לטקייק תפוח וזוקיני

דל פחמימות, פליאו, ברנשטיין, ללא גלוטן,  ללא סוכר, ללא מוצרי חלב, צמחוני.

.

.
במקור רציתי פנקייק, אבל היה לי חם, וכשחם לי אני מוצאת את עצמי "מאווררת" את האוכל שלי בכמה שיותר ירקות. כך נולד הלטקייק – שילוב של פנקייק ולטקס (לטקעס?)
התוצאה משביעה מאוד ועם מתקתקות עדינה.

אפשר להתאים את המתכון בקלות לתזונה לפי ברנשטיין אם מחליפים את התפוח בעוד זוקיני, אבל אז כדאי להמתיק קצת יותר.

 

לטקייק תפוח וזוקיני

לשני אנשים (מניב 4 גדולים, כמו בתמונה)

מרכיבים:

  • חצי תפוח גראני סמית גדול
  • 1 זוקיני בינוני (אפשר גם קישוא, אבל בגלל שהוא יותר מיימי יתכן שאפשר יהיה לוותר על תוספת הנוזלים)
  • 2 ביצים
  • 2 כפות "בהריון" (לא מתקדם) קמח קוקוס*
  • כפית קינמון
  • כף שמן קוקוס או חמאה
  • 1/4 כוס + כף חלב קוקוס / יוגורט / מים
  • חצי טפטפת של סטיביה וניל או חצי כפית תמצית וניל + כפית דבש / ממתיק טבעי אחר

הכנה:

  • מערבבים בקערה קטנה את קמח הקוקוס והקינמון.
  • מערבבים בקערה שנייה את הביצים, הנוזלים, שמן הקוקוס והסטיביה.
  • מערבבים את החומרים הרטובים לתוך היבשים וטורפים היטב עד שאין יותר גושים.
  • מגררים את הזוקיני והתפוח במגררת עם חורים גדולים (אם משתמשים במגררת עם חורים קטנים צריך לסחוט את עודפי הנוזלים) ומערבבים לתוך בלילת הפנקייק.
  • מחממים מחבת ומוסיפים מעט שמן קוקוס. מניחים כף (או יותר לפי גודל המחבת) מהבלילה ומשטחים אותה על המחבת, מזהיבים משני הצדדים.
  • אפשר להגיש עם קצת חמאת קוקוס ביתית או קנויה מלמעלה.

* זו לא טעות, אכן צריך רק שתי כפות של קמח קוקוס. זה כוחו של הקמח הזה, הוא סופח נוזלים באופן מדהים.
* לאחרונה גילו לי שאפשר להשיג קמח קוקוס גם בארץ. זה יותר יקר, אבל זו אופציה טובה למי שלא רוצה להזמין.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
פורסם בקטגוריה מתכונים, מתכונים לדיאטת קנדידה, עם התגים , , , , , , , , , , , , . אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

19 תגובות על לטקייק תפוח וזוקיני

  1. מאת נעמה‏:

    אני כלכך הולכת להכין את זה מחר לארוחת בוקר!
    (עונת הקישואים. נו מה…)

  2. מאת מיכל‏:

    ברכות על ראשך נעמה!
    הי הגר
    א. לטקעס (ביידיש, לטקע ביחיד)
    ב. יש מצב שאת מודדת את המשקל של הקמח ודברים אחרים שאפשר לשקול שאת מוסיפה למתכונים?

    • מאת הגר‏:

      הי מיכל, תודה על העזרה הלשונית :) אין לי מאזני מטבח. במידה ויהיו בעתיד אציין משקלים. אבל חייבת לציין שאני מסתדרת ככה כבר הרבה זמן, ואוהבת מאוד להשאיר מקום לתחושות ואלתור בבישול.

  3. מאת ליבי‏:

    היי הגרוש
    מהיכן ניתן להשיג קמח קוקוס מלבד מהאתר עליו המלצת ?, כרגע לא ניתן לבצע משם הזמנות לארץ

  4. מאת גלית1967‏:

    היי
    אפשר להחליף את הקמח לקמח שקדים?

  5. מאת רחלי‏:

    שלום רב, איני אוהבת קמח קוקוס בעליל, האם יש אלטנרנטיבה?
    בתודה ובברכה מרחלי

  6. מאת שרון‏:

    שימוש באגוזים טחונים ,זה יעבוד גם במתכון הזה ?

    • מאת הגר‏:

      יכול להיות, אבל כנראה שהכמות צריכה להיות שונה. אי אפשר להמיר קמח קוקוס בקמח שקדים אחד לאחד.

להגיב על אסף לבטל

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>