דל פחמימות, פליאו, ברנשטיין, ללא גלוטן, ללא סוכר, ללא מוצרי חלב, צמחוני.
.
.
במקור רציתי פנקייק, אבל היה לי חם, וכשחם לי אני מוצאת את עצמי "מאווררת" את האוכל שלי בכמה שיותר ירקות. כך נולד הלטקייק – שילוב של פנקייק ולטקס (לטקעס?)
התוצאה משביעה מאוד ועם מתקתקות עדינה.
אפשר להתאים את המתכון בקלות לתזונה לפי ברנשטיין אם מחליפים את התפוח בעוד זוקיני, אבל אז כדאי להמתיק קצת יותר.
לטקייק תפוח וזוקיני
לשני אנשים (מניב 4 גדולים, כמו בתמונה)
מרכיבים:
- חצי תפוח גראני סמית גדול
- 1 זוקיני בינוני (אפשר גם קישוא, אבל בגלל שהוא יותר מיימי יתכן שאפשר יהיה לוותר על תוספת הנוזלים)
- 2 ביצים
- 2 כפות "בהריון" (לא מתקדם) קמח קוקוס*
- כפית קינמון
- כף שמן קוקוס או חמאה
- 1/4 כוס + כף חלב קוקוס / יוגורט / מים
- חצי טפטפת של סטיביה וניל או חצי כפית תמצית וניל + כפית דבש / ממתיק טבעי אחר
הכנה:
- מערבבים בקערה קטנה את קמח הקוקוס והקינמון.
- מערבבים בקערה שנייה את הביצים, הנוזלים, שמן הקוקוס והסטיביה.
- מערבבים את החומרים הרטובים לתוך היבשים וטורפים היטב עד שאין יותר גושים.
- מגררים את הזוקיני והתפוח במגררת עם חורים גדולים (אם משתמשים במגררת עם חורים קטנים צריך לסחוט את עודפי הנוזלים) ומערבבים לתוך בלילת הפנקייק.
- מחממים מחבת ומוסיפים מעט שמן קוקוס. מניחים כף (או יותר לפי גודל המחבת) מהבלילה ומשטחים אותה על המחבת, מזהיבים משני הצדדים.
- אפשר להגיש עם קצת חמאת קוקוס ביתית או קנויה מלמעלה.
* זו לא טעות, אכן צריך רק שתי כפות של קמח קוקוס. זה כוחו של הקמח הזה, הוא סופח נוזלים באופן מדהים.
* לאחרונה גילו לי שאפשר להשיג קמח קוקוס גם בארץ. זה יותר יקר, אבל זו אופציה טובה למי שלא רוצה להזמין.
אני כלכך הולכת להכין את זה מחר לארוחת בוקר!
(עונת הקישואים. נו מה…)
הנה הערה שימושית: אם משתמשים בקישוא-פלצת, צריך לקחת בחשבון שיש בו הרבה נוזלים ולוותר על תוספת הנוזלים.
(לא כלכך הצליח לי ).
מצטערת לשמוע נעמה אני חושבת שעם זוקיני זה לא היה קורה. תיקנתי את המתכון לפי ההערה שלך, תודה!
מה ההבדל בעברית בין קישוא לזוקיני? הצבע? אז זה היה זוקיני. אבל כזה שירד מהשיח מאוחר…
הנה זוקיני, והנה קישוא.
אז זה היה זוקיני.
תפלץ זוקיני
ילדים, הישמרו מהזוקיניפלצת.
ברכות על ראשך נעמה!
הי הגר
א. לטקעס (ביידיש, לטקע ביחיד)
ב. יש מצב שאת מודדת את המשקל של הקמח ודברים אחרים שאפשר לשקול שאת מוסיפה למתכונים?
הי מיכל, תודה על העזרה הלשונית אין לי מאזני מטבח. במידה ויהיו בעתיד אציין משקלים. אבל חייבת לציין שאני מסתדרת ככה כבר הרבה זמן, ואוהבת מאוד להשאיר מקום לתחושות ואלתור בבישול.
היי הגרוש
מהיכן ניתן להשיג קמח קוקוס מלבד מהאתר עליו המלצת ?, כרגע לא ניתן לבצע משם הזמנות לארץ
ניתן להזמין לארץ, ניסית להזמין מעבר למשקל המותר. תסתכלי במדריך
היי
אפשר להחליף את הקמח לקמח שקדים?
אפשר, אבל תצטרכי יותר קמח שקדים. במקומך הייתי מנסה להוסיף את הירק/פרי לפנקייק שקדים, ולהשמיט משם נוזלים.
האם אפשר לטחון לאבקה את פתיתי -הקוקוס שיש במרכולים ,
הוא יוכל לשמש כמו קמח קוקוס?
לצערי לא, אם תטחני פתיתי קוקוס הם יהפכו לחמאת קוקוס כי הם כוללים גם את השומן.
כמו למשל כאן:
שלום רב, איני אוהבת קמח קוקוס בעליל, האם יש אלטנרנטיבה?
בתודה ובברכה מרחלי
אפשר להשתמש בקמח שקדים, אבל בכמות מעט יותר גדולה.
שימוש באגוזים טחונים ,זה יעבוד גם במתכון הזה ?
יכול להיות, אבל כנראה שהכמות צריכה להיות שונה. אי אפשר להמיר קמח קוקוס בקמח שקדים אחד לאחד.