יוגורט קוקוס

פליאו, ברנשטין, ללא גלוטן, ללא סוכר, טבעוני

אני לא אוכלת מוצרי חלב כבר הרבה זמן. זה לא שאי אפשר לפתות אותי עם ביס מאיזו גבינה שמנה ומסריחה או קצת קצפת, אבל מוצרי חלב הם פשוט לא חלק מהתזונה שלי יותר.
מדי פעם מכה בי תשוקה ליוגורט, ועד לאחרונה לא היה לי בדיוק מה לעשות עם זה. אכילה של יוגורט מבחינתי מסתיימת תמיד בעייפות קשה (כן, גם יוגורט עיזים) ואני לא מוכנה לשלם את המחיר.

מהצד הטבעוני של המפה הגיעו לעולם הרבה מתכוני "חיקוי חלב" מקשיו. כבודם במקומם מונח, אבל התוצאה לא מספקת הן מבחינת טעם והן מבחינת הבריאות, מאחר וחומר הגלם עשיר בחומצת שומן מסוג אומגה 6.

הפיתרון נמצא בנקודת המפגש של שני הגיבורים של תזונת הפליאו: מארק סיסון ואגוז הקוקוס. 
את המתכון ליוגורט קוקוס מצאתי בספר הבישול המצויין של מארק ובעיני הוא מתעלה על כל יוגורט שטעמתי עד היום. וזה לפני שמדברים בכלל על עד כמה הוא יותר בריא: נטול לקטוז, מלא בשומנים טובים ופרוביוטי? yes please!

כדי להכין את היוגורט ניתן להשתמש באבקה פרוביוטית ייעודית ליוגורט, או ברבע כוס של יוגורט מוכן. בגלל שיש לי אסוסיאציות לא טובות לדבר האמיתי העדפתי להשתמש באבקה (ניתן להזמין כאן), אבל אם מישהו מעדיף להשתמש ביוגורט ניתן להתמש באותן הוראות הכנה.

אגב כשהגיע האבקה שהזמנתי הסתבר שהזמנתי אבקה להכנת משקה קפיר (מין משקה יוגורט דליל) ולא אבקה להכנת יוגורט. החלטתי שמדובר בהבדל מיתוגי בלבד והמשכתי כמתוכנן, והיוגורט יצא מצויין. אז כנראה שזה ממש לא משנה ואפשר להשתמש במה שיש במלאי.

כמה הערות לסדר היום:

1. במתכון של מארק סיסון יש כפית דבש או מייפל, ולדבריו הבקטריות אוכלות את הרוב ולא נשאר סוכר ביוגורט. לא הוספתי כלום ויצא אחלה יוגורט, אז מבחינתי זה אופציונלי.

2. הכנתי את היוגורט על בסיס חלב הקוקוס המומלץ של חברת קוק (רכיבים: אגוז קוקוס, מים). אני לא אחראית על התוצאות שינבעו משימוש במוצרים נחותים ממנו. מעבר לעניין הטעם, חומרים מוספים למזון יכולים לפגוע בתהליך התסיסה.

3. מי שסובל מאלרגיה לקזאין או אי סבילות ללקטוז לא יכול להתשמש באבקה הפרוביוטית שבלינק, כי היא מכילה אבקת חלב רזה. הכמות שלו במוצר המוגמר זערורית אבל למי שיש רגישות ידועה לא כדאי לקחת את הסיכון. שמעתי שאפשר להכין יוגורט גם באמצעות קפסולות פרוביוטיות וזו יכולה להיות אלטרנטיבה טובה, אבל אין לי נסיון עם זה. אם למישהו יש, ספרו בתגובות.

יוגורט קוקוס ביתי

חומרים:
* חפיסה אחת של אבקת קפיר (בכל קופסה יש 5 חפיסות כפולות) או רבע כוס יוגוט
* 2 פחיות חלב קוקוס
* כפית דבש או מייפל אמיתי (אופציונלי)

