מאפינז פטל לימון ונפלאות קמח הקוקוס

דל פחמימות, פליאו, ברנשטיין, ללא גלוטן,  ללא סוכר, ללא מוצרי חלב, צמחוני

 

המתכון בפוסט זה מבוסס על קמח קוקוס, אחד הקמחים המוצלחים ביותר לאפייה דלת פחמימות ונטולת גלוטן. קמח קוקוס הוא דק מאוד, הרבה יותר מקמח שקדים למשל, לכן ניתן להפיק ממנו מאפים עדינים שמחקים בהצלחה את "הדבר האמיתי" (וגם ממכרים כמו הדבר האמיתי – ראו הוזהרתם!).

קמח קוקוס הוא למעשה תוצר לוואי של תהליך ייצור חלב הקוקוס, שבסופו מקבלים נוזל קוקוס ובשר קוקוס מיובש למחצה. את בשר הקוקוס מייבשים בטמפרטורה נמוכה ולאחר מכן טוחנים אותו לאבקה שהיא קמח הקוקוס. איפשהו בתהליך גם מפחיתים את כמות השומן שבו (שמן קוקוס זה אמנם בריא, אבל כנראה שהפחתתו מאפשרת למוצר להפוך לקמח יבש).

מכירים את המדריך של סאנוק להכנת חלב קוקוס בבית? אני די בטוחה שאפשר להשתמש בשאריות מהמתכון הזה להכנת קמח קוקוס ביתי. המרקם בטח יהיה יותר גס, אבל זה עדיין יכול להיות שווה. אם מישהו מנסה (ורד?), אשמח לשמוע איך יצא.

יתרונות קמח הקוקוס

  • הוא דל בפחמימות, כפי שניתן לראות בטבלה המשווה סוגי קמחים בסוף הפוסט הזה. יש בו יותר פחמימות נטו מקמח שקדים למשל, אבל במתכונים משתמשים לרוב בכמות קטנה (פירוט בהמשך).
  • תכולת הסיבים, החלבון והשומן הגבוהה יחסית הופכת אותו למאוד משביע.
  • בקמח קוקוס (כמו בכל מוצרי הקוקוס) יש חומצה לאורית – חומצת שומן שמסייעת למערכת החיסון, לבלוטת התריס, ולמראה עור בריא.

אפייה עם קמח קוקוס

  • לקמח הזה יש אופי משלו. בניגוד לקמח שקדים, שאיתו קשה מאוד לפשל (התוצאה תמיד תהיה טעימה ואכילה, גם אם לא בדיוק לפי כוונת המשורר), עם קמח קוקוס יש פחות מרווח לטעות. מדובר בחומר שמתנהג באופן שונה מאוד מקמחים אחרים, לכן עדיף להשתמש במתכונים קיימים שבהם מישהו אחר בדק וניסה והגיע לתוצאה נורמלית, מאשר לאלתר או להכניס אותו למתכון שמבוסס על קמח אחר.
  • ברוב המתכונים המכילים קמח קוקוס ניתן לראות כמות קטנה (יחסית) של קמח מול כמות גדולה (יחסית) של נוזלים ו/או ביצים. הסיבה לכך היא שקמח קוקוס סופח נוזלים בצורה מאוד חזקה, לכן כמות קטנה מספיקה. זה בהחלט יתרון מבחינת עלות. אז למרות שבמבט ראשון זה ייראה בלתי הגיוני, אל תתפתו לשים פחות נוזלים או ביצים. זה ייגרום לתוצר הסופי להיות יבש ומבאס.
  • קמח קוקוס נוטה להיות גושי ככל שעובר הזמן מאז פתיחת האריזה. מומלץ לנפות אותו דרך מסננת לפני השימוש, ולערבב היטב את הבלילות המכילות אותו כדי למנוע גושים במוצר המוגמר.
  • לא לדחוס. קמח קוקוס הוא עדין ואוורירי – אל תתפתו לדחוס אותו בזמן המדידה. בגלל שמשתמשים מלכתחילה בכמויות קטנות, כל תוספת יכולה לשנות את המתכון.

עוד לא התחילו לייבא קמח הקוקוס ארץ, ולכן אני מזמינה אותו מחו"ל, כאן. למעוניינים להזמין, כל המידע נמצא בעמוד ההמלצות שלנו.

מאפינז פטל לימון מקמח קוקוס

מבוסס על מתכון מהספר "Practical Paleo", ניתן לראות את המקור כאן.

