עוגיות שוקולד צ'יפס מעולות וחדשות טובות

דל פחמימות, פליאו, ברנשטיין, ללא גלוטן, ללא סוכר, צמחוני

מכירים את העוגיות הפושטיות של המאפייה של הסופר, עם חתיכות ענקיות של שוקולד חלב או שוקולד לבן? אז כאלה, רק בלי מרגרינה, קמח לבן וסוכר, והרבה יותר טעימות. 

כמה טעימות? טעימות מדי. עד כדי כך שחיפשתי בגוגל "how long can you freeze cookie dough" (שלושה חודשים ע"פ רוב המקורות), והתחלתי להקפיא את הבצק של הממזרות האלה, כדי שנוכל להכין כמות קטנה בכל פעם. אחרת, תוך 48 שעות לערך כבר אין עם מי לדבר :-)

(עוגיות בהקפאה. הוראות בהמשך המתכון למעוניינים)

הערות:

  • כמו תמיד – זכרו שכל תנור הוא שונה, עקבו מקרוב בפעם הראשונה כדי למנוע פאשלות.

עוגיות שוקולד צ'יפס / בלוג דל פחמימות

(כ- 16 עוגיות)

חומרים:

הכנה:

  • מחממים תנור ל- 180 מעלות.
  • מערבבים את הביצה והסטיביה.
  • בנפרד, מערבבים את קמח השקדים, המלח והסודה לשתייה.
  • משלבים את שתי התערובות יחד ומוסיפים את החמאה, אם היא רכה – כמו שהיא, או אם היא קרה מהמקרר – חתוכה לקוביות קטנות (או מגוררת – טריק נחמד לשימוש בחמאה קרה, במתכון הזה)
  • לשים עד שהחומרים יוצרים בצק (לא לדאוג אם החמאה ולא נטמעת לחלוטין) ויוצרים גליל בצק בעזרת ניילון נצמד. מאפסנים במקרר לחצי שעה.
  • בינתיים קוצצים ריבוע או שניים של שוקולד ללא סוכר.
  • מרפדים תבנית בנייר אפייה, מוציאים את הגליל ופורסים ממנו כמה עוגיות שרוצים. מנקדים כמה חתיכות שוקולד שרוצים.
  • אופים 10 – 12 דקות ובודקים מה המצב. מפסיקים לאפות כשהשוליים מזהיבים (אם תתנו להן להזהיב לגמרי הן עדיין יהיו טעימות – פשוט קצת יותר קשות ופריכות)
  • תנו להן להתקרר לפי האכילה – אם לא הן יתפוררו לכם ביד כשתנסו להזיז אותן ולא יספיקו להפוך לפריכות מספיק.

אופציה – הקפאה:

  • מניחים נייר אפייה על תבנית שיכולה להיכנס למקפיא ופורסים על התבנית נייר אפייה. 
  • פורסים את גליל הבצק שציננו במקרר לעוגיות ומניחים אותן על נייר האפייה עם קצת רווח ביניהן. אם נגמר המקום, מניחים על השכבה הראשונה עוד נייר אפייה ועושים עוד קומה. 
  • מכניסים את התבנית למקפיא ומקפיאים עד שהעוגיות קשות. לאחר מכן, כדי לחסוך במקום, ניתן להעביר אותן לשקית זיפלוק (כשהן קפואות הן לא נדבקות זו לזו ולכן אין כבר צורך בנייר אפייה שיפריד ביניהן).
  • אם אופים אותן ישר מהמקפיא יש לאפות עוד דקה או שתיים.

והרי החדשות

מי מקוראינו שעוקב ודאי שם לב שבחודשים האחרונים ירד קצב הפוסטים, וכן ירד קצב המענה שלנו לתגובות ולפניות האישיות שאתם שולחים אלינו דרך הבלוג. אנחנו מתנצלים בפני כל מי שעדיין ממתין לתגובה, ומבטיחים לעשות כמיטב יכולתנו להגיע לכל הפניות כמה שיותר מהר. אבל יש לנו סיבה טובה: אנחנו מצפים להולדתו של בננו הבכור בחודש הבא. אז מבחינת הזמינות שלנו המצב לא צפוי להשתפר בקרוב… :-) אבל בהחלט ייתכן שנעלה כמה פוסטים מתוזמנים במהלך השבועות הבאים (משמע – אנחנו מתכנתים את זמן הפרסום מראש ולא נקבל את התגובות בזמן אמת). אנא עזרו אחד לשני במענה לשאלות המתפרסמות בתגובות. בהזדמנות זו תודה לכל מי שקורא ומגיב, ותודה מיוחדת לאלה מכם שמשתפים אותנו בסיפורי ההצלחה שלכם ובתפקיד הצנוע שמילא בהם הבלוג שלנו. אתם נותנים לנו את הדלק להמשיך ולכתוב!