כלים:
* צנצנת זכוכית בנפח ליטר
*סיר
* קערה קטנה
* כף עץ או פלסטיק לערבוב

הכנה:
* שפכו את חלב הקוקוס לסיר וחממו אותו כך שיהיה חם אבל לא רותח.
* כבו את האש ותנו לחלב הקוקוס להתקרר עד לטמפ גוף בערך, כך שניתן להכניס אצבע בלי לחטוף כוויה.
* רוקנו חפיסה אחת של האבקה הפרוביוטית לתוך קערה קטנה. הוציאו כחצי כוס מחלב הקוקוס החמים וערבבו עם אבקת היוגורט.
* שפכו את תכולת הקערה בחזרה לסיר עם שאר היוגורט וערבבו היטב. אם מוסיפים דבש, זה הזמן.
* שופכים את התערובת לצנצנת, סוגרים ומשאירים את הצנצנת במקום חמים לעד -24 שעות. (מקום חמים אבל לא חם מדי, כדי שלא יהרוג את הבקטריות. נדרשת טמפרטורה של 35-45 מעלות. אפשר לשים בתנור כאשר רק הנורה שלו דולקת ואפשר לעטוף את הצנצנת כשהיא עוד כמה בבד מגבת ולהכניס לציידנית שתשמור על החום.
* לאחר 24 שעות מאחסנים את היוגורט במקרר. ניתן לחלק לצנצנות ו/או להקפיא.

הערה: יכול להיות שהיוגורט ייפרד מעט ותיווצר שכבה מימית בתחתית (לא הרבה, סנטימטר או שניים). אפשר לערב אותו חזרה ואז מקבלים יוגורט דליל יותר, או פשוט להשתמש רק בשכבה העליונה ואז המרקם ממש כמו של יוגורט רגיל. יאם.

 בתיאבון!

בלוג דל פחמימות בפייסבוק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
פורסם בקטגוריה מתכונים, עם התגים , , , , , . אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

32 תגובות על יוגורט קוקוס

  1. מאת רעות‏:

    יאי! מתכון :) מקוקוס :)

  2. מאת רעות‏:

    אל תקראי לזה ככה, מספיק אני מרגישה כמו סוחרת סמים עם כל הארגזים האלה בבית LOL

  3. מאת עדנה‏:

    אני אוהבת את המתכונים שלך ביותר.
    את עושה עבודה נפלאה.
    תמשיכי בבקשה
    ענדוש

  4. מאת ורד לב‏:

    מעולה!
    כבר כמה זמן אני מתכננת להכין גם.
    לדעתי אפשר להשתמש בכל אבקת פרוביוטיקה לשם כך, או לפתוח קפסולה כזו ואז בטח יש למצוא כאלה שהן נטולות חלב, גלוטן וכו'. יש גם משקאות פרוביוטיים נטולי כל, רק על בסיס צמחים, כמו ה-ויטה ביוסה http://www.biosa-il.com/
    לגבי תוספת הסוכר, עד כמה שאני מבינה זה נחוץ באמת כדלק לבקטריות הידידותיות להתפתח.
    איך הטעם בלי כל תוספת?

  5. מאת דנה‏:

    איפה ניתן להשיג את אבקת הכפיר וחלב הקוקוס?

    • מאת הגר‏:

      הי דנה, יש לינקים בפוסט לאתר iherb ממנו ניתן להזמין. אם את מתקשה יש מדריך להזמנה תחת הלשונית של המלצות –> מוצרים מחו״ל.

  6. מאת Odelya‏:

    thanks for this Hagar, it looks great.
    i also make my own yogurt from coconut milk and used probiotics, same process and it turn out great.
    i also used almond milk, was also very good.
    you can also strain the yogurt from the watery part, and it is really like double cream yogurt.
    Chag Sameach

  7. מאת ישראל שמשון‏:

    האם המתכון טוה לסוכרתיים ? יש בו דבש או מייפל?

  8. מאת riki cohen‏:

    אני מאוד אוהבת יוגורט אפילו מכורה והמתכון שלך מאוד משמח אותי רק האבקה שציינת מהיכן ארכוש אותה בהחלט מעונינת לנסות את המתכון שלך תודה

  9. מאת ענת‏:

    שנים אני מתכננת לעשות את זה שנים!
    הבעיה שיש לי טוסטר אובן שמתחיל ממאה מעלות… חשבתי לקנות מכונת יוגורט מחול,הן לא יקרות..

  10. מאת ברוך‏:

    שנים רבות עשיתי יוגורט ביתי, ואני יכול להעיד על עצמי כממומחה לא קטן בהכנה וטכניקות שונות. פעם היו לי מכשירים חשמליים של 1 ליטר תוצרת הארץ שלא היו מי יודע מה, לא היה בהם תרמוסטט וטמפ' היוגורט היתה משתנה בהתאם לטמפ' הסביבה. הכי טוב בתנור אפיה גדול שאפשר לכוון את הטמפ'. הפרש הטמפ' הקטן מהסביבה לא גורם לאיבוד חום רב ובזבוז חשמל. פעם עשיתי מקפסולות פרוביוטיקה. המסתי קפסולה או שתיים בחצי כוס חלב, ממה שהתקבל עשיתי ליטר יוגורט שבו השתמשתי להכנת כמות גדולה. יותר מזה אי אפשר להמשיך כי התהליך מאבד מכוחו. בשוק קיימות קפסולות של 30 מיליארד חיידקים מסוגים שונים, איני יודע איך הם יעבדו. היום אני משתמש באקטיביה ויוצא מצוין. דרך אגב באתר Vitacost ישנו מכשיר חשמלי בשם Yogourmet במחיר 57 דולר

