דל פחמימות, פליאו, ברנשטיין, ללא גלוטן, ללא סוכר, ללא מוצרי חלב
הגיע הזמן לקצת אוכל אמיתי. את הקציצות האלו הכנתי בלי הרבה מחשבה מחומרים שהיו לי בבית, ויצא ממש מצויין. הן נימוחות ומאוד מספקות, וחזה האווז הופך אותן למושחתות ממש.
השידוך לטחינה סלק נולד בגלל שעד כמה שהן טעימות, קציצות הן לא דבר פוטוגני במיוחד. אחר כך התברר שזה גם טעים
לפני המתכון, כמה עדכונים:
1. המפגש של הקהילה לתזונה ובריאות בגישה אבולוציונית נדחה בשבוע, וזה אומר שנוכל להתראות שם! בואו בהמוניכם ואל תשכחו לאשר את השתתפותכם בעמוד האירוע בפייסבוק. מה אתם מביאים לפיקניק?
2. העלנו את המתכון הזה כשעוד לא הכרנו אף אחד אחר שאוכל כמונו. אפילו לא שיערתי שתהיה בו כזו התעניינות… והיום זה המתכון הכי פופולרי בבלוג! אז תודה לכל מי שניסה, אהב והפיץ הלאה את לחם הטחינה.
במשך הזמן המתכון שלי השתכלל, ואני מקבלת גם מכם דיווחים על כל מני גרסאות ושדרוגים מגניבים שאתם עושים למתכון המקורי. לכן החלטנו שהגיע הזמן לפוסט שיסכם את הנושא, ונשמח מאוד לארח בו גם את היצירות שלכם. מעוניינים להשתתף? שלחו לנו את המתכון ותמונה של התוצאה ל -carbfreeblog ב- gmail.com.
ועכשיו, למתכון!
קציצות בקר, חציל וחזה אווז
מרכיבים:
- 500 ג' בשר בקר
- 100 ג' חזה אווז חתוך לקוביות של סמ'
- 1 ביצה
- 1/4 כוס כוסברה קצוצה
- 4 כוסות חציל חתוך לקוביות של סמ' וחצי
- בצל קטן קצוץ דק
- חצי פלפל ירוק חריף קצוץ דק
- כף בהרט
- כפית מלח
- חצי כפית פלפל
- שמן זית / קוקוס לטיגון
ההכנה:
- מטגנים את חזה האווז עד להזהבה, ומוציאים מהמחבת לצלחת.
- מוסיפים למחבת את הבצל ואת הפלפל הירוק ומטגנים עד שהבצל רך ושקוף.
- מוסיפים את החציל ומטגנים עד לריכוך.
- מורידים מהאש וממתינים שיתקרר מעט.
- מערבבים היטב בקערה את הבשר הטחון, כוסברה, ביצה, תערובת החציל והבצל, חזה האווז והתבלינים, ויוצרים קציצות.
- מכינים את הקציצות במחבת או בתנור (הן ייצאו עסיסיות גם באפייה בגלל תכולת השומן הגבוהה).
- מומלץ להגיש (ולצלם!) עם טחינה סלק.
טחינה סלק
מרכיבים:
- 2 סלקים בינוניים
- מיץ מחצי לימון או יותר, לפי הטעם
- רבע כוס (פלוס מינוס) טחינה גולמית
- מלח לפי הטעם
הכנה:
- מבשלים / אופים את הסלקים, מניחים להם להתקרר, מקלפים וקוצצים אותם.
- מפה אפשר פשוט לשים את כל החומרים יחד במעבד מזון ולהפעיל, אבל כדי שהמוצר הסופי יהיה לטעמכם, מומלץ להתחיל מהסלקים והטחינה ואז להוסיף את כל שאר הרכיבים לפי הטעם, תוך כדי שטועמים מדי פעם. יכול להיות שיהיה צורך בעוד טחינה אם רוצים ממרח יותר סמיך, או אם הסלקים גדולים במיוחד.
הערה:
לבישול הסלקים יש שתי אופציות: אופים אותם בתנור עטופים בנייר כסף, שעתיים ב- 200 מעלות, או מבשלים (לא מקולפים) במים רותחים עד לריכוך. לאחר שניסיתי את שתי הדרכים אני יכולה להגיד ששתיהן מצוינות.
בתיאבון!

נראה טעים נשמע טעים ומחר מחרתיים זה כנראה גם יהיה טעים
בהרט אמרת ?:).
זיו לנצנר
בהצלחה
בבלוג דל פחמימות על פי במצגת גרפית "תזונה דלת פחמימות לסכרת על פי ד"ר ברנשטיין"
מצויין במפורש שאסור לאכול סלק ופה אני רואה שאת נותנת מתכון עם שני סלקים ישנה פה סטירה במידע, לא?
הבלוג עוסק גם בתזונת פליאו שבה אפשר לאכול סלק. מי שלא אוכל סלק יכול להכין את הקציצות ולא לשים עליהן טחינה סלק.