(12 מיני-מאפינז / 6 מאפינז רגילים)

חומרים:

  • 3 ביצים
  • רבע כוס חמאה או שמן קוקוס, במצב נוזלי
  • חצי כפית סטיביה וניל
  • שתי כפות רוטב מייפל ללא סוכר
  • כפית גדושה גרידת לימון ומיץ מחצי לימון גדול
  • רבע כוס קמח קוקוס
  • קמצוץ מלח
  • רבע כפית אבקת סודה לשתייה
  • אופציונלי: חצי כוס פטל או אוכמניות (להשמיט אם עוקבים אחרי התזונה לפי ברנשטיין), שקדים חצויים לקישוט.

הכנה:

  • מחממים תנור ל – 180 מעלות.
  • מכניסים את החומרים הרטובים לקערה ומערבבים היטב: ביצים, שמן, סטיביה, מייפל, מיץ וגרידת לימון.
  • מערבבים את החומרים היבשים בקערה שנייה: קמח קוקוס (כדאי לנפות), מלח, סודה לשתייה.
  • שופכים את החומרים הרטובים לתוך היבשים ומערבבים היטב, מומלץ עם מטרפה, עד שאין גושים.
  • בשלב זה אפשר לערבב פנימה חצי כוס פטל או אוכמניות, או לעשות כמונו בתבניות מיני מאפינס ולשים פטל אחד בכל קאפ.
  • אופים 15-20 דקות למיני מאפינז, למאפינז רגילים כנראה שיידרש קצת יותר זמן. המאפינז מוכנים כשהם מזהיבים קלות וקיסם שמוחדר אליהן יוצא נקי. כל תנור הוא קצת שונה אז כדאי לבדוק אותן במהלך האפייה ולראות איך הן מתקדמות.

בתיאבון!

 

בלוג דל פחמימות בפייסבוק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
פורסם בקטגוריה מתכונים, עם התגים , , , , , , , , , , . אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

56 תגובות על מאפינז פטל לימון ונפלאות קמח הקוקוס

  1. מאת דנה‏:

    הגעתי במקרה לבלג הנהדר הזה – תודה על המתכונים והמידע.
    האם ניתן להשיג בארץ קמח קוקוס? (עד כה הבנתי שהאפשרות היחידה היא להזמין חו"ל).
    אם ניתן-אשמח להפנייה איפה אפשר לרכוש.
    כל טוב.
    דנה

    • מאת הגר‏:

      הי דנה, ברוכה הבאה :) למיטב ידיעתי אי אפשר להשיג, אם אחד מהגולשים יודע אחרת – אנא שתפו אותנו…

      • מאת דלית‏:

        בניצת הדובדבן יש קמח קוקוס..יש ארוז ויש בתפזורת…יש המון קמחים ללא גלוטן גם.

      • מאת ברזילי מירה‏:

        אפשר לרכוש קמח קוקוס בחנות עדן מרקט, אני רכשתי שם אריזה במשקל 250 גרם

      • מאת אסתי‏:

        גם אני גיליתי לפני זמן מה את הבלוג הנהדר הזה. בעקבותייך התחלתי להזמין את הסטיביה המעולה של נו-נטורל מאתר איי-הרב…
        חברת 'גאמוקה' החלה לייבא מוצרי קוקוס מעולים, וביניהם גם קמח קוקוס.
        אתמול אפיתי מאפינס מקמח קוקוס (מתכון מאתר 'מאקו), יצאו לא משהו, בעיקר עם טעם חזק של סודה לשתייה… בפעם הבאה אנסה להחליף את הסודה באבקת אפייה.

    • מאת ענת סקילי‏:

      ניתן לקנות קמח קוקוס בשוק הפליאוליטי שמתקיים אחת לחודש

    • מאת שרה‏:

      חברת ירושלים לשומשום מייצרת פה בארץ קמח קוקוס איכותי ביותר והכי טרי!
      ניתן להשיגו בחנויות הטבע.

    • מאת שרון‏:

      בבית הטבע "ניצת -הדובדבן" יש כיום להשיג קמח קוקוס.

  2. מאת אביב‏:

    תודה הגר. נשמע נהדר!

