיקות לאכול. עשינו חניית לילה ליד עדר פרות ושמענו אותן אוכלות כל הלילה (מה זאת אומרת איך? יש להן פעמון על הצוואר!)

קניות פליאו זה הרי ממש פשוט – חלבונים, ירקות, קצת פירות, קצת אגוזים, שומנים לבישול וזהו, אפשר לצאת לדרך. כשמגיעים למקום יפה עוצרים, מוציאים שולחן וכיסאות ואוכלים משהו, ככה בקטנה בחצר האחורית של הקרוואן.

 בערב מגיע תורן של הארוחות החמות. כמו בבית, רק בלי להתחכם יותר מדי. תיבול במלח ופלפל, לפעמים זירזוף של יין.

בלילה שקט וחשוך. אין מסכים מסביב. העייפות מכה לרוב בסביבות בתשע, וחצי שעה לאחר מכן ניתן כבר למצוא אותנו שקועים בשינה עמוקה.

בבוקר קמים, מציצים החוצה ונפעמים.

 


.
.
יום יפה כזה צריך לחגוג עם פנקייק.

בסופרמרקט באוסטריה שמחנו לגלות שקמח אגוזי לוז הוא מוצר שגרתי ונפוץ, והפקנו ממנו פנקייק בננה-נוטלה עדין ומיוחד.

אגב, לא הבאתי איתי סודה לשתייה אז הכנתי בלי. לא היה שום הבדל ונראה לי גם שהטעם השתפר. (בעקבות כך תיקנתי גם את המתכון המקורי).

מתחילים מפרוסות בננה דקיקות שמבשלים במחבת עד לריכוך ושחרור ריח משגע, ולאחר מכן שופכים עליהן את הבלילה. בערך 3 פרוסות לכל פנקייק.

קמח אגוזי לוז אפשר להכין בבית במעבד מזון. צריך לקלות אותם קודם, אחרת הקמח יהיה לח ויכול להפוך לכם מהר מאוד לחמאת אגוזי לוז (לא דבר רע בפני עצמו).

 

 

.
מדי פעם התערבבנו מעט עם המין האנושי בבית קפה מקומי. מאחר ואוכל טעים לא חסר לנו, הסתפקנו לרוב בכוס קפה משובח, שמוגש באוסטריה ושוויץ עם שמנת 15%. אלה יודעים מה טוב.

.
לסיכום, מומלץ בחום. אם אתם אוהבים לטייל בטבע, לאכול טוב ולשמור על הבריאות שלכם, יתכן שאי שם יש קרוואן שמחכה לכם.

 

* צילומים: אסף.

 

בלוג דל פחמימות בפייסבוק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
פורסם בקטגוריה אישי, תזונת פליאו, עם התגים , , , , , . אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

12 תגובות על אוסטריה ללא שטרודל: איך אכלנו פליאו בטיול לאירופה

  1. מאת מיקי‏:

    עושה חשק. האוכל….

  2. מאת ענת‏:

    היי!
    תודה רבה על הפוסט המשגע, משהו בו גרם לי לחזור ולקרוא אותו כבר פעמיים…
    כנראה זה שילוב של חופשה מהממת, נופים מדהימים ואוכל טוב…
    הודעתי כבר לבעלי שגם אנחנו נעשה טיול בקרוואן באירופה…
    אבל עד אז כבר היום ננסה להכין את הפנקייק…
    ידוע לך אולי איך אפשר לשלב את הבננה המעוכה בבלילה עצמה?
    כמה ממנה צריך לשים ביחס לכמות הקמח ( במקרה שלי שקדים…)
    ענת

    • מאת הגר‏:

      תודה ענת. בנוגע לפנקייק, על כמות של בלילה כמו במתכון המקורי הכנסתי בננה אחת,
      אני מניחה שאפשר לקצוץ את הבננה לקוביות ולערבב עם הבלילה, או למעוך ולטרוף את הבננה עם הבלילה. בכל מקרה ייצא טעים :-)

  3. מאת גילה‏:

    אהההה…..
    נראה פשוט נפלא!
    ההרים, הירוק, הטבע, השקט, האוכל…
    איזה כייף לכם!! :)

  4. מאת יוסי‏:

    מקסים!! :)

  5. מאת הגר‏:

    תודה רבה חברים :-)

  6. מאת רחל‏:

    רעיון נפלא – קרוון! אתחיל לגלגל את זה במשפחתי! ואגב, היכן הייתם? צילומים משגעים, ממש מפתים, וגם הקניות של הפליאו עושות חשק לכזה סיבוב…

  7. מאת אלכס‏:

    התמונות משגעות והתיאורים ממיסים!
    כל הכבוד על הטיול. מהווה השראה :)

  8. מאת רעות‏:

    חלום. איזה כיף לכם! והכל נראה ממש טעים…

  9. מאת אברהם‏:

    נפלא לראות שוב את היונגרפראו, איזה זכרונות העלית לי…

  10. מאת Odelya‏:

    Looks like so much fun. i would love to do such a trip with my family….

להגיב על רחל לבטל

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>