מה לעשות כדי להכין קציצות נימוחות וטעימות בלי ירקות?
הגר בוקר טוב.
קודם כל, תודה רבה רבה על הבלוג.
אני מנסה הרבה שנים "לאכול בריא". וחגה יותר סביב ה-ללא סוכר , קמח ומוצרי חלב.
לא רציף ולא הרמטי.
אוכלת לפעמים בשר ודגים,וקרועה על לחם, למרות שמנסה להימנע.
הרבה פריכיות אורז, אורז מלא וקטניות. במרקים או מבושלות. ןמלאן טחינה…
לאורך הזמן אני משמינה, ומרגישה מנופחת להפליא…
עכשיו מנסה קצת להכנס לפליאו..
קראתי במקומות אחרים שאסור טחינה.
הנה את מבשלת עם טחינה.
ומה עם קינואה? הגם היא נייטרלית ואפשרית כמו אורז לבן?
וגם- מחכה למתכון של דייסת הדלעת…חייבת משהו חם בבוקרים החורפיים..
מחכה לתשובתך ,
יום טוב ובריא,
מיכל
שלום מיכל, ברוכה הבאה.
כל כך מוכרת לי התופעה שאת מתארת. את בכיוון הנכון!
אני לא יודעת איפה קראת שאסור טחינה, אולי תספרי קצת יותר על ההקשר שבו נכתבו הדברים.
זרעי שומשום הם לא רעילים. הם מזון טבעי ואמיתי. המין האנושי אוכל אותם כבר אלפי שנים. כדי להפיק טחינה צריך שתי אבנים שטוחות, לא מכשור יקר וכימיקלים. ההנחיה שלי היא לא להגזים, כי כמו כל הזרעים, שקדים ואגוזים המקום של הטחינה בתזונה צריך להיות שולי. לא מבססים את התזונה על טחינה. אבל אם מדי פעם רוצים להתפנק זו לא בעיה.
המתנגדים / מחמירים אומרים שיש להימנע ממנה כי היא מכילה גם חומצות שומן אומגה שש. אז ראשית היא מכילה גם חומצות שומן חד בלתי רוויות כמו שמן זית, היא לא רעה כמו למשל שמן סויה / תירס. ושנית במסגרת תזונת פליאו מוכחדים המקורות הראשיים לאומגה שש בתזונה, הלא הם שמנים צמחיים, דגנים וקטניות.
בעניין זה אני מסכימה עם עמיתי המלומד מיקי בן דרור על כך שיש "תפוקה שולית פוחתת". צריך לדעת במה להתמקד.
קינואה לצערי לא קיבלה את הפטור שקיבל האורז הלבן, אבל כוסמת אורגנית ובלתי קלויה נחשבת בלתי מזיקה גם היא.
ומתכון דייסת הדלעת יעלה בקרוב! מקווה שההמתנה תשתלם
בהצלחה,
הגר
בוקר טוב הגר.
תודה רבה על התשובה ומתכון הדלעת…
הזמנתי בהתלהבות רבה בהמלצתך מוצרים מ iherb/
תודה על ההנחה.
הטחינה אכן מורפקה הצידה בגלל האומגה 6.
ירדתי בכמויות ואני אוכלת פעם בשבוע..
לגבי הקינואה- אתמול הכנתי אותה עם ירקות .
חשבתי שזה מותר .
כל היום אחר כך הייתי רעבה בטירןף וקמתי הבוקר רעבה..
חשבתי שאני אולי אוכלת לא מספיק שומנים, אבל אולי זו הייתה הקינואה…?
חוצמיזה, מנסה להתאזר בסבלנות והבין שלאט לאט אלמד ואתאזן.
מנסה לא לספר על זה לסובבים אותי על השינוי, זה קצת כמו סוד אישי,
בעיקר גם כי רובם בטבעוני ואני לא מספיק מלומדת על מנת להסביר את הדרך מבחינה מדעית..
נרשמתי כמנויה לבלוג.
תודה רבה ויום משמח,
מיכל.
הי מיכל, שמחה שנהנית מהמתכון.
זו בהחלט היתה הקינואה. עם הפחמימות מגיע הרעב
לאט לאט תלמדי מה טוב לך. בהצלחה!
שלום רב,
אתמול נחשפתי לראשונה לתזונה הזו שאלתי העיקרית ממה אני אמורה לשבוע בשעות הבוקר אני מתעוררת מוקדם בד"כ אוכלת פחמימות
מה אני יכולה לאכול בבוקר כדאי לשבוע?
שלום מירב,
חלבון ושומן על הבוקר זה רעיון טוב ומשביע מאוד גם בלי פחמימות. למשל חביתה מטוגנת בשמן קוקוס עם ירקות בצד. נסי ותראי איך תרגישי – זה משביע מאוד ונותן את הטון לכל היום.
בהצלחה