    אולי יש לכם גם מתכון לגלידה דלת פחמימות? אני אישית בנתיים בדיאטה מרובת פחמימות, אך אני מתקדם בהדרגה ליותר שומן (קוקוס וחמאה) ופחות פחמימות. ועכ"פ כל עוד אני עם פחמימות רבות, אוכל להנות גם מגלידת פירות. הבעיה שלי בכל הגלידות הביתיות, שהכל קופא לגוש אבן. גם כשניסיתי להוסיף קצפת משמנת מתוקה. וכנראה הוספת סוכר תרכך את הגלידה, אך כמובן שאינני חפץ בסוכר. הפתרון היחידי שהיה לי זה שבתהליך ההקפאה לרסק את הגלידה מדי פעם, וכך ייווצרו גושי ברד קטנים במקום אבן ירושלמית ענקית ולא אכילה, אלא שזה מטריד לרסק מידי פעם, וגם הגלידה יותר טעימה כשהיא רכה במרקם גלידתי.
    אין לי מכשיר גלידה.
    אגב, אני עדיין מצפה לתשובתכם לשאלתי במאמר "תזונה דלת פחמימות לסכרת על פי ד"ר ברנשטיין" בקישור http://www.carbfree.co.il/?p=75.
    בתודה ובכבוד
    אביב

    • מאת הגר‏:

      הי אביב,
      אין לי מתכון לגלידה דלת פחמימות (עדיין). אני חושבת שמכונת גלידה תעזור לך להגיע למרקם הנכון (אבן גיר במקום אבן ירושלמית?)
      אם יש מכונה החיים יותר קלים, יש המון מתכונים ברשת – רק לערבב ולשפוך למיכל של מכונת הגלידה.

    • מאת יובב‏:

      אם אתה אוהב גלידה כדאי להשקיע במכונת גלישה ביתית או בקערה שמכניסים לפריזר לאיזה יום ושמתלבשת על הבלנדר. זה מתכון לגלידת קוקוס, בלי סוכר, יצא טעים מאוד במכונה הביתית.

      http://paleodietlifestyle.com/paleo-coconut-vanilla-ice-cream/

      • מאת הגר‏:

        נראה מעולה!

      • מאת אביב‏:

        אני כ"כ מקווה שלא נפלה טעות בדבריך "כדאי להשקיע במכונת גלישה".. כי הבנתי שמכונת גלידה זה סיפור יקר, ומכונת גלישה נשמע משהו מענין לסקרן כמוני.. קניתי בעבר מכונת גלידה ב100 או 200 ש"ח והיא לא עשתה מאומה, אך אולי לא ידעתי להשתמש בה. בנתיים היא נזרקה בטעות לעולם שכולו טוב.
        אם מישהו מכיר מכונת גלידה לא יקרה (עד 300-400) וטובה, אודה על המלצה. גם אם היא יכולה לעשות רק גלידה ללא שומן זה שוה לי.
        בקישור שצרפת יש עצה מעניינת – לא להקפיא את הגלידה לפני קרור טוב במקרר. מענין איך זה עובד.

  3. מאת יעל‏:

    נקרא נהדר וינוסה בקרוב.
    קמח קוקוס הגיע במשלוח האמ- IHERB :-)

  4. מאת מיכל‏:

    גם אני מכינה משהו ממש דומה, במקום קמח ושמן אני שמה חמאת קוקוס ביתית, לא הרבה, ויותר ביצים. זה אמנם יוצא קצת שומני אבל אנחנו מאד אוהבים. אני משתמשת בכל פרי שיש בבית.

    בכ"ז אני רוצה להשתדרג לקמח קוקוס אז נראה לי שסוףסוף אזמין מIHERB, עד איזה סכום או משקל אפשר להזמין במחיר המשלוח הזה ובלי לחטוף מכס?

    :) תודה

    • מאת הגר‏:

      נשמע מגניב :)
      אני לא יודעת לגבי מכס, אבל כדי לשלם רק 4-6$ על משלוח צריך להישאר מתחת ל-4 פאונד (1.8 קילו), ומתחת ל-80$
      כשאת מסתכלת על עגלת הקניות באתר זה מראה לך כמה משקל כל מוצר מכניס ונותן לך לבחור דואר אוויר (זה המשלוח הזול) רק אם את בטווח המותר.

  5. מאת מיכל‏:

    אחלה, תודה

    • מאת הגר‏:

      תיקון – מה שכתבתי בתגובה האחרונה הוא בעצם הנהלים של האתר כדי להימנע מעיכוב החבילות במכס, וזו האופציה היחידה למשלוח לישראל. אני אעלה פוסט עם הסבר יותר מפורט, אלו ממש שאלות נפוצות.

