המקרה המוזר של העוגייה האחת

דל פחמימות, פליאו, ברנשטיין, ללא גלוטן, ללא סוכר, צמחוני
.

ערב אחד אומר לי בן זוגי היקר, "בא לי עוגייה".
אנחנו אוכלים לפי ברנשטיין. אם אנחנו רוצים עוגיות, אנחנו אופים אותן.
בכל אופן, משום מה חשבתי שיהיה מצחיק לקחת את הבקשה באופן מילולי.
הלכתי למטבח וחזרתי אחרי כמה דקות עם עוגייה. אחת.

כך החל סיפורו המוזר של אחד המתכונים הפופולריים בביתנו.
דקה של הכנה + כמה דקות בתנור ויש עוגייה אחת גדולה ומפנקת, או 4 עוגיות קטנות שמתאימות בול ליד שתי כוסות קפה. מתאים מאוד למי שמעוניין לאכול עוגייה אחת ולא להתפתות לעוד, ולבעלי טוסטר-אובן קטן שלא רוצים לעשות מליון נגלות. 

אני משתמשת כל פעם בחומרים מעט שונים, ביחסים מעט שונים. הפרינציפ הוא לקחת מתכון קיים ולהפחית את כמות החומרים למינימום. למשל, אם נחלק מתכון ב-8, במקום שתי כוסות קמח נשתמש ברבע כוס. (אם מתכון דורש לחלק ביצה בחצי, אפשר להשתמש רק בחלבון).

זקוקים להשראה? הבלוג "Elana's Pantry" הוא מקור נהדר למתכוני עוגיות על בסיס קמח שקדים.

כאמור מהכמות במתכון אפשר להכין עוגייה אחת גדולה או כמה קטנות. כשהכנתי את העוגיות שבתמונה חילקתי את הבצק ל-4.

עוגיית חמאה בניחוח מייפל

פחמימות נטו: 6 ג' לכל הכמות.

חומרים:

הכנה:

  • לחמם תנור ל- 200 מעלות.
  • אם החמאה קרה מהמקרר – לרכך אותה כ-20 שניות במיקרו.
  • בקערה קטנה, לערבב את כל החומרים היטב לקבלת בצק רך.
  • ליצור מהבצק עוגייה גדולה / כמה קטנות. לרפד תבנית בנייר כסף או נייר אפייה ולהכניס לתנור ל8-10 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות.
  • להוציא את העוגיות.
  • יהיה ריח משגע במטבח. תעמדו בזה ותנו להן להתקרר!

הערות:

  • מי שלא אוכל לפי ברנשטיין ויכול להינות ממתיק טבעי, יכול להחליף את הסירופ במתכון בכף סירופ מייפל 100% אמיתי, או כפית דבש.
  • כדאי לשטח את העוגיות כמה שיותר, כדי שייאפו באופן שווה ויצאו פריכות..


בלוג דל פחמימות בפייסבוק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
פורסם בקטגוריה מתכונים, מתכונים לדיאטת קנדידה, עם התגים , , , , , , , . אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

32 תגובות על המקרה המוזר של העוגייה האחת

  1. מאת עידית‏:

    האם אפשר להשתמש בקמח אגוזים במקום?

  2. מאת רעות‏:

    גאוני!
    לפעמים צריך עוגיה אחת עם הקפה. ואם אני כבר מכינה עוגיות, אנחנו אוכלים בערך 5. אז אני בדרך כלל נמנעת מלהכין.
    מנסה את זה היום :)

    נ.ב. שלחתי לכם מייל דרך צור קשר. קיבלתם?

  3. מאת עינת‏:

    מה עושה מי שלא יכול מוצרי חלב? יש פתרון "עוקף חמאה"?

  4. מאת Odelya‏:

    Hi Hagar,
    thanks for your reply the other day.
    i made these just now and for some reason they fall a part and they really dont look like yours.
    i am in very high altitude, maybe that's why?
    any suggestions?
    Odelya

  5. הי הגר, זה לחלוטין גאוני עבורי.
    הסיבה שאני נמנעת להכין עוגיות זה בדיוק המגש השלם שקשה לעמוד מולה. לעומת זאת 4 עוגיות… זה מושלם!
    תודה!

  6. מאת חן‏:

    היי,

    הכפלתי את הכמויות ושמתי צימוקים ולא שמתי ממתיק (ושמן קוקוס ולא חמאה, ואבקת אפייה ולא סודה לשתיה). יצא מתפרק מאוד:(

    לא צריך ביצה?