 

בלוג דל פחמימות בפייסבוק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
פורסם בקטגוריה מתכונים, עם התגים , , , , , . אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

40 תגובות על עוגיות שוקולד צ'יפס מעולות וחדשות טובות

  1. מאת לילך‏:

    נראות כייפיות באמת רק שתי הערות:
    א. הבנתי שכדאי להיזהר מעודפי שקדים בגלל האומגה 6?
    ב. חמתי חולטת עלי סטיביה וטעם הלוואי הרבה פחות מודגש!
    בהצלחה עם הצאצא
    באמת בלוג חשוב

    • מאת אתי פאר‏:

      כיצד חולטים עלי סטיביה?
      וכיצד מרכזים את הנוזל כי הרי אי אפשר להפר את מאזן הנוזלים במתכון.

      • מאת יהודית‏:

        לקחת לדוגמא 2כפות עלי סטיוויה שטופים (כדאי) ולשפוך עליהם רק רבע כוס מים. לתת לתמצית הזו לעמוד כרבע שעה, לסנן ולשפוך לתוך בקבוקון.
        אפשר תמיד להגדיל את כמות עלי הסטיוויה , מתוך נסוי ותהיה.

  2. מאת ענדוש‏:

    מזל טוב שיהיה בשעה טובה מאודדדדדדדד

  3. ברכות על התרחבות המשפחה, המתכון נשמע מעולה

  4. מאת רמי‏:

    מזל טוב, שיהיה קל ככל שניתן.

  5. מאת אלכס‏:

    מתכון מגניב! תאמת אף פעם לא יצא לי להכין עוגיות. אני בהחלט הולך לנסות. תודה רבה!

  6. מאת יהודית‏:

    מזל טוב הגר!

  7. מאת נועה‏:

    הי, האם יש הבדל בטעם בין החברות שמייצרות סטיויה? אם לא אמצא סטיויה וניל, כדאי להשתמש בתמצית וניל?

    • מאת הגר‏:

      שלום נועה,
      יש הבדל בטעם בין החברות המייצרות, החברה שאני ממליצה עליה מייצרת את המוצר שהכי מוצא חן בעיני. אם את לא מוצאת סטיביה וניל אין מניעה להשתמש בתמצית וניל, רק תסתכלי ברכיבים כדי לוודא שלא מכילה סוכר (אם את מעוניינת להימנע ממנו).
      אגב אין למצוא סטיביה וניל באר למיטב ידיעתי, רק המוצר הזה באייהרב.

  8. מאת נועה‏:

    על איזה חברות את ממליצה? (כאלה שאפשר למצוא בארץ)

  9. מאת יעל‏:

    אני רק שאלה (או שתיים) בבקשה – האם אפשר להחליף את קמח השקדים בקמח קוקוס (מניחה שזה ישפיע על הטעם, השאלה מחינת מרקם וכו')? ומה אפשר לשים במקום הסטיביה שאין לי זמינה (וממממש בא לי את העוגיות האלה כרגע)?

    הרבה תודה!!!!

  10. מאת יעל‏:

    לא הבנותי האם חמאת קוקוס היא אחת האופציות לחמאה במתכון הזה. תודה!!!

  11. מאת ענת‏:

    הגר יש לי שאלה, אף פעם לא עבדתי עם סטיביה.
    לפי מה שהבנתי הסטיביה לבישול היא נוזלית, מוכרים אותה במצב המוכן בסופר או כעלים?
    עוד שאלה ברשותך, כמה סטיביה שמים בבלילה? (לא הצלחתי להבין מהמתכון)

    • מאת הגר‏:

      הי ענת,
      תסתכלי במוצרים המומלצים, יש קישור להזמנת הסטיביה שבה אני משתמשת. היא נוזלית ובאה בבקבוק עם טפטפת, ובמתכון אני משתמשת בשני מזלפים. מזלף = חצי כפית בערך.
      בהצלחה.

  12. מאת עינב‏:

    אפשר להשתמש בסטיביה באבקה במקום בנוזל? כמה לשים?

  13. מאת שני‏:

    תודה על כל המתכונים המדהימים…..

    לגביי הקמח שקדים… אם אבקש מהחנות תבלינים שתטחןלי את השקדים האם זה משתווה לקמח שקדים קנוי ?

    איזה גודל עוגיות יוצאות ?

    תודה

  14. מאת הגר‏:

    שלום שני,
    כן, קמח שקדים טחון בחנות תבלינים זה בדיוק אותו הדבר, ואפילו יותר טוב כי זה יותר טרי.
    לגבי גודל העוגיות – תלוי רק בך. אני מגלגלת את הבצק לגליל וחותכת ממנו עיגולים אחרי הקירור, אז תלוי מה עובי הגליל שיוצא.