  6. מאת ורד לב‏:

    עכשיו, אחרי שקבלתי מייבש מזון, אולי אצליח באמת לבדוק את נושא ייבוש השאריות מחלב הקוקוס.
    אספר לך…

  7. מאת עדנה‏:

    קמח קוקוס הפך להיות להיט . אני באופן אישי מאוד אוהבת קוקוס. דיאטת סוג הדם שאני מאוד מאמינה בה שוללת את השימוש בקוקוס לחלוטין (סוג דם O -אבל לא רק). יש לך עמדה בנושא.?
    אני יודעת שהיתה תקופה שקוקוס היה מוקצה מחמת המיאוס וזה השתנה בתקופה האחרונה.
    יש פורום פעיל בנושא סוג הדם (באנגלית) ובכלל אתר פעיל ומתעדכן ובכל זאת בכל הנושא של קוקוס אין שינוי בעמדת ד'אדאמו. הייתי שואלת בעצמי אבל אני מתעייפת מלהתכתב באנגלית
    וחוץ מזה כמו תמיד מחמאות מלוא הטנא

    • מאת הגר‏:

      תודה עדנה.
      בנוגע לתזונה לפי סוג הדם, זו תיאוריה מעניינת, אבל לא חקרתי אותה מספיק לעומק כדי לנקוט עמדה.
      עקרונית התזונה שהם נותנים לסוג דם O די דומה לפליאו, ואם אני לא טועה סוג דם O זה רוב האוכלוסייה.
      אם זה מעניין מישהו, אני שייכת לסוג דם O ולא נתקלתי בבעייה עם מוצרי קוקוס, נהפוך הוא.

  8. מאת עדנה‏:

    תודה.
    אז זהו שרק שליש מהאוכלוסיה היא סוג דם O.
    וחוץ מזה למה את קוראת בעיה?
    ואם כן, עם היתה לך בעיה? במידה וזה לא אישי מדי.
    בסופו של דבר כנראה לא תהיה לי ברירה ואצטרך לתרגל את האנגלית שלי.
    אעדכן כשאדע

  9. מאת יובב‏:

    שאלה,
    האם יש מתכון לעוגיות קוקוס ללא קמח קוקוס, למשל שמבוססות על חמאת קוקוס?

  10. מאת רמי‏:

    לפי הפרסומים שלהם יש בעדן טבע קמח קוקוס 36 ש"ח ל- 250 גרם.
    לגבי סוג הדם, גם אני O ואוהב מאד נוזל קוקוס, עד היום אין לי בעיה עם זה חוץ מהעובדה שזה
    יקר. (חיים פעם אחת ואם כסוכרתי אני מוצא משהו טעים שגם מתאים אז אני קונה.)

    • מאת הגר‏:

      הי רמי,
      עוד מגיבה סיפרה לי על זה היום – אני חייבת לקפוץ ולראות במה מדובר. יצא לך לנסות?

      • מאת אונית‏:

        ביאוס קמח הקוקוס…. כל כך התרגשתי לשמוע שיש סיכוי לקנות אותו בעדן טבע מרקט שמייד רצתי לקנות.. כמובן שלא היה :( הם אפילו לא שמעו על זה! באתר אנטרנט של עדן טבע מרקט הם מפרסמים שיש להם כזה. לא התעצלתי והתקשרתי לחברה שמשווקת להם- אפק מן הטבע. הנציגה שלהם אמרה שהם בכלל לא מייצרים דבר כזה ואולי יתחילו לייצר בחודש הבא (לפי הקול שלה זה היה נשמע מאד מפוקפק). בקיצור כרגע אין בשורות משמחות בנושא :(

  11. מאת רמי‏:

    עדיין לא הייתי בחנות, רק ראיתי את זה באינטרנט, כאשר אגיע לשם אם יהיה אקנה,
    בהתחלה זה בטח לא יעבוד , אבל אחרי כמה ניסיונות זה יצליח.
    כמו עם לחמניות הטחינה, בהתחלה היה קשה אבל היום אני מכין בתוך תבניות סיליקון בצורת לחמניה , מערבב טחינה גולמית עם שמנת חמוצה אותה כמות משניהם וביצים לפי הכמות (ביצה לכל 2 כפות טחינה) אבקת אפיה כפית פשתן טחון גם לכל 2 כפות טחינה. נתתי לאנשים לטעום והם לא האמינו שזה ללא גרם אחד של קמח וללא שמרים. לפעמים אני מוסיף לתערובת ממתיק ואופה בתוך תבנית סיליקון עם גומות קטנות ועגולות ויוצא מאין עוגה אישית מהממת. (אפשר להוסיף שקדים או אגוזים טחונים
    כפית או שתיים מייפל קנדי בנוסף לממתיק, לא סוף העולם מבחינת הסוכרת שלי, או מעט קונפיטורה ללא סוכר)
    בפעם הבאה אני אנסה להחליף את השמנת החמוצה בנוזל קוקוס 17% שומן.
    אני שואב הרבה רעיונות מהמתכונים שאת מביאה בבלוג, גם אם לא תמיד מגיב, הרבה תודה עליהם.