  11. מאת ציפורה‏:

    אני מכינה באופן קבוע מכמוסות פרוביוטיקה 4 כמוסות על ליטר חלב
    אפשר להניח על ממיר הטלויזיה מכוסה היטב או על מכשיר המים תמי 4 (הדגם הישן)
    אני מאוד רוצה לנסות להכין גלידה יוגורט כמו שיש בחנויות משהו ניסה?

  12. מאת סמדר‏:

    שלום הגר,
    השאלה שלי היא יותר בקשר לחלב קוקוס.
    האם מי שנמנע מלשתות חלב בגלל הסוכר שבו, יכול לשתות חלב קוקוס? למשל להוסיף חלב קוקוס לקפה, במקום חלב רגיל?

    תודה.

  13. מאת רבקה‏:

    שלום רב
    שמחתי לקרוא את המתכון שלך ליגורט מחלב קוקוס, האם אפשר לעשות את היוגורט ללא האבקה שאת ממליצה להוסיף אם כן אשמח לקבל מתכון מדויק, כמו כן אני לוקחת כמוסות פרוביטיים באופן קבוע כך שלא אכניס אותם ליוגורטאשמח לקבל ממך תשובה
    חג שמח רבקה

    • מאת הגר‏:

      רבקה שלום, בלי שום סוג של אבקה / חיידקים – לא נראה לי שאפשר. אני לא מכירה מתכונים אחרים, אבל אם תמצאי מתכון (מדוייק) גם אני אשמח לראות אותו :) חג שמח, הגר

  14. מאת ענבל‏:

    הגר הי,
    הגיע לי המשלוח עם אבקת הפלא ואני לקראת הכנת היוגורט.
    במתכון שלך כתבת לשים שקית אבקה אחת על 2 פחיות חלב קוקוס,
    אני קניתי את חלב הקוקוס של Aroy-d, זה בא בקרטון של חצי ליטר,
    איזו כמות של חלב לשים?
    או לחילופין, כמה אבקה לשים על ליטר חלב קוקוס כזה?
    תודה רבה
    ענבל

    • מאת הגר‏:

      הי ענבל,
      אין לי כרגע את האבקה בבית, אבל אני חושבת שיש עליה הוראות לגבי כמות הנוזלים.
      בכל אופן בפחית של קוק יש 400 מ"ל.
      בהצלחה,
      הגר

  15. מאת צליל‏:

    היי הגר!
    תודה על המתכון הכיפי, מתה לנסות כבר!

    השאלה שלי היא- כמה זמן היוגורט נשמר במקרר?

    תודה :)

  16. מאת עירית‏:

    הגר שלום, תודה על המתכון המעניין – ינוסה מייד כשתגיע האבקה. ועכשיו לדברים החשובים באמת: מאיפה צנצנות הזכוכית היפהפיות ? :) תודה וחג שמח!

    • מאת הגר‏:

      שלום עירית, מהחנות "בזאר ז'בוטינסקי" ברחוב ז'בוטינסקי בבני ברק. חנות ענקית ומג'וייפת, וקניתי אותן לפני זמן רב כך שבדיוק כאלה די בודאות כבר אין :( לפעמים יש שם מציאות אבל לא הייתי ממליצה לנסוע במיוחד. יש שתי חנויות כלי בית בשדירה המרכזית של שוק הכרמל, אם את תל אביבית הייתי ממליצה לקפוץ.

  17. מאת מיכל‏:

    תודה רעות,מתכוונת לנסות מחר. אגב, אם עדיין חשקה נפשך ביוגורט מבוסס חלב, יש סיכוי טוב שיוגורט שתתסיסי לבד, כמו שעשית פה, יעשה לך טוב. אם תשתמשי במכונה של YOGURMET (שנמכרת ב IHERB) ותתסיסי ל 24 שעות, תקבלי גם כאן יוגורט ללא לקטוז (החיידקים אוכלים אותו) ופרוביוטי.

    ואסיים ב: עוד מתכונים! עוד מתכונים!

להגיב על ענת לבטל

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>