  15. מאת אסף‏:

    ממליצים על חמאה תוצרת חוץ "גראס-פד" , כמו חמאת צ'מפיון הצרפתית שאפשר למצוא בארץ

  16. מאת ענת ארד‏:

    הי הגר,
    האם ניסית להשתמש בפולי קקאו או שבבי קקאו (Cacao Nibs)? אני תוהה לגבי האפשרות לשלב אותם במקום השוקולד מריר,
    תודה!

    • מאת הגר‏:

      הי ענת,
      יצא לי לשלב אותם וזה טעים אבל בכלל לא מתוק. תלוי בטעם האישי כנראה… בהצלחה!

  17. מאת עזר‏:

    איפה מוצאים שוקולד ללא סוכר?
    שמתי לב שבקמח שקדים יש פחמימות,יש איזה הגבלה בכמות?
    תודה

    • מאת הגר‏:

      שלום עזר,
      שוקולד ללא סוכר מכיל לרוב ממתיקים לא רצויים, כגון רב כהליים שמתפרקים חלקית ולכן כן משפיעים על רמות הסוכר בדם.
      ישנם מתכוני שוקולד בעמוד המתכונים שמכילים סטיביה, מוזמן לנסות :)
      בהצלחה.

  18. מאת אור‏:

    האם אפשר להשתמש בסירופ אגבה במקום הסטיביה?

    • מאת אסף‏:

      לא , סירופ אגבה אמנם מוגדר כבעל אינדקס גליקמי נמוך יותר אך בפועל הוא יעלה את הסוכר אולי מעט לאט יותר אבל בצורה דרמטית. מלבד זאת אגבה הוא פרוקטוז טהור ויש איתו בעיות אחרות, מומלץ להמנע.

  19. מאת נטלי‏:

    לא מתלהבת מסיטיבייה בכלל. אפשר להחליף לדבש או תחליף אחר?

  20. מאת תמי זאבי‏:

    הכנתי. מעולות. מעולות. מעולות.
    כמה פחמימות יש בעוגייה אחת קטנה? מהכמות של הבצק יצאו לי כ 22 עוגיות קטנות

    • מאת תמי זאבי‏:

      אגב, אני השתמשתי בסטוויה שקניתי בניצת הדובדבן. בכמות קטנה מאוד והעוגיות לא יצאו הכי מתוקות, שזה בסדר, הן במתיקות קלה ועם השוקולד המריר, הן נפלאות. אני מקפידה לאכול כל יום רק שתיים. תודה על המתכון

  21. מאת חנה‏:

    האם ניתן להחליף את החמאה בשמן קוקוס?

  22. מאת ג׳ניפר‏:

    היי, אני רוצה להכין את העוגיות מקמח שקדים ואני לא סוכרתית.. האם ניתן את הסטיביות למינהן להחליף בסוכר/ מי סוכר ?
    וכנל לחמאה עם חמאה רגילה ..
    תודה רבה :)

    • מאת הגר‏:

      שלום ג'ניפר,
      אפשר להחליף את הסטיביה בכל ממתיק אחר – אבל אני לא יודעת להגיד לך כמויות. צריך להתנסות.
      בהצלחה.

  23. מאת רם‏:

    היי הגר, מצחיק לכתוב את זה כי גם לאחותי קוראים הגר בכל מקרה, נראה מתכון מעולה וברשותי שאלה, כמה גרם פחמימות יש פר עוגיה? תודה ומזל טוב :)

  24. מאת עמית בן דוד‏:

    היי הגר :) יותר משמחה שנפגשתי בבלוג שלך ! התחלתי בשינוי אורך חיי לפי פלאו ואני מנסה לבנות תפריט שאוכל בעזרתו לרדת במשקל . איך אוכל לדעת כמה אוכל להכניס קמח שקדים באיזה ארוחות ומה לגבי השוקולד בהכנה ביתית ? כמה מומלץ ביום והאם יש מגבלה (קצת קשה לצאת מחישובי השומן עדיין ) לדעתי אני לא פעילה גופנית מספיק כבעבר ולכן אני לא יודעת איך להתייחס לכמויות החלבון והשומן שיהיו מספקות ולא מרובות או מועטות ולגבי ירקות – אוכלת המון בוקר צהרים ערב . בת 21 בריאה

  25. מאת צופיה‏:

    יצא מדהים! העוגיות היחידות ללא קמח וסוכר שאני ממש אוהבת ולא מרגישה שזו "פשרה". תודה רבה :)

להגיב על ג׳ניפר לבטל

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>