  12. מאת גלית‏:

    להגר שלום,
    בן-זוגי ואני התחלנו דיאטת אטקינס ובזמן חיפוש באינטרנט אחר מתכונים מתאימים הגעתי לאתר המדהים שלך. בעזרת המתכונים והפורום אני מגלה עולם טעים שלם, בריא וממש קסום. אני קוראת בשקיקה את כל ההסברים וזה נותן המון מוטיבציה לשנות, לאט-לאט, את התזונה בבית (יש לנו 3 ילדים).אז תודה ואשמח לעוד…

  13. מאת מיכל‏:

    הגר יקרה שלום,
    אז סוף סוף קיבלתי את הקמח קוקוס פתחתי והיה לו ריח נפלא.
    הכנתי את המאפינז ומאוד התאכזבתי לקמח היה טעם לווי ולא יכולתי לאכול אותם.
    (נדמה לי שיש לזה אחרי האפיה צבע ירקרק )מה הסיבה? בסוף לקחתי את התערובת טחנתי והוספתי 2 כפות קקאו ומים ועשיתי כדורי שוקולד.

    • מאת הגר‏:

      אוי ויי… נשמע כמו ריאקציה כימית כלשהי, אולי הסודה לשתייה היתה מקולקלת? בכל אופן לא נתקלתי בתופעות כאלה מעולם… בהצלחה בנסיונות הבאים!

  14. מאת אור‏:

    שלום הגר,
    מצטרפת למשבחים. כרגע בעיקר מקריאה ושינוי חשיבתי, לצערי עדיין לא ניסיתי כמעט מתכונים, זה כנראה יקח עוד זמן : )
    לגבי קמח הקוקוס, אפשר לטחון פתיתי קוקוס מיובש במטחנה חשמלית ולקבל קמח?
    תודה גדולה.

    • מאת הגר‏:

      הי אור,
      תודה, שמחה שאת נהנית.
      אם תטחני פתיתי קוקוס תקבלי חמאת קוקוס – דבר נחמד בפני עצמו ויש לנו כאן הרבה מתכונים שמשתמשים בה.
      בהצלחה,
      הגר

  15. מאת גל‏:

    קניתי קמח קוקוס בפיצוחי בוסתן, סוקולוב 37 רמת השרון. סביר להניח שיש גם בסניף שלהם בתל אביב, קינג ג'ורג' 49.

  16. מאת שרון‏:

    חברי שעבורם אפיתי אמרו שטעים. אך הבצק לא היה רך
    איאפשר היה לשפוך לתבנית…. וגם המאפינס לא עלו ותפחו אלה נשארו כפי שהיו
    לא דומה בכלל למאפינס "רגילים"
    עבדתי במדוייק לפי המכון האם יש עצה לשיפור???

    • מאת הגר‏:

      שלום שרון,
      מצטערת שיצא כך :( לא אמור לצאת בצק אלא בלילה. אין לי עצה אבל אולי היתה בעיה עם אחד הרכיבים בהם השתמשת, למשל כשסודה לשתייה מתיישנת היא מפסיקה לעבוד וכך יכול להיות שהמאפינס לא תפחו.

  17. מאת רוני‏:

    שלום שלום,
    רק רוצה לציין שהיום הכנו את הקאפקייקס ליומולדת של אבא בשינוי קל של מייפל לדבש והם יצאו פשוט מהממים!
    ולקחו איזה 4 דקות עבודה. על אמת.
    תודה רבה :)

  18. מאת אולגה‏:

    יצא ממש טעים! החלפתי את המייפל בסילאן ואת הסטיביה בחצי כוס סוכר קוקוס .

  19. מאת חני‏:

    האם אפשר להפוך את המתכון למתכון בסיס למאפינס מתוקים אחרים? האם יהיה שוני בכמויות? לדוגמה במקום מיץ לימון – האם אפשר לשים יוגורט או שמנת מתוקה באותה כמות?

  20. מאת חנה‏:

    תודה רבה על המתכון יצא נהדר רך וטעים!

  21. מאת אור‏:

    יש לך רעיון לתחליף נטול סוכר למייפל?
    הסירופ שהזמנתי כתחליף מIHERB ייקח לו זמן להגיע ומאוד מתחשק לי להכין כבר מחר.
    אני אציין רק שאני עוקבת אחר דיאטת אטקינס.

  22. מאת שרון‏:

    בבית הטבע "ניצת -הדובדבן" יש כיום להשיג קמח קוקוס.

להגיב על רמה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>