    • מאת הגר‏:

      המייפל קושר את המרכיבים, אם את מורידה אותו צריך שמשהו אחר יעשה את זה. זה כבר מתכון חדש, אז לשיקול דעתך ודמיונך הפורה. בהצלחה :-)

  7. מאת רחל‏:

    תודה, בדיוק חיפשתי מתכון טוב לעוגיות חמאה! אילו עוד תחליפים את מציעה לקמח שקדים? חוץ מאגוזים טחונים שהציעו כאן?

  8. מאת אורית‏:

    לי אסור מייפל אז במקום 2 כפות קמח שקדים וכף מייפל שיניתי ל3 כפות שטוחות של חמאת שקדים ובתור ממתיק השתמשתי ב10 טיפות סטיביה וניל. הריח משגע וגם הטעם נהדר אבל המרקם מתפורר למדי :( נאלצתי לאכול פירורי עוגיות בכפית…

  9. מאת רותי‏:

    אני יודעת שאתם לא סופרים קלוריות, אבל איך בכל זאת אפשר לצמצם את כמות הקלוריות בעוגיות שמגיע לכמעט 400 קל'?

  10. מאת יהודית שוורץ‏:

    הי הגר,
    הכנתי את העוגיות בדיוק על פי המתכון שלך ובכ"ז המרקם טרם האפייה היה טוב, אך בעת האפייה השתטחו לגמרי ומתפרקים. אני הוספתי מייפל.
    יהודית

  11. מאת טליה‏:

    היי הגר, איפה קונים palm shortening? ויש לזה שם בעברית? אולי יש תחליף?…
    שמתי לב שהמוצר הזה מופיע בהרבה מתכונים אמריקאים לדייטת scd
    תודה

    • מאת הגר‏:

      הי טליה,
      אין בארץ למיטב ידיעתי, נסי לחפש ב- Iherb או vitacost,
      תחליף מצוין הוא פשוט חמאה, אם אין לך מגבלת אלרגיה / כשרות.
      shortening זה בעצם מרגרינה, כאשר משתמשים בשמן דקלים נוצר מעין "תחליף מרגרינה בריא"… אבל הרי מרגרינה בפני עצמה היא תחליף לחמאה.

  12. מאת טליה‏:

    ועוד שאלה, הכנתי הבוקר עוגיות מלוחות עם קמח שקדים וחמאה, (זיתים ופרמזן) ובלי ביצה. התוצאה היתה טעימה אך מפוררת, בדומה לתוצאות של חלק מהאנשים פה. אולי אם אוסיף ביצה הבצק יתמצק? ואולי לא ללוש יותר מדיי? יש לך הצעות?

  13. מאת מתי גרוס‏:

    היי הגר

    בעלי בן 64 ואני בת 60.
    מזה שנים שבעלי סוכרתי ואני משמינה וכל ההתמודדות עם מאכלים ללא פחממות נראתה לי קשה מסורבלת ובלתי פתירה, עד שהגעתי לבלוג שלך, בטעות.
    אשמח שתצרפי אותי לרשימת הקוראים שלך.
    תודה,
    מתי גרוס

    • מאת הגר‏:

      שלום מתי,
      ברוכה הבאה לבלוג. שמחה שמצאת בו תועלת. להרשמה לעדכונים הכניסי את כתובת המייל שלך בתיבה למעלה מצד שמאל. אני לא יכולה לעשות זאת עבורך כי לאחר מכן מגיע מייל שבו את צריכה לאשר שבאמת נרשמת לעדכונים מהבלוג. רק בריאות!

  14. מאת אביב‏:

    היי… לא הבנתי את כמות הקמח שקדים :)
    אפשר הבהרה?

  15. מאת אורן‏:

    תודה על המתכונים הנהדרים ובכלל
    יש לך אולי לינק ספיצפי לסירופ מייפל דל הפחממימות?
    כי הלינק שבור

    תודה
    אורן

  16. מאת צופיה‏:

    הי יש לי המון קמח קוקוס.. יכול להחליף כאן את הקמח שקדים? אם לא, מה אפשר להכין איתו? תודה!

  17. מאת אתי‏:

    לא הצלחתי להיכנס לקישור של המייפל דל פחמימה. היכן ניתן לקנות? תודה

להגיב על טליה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>